Witam serdecznie czekam na nowa uni poczytalem troche zalozylem konto na starej uni ale mam pare pytan za moich czasow bylo tylko konto komander
wybiore klase Odkrywca co warto na poczatku wysylac w ekspedycje ? co budowac na poczatku jaka strategie miec ?
Czy faktycznie jak gracz ma juz 100k punktow to najlepiej wysylac DT w ilosci 417? a gdy wysle 4170 to zysk bedzie duzo wiekszy czy i tak max policzy ladownosc po 417?
Poki co to tyle moze doradzic jak ktos lubi klase odkrywca co inwestowac itd
Wrocilem po 20 latach Male pytanie odnosnie Klasy Odkrywca
-
- Gra
- machcio22
-
-
Witam serdecznie czekam na nowa uni poczytalem troche zalozylem konto na starej uni ale mam pare pytan za moich czasow bylo tylko konto komander
wybiore klase Odkrywca co warto na poczatku wysylac w ekspedycje ? co budowac na poczatku jaka strategie miec ?
Czy faktycznie jak gracz ma juz 100k punktow to najlepiej wysylac DT w ilosci 417? a gdy wysle 4170 to zysk bedzie duzo wiekszy czy i tak max policzy ladownosc po 417?
Poki co to tyle moze doradzic jak ktos lubi klase odkrywca co inwestowac itdniech bedzie pochwalony gameforge germany
ostatni raz w ogame gralem 20 lat temu
wiecej grzechow nie pamietam
heh a tak na powaznie to masz max sury do przywiezienia wiec nic Ci nie da nawet milion dtkow jak wyslesz
wysyalaj po 3k dt po 1 pionku 1 ss i 1 ciezki statek najlepiej rozpruwacz jak masz
Klasa odkrywcy jest obecnie chyba najlepsza
Nie dosc ze z ekspedycji bedziesz mial mega przyrosty , to zawsze na boku mozesz sobie farmic i nie przeszkadza w tym wcale brak generala
kropka
-
Poki co to tyle moze doradzic jak ktos lubi klase odkrywca co inwestowac itdOdkrywce oplaca sie miec do 2kkk pkt w samym eko jezeli masz czas na wysylanie expow to w ciagu 24h mizesz miec 800-1.4kkk surki ja osobiscie juz przeszedlem na zbieracza mam eko 49-50/38/41
Dużo kryształu wpada spokojnie możesz włączać astro z samych ekspow do 12-13 planety regularnie najlepiej rozwinąć kolonie na jakiś rozważny poziom a później same astro klepać i formy życia oczywiście polecam rocktalow oni są najlepsi jeżeli posiadasz czas na ekspedycje polecam wybierac badania pod odkrywcę a resztę "zasrac" bonusami do eko 🤭🤭🤭 same badania dają bardzo dużo a jak rozwiniesz rocktalow to będziesz mieć spokojnie 35%łącznie bezproblemowo mety krisu dexu na 24h więcej ja czekam na aktywację na starych uni 😁 będę docelowo celować do 75%więcej majs z quasara ma non limit budżet to będzie mieć 120-150% więcej surki 😁tylko lipa bo jak będzie chciał obniżyć koszty budowy kopalni to i się opłaca i się nie opłaca sam metal miał na 60lvl 🤪🤪🤪
-
Cześć, machcio22 Witamy z powrotem w ogejmowskiej kompanii
Moi przedmówcy prawie wyczerpali temat. Dodam tylko, że dobrze by było, abyś aktywował w kantynie admirała floty, dzięki czemu będziesz miał jeden slot ekspedycji więcej.
Dobrze jest zainwestować w pioniery: przy grze odkrywcą pionier w składzie floty ekspedycyjnej daje dziesięciokrotnie więcej giftów, niż latanie bez pioniera, tak więc zysk jest zacny. Oprócz tego pioniery służą do zbierania PZ-ów z pola szesnastego, tak więc dobrze mieć ich parę tysi, aby po spotkaniu piratów, lub obcych, zebrać złom. Pola zniszczeń po spotkaniu z piratami zostały w zeszłym roku ograniczone do 20kk metalu, 20kk kryształu i 20kk deuteru (na uniwersach, na których dodanie deuteru na PZ zostało aktywowane), tak więc spokojnie możesz latać na expy flotą bojową, nawet nieszczególnie wypasioną (przykładowo: 7k pancerników, 3k ow, 1 pionek, 1 rozpruwacz lub niszczyciel, 1sonda). Niestety, istnieje ryzyko spotkania czarnej dziury, lub innej anomalii, która wetnie Ci flotę.
Ilość 417 dt (lub ich tonażowa równowartość w innych jednostkach) jest ilością minimalną, jaką musisz wysłać, aby w pełni korzystać z bonusów odkrywcy. Ile statków wyślesz - to już Twoja sprawa, ale przy flotach eko sugerowałbym się tym, co napisał Hellgodx.
Pozdrowionka i przyjemnej gry
-
A znajde jakis poradnik co budowac krok po kroku pamietam kiedys byl poradnik MT w 48h chyba ale to stare czasy
-
teraz to pewnie mozna miec kopalnie M na 30 lvl w 5h przy kupnie paru mil antymaterii
-
teraz to pewnie mozna miec kopalnie M na 30 lvl w 5h przy kupnie paru mil antymaterii
Nie oplaca sie kupowac anty ja osobiscie jeszcze kupie miliard anty ale to temat rzeka
-
Nie oplaca sie kupowac anty ja osobiscie jeszcze kupie 1-5 mld anty ale to temat rzeka
-
Jprd ludzie co wy o expach gadacie
Pojecia zero a tylko nabijanie postow
417 dt za wuja nie pomiesci max mety na odkrywcy
Mieszacie chlopakowi w głowie i tyle
Machio teraz rada dla ciebie
Masz czas na gre to opcja 1
Przy top 1 mającym ponad 100 000 000 pkt wysylasz w expe dt o pojemności 120 000 000 do tego 1 pionier i max 1 cm
Po co cm
Po to by nie znajdywac statku z dexem bo po co
Rozbijasz o bunkier flo z mety i krysu i nie tracisz dexu na pz chyba że masz na uni pz z dexem to wysylaj max panca
Po co
A po to ze licza sie pkt ekspedycji i jak dasz rozpruwacza to inne statki zmiejszaja liczbe pkt i masz slabsze znaleziska
Do tego walisz non stop expy
Czyli min 12 razy na dobę
Zyski pakuj w eko i na kopalnie mety na 8 pozycji
Flo rozbijaj o bunkry by odzyskac mete i krys
Teraz opcja 2
Kozystajac z opcji 1 dociagnij kopalnie do pozycji 45/38/40 i jak nie masz czasu to przejdz na zbieracza
Daj peuzacze na 150%
Fuzje na 22
I energetyczna na 22
Dokupujesz geologa za anty
Do tego zajmij sie formami gdy przekroczysz 400 000 000 pkt
Wtedy logujesz raz na dobe i powoli idziesz w górę
A odnośnie anty to na ewencie kup z promka zeby bylo taniej
100 pln da ci pelny sztab na pol roku
Expy bojowe odpusc sobie bo nie zarobisz na nich grajac odkrywca
Dlatego że odkrywca ma 50% mniej szans na piratów /obcych niz inne klasy
A pz to 20% przy duzych obcych wychidzisz na zero
W innych klasach masz 100% szans na piratów /obcych ale pz to 10% a tu przy obcych tracisz
Piraci maja slabsze techy o 2 poziomy i ich pokonujesz
Obcy maja mocniejsze tech o 2 poziomy i pokonuja ciebie
Wiec jak by nie liczyc to przy expach bojowych tracisz
Chyba ze masz duzo szczescia to trochę zyskasz jak nie trafisz dziury
-
Kopalnie polecam na 35 /30/32 i ciągnąć astro jak masz 1800-2400 dtkow na expa pionek i rozporek jeden Każdy ma swoją wizję ja mam 3 kkk pkt w formach zycia a mam lekko ponad 20kk pkt w ogolnym oplaca sie stopniowo podkrecac formy zycia za nadwyzke ale astro to podstawa 😁 jak masz sporo czasu to astro sie konczy masz surowce by wlaczyc kolejny poziom 🤭🤭🤭🤭 wedlug mnie na poczatku nie oplaca sie maxowac kopalni tylko rozwijac ilosc planet i formy zycia bo z kazdym poziomem kopalnie beda tansze a to jest dobra inwestycja musisz przemyslec swoja strategie 😁 szybko dojdziesz do dogodnych kalkulacji okolem formy życia to ponad 7kk pkt ekonomia to 2 kk ponad a technologie form prawie 5 kk
Musisz się skupić na t2 max t3 to kosmos na nowe konto 😁
-
Klasa odkrywcy jest obecnie chyba najlepsza
Na początku tak ale potem już nie zawsze.
Spotkałam się już z osobami co mają odkrywce bo większy zysk a potem w ogóle nie latają na ekspedycje
Czyli min 12 razy na dobę
Minimum 12? Gdzie sen?
Zyski pakuj w eko i na kopalnie mety na 8 pozycji
Lepsze 15
-
Dziekuje a jak odkrywac Kaeleshowie ?? to sie na poczatku wybiera czy trzeba jakies specialne budynki robic ? akurat pracuje w nocy wiec pewnie sporo bede mial czasu na wysylanie ekspedycji. Bo ja moge wybrac tylko ludzi ? jak wchodze w formy zycia
-
Ludzie są z automatu przypisani, musisz wysyłać expy w celu poszukiwania nowych form życia.Ale nie na 16 pozycje, tylko od 1 do 15.W zakładce galaktyki są takie"obrazki" z kawałkiem DNA.Klikasz tam i wysyłasz statek na expedycję
-
to w sumie przy okazji takiego wątku, puszczając expa jako generał to 417DT 1 pion, 1 SS 1 rozpruwacz? Bo jako że nie jestem odkrywcą to nie ma sensu pchać 3k DT
-
to w sumie przy okazji takiego wątku, puszczając expa jako generał to 417DT 1 pion, 1 SS 1 rozpruwacz? Bo jako że nie jestem odkrywcą to nie ma sensu pchać 3k DT
General na poczatku gry jest gorszy od zbieracza
-
Ludzie są z automatu przypisani, musisz wysyłać expy w celu poszukiwania nowych form życia.Ale nie na 16 pozycje, tylko od 1 do 15.W zakładce galaktyki są takie"obrazki" z kawałkiem DNA.Klikasz tam i wysyłasz statek na expedycję
A dokladnie co zbadac ? abym mogl wysylac ekspy dna
-
A dokladnie co zbadac ? abym mogl wysylac ekspy dna
Międzygalaktyczni posłańcy - to badanie znajdziesz przy rasie ludzkiej