Wrocilem po 20 latach Male pytanie odnosnie Klasy Odkrywca

• Witam serdecznie czekam na nowa uni poczytalem troche zalozylem konto na starej uni ale mam pare pytan za moich czasow bylo tylko konto komander :D

wybiore klase Odkrywca co warto na poczatku wysylac w ekspedycje ? co budowac na poczatku jaka strategie miec ?

Czy faktycznie jak gracz ma juz 100k punktow to najlepiej wysylac DT w ilosci 417? a gdy wysle 4170 to zysk bedzie duzo wiekszy czy i tak max policzy ladownosc po 417?

Poki co to tyle moze doradzic jak ktos lubi klase odkrywca co inwestowac itd :rebels:

• niech bedzie pochwalony gameforge germany

ostatni raz w ogame gralem 20 lat temu

wiecej grzechow nie pamietam

heh a tak na powaznie to masz max sury do przywiezienia wiec nic Ci nie da nawet milion dtkow jak wyslesz

wysyalaj po 3k dt po 1 pionku 1 ss i 1 ciezki statek najlepiej rozpruwacz jak masz

Klasa odkrywcy jest obecnie chyba najlepsza

Nie dosc ze z ekspedycji bedziesz mial mega przyrosty , to zawsze na boku mozesz sobie farmic i nie przeszkadza w tym wcale brak generala

kropka

• Odkrywce oplaca sie miec do 2kkk pkt w samym eko jezeli masz czas na wysylanie expow to w ciagu 24h mizesz miec 800-1.4kkk surki ja osobiscie juz przeszedlem na zbieracza mam eko 49-50/38/41

Dużo kryształu wpada spokojnie możesz włączać astro z samych ekspow do 12-13 planety regularnie najlepiej rozwinąć kolonie na jakiś rozważny poziom a później same astro klepać i formy życia oczywiście polecam rocktalow oni są najlepsi jeżeli posiadasz czas na ekspedycje polecam wybierac badania pod odkrywcę a resztę "zasrac" bonusami do eko 🤭🤭🤭 same badania dają bardzo dużo a jak rozwiniesz rocktalow to będziesz mieć spokojnie 35%łącznie bezproblemowo mety krisu dexu na 24h więcej ja czekam na aktywację na starych uni 😁 będę docelowo celować do 75%więcej majs z quasara ma non limit budżet to będzie mieć 120-150% więcej surki 😁tylko lipa bo jak będzie chciał obniżyć koszty budowy kopalni to i się opłaca i się nie opłaca sam metal miał na 60lvl 🤪🤪🤪

• Cześć, machcio22 :) Witamy z powrotem w ogejmowskiej kompanii :)

Moi przedmówcy prawie wyczerpali temat. Dodam tylko, że dobrze by było, abyś aktywował w kantynie admirała floty, dzięki czemu będziesz miał jeden slot ekspedycji więcej.

Dobrze jest zainwestować w pioniery: przy grze odkrywcą pionier w składzie floty ekspedycyjnej daje dziesięciokrotnie więcej giftów, niż latanie bez pioniera, tak więc zysk jest zacny. Oprócz tego pioniery służą do zbierania PZ-ów z pola szesnastego, tak więc dobrze mieć ich parę tysi, aby po spotkaniu piratów, lub obcych, zebrać złom. Pola zniszczeń po spotkaniu z piratami zostały w zeszłym roku ograniczone do 20kk metalu, 20kk kryształu i 20kk deuteru (na uniwersach, na których dodanie deuteru na PZ zostało aktywowane), tak więc spokojnie możesz latać na expy flotą bojową, nawet nieszczególnie wypasioną (przykładowo: 7k pancerników, 3k ow, 1 pionek, 1 rozpruwacz lub niszczyciel, 1sonda). Niestety, istnieje ryzyko spotkania czarnej dziury, lub innej anomalii, która wetnie Ci flotę.

Ilość 417 dt (lub ich tonażowa równowartość w innych jednostkach) jest ilością minimalną, jaką musisz wysłać, aby w pełni korzystać z bonusów odkrywcy. Ile statków wyślesz - to już Twoja sprawa, ale przy flotach eko sugerowałbym się tym, co napisał Hellgodx.

Pozdrowionka i przyjemnej gry :):):)

• Jprd ludzie co wy o expach gadacie

Pojecia zero a tylko nabijanie postow

417 dt za wuja nie pomiesci max mety na odkrywcy

Mieszacie chlopakowi w głowie i tyle

Machio teraz rada dla ciebie

Masz czas na gre to opcja 1

Przy top 1 mającym ponad 100 000 000 pkt wysylasz w expe dt o pojemności 120 000 000 do tego 1 pionier i max 1 cm

Po co cm

Po to by nie znajdywac statku z dexem bo po co

Rozbijasz o bunkier flo z mety i krysu i nie tracisz dexu na pz chyba że masz na uni pz z dexem to wysylaj max panca

Po co

A po to ze licza sie pkt ekspedycji i jak dasz rozpruwacza to inne statki zmiejszaja liczbe pkt i masz slabsze znaleziska

Do tego walisz non stop expy

Czyli min 12 razy na dobę

Zyski pakuj w eko i na kopalnie mety na 8 pozycji

Flo rozbijaj o bunkry by odzyskac mete i krys

Teraz opcja 2

Kozystajac z opcji 1 dociagnij kopalnie do pozycji 45/38/40 i jak nie masz czasu to przejdz na zbieracza

Daj peuzacze na 150%

Fuzje na 22

I energetyczna na 22

Dokupujesz geologa za anty

Do tego zajmij sie formami gdy przekroczysz 400 000 000 pkt

Wtedy logujesz raz na dobe i powoli idziesz w górę

A odnośnie anty to na ewencie kup z promka zeby bylo taniej

100 pln da ci pelny sztab na pol roku

Expy bojowe odpusc sobie bo nie zarobisz na nich grajac odkrywca

Dlatego że odkrywca ma 50% mniej szans na piratów /obcych niz inne klasy

A pz to 20% przy duzych obcych wychidzisz na zero

W innych klasach masz 100% szans na piratów /obcych ale pz to 10% a tu przy obcych tracisz

Piraci maja slabsze techy o 2 poziomy i ich pokonujesz

Obcy maja mocniejsze tech o 2 poziomy i pokonuja ciebie

Wiec jak by nie liczyc to przy expach bojowych tracisz

Chyba ze masz duzo szczescia to trochę zyskasz jak nie trafisz dziury

• Kopalnie polecam na 35 /30/32 i ciągnąć astro jak masz 1800-2400 dtkow na expa pionek i rozporek jeden :trollface: Każdy ma swoją wizję ja mam 3 kkk pkt w formach zycia a mam lekko ponad 20kk pkt w ogolnym oplaca sie stopniowo podkrecac formy zycia za nadwyzke ale astro to podstawa 😁 jak masz sporo czasu to astro sie konczy masz surowce by wlaczyc kolejny poziom 🤭🤭🤭🤭 wedlug mnie na poczatku nie oplaca sie maxowac kopalni tylko rozwijac ilosc planet i formy zycia bo z kazdym poziomem kopalnie beda tansze a to jest dobra inwestycja musisz przemyslec swoja strategie 😁 szybko dojdziesz do dogodnych kalkulacji 8) okolem formy życia to ponad 7kk pkt ekonomia to 2 kk ponad a technologie form prawie 5 kk

Musisz się skupić na t2 max t3 to kosmos na nowe konto 😁

• Klasa odkrywcy jest obecnie chyba najlepsza

Na początku tak ale potem już nie zawsze.

Spotkałam się już z osobami co mają odkrywce bo większy zysk a potem w ogóle nie latają na ekspedycje xD

Czyli min 12 razy na dobę

Minimum 12? Gdzie sen? ;)

Zyski pakuj w eko i na kopalnie mety na 8 pozycji

Lepsze 15

• Dziekuje a jak odkrywac Kaeleshowie ?? to sie na poczatku wybiera czy trzeba jakies specialne budynki robic ? akurat pracuje w nocy wiec pewnie sporo bede mial czasu na wysylanie ekspedycji. Bo ja moge wybrac tylko ludzi ? jak wchodze w formy zycia