TOP 1 ACS Zybi [AFERA] & DrZgon [AFERA] & Gothe [AFERA] & drRzeznik & masterek [AFERA] vs. Kirczak [TTG] ~ TD: 323.313.641 - 2.066.184 % + 336.261 %

• PS. buleon i Ty do zalajkowałeś? Serio?

Nie rozumiem, dlaczego miałbym tego nie lajkować.

po trzecie primo - optimo - DrZgon napisał mi kiedyś, że to gra strategiczna. Muszę oddać mu rację. Gramy w to nie tylko dla ludzi, ale też dla bycia w coś najlepszym. Nie znam go i nie będę osądzał, ale jest jeden mały szkopuł który każdemu unika w wypowiedziach i atakach na niego. To tylko moje zdanie i będę się go trzymał. Jeśli go stać na kupowanie paczek i antymaterii to kij nam w oko ale to jego sprawa. Pewnie też ciężko pracuje by mieć te pieniądze ( albo i nie, generalnie mnie to nie obchodzi ) i ma prawo wydawać je jak chce. My chcemy kupić sobie skrzynke dobrej łychy to idziemy kupić a ktoś może na nas krzywo patrzeć bo co? stać nas na to? Nie trzymam jego strony ale to już jego prywatna sprawa na co i ile będzie kasy wydawał. Jak w punkcie wyżej, jak by mi to nie pasowało, nie grałbym w to. Kolejna sprawa w tym punkcie to fakt jakie umiejętności prezentujemy i czy damy radę uciekać czy nie.

Tak, tylko tutaj chodzi o pewien balans. Gdy gramy w piłkę nożną, bogatszy klub może kupić lepszych piłkarzy, więcej na nich wydać itd., ale na boisku wciąż będzie 11 na 11. Gdy gramy w szachy, nie można sobie podczas trwania partii dokupić hetmana. Także generalnie pretensje, jeśli jakiekolwiek są, kierowane są do twórców gry, którzy ją popsuli, nie do zwycięzców starcia, którzy wykorzystali daną im możliwość. Z drugiej strony kupienie sobie floty, żeby móc wygrać oba starcia i po nich pozbierać... no cóż, nie przyniesie im to szacunku, wyłącznie więcej cyferek :)

• PS. buleon i Ty do zalajkowałeś? Serio?

Nie rozumiem, dlaczego miałbym tego nie lajkować.

po trzecie primo - optimo - DrZgon napisał mi kiedyś, że to gra strategiczna. Muszę oddać mu rację. Gramy w to nie tylko dla ludzi, ale też dla bycia w coś najlepszym. Nie znam go i nie będę osądzał, ale jest jeden mały szkopuł który każdemu unika w wypowiedziach i atakach na niego. To tylko moje zdanie i będę się go trzymał. Jeśli go stać na kupowanie paczek i antymaterii to kij nam w oko ale to jego sprawa. Pewnie też ciężko pracuje by mieć te pieniądze ( albo i nie, generalnie mnie to nie obchodzi ) i ma prawo wydawać je jak chce. My chcemy kupić sobie skrzynke dobrej łychy to idziemy kupić a ktoś może na nas krzywo patrzeć bo co? stać nas na to? Nie trzymam jego strony ale to już jego prywatna sprawa na co i ile będzie kasy wydawał. Jak w punkcie wyżej, jak by mi to nie pasowało, nie grałbym w to. Kolejna sprawa w tym punkcie to fakt jakie umiejętności prezentujemy i czy damy radę uciekać czy nie.

Tak, tylko tutaj chodzi o pewien balans. Gdy gramy w piłkę nożną, bogatszy klub może kupić lepszych piłkarzy, więcej na nich wydać itd., ale na boisku wciąż będzie 11 na 11. Gdy gramy w szachy, nie można sobie podczas trwania partii dokupić hetmana. Także generalnie pretensje, jeśli jakiekolwiek są, kierowane są do twórców gry, którzy ją popsuli, nie do zwycięzców starcia, którzy wykorzystali daną im możliwość. Z drugiej strony kupienie sobie floty, żeby móc wygrać oba starcia i po nich pozbierać... no cóż, nie przyniesie im to szacunku, wyłącznie więcej cyferek :)

Buleon no tak 800.000 rozpruwaczy wzieło się z floty Atomica ? aa no tak i uczciwy kirczak miał 7kkk/7kkk/2kkk i przeklikał je na gsy pewnie z antymetri która miał na ekspedycji...
    Prawda jest taka że też ma anty ale mniej... starcie było wykreowane uczciwie, wynikło z obserwacji a obrońca nie potrafi zaakceptować tego że popełnił błędy i dał się złapać, po pierwsze primo zły fs który powtarzał się wielokrotnie jeśli chodzi o system dzielenia floty, w zamian Kirczak twierdzi że maczali w tym palce admini - śmiech na sali... jak już wiedział że jest w czarnej du... szukał sposobu na bana - żenada...

Skoro widział jak się gra tu na uni mógł iść na urlop bo wiedział jak to może się skończyć dla niego... widział po kolegach z TGG wiec mógł się spodziewać że skończy w reckach u tych co kupują paczki. Dostał czystego dzwona, pretensje do siebie samego...

• Buleon no tak 800.000 rozpruwaczy wzieło się z floty Atomica ? aa no tak i uczciwy kirczak miał 7kkk/7kkk/2kkk i przeklikał je na gsy pewnie z antymetri która miał na ekspedycji...

Przeklikanie gęsi? To jest u generała niecałe 80k antymaterii. Tyle to nawet faktycznie na ekspach można zebrać :P

800k rozpruwaczy? To jest 128 kkk surowca. PZ z Atomica to ~98 kkk + ~35 kkk z dofarmienia. Przelicz sobie.

Prawda jest taka że też ma anty ale mniej... starcie było wykreowane uczciwie, wynikło z obserwacji a obrońca nie potrafi zaakceptować tego że popełnił błędy i dał się złapać, po pierwsze primo zły fs który powtarzał się wielokrotnie jeśli chodzi o system dzielenia floty, w zamian Kirczak twierdzi że maczali w tym palce admini - śmiech na sali... jak już wiedział że jest w czarnej du... szukał sposobu na bana - żenada...

Każdy teraz ma antymaterię, od czegoś te eventy są. Czy starcie było uczciwe, to nie mnie oceniać. Mam nadzieję, że administracja Kasia321  smoki sprawdzi logi z działań GO na koncie Kirczaka i ewentualnie rozwieje wątpliwości. Można też popatrzeć wstecznie przy okazji innych starć. Historia zna niejeden przekręt z udziałem GO, choć sądzę, że lot akurat tego dnia wynikł z przyczyn bardziej prozaicznych.

Skoro widział jak się gra tu na uni mógł iść na urlop bo wiedział jak to może się skończyć dla niego... widział po kolegach z TGG wiec mógł się spodziewać że skończy w reckach u tych co kupują paczki. Dostał czystego dzwona, pretensje do siebie samego...

Ty to nazywasz grą? :D Człowieku, masz konto w ilu % kupione? 90? :)

Zapłaciłeś, masz cyferki i prawo do wystawienia ST. Nic więcej :)

• panie Zgon, tyle co kupiłem od początku antymaterii to jest 3x20 zł jakieś 3 lata temu, od tamtego czasu były eventy na anty z ekspow gdzie można było z jednego eventu zdobyć niespełna 100tys, a było ich kilka:) co do 7kkk/7kkk/2kkk tych surowców, oczywiście miałem je na fs, który osiągnął cel kolonizuj, a miałem te surowce, bo zerknij na MMO że przez dłuższy ostatni czas nie miałem w ogóle przyrostów bo sobie poprostu ta surke zbierałem;) tak jak Buli już tobię wyliczył skąd miałem rozpruwacze, myślę że to jest akurat prosty rachunek8o także jak nie wierzysz, bierz kartkę i dlugopis i licz;)

• Nie bardzo wiadomo o co ta dyskusja? Ze gra jest p2w? No jest. Nie pasuje, nie graj.

Fakty są takie, że główny czynnik prowadzący do tego starcia to błąd obrońcy. Nie byłoby błędu - nie byłoby starcia. Nieważne jakie i w jaki sposób zbudowane floty latają na tym uniwersum.

Agresorom graty.

• 18 Sty 2021 r. na starym forum napisałam (pozwoliłam sobie to skopiować):

Ja pierdziele... Dajcie już spokój z tą kasą! Gdzie się nie ruszę, to temat kasy... To prawda, że aby starcie było wyrównane, to może powinno się coś zmienić, nie wiem... może np. to, że podczas bezpośredniego starcia, nie można by było używać zakupionej antymaterii, o czym już się tu gdzieś wypowiadałam robiąc sobie "wrogów" :)))) ale... jeśli ktoś decyduje się tutaj na grę, mając świadomość, że będą gracze, którzy swoje sukcesy będą mieli nie tylko dlatego, że coś potrafią, ale również dlatego, że "coś kupią" (większość kupujących naprawdę potrafi grać), to powinien to zaakceptować, taka jest gra i takie jej możliwości... Rejestrując się wiadomo było od razu, że można sobie to, czy tamto zakupić...

Nie podoba się, to może powinien zmienić grę np. na pasjansa... Bez urazy... ;P (oj, ale sobie grabie...) hahaha

Aby ogame mogło istnieć, to musi zarabiać, a istnieje właśnie dzięki tym, którzy wydają kasę. I w sumie nie przeszkadza mi to, że ktoś pakuje swoje pieniądze w grę (jego kasa, nie moja sprawa na co wydaje - ja wolę brandy...), a może nawet powinnam się cieszyć, bo dzięki temu ogame nadal istnieje, a ja mogę sobie pograć... Zamiast "płakać" może trzeba się lepiej pilnować?

I serio, czy z kasą czy bez, pogratuluję wlotu... :), bo to ja się nie upilnowałam... :) albo zwyczajnie ktoś był lepszy...

I tak to wygląda, chcesz grać to nie narzekaj na warunki, które zaakceptowałeś/aś rejestrując się w GF. Zatruwasz atmosferę...

PS. Raz zakupiłam antymaterię za 49 zł. I co? Teraz należy mnie zlinczować?

________________________________________________________________________________________________________________________________

Czasem jak słucham niektórych ludzi, to myślę sobie:
    Serio? To jest ten plemnik co wygrał...?

Maria Czubaszek

8)

• Ja pierdziele... Dajcie już spokój z tą kasą! Gdzie się nie ruszę, to temat kasy... To prawda, że aby starcie było wyrównane, to może powinno się coś zmienić, nie wiem... może np. to, że podczas bezpośredniego starcia, nie można by było używać zakupionej antymaterii, o czym już się tu gdzieś wypowiadałam robiąc sobie "wrogów" :)))) ale... jeśli ktoś decyduje się tutaj na grę, mając świadomość, że będą gracze, którzy swoje sukcesy będą mieli nie tylko dlatego, że coś potrafią, ale również dlatego, że "coś kupią" (większość kupujących naprawdę potrafi grać), to powinien to zaakceptować, taka jest gra i takie jej możliwości... Rejestrując się wiadomo było od razu, że można sobie to, czy tamto zakupić...

Ehe, tylko że konta na Bellatrix powstawały gdzieś w 2018/2019 r., a paczki kiedy zostały wprowadzone? W trakcie trwania rozgrywki, także Twój argument jest błędny.

Aby ogame mogło istnieć, to musi zarabiać, a istnieje właśnie dzięki tym, którzy wydają kasę. I w sumie nie przeszkadza mi to, że ktoś pakuje swoje pieniądze w grę (jego kasa, nie moja sprawa na co wydaje - ja wolę brandy...), a może nawet powinnam się cieszyć, bo dzięki temu ogame nadal istnieje, a ja mogę sobie pograć... Zamiast "płakać" może trzeba się lepiej pilnować?

Nie no, jasne, że OGame musi zarabiać. Tylko powinna być w nim rywalizacja pomiędzy graczami, w innym przypadku jest to hodowanie konta. Żaden wyścig eko nie ma sensu, skoro ktoś wyczaruje sobie kopalnie za pomocą antymaterii. Żadna gra flotą nie ma sensu, skoro po ściągnięciu komuś moona i wyliczeniu floty mogę nadziać się na przeklikane 100k gęsi postawione za pieniądze.

I oczywiście możesz się cieszyć, z tym, że Ty nie grasz, tylko egzystujesz na swoim koncie. Dla graczy egzystujących, a nie rywalizujących, faktycznie zmienia się niewiele. Jak dostawali lanie tak nadal będą dostawać. Tych, którzy grali ambitnie, licząc na to, że coś w grze osiągną, GF de facto spoliczkowało.

PS. Raz zakupiłam antymaterię za 49 zł. I co? Teraz należy mnie zlinczować?

Dziewczyno, serio nie rozumiesz różnicy pomiędzy wydaniem 49 zł na jakieś tam skrócenia, dopalacze czy relokacje a wydaniem kilkudziesięciu tysięcy złotych na surowce na budowę konta? Nie rozumiesz różnicy pomiędzy Twoim zakupem, dającym Ci możliwość kupienia 4 pakietów metalu od zakupów top 1 i top 2, dającym im możliwość przyrostu dziennego równego wartości konta top 4, budowanego przez kilka lat? Bo może za dużo oczekuję i faktycznie nie rozumiesz...

• buleon Musiałam to zrobić tak, bo coś namieszałam...

"Nie no, jasne, że OGame musi zarabiać. Tylko powinna być w nim rywalizacja pomiędzy graczami, w innym przypadku jest to hodowanie konta. Żaden wyścig eko nie ma sensu, skoro ktoś wyczaruje sobie kopalnie za pomocą antymaterii. Żadna gra flotą nie ma sensu, skoro po ściągnięciu komuś moona i wyliczeniu floty mogę nadziać się na przeklikane 100k gęsi postawione za pieniądze".

ZMIEŃ GRĘ - skoro Ci się nie podoba...

"I oczywiście możesz się cieszyć, z tym, że Ty nie grasz, tylko egzystujesz na swoim koncie. Dla graczy egzystujących, a nie rywalizujących, faktycznie zmienia się niewiele. Jak dostawali lanie tak nadal będą dostawać. Tych, którzy grali ambitnie, licząc na to, że coś w grze osiągną, GF de facto spoliczkowało".

Egzystuje? To zależy co kogo bawi? Dla Ciebie pewnie tak, bo latam sporadycznie i nie zależy mi na topce. Ale na pewno nie dostaję lania... Ostatniego dużego złoma dostałam 19 listopada 2017 r., a gram nieprzerwanie... więc chyba lania nie dostaję, pomimo, że egzystuję... Teraz pewnie się to zmieni :P

"Dziewczyno, serio nie rozumiesz różnicy pomiędzy wydaniem 49 zł na jakieś tam skrócenia, dopalacze czy relokacje a wydaniem kilkudziesięciu tysięcy złotych na surowce na budowę konta? Nie rozumiesz różnicy pomiędzy Twoim zakupem, dającym Ci możliwość kupienia 4 pakietów metalu od zakupów top 1 i top 2, dającym im możliwość przyrostu dziennego równego wartości konta top 4, budowanego przez kilka lat? Bo może za dużo oczekuję i faktycznie nie rozumiesz..."

No tak... mój mały wilczy móżdżek nie jest w stanie spełnić Twoich oczekiwań... Jakże mi przykro...

To wszystko jest oczywiście zrozumiałe, ale... wrócę do swojego wcześniejszego postu... "To prawda, że aby starcie było wyrównane, to może powinno się coś zmienić, nie wiem... może np. to, że podczas bezpośredniego starcia, nie można by było używać zakupionej antymaterii, o czym już się tu gdzieś wypowiadałam robiąc sobie "wrogów" :)))) więc... nie sil się na tłumaczenie, bo nie neguję tego, że powinny pojawić się zmiany, jednak Twój wywód jak dla mnie nic nie zmienia... Wylewanie żali na forum nic nie da, a jak już to wcześniej napisałam psuje atmosferę. Chcesz zmian? Napisz do GF.

Nadal uważam, że jak ktoś zaakaceptował warunki, to albo się z nimi godzi, albo idzie grać np. w pasjansa...

________________________________________________________________________________________________________________________________

Maria Czubaszek

8)

Edited 2 times, last by Wilczyca ().

• ZMIEŃ GRĘ - skoro Ci się nie podoba...

Gra nadal jest przyjemna, w miarę prosta dla początkujących i dostatecznie skomplikowana dla graczy, którzy lubią tryhard. Po prostu nie generuje ona już takich emocji, skoro wszystko można w niej załatwić przelewem :)

Egzystuje? To zależy co kogo bawi? Dla Ciebie pewnie tak, bo latam sporadycznie i nie zależy mi na topce. Ale na pewno nie dostaję lania... Ostatniego dużego złoma dostałam 19 listopada 2017 r., a gram nieprzerwanie... więc chyba lania nie dostaję, pomimo, że egzystuję... Teraz pewnie się to zmieni :P

Przez 3 i pół roku bez złoma. I konto warte niecałe 64 miliardy surowców. 3 i pół roku to ok. 1277 dni. 64 kkk / 1277 = 50 117 462 - tyle surowców dziennie generowało Twoje konto, razem z ekspami, lotami, eko itd. Nawet dla minimalnie aktywnego gracza jest to wartość niezwykle niska. Wytłumaczeń może być kilka - albo nie umiesz grać, stawiasz flotę ze słabego eko i tą flotą nie latasz, albo dostajesz lanie, chociaż piszesz, że nie dostajesz, albo urlopujesz, chociaż piszesz, że grasz nieprzerwanie, albo... sprzedajesz surowce na boku (i tu wjeżdża Zgon, cały na biało :D)

No tak... mój mały wilczy móżdżek nie jest w stanie spełnić Twoich oczekiwań... Jakże mi przykro...

No, po osobie, która niemal na pewno czytała Curwooda, spodziewałem się więcej.

• Buli, podziwiam Twoje zdolności merytorycznej i kulturalnej dyskusji z kimś, kto nie rozumie bardzo prostych kwestii i po prostu pierd* głupoty. Ciekawe, czy jakby sama grała przeciwko takim "graczom" jak topka, to byłaby taka wyrozumiała dla beznadziejnej polityki GF. Jeśli ktoś dostaje profity z niezbyt czystych zagrywek (zgodnych mniej lub bardziej z regulaminem), to za bardzo się nie dziwię, że preferuje tyłolizanie komuś, kto jej zdanie i tak ma gdzieś, niż bycie honorowym i robiącym przyrosty samodzielnie na czystych warunkach.
    Poza tym jak ktoś czerpie przyjemność z kupowania paczek w grze (której de facto nie można wygrać, bo znajdzie się ktoś z grubszym portfelem albo dostępem do korzystniejszego zakupu antymaterii), żeby zrobić jakieś punkty, to podziwiam system wartości i błogą nieświadomość, że utrzymuje GF, które tylko liczy na takich wiernych darczyńców. Problem tylko w tym, że GF, kiedyś obudzi się z ręką w nocniku, jak normalni gracze odejdą, bo nie będzie sensu walczyć z wiatrakami, więc paczkomaty nie będą już musiały wydawać pieniążka, a co za tym idzie, wpływy się skończą, podtrzymywanie istnienia gry będzie średnio opłacalne. Oby tak dalej

• No no, potężne starcie, opis starcia/przygotowań wciągający czytałem z przyjemnością jak książki Mastertona.

Ja to osobiście w życiu na oczy nie widziałem tyle złomu 0_00_0, przecież to by mi na 2 poziommy astro starczyło, a jeszcze by zostało :ocb:

Myślę, że to top 1 ACS będzie bardzo trudno pobić. Zbyt wysoko ustawiona poprzeczka. :graty::brawo:

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• buleon Skoro gra nie generuje emocji, zmień na taką, co Cię usatysfakcjonuje. Proste…

Nie precyzyjnie się wyraziłam, Nieprzerwanie miałam na myśli ogame, nie stricte Janice, a po fuzji Himalię. Grałam na wielu unii, raz tu, raz tam, często szłam za zgraną ekipą… dlatego nieprzerwanie…

Pokusiłeś się o sprawdzenie mojego konta J BRAWO! Wzbudziłam Twoje zainteresowanie, jak miło J Mogłeś od razu pokusić się o sprawdzenie jak długo i jak często przebywałam na urlopie będąc na Janicach. Aż dziw, że chłopaki nie wywalili mnie z sojuszu. Bo to konto sprawdziłeś? Prawda?

W jednym muszę przyznać Ci rację, gram od wielu lat i nadal nie umiem grać. I co w związku z tym?

Podliczając moje konto, co chciałeś osiągnąć? Pokazać, że nie umiem grać? Nie umiem i co z tego? Gram, a może poklikuję, bo lubię J))) Flotą jak już pisałam gram sporadycznie, zwyczajnie mi się już nie chce. Surowców nie kupuję i nie sprzedaję. Jestem samowystarczalna J Lania nie dostaję, owszem jakieś małe złomiki się zdarzały ale floty nie straciłam od dawna, możesz sprawdzić ST. Specjalizuję się w ucieczkach J))))))) choć grać nie umiem, będę sobie klikać nadal, bo lubię…

Spodziewałeś się czegoś więcej, kto czytał Jamesa Olivera Curwooda… No cóż, jakże mi przykro, że Cię rozczarowałam… a właściwie nie, nie jest mi przykro… A co innego miałam Ci napisać, po takim tekście: „Bo może za dużo oczekuję i faktycznie nie rozumiesz”? To była forma sarkazmu, jeśli wiesz, co to znaczy. Bo chyba nie, skoro piszesz, że spodziewałeś się czegoś innego…

Mam wrażenie, że niektórzy skupiają się tylko na części mojej wypowiedzi, tej kontrowersyjnej czyli rozumienie co to jest firma, dlatego napiszę inaczej.

Czy bronie GF? NIE I proszę mi tu nie imputować!

Czy rozumiem GF? TAK

To zdecydowana różnica!

Piszecie o rywalizacji. Jakiej rywalizacji? Na ogame? Powtarzam, tutaj nie chodzi o dobrą zabawę i rywalizację na takich samych zasadach dla wszystkich graczy. Ogame ma zarabiać. Im szybciej to, co poniektórzy zrozumieją, tym szybciej odejdą albo się z tym pogodzą…

Reasumując:

Z punktu widzenia gracza, jak już pisałam ale niektórzy tego nie zauważają. TAK, powinno się coś zmienić. Zdecydowanie!

Z punktu widzenia prowadzenia działalności gospodarczej, wycisnęłabym z gracza ile się da, żeby tylko zarobić jak najwięcej. I tak robi GF. Dlatego rozumiem GF. Punkt widzenia zależy od… a Wy mnie atakujecie za to, że wiem, co to znaczy mieć własny biznes... Bo tak to wygląda, nie zauważacie tego, że też jestem za zmianami, bo więcej wypowadam się w tym drugim...

Atakowanie mnie niczego nie zmieni. Otwórz restaurację i serwuj klientom posiłki za darmo, tylko po to, żeby czuli się dobrze i byli zadowoleni. Gwarantuję Ci, że nawet wtedy znajdą się tacy, co będą mieć pretensje, bo tamten dostał większy kawałek mięsa… nieważne, że za darmo... A Ty szybko zamkniesz restaurację, bo nie będziesz miał z czego jej utrzymać, nie będziesz mieć na wynagrodzenia i wycieczkę na Majorkę. Nie bronię GF ale rozumiem ich przesłanie. Gdyby to była moja firma, też zezwalałabym na zakup różnych rzeczy, bo to byłaby moja kasa… Naprawdę to nie jest zrozumiałe? Tutaj nie ma miejsca na sentymenty, rozgoryczenie graczy i to, czego pragną. Tu jest biznes!

Proponuję po raz kolejny napisać do GF ale nie samą skargę czy płakanie, tylko propozycję zmiany, wtedy może się nad pomysłem pochylą. Narzekanie, płacz i zgrzytanie zębami nic nie zmieni!

Propozycja musi być taka, aby był wilk syty i owca cała… wtedy może to łykną...

Jeśli o mnie chodzi, to zaczęłabym od ewidentnej nieuczciwości GF wobec graczy, a mianowicie:

Gdy zapinamy urlop, wszystko staje, cała produkcja ale przedmioty i sztab już nie. I tu tak, tego bym się przyczepiła! Bo jeżeli ktoś wydał już kasę na antymaterię, to GF już zarobił, a gdy ten gracz musi wziąć urlop, to GF w tym momencie, gdy nie zatrzymuje np. zakupionego sztabu, to w moim mniemaniu, zwyczajnie go okrada…

Maria Czubaszek

8)

• Zamknijcie już ten temat, Zgon jest ZŁY i bierze wszystkie winy na siebie :D AMEN

Spoko Doktorku, jestem trudnym adwersarzem, a pmyje po mnie spływają... :P8)

Maria Czubaszek

8)

• Zamknijcie już ten temat, Zgon jest ZŁY i bierze wszystkie winy na siebie :D AMEN

Spoko Doktorku, jestem trudnym adwersarzem, a pmyje po mnie spływają... :P8)

Dobra, nie owijaj w bawełne bo zgon po surowce jedzie ^^ ^^ ^^

I gdzie te profity co Gamorka ******** Nie wiem teraz czy mam ich wymagać od Ciebie, czy od GF :/ bo jak od GF to ciekawe skąd wie, że takie są...:/

Maria Czubaszek

8)

• Dajcie spokój już z przepychankami. Dziwne żeby ktoś kolonka nie wyliczył... Druga rzecz jest taka, że to było nie do wybronienia. To jest fakt ! Konta należą do GF - sam tego fakt brzmi jak brzmi, ale świadomość tego trzeba mieć. Tak samo jak tego, że ta gra jest hazardowa. A co do samej kupowanej gry no to cóż, ale konta nie są wasze, więc ja osobiście nie miałbym do tego pretensji. Mam swoje zdanie na ten temat, ale nie warto się gryźć pod starciem które można było łatwo wyliczyć. Błąd obrońcy chyba jest logiczny.

• buleon Skoro gra nie generuje emocji, zmień na taką, co Cię usatysfakcjonuje. Proste…

Jak cytujesz, to dokładnie. Gra nie generuje "takich emocji" - przedłużę nieco, takich emocji, jakie mogła by generować i takich jakie niegdyś generowała.

Pokusiłeś się o sprawdzenie mojego konta J BRAWO! Wzbudziłam Twoje zainteresowanie, jak miło J Mogłeś od razu pokusić się o sprawdzenie jak długo i jak często przebywałam na urlopie będąc na Janicach. Aż dziw, że chłopaki nie wywalili mnie z sojuszu. Bo to konto sprawdziłeś? Prawda?

Generalnie po prostu wszedłem w ranking. W oknie gry, na górze, po lewej :) A później użyłem kalkulatora. To taki program, z komputera :)

W jednym muszę przyznać Ci rację, gram od wielu lat i nadal nie umiem grać. I co w związku z tym?

Ok, wyjaśnię. Dla setek graczy z dołu tabeli rankingowej, to, co dzieje się na jej szczycie nie ma absolutnie żadnego znaczenia. Bo czy dla gracza, który ma przykładowo 5 kk punktów i jest dajmy na to top 100, różnicą jest czy top 1 ma 1 kkk czy 3 kkk? Oczywiście nie, bo w każdym przypadku nie ma szans ani w walce, ani w wyścigu rankingowym. Takie konta egzystują, są rozwijane, ale generalnie grają solo w grze multi, względnie grają "dla towarzystwa".

Dlatego nie jesteś w stanie zrozumieć tych graczy, dla których celem gry było zwycięstwo strategiczne, czyli doprowadzenie do sytuacji, w której przeciwnicy są słabsi niż Ty. To nie jest możliwe w momencie, w którym jedna strona chce i może inwestować realne pieniądze w grę, a druga strona tylko może :)

Podliczając moje konto, co chciałeś osiągnąć? Pokazać, że nie umiem grać? Nie umiem i co z tego? Gram, a może poklikuję, bo lubię J))) Flotą jak już pisałam gram sporadycznie, zwyczajnie mi się już nie chce. Surowców nie kupuję i nie sprzedaję. Jestem samowystarczalna J Lania nie dostaję, owszem jakieś małe złomiki się zdarzały ale floty nie straciłam od dawna, możesz sprawdzić ST. Specjalizuję się w ucieczkach J))))))) choć grać nie umiem, będę sobie klikać nadal, bo lubię…

To, co chciałem osiągnąć, osiągnąłem. Tak jak wyżej piszesz, nie grasz, a klikasz. Gdzieś wyżej pisałaś, że szłaś za znajomymi. Po prostu masz inny punkt widzenia. Dla Ciebie nie zmieniło się nic, dla graczy, których w OGame pociągała rywalizacja, gra po wprowadzeniu paczek zmieniła się diametralnie.

A jeśli chodzi o lanie. to nie chodzi tu wyłącznie o bitwy, również o wyścig po punkty, o rywalizację surowcową.

Piszecie o rywalizacji. Jakiej rywalizacji? Na ogame? Powtarzam, tutaj nie chodzi o dobrą zabawę i rywalizację na takich samych zasadach dla wszystkich graczy. Ogame ma zarabiać. Im szybciej to, co poniektórzy zrozumieją, tym szybciej odejdą albo się z tym pogodzą…

Rywalizacja przez kilkanaście lat była kwintesencją OGame. Od tego jest dział Starcia Tytanów, od tego były tematy z rekordami, kiedyś nawet górnicy ścigali się na wydobycie. W samej grze od tego są statystyki, integralna część gry.

I o ile rozumiem, że OGame zarabiać powinno i w swoim czasie swoją cegiełkę do tego dołożyłem, o tyle tak istotna zmiana znaczenia waluty premium po prostu sprowadza rywalizację albo do niższego poziomu, albo do poziomu wartości przelewów. Jeszcze kilka lat temu oburzaliśmy się na człowieka, który skupował konta i je złomował na u68. Później przyszedł czas handlu na starej interpretacji Zasad Gry. Później boty, odkrywcy jako op klasa, rynek. Zawsze jednak była możliwość albo uwalenia takich kont poprzez zgłoszenie ich, albo przynajmniej ich siła wynikała z siły serwera. Tak czy inaczej rywalizacja, choć trudna, zawsze była możliwa. Teraz surowce na serwerze nie pochodzą z serwera, nie są wcześniej wyprodukowane przez kopalnie/przejęte/kupione. Nie pochodzą z akcji typu ekspedycja czy z eventu. One są znikąd i jednocześnie jest to legalne.

Jasne, przy czym oni nie prowadzą restauracji tylko platformę do grania, sprzedają nam emocje, które płyną z rywalizacji. Obiektywnie rzecz ujmując zepsuli swój produkt. Nie sądzę, żeby nie zdawali sobie z tego sprawy, raczej uznali, że zamiast pobierać mikropłatności od rywalizujących graczy, których liczba i tak się zmniejszała, oleją ich i skupią się na jednostkach, które zapłacą za samo zwycięstwo. To raczej nie jest dalekosiężna polityka firmy.

• Szkoda, że takie fajne starcie jest tak niszczone takich komentarzami ehhhh, nic się nie uczymy...

Jeszcze raz gratulacje i apeluję o rozwagę!

Wszak przecież chodzi o dobrą zabawę, a kasa? No jak chodzi o ogejm, to od kilku lat hajsy im się zgadzają. Przykre, ale prawdziwe.

Cytat:

użytkownik: SPIN DOKTOR

"Przecież to ty i muniek jesteście głowni spamerzy hehe "

Napisał gość, który ponad 1000 postów nabił tekstem: "gratki starcia" na każdym uni przy każdym starciu :ocb:

(a nawet na nich nie grał). Jesteś mistrzem hipokryzji, palancie.

Pytanie: Dlaczego przestałeś im gratulować? :beaten:

/

u42, u66, Sirius, Taurus OFF

• Szkoda, że takie fajne starcie jest tak niszczone takich komentarzami ehhhh, nic się nie uczymy...

Jeszcze raz gratulacje i apeluję o rozwagę!

Wszak przecież chodzi o dobrą zabawę, a kasa? No jak chodzi o ogejm, to od kilku lat hajsy im się zgadzają. Przykre, ale prawdziwe.

Nic dodać nic ująć. Dołączam do apelu. Ogame bez paczek i antymaterii nie wróci już.

Też żałuję, bo przygodę z tą grą zaczynałem na blue.

To Tylko Gra. Pamiętajmy o tym. Mniej piszmy. Więcej grajmy.

Gratulacje jeszcze raz.