fajnie jakby był od czasu do czasu event podczas którego można znaleźć trochę więcej artefaktów na lotach poszukiwawczych form życia.
artefaktowy event
-
-
Nie głupi pomysł, ale osobiście wolałbym zniesienie limitu na te loty albo podniesienie go do 100.
Tak czy inaczej, włączam 'obserwacje' by poczytać inne opinie
-
Fajna opcja, ale jeszcze lepszą byłby event - uruchomienie LF na wszystkich uniwersach.
-
z tym eventem to nie wiem czy jest sens jak raz na jakiś czas trafi się 600-700 lub 1200-1400 artefaktów i magazyn jest pełny.
-
Niekoniecznie max liczba jednorazowo znalezionych artefaktów musi wynosić akurat tak duża, może być mniej ale częściej. Obecnie artefakty trafiają się dość rzadko i to w małych ilościach. Jeśli ktoś chce np. zmienić swoje technologie FZ na większości planet, załóżmy od 5 do 12 planet to jest to bardzo duży wydatek artefaktowy. Sama jedna technologi z drzewka T3 kosztuje 600 artefaktów, a resetując drzewko trzeba wybrać pozostałe, co też kosztuje jeśli chcesz technologie z innej rasy niż masz na planecie. Jeśli coś chcesz dodatkowo zmienić w T1/T2 to tak samo, też trochę kosztuje. I tak x ilość planet, Oczywiście nie każdy z tego skorzysta ale tak samo nie każdy korzysta np z relokacji planet albo tego czy owego. W zależności od potrzeby
-
Na artefakty masz 25% szans, a to wcale nie jest mało, wolałbyś 75%, może od razu zróbcie paczki z artefaktami po 100k anty? Chcesz wybrać konkretne technologie, to musisz trochę polatać, a ile? Tego można się dowiedzieć z artykułu, który opracowywałem przez kwartał i prawdę mówiąc wciąż zbieram dane na temat rozkładu wielkości artefaktów. Pewne jest natomiast to, że średnia ilość małych artefaktów to 10, średnich 100, a dużych to 1000.
-
No ładnie przeskoczyłeś ze standardowych 10 artefaktów do 100k anty xd i tak swoja droga to możesz sobie wsadzić te całe paczki wiesz gdzie.
nie wiem gdzie widziałeś 1000 artefaktów na jednym przelocie ale weź wstaw screena Największa liczba jaka mi się trafia to zawsze poniżej 200 i to też nie trafia się często.. no ale ok, widzę, że jesteś miłośnikiem i badaczem lotów artefaktowych, nie każdy ma takie upodobania jak ty. Z resztą w czym problem, ty i tak sobie będziesz latać i prowadzić statystyki, a ktoś kto nie ma ochoty klikać cały dzień skorzystałby na evencie trochę bardziej.
-
nie wiem gdzie widziałeś 1000 artefaktów na jednym przelocie ale weź wstaw screena
Wróć do grania w Reksia i UFO, a ogame sobie odpuść skoro nie dorosłeś.Daruję sobie uszczypliwości, screenów nie robię, tylko kopiuję tekst, a tak wygląda analiza bazy danych zrobionej z tego tekstu. Jak widać na duży artefakt wyszła dla 14000 pomiarów szansa 25.4% * 0.61% = 0.15%, a możliwe wartości liczbowe były od 276 do 1756. Rozważania teoretyczne na tej podstawie zostały opisane, także pominę ich przytoczenie. Jeśli kogoś nie stać na zapoznanie się z tym, a zamiast tego narzeka, to nic nie poradzę.
Jestem na nie odnośnie eventu na artefakty, natomiast chętnie zobaczyłbym wydarzenie podnoszące limit np o 1000 lotów raz w miesiącu, albo wprowadzający jego zawieszenie na kilka dni.
-
Szpykni na to.
Takie mi się trafiły. Ale fakt jest taki że ostatnio słabe się trafiały ilości.
-
Na artefakty masz 25% szans, a to wcale nie jest mało, wolałbyś 75%, może od razu zróbcie paczki z artefaktami po 100k anty? Chcesz wybrać konkretne technologie, to musisz trochę polatać, a ile? Tego można się dowiedzieć z artykułu, który opracowywałem przez kwartał i prawdę mówiąc wciąż zbieram dane na temat rozkładu wielkości artefaktów. Pewne jest natomiast to, że średnia ilość małych artefaktów to 10, średnich 100, a dużych to 1000.
Paczka z 100k artefaktow to dobry pomysl 🤭🤭🤭 biorę 3 odrazu 😁
-
Szpykni na to.
Takie mi się trafiły. Ale fakt jest taki że ostatnio słabe się trafiały ilości.
o no to gratulacje, u mnie jeszcze takich rarytasów nie było
-
Paczka z 100k artefaktow to dobry pomysl 🤭🤭🤭 biorę 3 odrazu 😁
300.000 nie przerobisz ja miałem bonusowe artefakty i po wybraniu badań pod wydobycie, zostało mi jeszcze ponad 39.000 i narazie nie wiem co z tym zrobić
Ale fakt, jak znudzi mi się wydobywanie, to będę miał miał niczym prezent na gwiazdkę