artefaktowy event

• Niekoniecznie max liczba jednorazowo znalezionych artefaktów musi wynosić akurat tak duża, może być mniej ale częściej. Obecnie artefakty trafiają się dość rzadko i to w małych ilościach. Jeśli ktoś chce np. zmienić swoje technologie FZ na większości planet, załóżmy od 5 do 12 planet to jest to bardzo duży wydatek artefaktowy. Sama jedna technologi z drzewka T3 kosztuje 600 artefaktów, a resetując drzewko trzeba wybrać pozostałe, co też kosztuje jeśli chcesz technologie z innej rasy niż masz na planecie. Jeśli coś chcesz dodatkowo zmienić w T1/T2 to tak samo, też trochę kosztuje. I tak x ilość planet, Oczywiście nie każdy z tego skorzysta ale tak samo nie każdy korzysta np z relokacji planet albo tego czy owego. W zależności od potrzeby :S

• Na artefakty masz 25% szans, a to wcale nie jest mało, wolałbyś 75%, może od razu zróbcie paczki z artefaktami po 100k anty? Chcesz wybrać konkretne technologie, to musisz trochę polatać, a ile? Tego można się dowiedzieć z artykułu, który opracowywałem przez kwartał i prawdę mówiąc wciąż zbieram dane na temat rozkładu wielkości artefaktów. Pewne jest natomiast to, że średnia ilość małych artefaktów to 10, średnich 100, a dużych to 1000.

• No ładnie przeskoczyłeś ze standardowych 10 artefaktów do 100k anty xd i tak swoja droga to możesz sobie wsadzić te całe paczki wiesz gdzie.

nie wiem gdzie widziałeś 1000 artefaktów na jednym przelocie ale weź wstaw screena :D Największa liczba jaka mi się trafia to zawsze poniżej 200 i to też nie trafia się często.. no ale ok, widzę, że jesteś miłośnikiem i badaczem lotów artefaktowych, nie każdy ma takie upodobania jak ty. Z resztą w czym problem, ty i tak sobie będziesz latać i prowadzić statystyki, a ktoś kto nie ma ochoty klikać cały dzień skorzystałby na evencie trochę bardziej.

• nie wiem gdzie widziałeś 1000 artefaktów na jednym przelocie ale weź wstaw screena

Wróć do grania w Reksia i UFO, a ogame sobie odpuść skoro nie dorosłeś.

Daruję sobie uszczypliwości, screenów nie robię, tylko kopiuję tekst, a tak wygląda analiza bazy danych zrobionej z tego tekstu. Jak widać na duży artefakt wyszła dla 14000 pomiarów szansa 25.4% * 0.61% = 0.15%, a możliwe wartości liczbowe były od 276 do 1756. Rozważania teoretyczne na tej podstawie zostały opisane, także pominę ich przytoczenie. Jeśli kogoś nie stać na zapoznanie się z tym, a zamiast tego narzeka, to nic nie poradzę.

Jestem na nie odnośnie eventu na artefakty, natomiast chętnie zobaczyłbym wydarzenie podnoszące limit np o 1000 lotów raz w miesiącu, albo wprowadzający jego zawieszenie na kilka dni.

Loty-Rozpoznawcze14k.png

• Na artefakty masz 25% szans, a to wcale nie jest mało, wolałbyś 75%, może od razu zróbcie paczki z artefaktami po 100k anty? Chcesz wybrać konkretne technologie, to musisz trochę polatać, a ile? Tego można się dowiedzieć z artykułu, który opracowywałem przez kwartał i prawdę mówiąc wciąż zbieram dane na temat rozkładu wielkości artefaktów. Pewne jest natomiast to, że średnia ilość małych artefaktów to 10, średnich 100, a dużych to 1000.

Paczka z 100k artefaktow to dobry pomysl 🤭🤭🤭 biorę 3 odrazu 😁

Paczka z 100k artefaktow to dobry pomysl 🤭🤭🤭 biorę 3 odrazu 😁

300.000 nie przerobisz :) ja miałem bonusowe artefakty i po wybraniu badań pod wydobycie, zostało mi jeszcze ponad 39.000 i narazie nie wiem co z tym zrobić :P

Ale fakt, jak znudzi mi się wydobywanie, to będę miał miał niczym prezent na gwiazdkę :)