Balboa [S_D] vs. Mamut [MLS] ~ 44 632.26%

• Mamut to jeden z graczy, który był wysoko na liście priorytetów, lecz na niego był zupełnie inny plan, niż to co widać poniżej. Nad rankiem obrońca wraz z kolegą z sojuszu trochę pozłomowali, więc domniemam, że po prostu się przysnęło, a efektem był brak FS, ale co się stało to wie tylko obrońca.

Miejmy nadzieję, że to nauczy go, że nie trzeba komuś dawać czteropaka, aby spakować go w recki. Reszty bzdur, które wypisywał nie ma nawet sensu przytaczać, więc życzę tylko, by nie wierzyć w to co jest nam najwygodniejsze, a warto czasem spojrzeć obiektywnie. Tego życzę każdemu.

Czy życzyć SzO? Oczywiście, bo jego podejście i niewiedza nie oznacza, że trzeba być takim samym w drugą stronę.

Pozdrawiam sojusz oraz wszystkich rozsądnych ludzi.

Dnia 14-03-2023 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Balboa [S_D]

Pancernik 400.000

Obrońca Mamut [MLS]

Mały transporter 109.535

Duży transporter 23.076

Lekki myśliwiec 6.527

Ciężki myśliwiec 10.831

Krążownik 55.223

Okręt wojenny 21.618

Statek kolonizacyjny 11

Recykler 49.812

Sonda szpiegowska 72.498

Bombowiec 3.529

Niszczyciel 2.271

Gwiazda Śmierci 13

Pancernik 17.857

Reaper 3.392

Pathfinder 12.718

Po bitwie...

Agresor Balboa [S_D]

Pancernik 395.965 ( -4.035 )

Obrońca Mamut [MLS]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

223.787.098 Metalu, 223.787.099 Kryształu i 88.796.775 Deuteru

423.285.558 Metalu, 327.818.442 Kryształu i 0 Deuteru

Agresor stracił łącznie 342.975.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 7.903.879.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 2.665.276.200 metalu i 1.797.949.800 kryształu.

Agresor przejął łącznie 1.287.474.972 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 3.191.298.856

Kryształ: 2.188.155.341

Deuter: 28.271.775

agresor zyskał łącznie 5.407.725.972 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -4.968.149.656

Kryształ: -3.386.788.541

Deuter: -836.415.775

obrońca stracił łącznie 9.191.353.972 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.1

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• No popsuli mi sojusznika... Ehhh...

Może będzie miał teraz pretekst pociągnąć trochę kopalnie bo lekko zaniedbane były ;)

Mamucik szybciutko się wyklepiesz. Jest kilka małych flotek na których się odbijesz :) :szo:

A Balboa - nie zwalniasz ani na chwilę. Obława trwała i w sumie szkoda, że Mamut przysnął bo bardzo byłem ciekaw co na niego szykujecie. Zarobek elegancki. Przetapiaj dalej i szykuj się na fuzję uni. Tu udowodniłeś wszystko - tam będą nowe wyzwania. :graty:

• W końcu przegrałem z Morfeuszem i zasnąłem... Czy boli mnie strata floty? Ani trochę. Już od jakiegoś czasu coraz bardziej odechciewało mi się grać na tym opustoszałym uni. Każdy kto lata widzi dobrze jaka jest sytuacja. Urlop urlop urlop idlak idlak urlop. To wszystko dzięki wam, zostało jeszcze dosłownie paru z flotą zezłomujcie ich i sami będziecie grać ze sobą. Przewaga w punktach i we flocie względem "normalnych" graczy jest przytłaczająca, przez kupowanie tańszej antymaterii tureckiej z użyciem programów do zmiany lokalizacji czy jak to się odbywa dokładnie nie wiem bo nie korzystałem z takich rzeczy, uciekanie na urlopy przed dostanie za to bana, niektórzy z topki tak się ratowali przed stratą floty. Kupowanie kont za pieniądze i złomowanie im floty też jest faktem o którym wiedzieli inni gracze (lepsi ode mnie pod względem punktowym, bliżej kuluarów i tego co się wyrabia za "kurtyną") i pisali o tym wcześniej niż ja. Zaznaczam, to nie ja takie rzeczy pisałem pierwszy i nie jedyny... Korzystanie z nielegalnych programów do gry. .. Byłeś jedyną osobą która skanowała mnie po kilkadziesiąt - kilkaset razy dziennie (a może to bot? jak ktoś mi zasugerował), na drugim miejscu never, a reszta skanów to jakiś przypadkowy skan raz na jakiś czas, co tylko daje obraz temu jak wygląda rozgrywka na Lacercie. Zbudujesz kilka stateczków i trafiasz na talerz zezłomowany w 99% przypadków przez bilbo bagginsa i nevera co widać po starciach zamieszanych na forum, praktycznie wszystkie wysokie % to oni. Szczerze mówiąc myślałem, że to się zakończy dużo szybciej poprzez ściągniecie mi moonów i klikanie na falangę palcem co sekundę przez 10h żeby sprawdzić kiedy zniknie moją flotą z falangi co pewnie zrobił byś jak przystało na uczciwego gracza za jakiego się tutaj opisujesz - ręcznie :trollface: Jeśli niebawem nie scalą tego uniwersum z innymi to będziecie musieli hodować multi konta do złomowania żeby tu wrzucić jakieś ST, jeśli już tego nie robicie xD

Swoją drogą bilbo baggins czujny jak ważka o 22 o 1 w nocy o 3 w nocy o 5 w nocy o 7 rano o każdej porze dnia i nocy każdego dnia. Skumajcie to, tylko RAZ przysnęło mi się na CHWILE, chwila moment i już wchodzi mi do domu wynieść telewizor :D Czy to on tak ślęczy nad tym ogame czy to może bot?

Wiadomo obrońcy :szo: a atakującemu :graty: żeby nie było, że się wyłamuje z tego schematu :D

Pozdrawiam wszystkich sojuszników :stick: i dobrych uczciwych ludzi :D ELOO

• Czyli nic się nie zmieniło, dlatego to cieszy potrójnie, może na własnej skórze pokażesz jak kupiłem Twoje konto, flotę czy tam jeszcze konto na forum. A zapomniałem, to jednak bot, pisze tu tez pewnie bot.

Zapomniałeś o handlu surowcami i próbami na Allegro, przekupieni GO i całe gameforge, że wszystkie konta są moje itp. Teraz jeszcze widzę turecka anty doszła, No szczyt już głupoty i durnoty.

No nic, kiedyś dorośniesz i zrozumiesz.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• :graty: Balboa odpowiedz wszystkim na pytanie dlaczego grasz sam na 8 kontach w sd? :) i dlaczego sam sobie posty wpisujesz ? a i zapomnialem ze jeszcze zezlomowales 200 swoich kont ktore zalozyles i prowadziles tez sam bo po co ci ktos jeszcze do spolki :):spam:

• A co się miało zmienić? Przecież ja tego nie wymyśliłem, tylko inni gracze którzy z Tobą / Wami grali pisali takie rzeczy już wcześniej, i wrzucali dowody w postaci screenów nawet tu na forum niektórzy spod ukrytych nicków niektórzy nie. W pw również pisali ciekawe rzeczy... Ja tylko wyraziłem swoją opinie i dalej ją podtrzymuje bo wierze, że nie jesteś uczciwym graczem który w 100% gra tak jak ja czyli bez programów bez antymaterii tureckiej, bez hodowli multi kont do złomowania i innych niecnych podstępnych zagrań które mają na celu zboostowanie konta po to żeby mieć taką przewagę, że nawet jak całe uni by się skrzyknęło na ciebie to i tak by nic nie wskórali. I jeśli nie masz honoru i godności, a w lustrze możesz sobie spojrzeć w oczy, na forum publicznie wmawiając że doszedłeś do takiej punktacji uczciwą grą bez wspomagania w żaden haniebny sposób, to pozdrawiam. Mi taka gra nie sprawiała by przyjemności, ale skoro mówisz, że cieszy cie potrójnie... To może kiedyś dorośniesz i zrozumiesz.

Nie mam zamiaru przepychać się tutaj i robić telenoweli bo generalnie rzecz biorąc mi to wisi i powiewa tym bardziej teraz po złomie. Koń jaki jest każdy widzi... (No może nie każdy :beaten:) Nie trzeba dalej dyskutować. Jeżeli ktoś wierzy, że taka kolosalna różnica w punktacji miedzy graczami jest wypracowana uczciwie (skillem haha umiejętnościami haha, klikaniem falangi co sekundę przez 10h żeby zobaczyć kiedy flota zawróci haha) to musi próbować wsadzać kwadraty w okręgi, bo innej opcji nie widzę. Ale z takimi osobnikami nie dyskutuję bo sprowadzą mnie do swojego poziomu, a później pokonają doświadczeniem :lool:
    :closed1: NARA!

• Widzisz, problem jest taki, że właśnie tak jest. Każdą jednostkę anty kupiłem z jednej karty i jednego konta, nigdy nie miałem żadnego logowania innego niż stałe urządzenia które używam, ale Tobie i tak się tego nie wytłumaczy, bo tak Ci napisał ktoś pod innym nickiem. Nie wiem o jakich screenach piszesz, bo do tej pory nikt nie udowodnił nawet jednego kupionego starcia, ani jednego. Nie ma co się więcej tu produkować, pisz sobie co chcesz i wierz w co chcesz, wisi mi już to całkowicie. Nasłuchałes sie jakichś farmazonów, ze klikałem fale 10 godzin i na prawdę dziw bierze, że w to wierzysz, ale No cóż…

Nie odpisuj już, wiesz swoje, ja swoje.

• Swoją drogą bilbo baggins czujny jak ważka o 22 o 1 w nocy o 3 w nocy o 5 w nocy o 7 rano o każdej porze dnia i nocy każdego dnia. Skumajcie to, tylko RAZ przysnęło mi się na CHWILE, chwila moment i już wchodzi mi do domu wynieść telewizor :D Czy to on tak ślęczy nad tym ogame czy to może bot?

Do reszty zarzutów się nie odniosę, ale no to akurat nie jest nic dziwnego - ta gra na pewnym poziomie nie polega na 'łapaniu okazji', tylko na szukaniu celów, obserwowaniu ich i szukaniu momentu do ataku.

Co do starcia - gratulacje, chociaz tutaj trochę zgadzam się z Mamutem w tym, że niedługo zostaniecie na tym Uni sami (jeśli chodzi o posiadaczy jakichkolwiek flot). Coś jest nie tak z mechaniką gry, jeśli ktoś jest w stanie wypracować taką przewagę, no ale don't hate the player, hate the game.

• W przypadku naszego Top 1 złomiarzy akurat mechanika gry jest tylko ograniczeniem. Może czasem odnoszę wrażenie że Balboa ma dobę dłuższą niż każdy z nas ale ilość czasu i determinacji, które wkłada w to uni daje efekty.

Jasne, że wspomagać się anty pewnie i wspomaga bo na nowych moonach ciężko o teleport tego samego dnia a co dopiero w pierwszych godzinach od jego powstania ale po za tym nie bardzo widzę przesłanki do jakiegokolwiek pompowania konta w inny sposób.

Technicznie rzecz biorąc to całe uni pushuje jednego gracza a ilość surowców, które z nas zgarnia tworzą efekt kuli śnieżnej. Zaraz znowu wróci temat dostępu do paliwa od sojusznika ale jeśli minimalny przelicznik jest po to aby z niego skorzystać i obie strony się na to godzą to nikomu innemu nic do tego.

Systematyczność skanów, czujność i łapanie okazji oraz pełna obserwacja i - co tu dużo kryć - masa błędów innych graczy.

A jak dobrego dodasz resztę SD, które z każdą akcją kolejną udowadniają jak bardzo są zgrani i jak współpracują - oni już przeszli OGame.

Panowie czekam na kwintesencję czyli zawrócone stacjonuj z moona na moona bez zdejmowania moona ;)

Jeśli ktoś to ma zrobić to chyba tylko Wy ;)

• Tezur, żeby była jasność - to nie był przytyk do autora tego ST (btw, Balboa - jak to sensownie odmienić w dopełniaczu), bardziej utyskiwanie na stan naszego Uni. Że czasu i determinacji nie brakuje to ja akurat się już własnoręcznie przekonałem

• Akurat kto jak kto ale ja w roli adwokata Balboii ??? stawiać się nie zamierzam :)

Faktem jest że SD nie zwalnia ani na moment. Przeglądasz galaktykę i więcej urlopów niż ilderów. TOP 100 to ponad 40 kont na urlopie. Ale realnie - przynajmniej połowa ST ze strony naszego Króla to błąd obrońcy ten czy inny :) FS na PZ? Przysnęło się? Ufało się bunkrom? Pomagamy mu na każdym kroku :D

• Dla mnie Mamut i Tezur to bezwartościowe osoby, które nie mają honoru. Tym bardziej cieszą bencki.
    Fakt jest faktem, że to Uni już umarło. Nie ma równym SD ekipie. Sama końcówka mojej przygody to potwierdziła - nie zależnie od sytuacji w jakiej się znalazłem w rekinach. Po dwóch gwoździach mocno się pilnowałem, raz dałem się podejść na przynętę, a ostatnia sytuacja pokazała, że każdy już pisał do SD z prośbą o podstawkę, nie wiedząc, że prędzej czy później i sami zostaną spakowani. Dlatego już nie widziałem sensu kontynuowania gry. Celów coraz mniej, a jak udało się coś wyczaić, niestety... ucieczka po pomoc była już rutyną. Gratulacje za to i czekam z niecierpliwością na ST tych co bratali się z wrogiem. Powodzenia :)

• Dla mnie Mamut i Tezur to bezwartościowe osoby, które nie mają honoru. Tym bardziej cieszą bencki.

Cóż. Przykro mi, iż jedną akcją której okoliczności znamy wyrobiłeś sobie takie a nie inne opinie. Tu by idealnie pasował tekst w stylu "wisi mi to" i tego typu inne ale to faktycznie raczej mogło by Cię tylko w tym przekonaniu utwierdzić. Na szczęście wiem, że się mylisz ale szacunek za to, że mówisz o tym otwarcie. Na razie jesteś jedyny, który tak twierdzi ;)

A uni jeszcze dycha :) ledwo ledwo ale dycha :D

• Tezur ma rację, kto skanuje 1000 x na dzień coś znajdzie zawsze .. a gdy dołożymy do tego umiejętność gry to efekty są . Złomy są od początku , i nie są to kupione złomy, to są wypracowane złomy, ale czy uda się to zrozumieć wszystkim tym co mają inną wizję :/ nie wiem

Wiem, że było spotkanie a mimo to najlepsi złomiarze tego uni złomowali na moich oczach..

Powiecie, ale Ty jesteś jednym z nich to tak piszesz ..

Tak jestem jednym z nich i mimo swoich ograniczeń czasowych również jakoś zaistniałem na tym Uni ( 24 wpisy ) nie wzięły się z kosmosu tylko z skanów i lotów , a tak naprawdę moje skany to kropla w morzu Top 1

Zatem należy gratulować umiejętności koordynacji wszelkich działań i sukcesu jaki osiągnął Balboa !!

:graty:

Mamut powodzonka w realu lub na innym U ;)

Spokój do kłamstwo, jest tylko pasja.

Dzięki pasji, osiągam siłę.

Dzięki sile, osiągam potęgę.

Dzięki potędze, osiągam zwycięstwo.

Fakt jest faktem, że to Uni już umarło. Nie ma równym SD ekipie. Sama końcówka mojej przygody to potwierdziła - nie zależnie od sytuacji w jakiej się znalazłem w rekinach. Po dwóch gwoździach mocno się pilnowałem, raz dałem się podejść na przynętę, a ostatnia sytuacja pokazała, że każdy już pisał do SD z prośbą o podstawkę, nie wiedząc, że prędzej czy później i sami zostaną spakowani. Dlatego już nie widziałem sensu kontynuowania gry. Celów coraz mniej, a jak udało się coś wyczaić, niestety... ucieczka po pomoc była już rutyną. Gratulacje za to i czekam z niecierpliwością na ST tych co bratali się z wrogiem. Powodzenia :)

Akurat Shepard Twoje umiejętności latania są wręcz legendarne (moje są szerzej nieznane, ale to chyba lepiej) - sam byłem uczestnikiem akcji, gdzie mając wszystkie dostępne dane i bardzo dużą wskazówkę co do procentu szybkości lotu przestrzeliłeś łapankę na powrocie o 40 minut, wtedy z resztą bratanie się z wrogiem Ci nie przeszkadzało ;) Koledzy podsyłali też inne akcje, gdzie nie potrafiłeś wycelować w powrót dokładniej niż 15 minut mając wszystko jak na dłoni na fali. Zostałbyś prędzej czy później spakowany przez kogoś na podstawce tak czy siak, z pomocą S_D lub bez

• czytam te wypociny tych oskarżycieli i normalnie zenada, usnal, dostał złoma i zdziwiony, bo pierwszy raz mu sie tak stało, no o jeden raz za duzo, ja jak bym se przysnal na swoim uni bez fsa to tez bym sie juz bez floty obudzil, taka gra, nie pasuje to nie gra. Tez mi sie wiele rzeczy nie podoba, ale nie smuce na forum, idz na serwer z predkoscia x1, to moze nastepnym razem zdazysz sie wyspac przed złomem;)

Gratulacje dla Balboa bo morduje unii profesjonalnie. :graty::brawo::goodjob: a obrońcy no cóz, zmień uni, bo to ci nie słuzy ;)

''Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem" - Mark Twain