Mniemanie wyższości.

• Od zawsze jak gram w ogame (17 lat temu i obecnie), zauważałem pewne dziwne (może jednak nie dziwne) zachowanie ludzi. Szczególnie tych z topowych statystyk.

Mają taką manię wyższości. Skanują atakują. Jak się do niech napisze to albo milczą albo odpiszą coś na odczepkę. Takie lekceważące podejście aż człowiekowi daje do myślenie.

Skoro nie jestem w top 10 to chyba muszę być beznadziejny. Skąd takie osobniki widzą z kim maja do czynienia? Ja gram dla rozrywki ale w życiu prywatnym MÓGŁBYM SIĘ WIELOMA RZECZAMI POCHALIĆ.

Jak napiszę cokolwiek to nie oczekuję zaraz spotkań rodzinnych przy grilu z żonami i dziećmi. A jedynie krótką wymianę zdań.

Jak ktoś mnie zezłomuje to chwała mu za to. Należało się. Ale kurcze odezwanie się do kogoś nic nie kosztuje.

No nic denerwuje mnie takie zachowanie

• Nie każdy musi się odzywać. W jakim celu ?? Krótka wymiana zdań... Sporo ludzi z topek to ludzie bez życia, z ograniczonymi funkcjami poznawczymi i społecznymi. Zamknięci w kokonie , odcięci od świata, przeświadczeni o tym że TOP czyni ich lepszymi w świecie od innych. Przez taki pryzmat traktują innych. Bo nic innego nie potrafią. Zapominają ze świat to nie Ogame i serwery. I w realu nie ma to żadnej wymiernej wartości chyba że chwalą się tym we własnym gronie. Ale może to im wystarcza. Taka rekompensata utraconego / braku życia.

Oczywiście są indywidua i wyjątki. Jest sporo ludzi którym TOP idzie automatycznie - bo grają , potrafią grać bez walenia w bambuko i oszukiwania czy ładują paczki. Ale traktują to jako zabawę i rozrywkę. Obecnie mamy czasy gdzie takich ludzi jest już nie wiele ale jednak.

Ty natomiast oczekujesz że każdy "obcy" będzie miły, przyjemny nastawiony na kontakt... ale to nie kółko wzajemnej adoracji. Nie będą się witać, przytulać czy interesować tobą bo ich po prostu nie interesujesz. Nie możesz zmusić ludzi do kontaktu z "alienem" . Chcą sobie pograć w spokoju a dla nich jestes tylko mięsem / farmą o ile nie mają swoich własnych na multi. I na tym ich zainteresowanie się kończy. Nikogo nie obchodzi czy masz się czym pochwalić, kim jesteś ... Z jednej strony to tylko gra i nie wymaga kontaktu z innymi , z drugiej strony niektórzy o tym zapominają - że to tylko gra. Zabawa. Rozrywka. Mieszanie tego , próbowanie przełożenia na życie nie wirtualne - jest głupie. Ale też przytrafiają się historie że ktoś się z kimś poznał w grze, później w realu i było wesele :D

Jeśli oczekujesz miłej , przyjaznej rozmownej atmosfery i społeczności poszukaj jej w realnym życiu - nie w tym wirtualnym. Nie możesz wymuszać i oczekiwać od innych że będą na siłę zaspokajali twoje potrzeby społeczne / kontaktu w grze bo ciebie to denerwuje. Ich to nie interesuje.

Jeśli czujesz potrzebę rozmowy z kimś w grze znajdź sobie jakąś ekipę / sojusz. Albo idź na discorda ogame. Tam tez są ludzie - więcej ich niż botów w grze , wtedy zawsze będziesz miał z kim popisać i pogadać.

• Niestety..większości przypadków jest tak jak piszesz. Chociaż muszę zauważyć, że Dagusia na u68 była normalnym człowiekiem :)

Piszę w czasie przeszłym, bo niestety już nie jest top1

• Rozumiem co masz na myśli. W realnym życiu nie brakuje mi relacji z ludźmi. Ale dla mnie to jest trochę normalne że jak piszę do kogoś, to przynajmniej na odczep się wypadało by odpisać.

Może załóż temat na forum (jak to inni zakładają) żeby wprowadzili w grze przymusowe odpisywanie wtedy inni byliby wręcz zmuszeni Ci odpisać ... :D Przeglądnąłem Twoje posty i wcale mnie nie dziwi dlaczego Ci nie odpisują ... :D

• Sporo ludzi z topek to ludzie bez życia, z ograniczonymi funkcjami poznawczymi i społecznymi. Zamknięci w kokonie , odcięci od świata, przeświadczeni o tym że TOP czyni ich lepszymi w świecie od innych. Przez taki pryzmat traktują innych. Bo nic innego nie potrafią. Zapominają ze świat to nie Ogame i serwery. I

To tak na serio czy to żart? :D Skąd wiesz, że oni tacy są? To byłoby trochę chore gdyby to była prawda/ :D