Ostatnia litera

• nadchodzi ulegle (czego to ludzie nie wymysla, w każdym razie to cos dla liska - kotka i pieska w jednym)

95510623_m.jpg

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Electric India

Nie wiem z czego to robią ale mózgotrzep niezły musi być

Kraj: Wielka Brytania (Szkocja)

Hrabstwo: Aberdeenshire

Miasto: Ellon

Browar: BrewDog

Produkowane od: 2013

Styl: nowofalowy saison

Alkohol: 7,2%

Ekstrakt: nieznany

Objętość: 330 ml

IMGP4668.JPG

• Achtung! Hopfen!

50153523_m.jpg

Przeglądałem jak wygląda ten browar, jak widac ostrzeżenie nie jest bezpodstawne:

image_url-3459-1460410775.jpg

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Newcastle Brown Ale

dca0a67c1af0e007med.jpg

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Eggenberg (to browar w Czeskim Krumlovie w Czechach datowany na 1336 r.)

Tym razem etykieta świąteczna z pijanym Mikołajem:

44376323_m.jpg

• Glapa

Piwo: Glapa

Kraj: Polska

Województwo: śląskie

Miasto: Wąsosz

Browar: Browary Regionalne Wąsosz (Szałpiw)

Styl: stout kawowo-mleczny - nie poleczm , nie mój smak :)

Dodatki: kawa, prażona cykoria, laktoza, nie wiem po co to dodali :P

Alkohol: 5%

Ekstrakt: 14%

Objętość: 500 ml

Cena: 7,75 zł , nie adekwatna do zawartości niestety

IMGP2530.JPG

• no nie wiem czy na "s" czy na "d"

Daję na "s" jak coś to mnie popraw

Piwo: Szajba

Kraj: Polska

Województwo: śląskie

Miasto: Wąsosz

Browar: Browary Regionalne Wąsosz (Szałpiw)

Styl: roggenbier z chili

Dodatki: chili

Alkohol: 5,5%

Ekstrakt: 13%

Objętość: 500 ml

Cena: 7,75 zł -- za drogo jak na takie piwko choć smak ciekawy

IMGP1117.JPG

• Było pogrubione, wiec miało byc ,,d,,. ale już trudno.

aranyló

44939523_m.jpg

(nie znalazłem nic na ,,ó,, także można próbować, ale można też pominać kreske.)

• Dałeś wyzwanie :)

W Szwecji każde piwo to "ól"

Tłumaczenie "öl" na polski

piwo, mocz starego pawiana to najczęstsze tłumaczenia "öl" na polski. Przykładowe przetłumaczone zdanie: För min del föredrar jag öl framom whisky. ↔ Osobiście wolę piwo od whisky.

W Danii znalazłem taki browar:

60px-To_Ol_logo.jpg

"takie zwykłe piwo"

• Smädný mních

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• IMGP6140.JPG

Nathalius

Kraj: Belgia (warzone przez szwedzki browar kontraktowy)

Styl: imperialne India Pale Ale

Alkohol: 8%

Objętość: 330 ml

Chyba pierwszy raz spotykam etykietę frontową bez żadnych napisów. Zamiast nich mamy abstrakcyjny obraz tudzież grafikę, całkiem fajny. Byłoby tylko dużo lepiej, gdyby na kontrze było cokolwiek ciekawego, niestety poza formalnościami podany jest tylko styl piwa. Goły kapsel.

• Już prawie 2 tyg bez nowego piwka, wszyscy poszli w zdrową diete czy co - Paker

a, rekreacja też być musi.

74530023_m.jpg

• Po fryzurze wnosze że to piwo już dawno nie jest do kupienia, tymczasem mam coś dużo starszego, po pisowni widać ze przedwojennego :

Książęco Tyskie (dam końcówkę na ,,o,, bo ,,e,, było często)

84853123_m.jpg