Nosacz sudański - końcówka także do wyboru
Ostatnia litera
-
-
Co to to nie, Nosacz Sundajski dawałem nieco ponad tydzień temu i to taki, gdzie piwo faktycznie się tak nazywało.
imperialny ekstremista buba san escobar ba
Jest zwierzęce bo nie dość, że zabił człowieka jak psa to jeszcze psa, a jak każdy wie to zbrodna gorsza niż zabawa klockami lego po ukończeniu 100 roku życia.
Końcówkę też możesz wybrać.
-
Co to to nie, Nosacz Sundajski dawałem nieco ponad tydzień temu
Dawałeś Kurłe, umawialiśmy się że może być nawet o takich samych nazwach byle z innego browaru.
Wybieram "A"
AMUR - (taka ryba :P)
-
Red Horse
końcówka do wyboru
-
Eskulap
z browaru Ursa
-
Prażubr (†Bison priscus)
wymarły gatunek dużego ssaka krętorogiego zamieszkujący w plejstocenie Europę i Azję Środkową, Beringię i Amerykę Północną. Żubr pierwotny osiągał 2,3 m wysokości w kłębie, 3,5 m długości i ważył 1,5 tony. Posiadał rogi prawie dwa razy dłuższe niż współczesny żubr – ich rozpiętość dochodziła do 120 cm. Od żubra współczesnego różnił się trybem życia i zwyczajami pokarmowymi: prażubr zasiedlał nie tylko puszcze, ale także tereny trawiaste, a żywił się trawą, pędami drzew i krzewów oraz porostami.
-
Ropucha
-
Kuninocho Sake has been made only at Kotobuki Brewery in Tomita, Osaka since 1822. It is one of the nationally known, prestigious Sakes made in the area. This Sake was named Kuninocho, meaning “The Greatest in the Kingdom” because it was the best Sake in Tomita. To show our pride and promise the best quality, we decided to keep the name Kuninocho for our beers.
The Frog: The frog on our label has a really significant meaning. We call frog “Kaeru” in Japanese, which means “return”. The image of the frog is meant to evoke the feeling that you are coming home. When you drink our beers, we are reminded of that warm feeling of being back home, even if you are really far away.
----------------------------------------
Jak widać w opisie to nie jest żadna ropucha tylko zwykła żaba “Kaeru” co w japońskim oznacza ,,powrót do domu,,. Jeśli wypijesz piwo, powinieneś doznać takiego uczucia.
Mój komantarz jest taki, piwo ma na etykiecie zwierzaka, ale nazwa jest zupełnie inna i można by to jeszcze ostatecznie zaakceptować gdyby ostatnia litera się zgadzała, a tu sory ale na ,,r,, nic nie ma, tak samo jak to nie ten zwierzak.
Utalimy sobie ze o ile można dać piwo z innego browaru o tej samej nazwie, to musi ono się tak faktycznie nazywać, i nie ma dorabiania własnej interpretacji etykiety - czyli np. nazwy zwierzęcia.
Tak samo było z nosaczem, gdzie słowa o nim na etykiecie nie było, choć przynajmniej litera się zgadzała tak jak z tym moim nieszczęsnym źrebakiem, alt tu to przesadziłeś. Na ,,r,, można przecież zwykły rybnik/rybnickie było dać...
-
ok, nie będę się sprzeczał.
Przeczytałeś opis piwa po angielsku i tak przetłumaczyło. Mi te japońskie znaczki przetłumaczyło na ropuchę :
https://pl.glosbe.com/s%C5%82o…sko-japo%C5%84ski/ropucha.
Zmiana na :
Rudy kot
Lady Lust (napalona jak dzikie źwierze) -
imperialny ekstremista buba san escobar ba
Święty spokój
Alfa I Omega, % alk. 9.5
Aalborg ZOO
Tam też nie ma nazw zwierząt tylko ich foto lub rysunki
TO TYLKO ZABAWA i jak pewnie zauważyłeś bawimy się tylko we dwóch więc po co się czepiać
-
Mi raczej chodzi o to, by dawać nazwy piwa pod ostatnią literę, a jak jest na etykiecie zwierze to w trudnych przypadkach powinno wystarczyć. Ja mam przygotowana cała listę alfabetyczną, najwięcej na K,M,R i S i jest sporo przypadkow że źwierze jest a piwo nazwya się inaczej. To moim zdaniem bardziej uczciwe niż nazywanie piwa na nowo przez etykiete. Oczywiscie możesz się z tym nie zgadzać, ale zamiast milczeć wyrażam swoje zdanie jak widze zasadny naszej zabawy. Sam mam sporą kolekcję rzeczy związanych z piwem, głównie kapsle bo miejsca nie zajmują wiele.
Skoro chcesz inspiracji japońskich, to nie mogłem się powstrzymać przed:
Taka Suka
-
Nie reklamujemy wydarzeń w tematach
/S
Ja nie wiem czy w poniedziałek dojdę do pracy
Co do zabawy to będzie Lisek na "A"
Końcówka do wyboru
Miłego weekendu i zabawy, jutro jeszcze byle do 13.00 w pracy wytrzymać i
AMBER ALE
-
Ravening Wolf (wygłodniały wilk)