Zmiana parametrów uni

• Witajcie!

Art  Kasia321  smoki chcielibyśmy prosić o ankietę zmiany parametrów uni :fgrin:

Unii lekko ucichło...:sleeping2: przydałaby się jakaś zmiana:>,

Prosimy więc o ankietę w sprawie ładowność sond i pz z obrony. (jak największy oczywiście byśmy chcieli, ale 30% też nie pogardzimy. :fgrin:).

Mam nadzieję, że gracze innych sojuszy wykażą wsparcie dla pomysłu, Czekamy na inne sugestie ;)

Prosimy o tłumne komentowanie :rebels: w kupie siła :beaten::beaten::beaten:

• Ładowność sond zdecydowanie na plus:thumbup:

Natomiast pz z obrony :/...

Nie8o

edit. Dlatego nie ponieważ spowoduje to jeszcze mniejszy ruch na uniwersum z tego względu, że będą orane bunksy, co spowoduje przesyt u tych co jeszcze pozostali i graja i będą wrzucane urlopy a to chyba nie jest celem zmian:/

• Ładowność sond zdecydowanie na plus:thumbup:

Natomiast pz z obrony :/...

Nie8o

przy ładowności sond bunkry beda wszędzie, wiec ... masz eco szybkie daj coś od siebie xD

edit. 30% to nie ilość która spowodowałaby ze "opłaca. sie" lecieć na pusty bunkier

• Zastanów się, przemyśl, ładowność sond to jest plus dla całego uni, natomiast pz z bunkra to zmiana typowo pod jeden sojusz, na uni raczej nikt z tego skorzysta tak, więc jeśli chcemy jeszcze większą pustynie tutaj poczynić to jest dobry krok do tego ^^

Poza tym pz z floty i tak jest dosyć wysoko więc pz z obrony tylko dobije to uni całkowicie, aczkolwiek wiadomo z opinią jest jak z dupą każdy ma własną, lepszy jednorazowy zysk z bunksa niż długofalowe przyciąganie graczy ciekawymi parametrami:beaten:

Policzmy:/

To bez pzta z deffa:

unknown.png

A tutaj z pztem 30%

unknown.png

Mała zmiana? xD

Liczone na tym samym składzie, i do tego bez przebicia nawet ^^ proszę używać trashsima i nie gadać głupot że to praktycznie nieopłacalna zmiana wlot w pusty bunks:beaten:

• Jestem podobnego zdania co Ogni.

O ile dodanie ładowności SS jak najbardziej ok pomysł. O tyle dodawanie % z deffa jest zbyt dużą zmianą zasad gry co da efekt odwrotny od zamierzonego.

W kwestii ilości graczy na serwerze to może warto zacząć apelować o ufs?

• Jestem przeciwny pz z obrony. Sondy mi latają, że tak powiem - czyli mogą wejść, choć mi nie zależy (ale będę głosował na tak :P) Przeciwko ankiecie nie mam nic i inicjatywę szanuję.

• Pomysł na tak :

Ładowność sond jak najbardziej na TAK

Pomysły na NIE:

% z PZ obrony to już zabicie tych co jeszcze żyją tutaj, mamy zbyt dużą dominacje .

totalnie na NIE

Możliwości :

Proszę wprowadzać pomysły które będą korzystne dla całego Uniwersum Quasar.

Jest wiele innych możliwości które zadowolą większość a nie jednostki .

• Jestem przeciwny. Przeciwko ankiecie nie mam nic i inicjatywę szanuję.

przeciwko czemu? obie propozycje. na nie?

jakaś propozycja zmiany?

....

Możliwości :

Proszę wprowadzać pomysły które będą korzystne dla całego Uniwersum Quasar.

Jest wiele innych możliwości które zadowolą większość a nie jednostki .

to co wg ciebie przyniosłoby pozytywny efekt na unii? Jakie są możliwości?

pamiętajmy, że mamy nadzieję na. UF niedługo, więc nie wprowadzą "wielkich" zmian

tak, liczylismy się, że pz z brony się nie spodoba :fgrin:

• przeciwko czemu? obie propozycje. na nie?

jakaś propozycja zmiany?

1. Poprawiłem post jeszcze raz, walić info o edycji.

2. Niestety w tej kwestii nie mam. Zniechęciłem się ostatnio do własnych inicjatyw - mam powody. Moja opinia jest suchym feedbakiem, bez złośliwych ubarwień ;) Jak wspomniałem, szanuję każdą inicjatywę, bo ten się nie myli, kto nic nie robi.

pamiętajmy, że mamy nadzieję na. UF niedługo, więc nie wprowadzą "wielkich" zmian

Skąd masz info, że Quasar może być związane fuzją?

• Wziąłem to pod uwagę, ale wolałem zadać podchwytliwe pytanie, żeby nie było spekulacji.

Fakt, przydałoby się gdzieś podnieść speed z 7/8 na 10, albo dać kolejne nowe uni z dyszką eko, ale to jest wróżenie z fusów. Team operuje tak, jakby nie widział, że najprężniejszy polski serwer zweryfikował zdolność graczy do utrzymania kont o tej dynamice parametrów. Dlatego podzielam te nadzieje, ale jednak bardziej na chłodno.

• Kresunia

Ja nie podaje innych rozwiązań, niech się wypowiedzą inne osoby :)

Ja jestem na NIE co do % z obrony

• Kreska wyszła z tematem, głównie z mojej inicjatywy bo ją o to poprosiłem, gdyż nie miałem na obecna chwile czasu.

Wyszła tutaj inicjatywa dodania " czegoś" do naszego pustynnego UNI na którym wieje totalną nuda.

Piszecie w powyższych postach że ładowność ss na tak a PZ z obrony na nie, bo to totalnie wyludni już UNI i jest tylko dla dominującego sojuszu, a ja się pytam to gdzie Wy byliście wcześniej że do tego dopuściliście ??

Jeżeli macie jakieś własne propozycje pozwalające na rozwój naszego UNI, to śmiało je proponować, po to jest ten temat aby Art coś nam zaproponował, dał możliwość zagłosowania, wyboru.

39f59797e3a25bfb3a058cee53795fc2.png

UNI JAPETUS: 138 ST (148.028,45%) / 2 ST (19.739%)

UNI QUASAR: 106 ST (5.067.081,21%)

UNI QUASAR UF: 14 ST (16.224.349,77%) /1 ST (17.769,36%)

• Kreska wyszła z tematem, głównie z mojej inicjatywy bo ją o to poprosiłem, gdyż nie miałem na obecna chwile czasu.

Wyszła tutaj inicjatywa dodania " czegoś" do naszego pustynnego UNI na którym wieje totalną nuda.

Piszecie w powyższych postach że ładowność ss na tak a PZ z obrony na nie, bo to totalnie wyludni już UNI i jest tylko dla dominującego sojuszu, a ja się pytam to gdzie Wy byliście wcześniej że do tego dopuściliście ??

Jeżeli macie jakieś własne propozycje pozwalające na rozwój naszego UNI, to śmiało je proponować, po to jest ten temat aby Art coś nam zaproponował, dał możliwość zagłosowania, wyboru.

Xin Z całym szacunkiem dla twojej osoby jak i całego sojuszu NO, to jest propozycja która was zadowala a nie inne sojusze.

pytanie gdzie byliśmy samo się odpowiada patrząc na waszą dominację.

Ja tylko odpowiadam na waszą propozycje którą zamieściła Kresunia.

I zgadzam się aby Art coś zaproponował :)

to tylko osobiste zdanie :)

• Wyszła tutaj inicjatywa dodania " czegoś" do naszego pustynnego UNI na którym wieje totalną nuda.

Ja to bardzo pochwalam. Mimo rywalizacji na serwerze, mimo iż pomysł mi się nie podoba w kwestii PZ, mam świadomość że czasem lepiej by pomysł był kontrowersyjny i komuś na czymś zależało, niż żeby wszyscy siedzieli cicho. Sam doświadczyłem gównianej krytyki takiego jednego drobnego cwaniaczka (na tle bojkotowania czyichkolwiek pomysłów), który odkąd go znam, nie wniósł od siebie niczego pozytywnego na poprzednim forum. No ale mniejsza o to - cieszę się, że samo DiD Quasar nagle ożyło i możemy się trochę bliżej poznać :)

ja się pytam to gdzie Wy byliście wcześniej że do tego dopuściliście ?

To nie jest wina graczy, ani teamu. Praktyka sama zweryfikowało ich doświadczenie, przez zmiażdżenie prędkości eko prędkością floty. To widać na wykresach - liczby nie kłamią. Podsumowując moją myśl: powiedzmy, że pojawiło się uni z diametralnie różniącą się dynamiką od nawyków graczy (jeszcze nie tak dawno istniało Nekkar x1x1). To po prostu był samoistny eksperyment. Nie miałbym raczej o to pretensji.

Dla formalności wrzucę tu png z podanego wyżej linka. To oczywiste, ale warto to zobrazować, bo nie wszyscy mogą wiedzieć o co chodzi:

chart.png

• Elegancko. Różne opinie i argumenty zostały wypowiedziane.

Teraz czas na ruch teamu i głosujemy :D

39f59797e3a25bfb3a058cee53795fc2.png

UNI JAPETUS: 138 ST (148.028,45%) / 2 ST (19.739%)

UNI QUASAR: 106 ST (5.067.081,21%)

UNI QUASAR UF: 14 ST (16.224.349,77%) /1 ST (17.769,36%)

• Racja, można sobie polemizować, jednak nic nie zastąpi praktycznych działań. Po to są ankiety, żeby można było demokratycznie rozstrzygnąć lobbowane inicjatywy. Cofam dislajka Kresuni, bo jest wesoła śmieszka i nie zasłużyła ( ?( / :S ). Art, prosimy o ankietę.

• Racja, można sobie polemizować, jednak nic nie zastąpi praktycznych działań. Po to są ankiety, żeby można było demokratycznie rozstrzygnąć lobbowane inicjatywy. Cofam dislajka Kresuni, bo jest wesoła śmieszka i nie zasłużyła ( ?( / :S ). Art, prosimy o ankietę.

za co dislajka?! przeciez. ja mila, grzeczna i uprzejma jestem...