Skracanie czasu badania, a event i technokrata

• Mam pytanie o czas badania, astrofizyka czyli długiego.

Czy jeśli rozważam przyspieszenia badania antymaterią, to czy jest sens czekać do eventu "czas badań krótszy o 25%" i aktywować technokratę?

Tzn. jeśli dobrze się rozumiem trafiając wspomniany event i aktywuje technokratę powinienem mieć czas krótszy od bazowego o połowę. I teraz jak to się ma do zakończenia badania przed czasem za antymaterię, płacę raz 108k bo już jestem po połowie (było by miło) czy i tak musiałbym wydać 2x108k (co oznacza zero korzyści z eventu i technokraty)?

Z góry dzięki za informację jeśli ktoś to testował lub ma stosowne informacje.

• Lepiej poczekać na event -25% na skracanie za anty lub 15% zwrotu anty, bo jak chcesz zakończyć od razu badanie to klikasz 2 razy.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• technokrata + event skrócą czas badania o jakies 40% tak właściwie :P

w każdym razie nie będziesz mieć tak jak myślisz, że jak aktywujesz technokratę na evencie to badanie skroci sie o połowę i będziesz mógł kliknąć tylko raz za anty. Zawsze będą 2 kliknięcia. Jedno o połowę, drugie zakończ. Jeśli astro robi się już bardzo długo to warto skrócić, ale niższy poziom mogący się robić 2 miesiące bez niczego na evencie i technokracie może robić się już z 6 tygodni i nie masz za dużo anty, to możesz poczekać na event z tanszym skracaniem i skrócić tylko o połowę np

druga sprawa to jak robi się długo to po prostu zaczekaj na event z tanszym skracaniem, albo chociaż ze zwrotem anty - zawsze trochę taniej.

jest jeszcze opcja - odkrywca (25% szybsze badania) + technokrata + event na szybsze badania - przy niższych lvl badań

lub inna opcja - odkrywca (10% zniżki na skracanie) + tansze skracanie / zwrot anty (ale tansze skracanie to 25% taniej a zwrot max 15%)

ale z odkrywcą to tylko wtedy gdy ma się go z eventów, bo wiadomo ze kupowanie nie ma sensu :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

zara and Konrad like this.
  • jest jeszcze opcja - odkrywca (25% szybsze badania) + technokrata + event na szybsze badania - przy niższych lvl badań

Miałem niedługo zakładać temat w tej kwestii, więc podłącze się i zadam pytanie tutaj :)

Grając odkrywcą (-25%) + technokrata (-25%) + iwent na krótszy czas badań (-25%), czy to połączenie łącznie skróci mój czas badania o 75%? :)

• jest jeszcze opcja - odkrywca (25% szybsze badania) + technokrata + event na szybsze badania - przy niższych lvl badań

Miałem niedługo zakładać temat w tej kwestii, więc podłącze się i zadam pytanie tutaj :)

Grając odkrywcą (-25%) + technokrata (-25%) + iwent na krótszy czas badań (-25%), czy to połączenie łącznie skróci mój czas badania o 75%? :)

To tak nie działa. :) Każde z tych 25% jest odejmowane od czasu, który obecnie widnieje przy danym badaniu. Czyli czysto teoretycznie zakładając, że badanie trwa 100 tygodni to pierwsze -25% daje 75 tygodni i od tej wartości odejmowane jest kolejne 25% itd :)

wiadomo, że to byłoby piękne :D

ale rzeczywistość jest inna :)

Mike podał na przykładzie jak to wygląda

nie mniej jednak na tych 3 boostach masz czas krótszy o prawie 60%, więc sporo :)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

Grotox likes this.
  • Trochę nie na temat, ale jeżeli chodzi o badania, to moim marzeniem jest by badały się tak jak grawitony...Już samo zbieranie surowców na wysokie lv jest czasochłonne. :)

Skorzystali by na tym wszyscy od ostatniego miejsca w statch po top 1

PS. Czasami boję się że mi życia braknie, a konta nawet w połowie nie rozwinę, tak jak bym chciał :P

• Dzięki wszystkim za informację, trochę to dziwne ale logiki czasem lepiej się nie doszukiwać.

Mam zmianę klasy z eventu ale o tym nie pomyślałem więc dzięki za sugestię.

Tylko że, 0,75^3= 0,42 czyli przy combo event+technokrata+odkrywca zamiast np. 100 tygodni mamy 42 ale i tak żeby nie czekać tych 9 miesięcy trzeba wydać 2 anty materię na zakończenie

• dlatego pisałam, że to ma sens w przypadku niższych lvl badań - niższe czyli krótsze.

Jeśli badanie na wszystch boostach dalej robi się długo to sens ma najzwyczajniej skrócenie - albo na 25% tanszym skracaniu, albo chociaż na zwrocie 15%. Czasem wystarczy o połowę jeśli uważamy że te 2 czy 3 tygodnie szybko zleci. jeśli chodzi o astro to już zależy od Ciebie - jaki czas to długo a jaki "szybko zleci"

pnZMuihsj

S. King

• Dobre wyczucie :)

U mnie wyjściowo to 54 tygodnie więc pomyślę.

Jeszcze raz dzięki za pomocne informacje.

• Jeżeli wyjściowo trwa aż tyle czasu to i tak skrócenie będzie kosztowało 108k AM x2. Jeżeli mnie pamięć nie myli to badanie powyżej 3 dni kosztuje 108k dopiero poniżej 3 dni się zmniejsza cena za przeklikanie. ;)