Skracanie czasu badania, a event i technokrata

• Mam pytanie o czas badania, astrofizyka czyli długiego.

Czy jeśli rozważam przyspieszenia badania antymaterią, to czy jest sens czekać do eventu "czas badań krótszy o 25%" i aktywować technokratę?

Tzn. jeśli dobrze się rozumiem trafiając wspomniany event i aktywuje technokratę powinienem mieć czas krótszy od bazowego o połowę. I teraz jak to się ma do zakończenia badania przed czasem za antymaterię, płacę raz 108k bo już jestem po połowie (było by miło) czy i tak musiałbym wydać 2x108k (co oznacza zero korzyści z eventu i technokraty)?

Z góry dzięki za informację jeśli ktoś to testował lub ma stosowne informacje.

• Lepiej poczekać na event -25% na skracanie za anty lub 15% zwrotu anty, bo jak chcesz zakończyć od razu badanie to klikasz 2 razy.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• technokrata + event skrócą czas badania o jakies 40% tak właściwie :P

w każdym razie nie będziesz mieć tak jak myślisz, że jak aktywujesz technokratę na evencie to badanie skroci sie o połowę i będziesz mógł kliknąć tylko raz za anty. Zawsze będą 2 kliknięcia. Jedno o połowę, drugie zakończ. Jeśli astro robi się już bardzo długo to warto skrócić, ale niższy poziom mogący się robić 2 miesiące bez niczego na evencie i technokracie może robić się już z 6 tygodni i nie masz za dużo anty, to możesz poczekać na event z tanszym skracaniem i skrócić tylko o połowę np

druga sprawa to jak robi się długo to po prostu zaczekaj na event z tanszym skracaniem, albo chociaż ze zwrotem anty - zawsze trochę taniej.

jest jeszcze opcja - odkrywca (25% szybsze badania) + technokrata + event na szybsze badania - przy niższych lvl badań

lub inna opcja - odkrywca (10% zniżki na skracanie) + tansze skracanie / zwrot anty (ale tansze skracanie to 25% taniej a zwrot max 15%)

ale z odkrywcą to tylko wtedy gdy ma się go z eventów, bo wiadomo ze kupowanie nie ma sensu :D

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• jest jeszcze opcja - odkrywca (25% szybsze badania) + technokrata + event na szybsze badania - przy niższych lvl badań

Miałem niedługo zakładać temat w tej kwestii, więc podłącze się i zadam pytanie tutaj :)

Grając odkrywcą (-25%) + technokrata (-25%) + iwent na krótszy czas badań (-25%), czy to połączenie łącznie skróci mój czas badania o 75%? :)

• jest jeszcze opcja - odkrywca (25% szybsze badania) + technokrata + event na szybsze badania - przy niższych lvl badań

Miałem niedługo zakładać temat w tej kwestii, więc podłącze się i zadam pytanie tutaj :)

Grając odkrywcą (-25%) + technokrata (-25%) + iwent na krótszy czas badań (-25%), czy to połączenie łącznie skróci mój czas badania o 75%? :)

To tak nie działa. :) Każde z tych 25% jest odejmowane od czasu, który obecnie widnieje przy danym badaniu. Czyli czysto teoretycznie zakładając, że badanie trwa 100 tygodni to pierwsze -25% daje 75 tygodni i od tej wartości odejmowane jest kolejne 25% itd :)

wiadomo, że to byłoby piękne :D

ale rzeczywistość jest inna :)

Mike podał na przykładzie jak to wygląda

nie mniej jednak na tych 3 boostach masz czas krótszy o prawie 60%, więc sporo :)

pnZMuihsj

'Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna...

S. King

• Trochę nie na temat, ale jeżeli chodzi o badania, to moim marzeniem jest by badały się tak jak grawitony...Już samo zbieranie surowców na wysokie lv jest czasochłonne. :)

Skorzystali by na tym wszyscy od ostatniego miejsca w statch po top 1

PS. Czasami boję się że mi życia braknie, a konta nawet w połowie nie rozwinę, tak jak bym chciał :P

• Dzięki wszystkim za informację, trochę to dziwne ale logiki czasem lepiej się nie doszukiwać.

Mam zmianę klasy z eventu ale o tym nie pomyślałem więc dzięki za sugestię.

Tylko że, 0,75^3= 0,42 czyli przy combo event+technokrata+odkrywca zamiast np. 100 tygodni mamy 42 ale i tak żeby nie czekać tych 9 miesięcy trzeba wydać 2 anty materię na zakończenie

• dlatego pisałam, że to ma sens w przypadku niższych lvl badań - niższe czyli krótsze.

Jeśli badanie na wszystch boostach dalej robi się długo to sens ma najzwyczajniej skrócenie - albo na 25% tanszym skracaniu, albo chociaż na zwrocie 15%. Czasem wystarczy o połowę jeśli uważamy że te 2 czy 3 tygodnie szybko zleci. jeśli chodzi o astro to już zależy od Ciebie - jaki czas to długo a jaki "szybko zleci"

pnZMuihsj

S. King

• Dobre wyczucie :)

U mnie wyjściowo to 54 tygodnie więc pomyślę.

Jeszcze raz dzięki za pomocne informacje.

• Jeżeli wyjściowo trwa aż tyle czasu to i tak skrócenie będzie kosztowało 108k AM x2. Jeżeli mnie pamięć nie myli to badanie powyżej 3 dni kosztuje 108k dopiero poniżej 3 dni się zmniejsza cena za przeklikanie. ;)