Gersard [D_M] vs. Quinez [D_M] ~ 11114.99%

• Specjalnie założyłem konto na forum, żeby pdzielić sie z Wami tą parodią :D

Pozdrowienia dla stałej ekipy dm i dla nowych perełek które przetrwały z nami tą masówkę robioną na starcie uni :lool:

Dnia 09-01-2023 11:51:51 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Gersard [D_M]

Mały transporter 1

Lekki myśliwiec 50.172

Ciężki myśliwiec 18.547

Krążownik 53.965

Okręt wojenny 19.000

Pancernik 25.079

Pathfinder 15.000

Obrońca Quinez [D_M]

Mały transporter 2.334

Duży transporter 2.894

Lekki myśliwiec 19.165

Ciężki myśliwiec 2.391

Krążownik 2.338

Okręt wojenny 8.159

Statek kolonizacyjny 1

Recykler 28

Sonda szpiegowska 63.409

Bombowiec 616

Niszczyciel 217

Pancernik 11.487

Reaper 157

Pathfinder 611

Po bitwie...

Agresor Gersard [D_M]

Mały transporter 0 ( -1 )

Lekki myśliwiec 34.445 ( -15.727 )

Ciężki myśliwiec 14.399 ( -4.148 )

Krążownik 52.105 ( -1.860 )

Okręt wojenny 18.959 ( -41 )

Pancernik 25.067 ( -12 )

Pathfinder 13.991 ( -1.009 )

Obrońca Quinez [D_M]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

9.453.934 Metalu, 16.486.625 Kryształu i 1.801.987 Deuteru

Agresor stracił łącznie 193.091.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 1.868.950.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 620.573.400 metalu i 490.926.000 kryształu.

Agresor przejął łącznie 27.742.546 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 510.479.334

Kryształ: 445.841.625

Deuter: -10.170.013

agresor zyskał łącznie 946.150.946 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -924.194.934

Kryształ: -773.125.625

Deuter: -199.371.987

obrońca stracił łącznie 1.896.692.546 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.2

Ale ale, zacznijimy od początku:

7 rano, discord sojuszowy:

[ciach]

Sojusznik zrezygnował, ale udało sie wyjaśnić, że możliwości nadal są i wcale nie musi kończyć w reckach puszerów.

Pierwsza myśl oczywiście pobawimy sie na spadek, no ale top 1 nam zabrali (kupili i w nocy rozebrali na śrubki śrubki, to już omawiacie sobie w innym stejku z nocy:P), a kolejny toper, który był u nas oddał konto. Dopóki myślałem, że to Mohikanin, bo sie nie dopytałem to plan spadku był idealny, ale po sprawdzeniu kto wysłał pilota wyszło, że to nasz balboj. Przepraszam ale takiej siły nie mam żeby zatrzymać 150k pancy, aż tyle nie płacę za turcje i allegro :D

W zgodzie z innymi topkami nie żyjemy, nawet sie nie kontaktujemy, bo po co maczać sie w całe to szambo. Bez wielkiej filozofii - ściągamy to zanim balboj zrobi swoje. Lepiej stracić 40% (minus dex z pancy, bo to sie nigdy nie zwróci), niż 100%, skończyć gre i jeszcze pushnąć pushera, sprawa oczywista.

Mogę tylko pogratulować jakże wygadanemu na forum toperowi [ciach], że zrobił synchro jak ostatni noob na 1s.

I w tym momencie należą się wielkie podziękowania graczowi Eli Lama Sabachtani , który na juno podrzucił mi kilka ciekawych info o grze, których nie byłem świadomy pomimo kilku lat obserwacji tej wszechobecnej patologii.

Patrz stary, kolejną z nauk wykorzystałem w praktyce! :D na pozostałe też przyjdzie czas ;]:love:<3:evil:

Lecimy na 00, skoro jest szansa to dlaczego nie :]

Czasu było sporo, pilocik na 00, recki na 00, za pierwszym razem oczywiście nie siadło, aż takiego wyczucia nie mam, ale po kilku próbach wszystko sie zgadzało:

W międzyczasie na szybko stawianie kulki, wyszedł karzełek niestety, trza będzie go poprawić - ale to dodatkowo musiało dać atakującemu do myślenia o swoim bezpieczeństwie ;]

Kilku sojuszników wysłało swoje recki na 00 i 01 dla zabezpieczenia, różnie sie dzieje.

Wyszło na to, że balboj będzie walił opcją nie do przebicia

Co oczywiście było jasne od początku ;)

Zatem:

wlocik

zbiórka

Zrzut-ekranu-20230109-115205.png

odesłanie nastąpi jak już re cyklery wrócą ;]

Przy okazji wyszło na jaw jakiego skilla ma atakujący, i jaki to boidupa :D

Programy do śledzenia każdego nie tylko nas powinny Ci ułatwić gre mistrzu, a nie utrudnić jak w tej sytuacji, miminum rozeznania w sytuacji serwera o której już wspomniałem na początku dało by Ci tyle, że i tak wleciałbyś sobie po nic, ale nie jednym PC a 150k ;D

aaaa i moona ściągną mohikanin, bo tego chyba nie napisałem :P

Multi, kupione konto czy życzliwy sojusznik, który w finalnej akcji palcem nie kiwnął? moonóweczka na multi? :D Pewnie support by to ogarnął, gdyby istniał ;)

Mam nadzieje, że po wczorajszym wylewie gówna na forum, dziś do obiadku dostarczyłem Wam ciekawą historie.

Z takim skillem i zamysłem nie mam pojęcia jakim cudem balboj ma taką topkę, chyba, że na forum mówicie prawdę i sami wiecie :D

:smash::smash::smash:

:szo:Quinez, mamy nadzieje, że przetopisz i następnym razem fs będzie lepszy :D

nie wyszło źle, mogło być gorzej :saint:

_______________________________________________________________________________________

edit

Mój temat zawiera chyba taki nadmiar informacji, że zanim ktoś to klepnie to recki wróciły i zdążyłem nawet odesłać towar gdzie trzeba, pozdrawiam :)

image.png

[mod='Neferet']Pochowałam dodatkowe rzeczy do spoilerów, ponieważ utrudniały przeglądanie tematu. Usunęłam screen z wulgaryzmem i przytyk do życia realnego innego użytkownika forum. Usunęłam screen na prośbę autora[/mod]

• Widać, że to chyba Ty nie masz pojęcia o tym co piszesz. Napisałeś mi w wiadomości, żebym przedstawił dowody, a co mają oznaczać Twoje screeny?

Znasz w ogóle pojęcie PUSHU? Sugerujesz, że Twój sojusznik wystawił nam flotę do pushu? Masz klapki na oczach i nie umiesz pojąć najzwyklejszych faktów.

Pilot był ustawiony na 01, bo już niejednokrotnie była sytuacja, gdy na 00 był lag i floty ocalały. Leciałem przez ponad 50 układów. Moon padł, a flota ukazała się za 5 godzin powrót. Wy twierdzicie, że ja jestem noobem, tylko dlatego, że wziąłem ryzyko pod uwagę? Floty Czeestera nie uchwyciliśmy na skanie więc logicznym jest, że wzięliśmy pod uwagę spadaka skoro i księżyc się pojawił.

Cały ten opis to po prostu kiepska próba zadrwienia z nas.

Mohikanin nie jest moim multi, tylko normalnym graczem z długoletnią historią gry.

Skoro uważacie, że się pushowałem to proszę przedstawcie chociaż jedno starcie na potwierdzenie.

Waszego sojusznika Quinezz już raz odwiedziła moja flota, czemu wtedy nie pisaliście, że to push?

Kto podczas 5 godz do powrotu floty widząc powstający księżyc nie weźmie pod uwagę spadaka? A może atak, który widzieliśmy na fali był tylko podpuchą, żebym właśnie łyknął to i nabrał się na spadaka?

Brak słów...

Push na Waszym sojuszniku... Tego jeszcze nie grali.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Czyli twierdzisz, że Wasz sojusznik celowo mi wystawił flotę i ja się z nim umówiłem. To jak z taką łatwością przychodzi Ci pisanie o dowodach, to daj dowód na push w tym przypadku.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• W tej sytuacji wystarczającym dowodem jest fakt kto miał jego flote ściągać, a kto finalnie poleciał z atakiem.

To nie jest temat założony żeby dyskutować sobie o tym czy pushujesz, kupiujesz i robisz to co robisz - bo od tego są już 2 inne miejsca, jedno nawet sam zrobiłeś żeby sie wypłakać. Jeśli chcesz podyskutować o tym jak wymiękłeś sekunde przed atakiem to zapraszam, w przeciwnym wypadku nie odpowiadam tu, bo to jest offtopic i spam a nie po to zrobiłem konto ;D

swoją drogą

Floty Czeestera nie uchwyciliśmy na skanie więc logicznym jest, że wzięliśmy pod uwagę spadaka skoro i księżyc się pojawił.

a to sojusz nie chciał polecieć na ten szalony atak ACSem? Dużo celów już ci twoje moonóweczki sojusznicze wystawiły same nie robiąc w akcji nic? oni sami coś ubijają czy tak tylko zbierają cele dla takiego pro? :D

Cały ten opis to po prostu kiepska próba zadrwienia z nas.

To jest dobre, mistrzu gry, najlepszy z najlepszych graczy jakiego ogame widziało, top ever zniszczonych flot, z was nie trzeba próbować drwić, nawet mi to przez myśl nie przeszło.

Sami dajecie nam wystarczająco dużo powodów :trollface:

• Hahaha, no tak, sojusznik nie poleciał to już jest push i multikonto...

Co Ty możesz wiedzieć o naszych planach...

Niech będzie, że się obsrałem. Jakbym wpadł w spadaka to byś pisał, że jestem lamus i słaby, bo się dałem zrobić. A jak nie wpadłem, to napisałeś, że się obsrałem.

Nasz plan pokazał kim jesteś, zero zrozumienia, masz swoją teorię i tyle.

Na każdym uni sojusznicy pomagają w różnych akcjach, od wysyłki dexu, po wiele innych. Mohikanin miał sam strzelać Quinezz, ale jak zauważyliśmy, że jest 5 godzin do powrotu i powstał moon to nasza taktyka się po prostu zmieniła.

Jeśli tego nie rozumiesz, no to już więcej Ci nie wytłumaczę.

Push, bo sojusznik ściągnął moona.. A czekaj, multi. Daj dowód może, że to multi?

• Gersard, jak to było? Boidupa?

Wyjaśniłeś się szybciej niż się nam to wydawało.

Może pochwal się teraz publiczności jak dzisiaj ratujesz flotę przed boidupą?

• Ano chciałem sobie dobudować kilka statków za zakupy w Turcji ale jak widać 3 dni bana za vpn aktualne.

Jak to ktoś powiedział wczoraj, polecam przeczytać regulamin zanim się zacznie gadać głupoty :offtop::trollface:

Nie martw się misiaczku, ban zejdzie a anty zostanie, tak to działa hahahahaha

A teraz pisz ticketa że nie mogłeś zezłomować gracza przez mechanikę gry, dawaj dawaj płaczku xd

Dużo dexu poszło na falange? :trollface:

• Fakt jest taki, że to Ty uciekłeś jak zwykła boidupa.

Dla mnie jesteś już przegrany, nie warty nawet skana.

Nie przypuszczałem, że pomyślisz nawet o takim sposobie, nazywając kogoś wcześniej boidupą... No ale czego po takiej.. można się spodziewać.

Dziękuje :)