Lacerta i ekspedycje. Czy to się w ogóle opłaca i ma sens ?? Popsute, nie działa... Szkoda marnować czasu.

• Jak jest u was. Powiedzcie mi. Z dość dużą ilością osób mamy od początku ten sam problem. Na tym serwerze nie opłaca się latać na ekspedycje. Bo po prostu nic z nich nie dostajesz. Nie ma żadnego zysku. Ilości albo tak żałośnie małe ( 2kk dexu na tydzień, serio ??? ???? ???? ) że aż zastanawiam się co się stało. I nie, nie pytajcie mnie już więcej czym latasz, jak latasz, po co latasz.... Przerabiamy po 50 pytań tego typu dziennie i robi się to już żałośnie nudne, bo wszyscy eksperci od siedmiu boleści i jedynie co mogą powiedzieć to "Jak latasz".

TOP1 na serwerze ma powyżej 200 mln pkt, kolejny powyżej 50 mln.

SKłady standardowe, 3kdt, pioner, rozpruwacz albo niszczarka, sonda. Kombinacje różne, różne ilości, co chwila w inne kordy, nawet przy lataniu w to samo miejsce, nie ma kompletnie żadnej ale to żadnej różnicy. A i tak, klasa odkrywca. Co by nie było.

Ilości przy około 80-90 ekspedycjach na dzień jeśli chodzi o "wielkość" wypadają tak tragicznie jak by na serwerze było ledwo z 10 mln pkt max. Do tego opóźnienia po kilka nawet kilkanaście na dzień. Żadnych dużych eventów jeśli chodzi o surowce. Żadnych dużych eventów jeśli chodzi o flotę. Wszystko - jeśli już się coś trafi to randomy w żałosnych ilościach = o ile w ogóle. Na oczy nie widujemy nic praktycznie , całymi dniami. Albo coś jest popsute, albo coś sie gdzieś dzieje , podziało i nikt nie zdaje sobie z tego nawet sprawy. Bo nie mozna nazwać pechem czegoś co powtarza się systematycznie - dzień w dzień, raz za razem od prawie dwóch tygodni. 80/90% ekspedycji na dzień jest nieudana - pusta, opóxnienia, piraci... Tu już nie ma miejsca na stwierdzenie "No masz pecha po prostu", bo tu definitywnie coś nie gra. Poleciałem specjalnie na inne serwery sprawdzić jak to wygląda - no katastrofalnie inaczej. W jedną wyprawę zbierasz to co na Lacerta przez tydzień.

Co się tu porobiło na tym serwerze ?? Tyle botów że nic niejesteś w stanie zebrać ?? Czy coś się po prostu popsuło - zbugowało.

• Czy boty to ciężko stwierdzić bo moje sondy zawsze sygnalizują że jestem tu pierwszy raz... Faktycznie ekspedycje nie powalają ale latając na 1h w tą i z powrotem na pełnych 6 slotach dziennie przywożę towaru więcej niż moje wydobycie, do tego statki itd. Naturalnie trafiają się loty na pusto a same zyski są mniejsze niż np na Halley ale nie czuję aby jakoś znacząco były słabsze.

• Czy boty to ciężko stwierdzić bo moje sondy zawsze sygnalizują że jestem tu pierwszy raz... Faktycznie ekspedycje nie powalają ale latając na 1h w tą i z powrotem na pełnych 6 slotach dziennie przywożę towaru więcej niż moje wydobycie, do tego statki itd. Naturalnie trafiają się loty na pusto a same zyski są mniejsze niż np na Halley ale nie czuję aby jakoś znacząco były słabsze.

JA latam na 8. W porównaniu do np Kerberos , to jak napisałem - tragedia. Coś jest popsute. Nawet ilości pkt w top1 nie pomagają w niczym. Tym bardziej jeszcze że 8 slotów vs 13 - nie ma żadnej róznicy, wychodzą takie same ilości. Tak jak by coś się zbugowało albo ktoś kurek przykręcił. Powtórzę co już napisałem - w jedną wyprawę na Kerberos - 6-7 slotów, zbieram tyle ile na Lacerta w tydzień, póltora. I nie chodzi tu o fakt ze nic nie zbierasz. bardziej o to że ilości dostajesz same najmniejsze, randomowe, a wielkich eventów , czy nawet tych średnich - gdzie powinny być większe ilosci surówki nikt od startu serwera praktycznie nie widuje. Definitywnie jest tu odstawiony jakiś przekręt , albo faktycznie tak boty wszystko wysuszyły. Bo kompletnie nie da się i nie opłaca tutaj latać. Tydzień czasu zajmuje - mówiąc tylko o exp - zebranie dla przykładu 50kk dexa. Nie mowąc już o skupianiu sie tylko na expach i zbieraniu na wyższe techy.

• Tydzień czasu zajmuje - mówiąc tylko o exp - zebranie dla przykładu 50kk dexa. Nie mowąc już o skupianiu sie tylko na expach i zbieraniu na wyższe techy.

image.png

Aż specjalnie włączyłem to badziewne infinity żeby zobaczyć czy faktycznie jest tak słabo (bo jakoś tego nie odczuwam, znajomi też nie) i na 62 ekspedycji zysk 300kk przy pułapie <100kk to jest normalny zbiór typie. Nie mam pojęcia co ty pie$%^*@sz delikatnie mówiąc że 50kk dexa zbierasz tydzień, jesteś jakiś upośledzony czy jak? Załączony wykres jest z dzisiaj, za bardzo nie miałem weny latać na te ekspy a i sloty sie skończyły więc z 13 zszedłem do 7 na raz - wynik 24kk dexu. Masz coś z głową, umiesz tylko płakać zamist wziaźć sie za robote?

Jak już płakać zaczynasz to potwierdź to jakimiś wykresami chociażby pokaż swoje tygodniowe infinity, albo kilka dziennych, zobaczymy na nim ilości sztuk exp jakie poleciały i zysk jaki robisz. Aha, nie masz, no tak... bo ten lament to tylko twoje odczucia potwierdzone jedynie urojeniami w główce hahahaha:trollface::trollface::trollface:

boty ci wysuszyły okolice, boty wysuszyły galaktyke, BOTY WYSUSZYŁY CAŁE UNIWERSUM KURŁA ALE NAJPIERW wysechł ci mózg, że takie rzeczy gadasz durne :D

jak w jednym miejscu idzie źle to przenosisz sie w inne, jak tam też jest słabo i jak twierdzisz wszędzie jest słabo to rozsyłasz trampki na każdego moona i puszczasz po slocie z każdego z osobna. Czy to już za dużo pracy? samo powinno przylatywać pełne, a nawet latać! specjalnie dla ciebie ekspy powinny działać jak kopalnie - full passive income - a ty wchodź i buduj i wydawaj pro graczu.

moje sondy zawsze sygnalizują że jestem tu pierwszy raz... Faktycznie ekspedycje nie powalają ale latając na 1h w tą i z powrotem na pełnych 6 slotach dziennie przywożę towaru więcej niż moje wydobycie, do tego statki itd. Naturalnie trafiają się loty na pusto a same zyski są mniejsze niż np na Halley ale nie czuję aby jakoś znacząco były słabsze.

Sondy sobie odpuść, dają błędne odczyty, obserwuj ile pustych przylatuje na serie, jak następna seria będzie gorsza w danym układzie to od razu zmiana. Co do reszty jak najbardziej masz racje, więcej niż z wydobycia, zyski mniejsze niż na halley, bo i punkty top 1 inne, wszystko sie pokrywa z mechaniką gry, a te 20-30% rozbieżności między dziś a jutro to kwestia farta. 2 max eventy mogą taki wynik przekręcić. Element losowości to stała część życia na ekspedycjach, raz masz max event, raz roztopiony rdzeń, życie :love:

• Siemka. Jako początkujący szukam porady w sprawie wysyłania ekspedycji. Wysyłam na ekspedycję 1 recykler, 1 okręt wojenny, i 700 transporterów. Jak do tej pory najwiecej ile wróciło surki to ok 1 mln metalu. Co mogę zrobić by więcej zdobywać? Pozdrawiam.

• Siemka. Jako początkujący szukam porady w sprawie wysyłania ekspedycji. Wysyłam na ekspedycję 1 recykler, 1 okręt wojenny, i 700 transporterów. Jak do tej pory najwiecej ile wróciło surki to ok 1 mln metalu. Co mogę zrobić by więcej zdobywać? Pozdrawiam.

Wszystko zalezy od tego ile punktow ma gracz z top 1 to wedlug tego wysylasz dana ilosc transporterow aby miec max pkt ekspedycji. Do tego dołączasz 1 rozpruwacz(jak nie masz to niszczyciel), 1 pionier. Ja wysylam 3500DT 1 rozpruwacz 1 pionier i 1 sonda szpiegowska i nawet dualo sie trafiz 158 mln metalu z jednej ekspedycji ale to wiadomo tez dzieki bonusom z form zycia.

Wszystko zalezy od tego ile punktow ma gracz z top 1 to wedlug tego wysylasz dana ilosc transporterow aby miec max pkt ekspedycji. Do tego dołączasz 1 rozpruwacz(jak nie masz to niszczyciel), 1 pionier. Ja wysylam 3500DT 1 rozpruwacz 1 pionier i 1 sonda szpiegowska i nawet dualo sie trafiz 158 mln metalu z jednej ekspedycji ale to wiadomo tez dzieki bonusom z form zycia.

To chyba jakieś prywatne serwery ogrywasz w takim razie bo max ile można zebrać to 120kk mety z jednej expedycji. Więc labo ściemniasz, albo sam nie wiesz co i jak,. Tak samo wysyłanie 3.5k dt to głupota, bo po co. Albo ślesz max 3k dt, albo około 15k MT - tyle żeby ładowność była minimalnie większa niż 120kk.

• Panowie. Serwer Lancerta. TOP 1 posiada 539 mln. Chłopaki na serwerze po 50mln surki zbierają. Faktycznie ślą ekspedycje 1 rozpruwacz 1 satelita i około 3500 DT. U mnie słabo. Kalkulator z forum liczy tyle ile zbieram. Nie wiem o co chodzi.

• To chyba jakieś prywatne serwery ogrywasz w takim razie bo max ile można zebrać to 120kk mety z jednej expedycji. Więc labo ściemniasz, albo sam nie wiesz co i jak,. Tak samo wysyłanie 3.5k dt to głupota, bo po co. Albo ślesz max 3k dt, albo około 15k MT - tyle żeby ładowność była minimalnie większa niż 120kk.

ty chyba o formach życia nigdy gościu nie słyszałeś, przestań głupoty gadać tylko sie doedukuj:trollface:

• To chyba jakieś prywatne serwery ogrywasz w takim razie bo max ile można zebrać to 120kk mety z jednej expedycji. Więc labo ściemniasz, albo sam nie wiesz co i jak,. Tak samo wysyłanie 3.5k dt to głupota, bo po co. Albo ślesz max 3k dt, albo około 15k MT - tyle żeby ładowność była minimalnie większa niż 120kk.

ty chyba o formach życia nigdy gościu nie słyszałeś, przestań głupoty gadać tylko sie doedukuj:trollface:

No kolejny raz pokazujesz ze jesteś beton :D Ciśnij bzdury dalej :D

No kolejny raz pokazujesz ze jesteś beton :D Ciśnij bzdury dalej :D

">