Problem akademicki :)

• Cześć,

Wypełniam flotę surowcami na full i wysyłam na ekspa. Trafiam na piratów/Alienów, którzy uszczuplają flotę, a zarazem jej pojemność. Ile surki mi wróci? Tyle co wysłałem, czy tyle ile zostło pojemności floty po bitwie (ciekawe iw jakim stosunku k/m/d by ściągnęło)?

• 1. Wysłałem 500MT + 150PIO.

2. Pojemność floty to: 7.800.000

3. Załadowane po: 2.600.000 metalu, 2.600.000 kryształu i 2.600.000 deuteru.

4. Po walce z obcymi stracono 156MT

5. Zgodnie z informacjami w powrotach floty, wróciło dokładnie 2.600.000 metalu, kryształu i deuteru (1:1:1).

Wyniki oznaczają, że utrata pojemności nie spowodowała żadnych strat w surowcach. Jedyne ryzyko takiej strategii to zatem całkowita utrata floty jak pisze kolega powyżej.

• To ile wróci?

czy miałeś na myśl - Nie, wróci tyle co wysłałeś.

Miałem na myśli to co napisałem.

Nie wróci tyle co wysłał.

Wróci pomniejszona ilość surki o stracone transportery.

Bo przecież nie w magiczny sposób pojawi się więcej surki niż ładowność.

Po walce z obcymi stracono 156MT

5. Zgodnie z informacjami w powrotach floty, wróciło dokładnie 2.600.000 metalu, kryształu i deuteru (1:1:1).

W magiczny sposób surowce się przetransportowały?

To jakby został 1 mt to taka sama ilość sury by wróciła?

To jest nielogiczne.

• Wyniki oznaczają, że utrata pojemności nie spowodowała żadnych strat w surowcach. Jedyne ryzyko takiej strategii to zatem całkowita utrata floty jak pisze kolega powyżej.

A może to jakiś błąd. Trzeba powtórzyć eksperyment.

Znaczy lot. :D

Zgodnie z informacjami w powrotach floty

Gdzie takie info znalazłeś?

Czy to dotyczy tylko ekspedycji w takim razie czy innych misji też?

holon

doktorze nauk ścisłych i może rychło humanistycznych.

Dr nauk ścisłych i przyrodniczych. Nie nauk humanistycznych, jeśli już to dr nauk społecznych. Według nowego nazewnictwa dziedzin.

Spróbuj sam napisać dysertacje naukową to zobaczysz jaka to frajda jest z pisania i robienia badań. :D

A błędy były, są i będą. Czasem mniej, a czasem więcej, :D

holon

• Istnieje szansa, że przy odpowiednim składzie i szczęściu w wyniku walki z obcymi we flocie powrotnej pozostałyby same sondy szpiegowskie. To by dopiero było, gdyby przywiozły surowce na uni bez ich ładowności!

Miałem wstawić screeny z mojego testu, ale postanowiłem go opisać. Dalszych testów nie będę prowadził, chyba że nasz uczony zaproponuje jakiś inny eksperyment, o ile w ogóle wie jak działają kosmici lub piraci albo mechanika walki.

np. można wysyłać 1 PIO + 100 SSZ. Mali kosmici będą wówczas mieli 1 PIO + 5 CM + 40 SSZ. Istnieje szansa, że pionier zostanie zniszczony, a któraś z sond się uchowa - co 5 symulacja w TrashSimie na to wskazuje.

Ciekawi mnie, ile potrwa powrót floty w takiej sytuacji - kilka sekund, czy wyniesie tyle co pierwotny lot na 16 pozycję?

• Ech, problem stary jak Ogame.

Sytuacja identyczna do wysłania ataku z wypełnionymi ładowniami i strat poniesionych w walce - jeżeli atak przetrwa choć jedna jednostka agresora, to wróci ona przywożąc całość wysłanych surowców, nawet gdy przekracza to znacznie jej ładowność. Ot, magia gry :)

Top10 badań PL (na uni x1x8), top32 badań PL (wszystkie prędkości)

Badania stanowią 79,23 % wartości konta