Finito_GJ_GF [T O] & Megan [T O] & Nylonowa Nic [T O] vs. Usagi [G-NEM] ~ 138249.79%

• Zaczęło sie to wczoraj, tak koło wieczora.
    Tomex wysłał atak na pewnego stwora.
    Chciał go sobie puknąć, sam samiusieńki.
    Nie chciał kolegów do pomocy ręki.

Troche sie klikało i czasu spędziło,
    przynajmniej po południu nam sie nie nudziło.

Udało sie wyklikać, ekipa śrubki spakowała,
    Ale nie wypada by sie flota uchowała.

Śmiechu trochę było, w nocy wesoło,
    Spadły 2 moony w układzie a na fali goło.

Sprawa prosta przecież, potwór zalogował,
    Fsa sobie cofnął i flotę uchował.

Ale zaraz zaraz, przecież [TO] my lecimy,
    Raz już wylikaliśmy, zaraz powtórzymy.

Pod nosem wygłodniałych wilków na stację śmigał,
    Będąc pewny że od złoma się wymigał.

Kilka któtkich lotów by wczuć się w klimacik,
    A potem już tylko patrzeć jak siadł pięknie bacik.

Dnia 19-04-2021 13:20:18 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Finito_GJ_GF [T O]

Krążownik 1.222.222
    Okręt wojenny 266.661
    Pancernik 51.111

Agresor Megan [T O]

Krążownik 850.000
    Okręt wojenny 150.000
    Pancernik 250.000

Agresor Nylonowa Nic [T O]

Sonda szpiegowska 69

Obrońca Usagi [G-NEM]

Mały transporter 85.706
    Duży transporter 60.171
    Lekki myśliwiec 549.882
    Ciężki myśliwiec 81.208
    Krążownik 67.416
    Okręt wojenny 31.279
    Statek kolonizacyjny 5
    Recykler 132.894
    Sonda szpiegowska 105.029
    Bombowiec 11.008
    Niszczyciel 6.729
    Gwiazda Śmierci 13
    Pancernik 61.450
    Reaper 6.464
    Pathfinder 52.156
    Wyrzutnia rakiet 15.400
    Lekkie działo laserowe 4.450
    Ciężkie działo laserowe 870
    Działo Gaussa 154
    Działo jonowe 154
    Wyrzutnia plazmy 199
    Mała powłoka ochronna 1
    Duża powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Finito_GJ_GF [T O]

Krążownik 1.189.965 ( -32.257 )
    Okręt wojenny 265.691 ( -970 )
    Pancernik 50.974 ( -137 )

Agresor Megan [T O]

Krążownik 826.436 ( -23.564 )
    Okręt wojenny 149.407 ( -593 )
    Pancernik 249.348 ( -652 )

Agresor Nylonowa Nic [T O]

Sonda szpiegowska 53 ( -16 )

Obrońca Usagi [G-NEM]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:
    86.918.001 Metalu, 28.557.548 Kryształu i 33.499.346 Deuteru

Agresor stracił łącznie 1.779.670.000 jednostek.
    Obrońca stracił łącznie 20.321.360.000 jednostek.
    Na polu zniszczeń unosi się 8.255.765.000 metalu i 5.569.214.000 kryształu.
    Agresor przejął łącznie 148.974.895 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 21%.
    Olbrzymie ilości metalu i kryształu łączą się.
    Księżyc o powierzchni 8.774 km został uformowany.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor
    Metal: 7.132.258.001
    Kryształ: 5.152.003.548
    Deuter: -89.977.654
    agresor zyskał łącznie 12.194.283.895 jednostek.

Podsumowanie obrońca
    Metal: -10.726.998.001
    Kryształ: -7.555.556.548
    Deuter: -2.187.780.346
    obrońca stracił łącznie 20.470.334.895 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.2

Usagi też pozdrawia :)

2SLXlfu.png

• To ja może też walnę krótki wierszyk:
    khz, z Ciebie to poeta,

tylko głowa nie ta.

A teraz odniosę się do dwóch wczorajszych akcji i napiszę jak to naprawdę było. Najpierw akcja z Tomexem.

Kwach jest taki, że ja flotą uciekłem - był bag w grze, wy mnie strąciliście, a ja... cmyk uciekłem. Dlatego po złomie dzisiaj w statsach byłem na 60 miejscu. Więc czy zmartwił mnie ten złom? Wręcz przeciwnie, ucieszył, bo oprócz całej floty dostałem jeszcze flo z DOKów. Wilk syty, a owca nażarta jak świnia :D

Nie zdążyłem napisać do GO o bugu, więc nie wiem, czy ten procent zrobiony dzisiaj jest prawidłowy. Powinien być mniejszy o jakieś 55-60 tys. %

I teraz opis drugiej część akcji dzisiaj:

Patrzę rano, czy system naprawił buga. Nie naprawił. Hehe fajnie! Czyli część strąconej floty urosło mi o 15% (normalny powrót + DOK) :D ale co to? TO leci mi na jednego moona, drugiego już strącili. Patrzę, czy są aktywni - nie, to zwiewam. Zwiałem, po raz kolejny. Nie udało się mnie wyliczyć. W pracy zerkam, lecą na mnie. Piszę do chłopaków, zróbcie mi moona, bo nie mam czasu grać. 15 prób i nic. Uciekam. Dobra, czekam dalej, Za chwilę znów lecą, to sobie myślę, a [ciach] mam już dość. Praca ważniejsza, niech lecą. BOOM!!!

Możecie mnie lubić albo nie (a biorąc pod uwagę, że latali za mną wszyscy, to nie :P ) ale zagrałem na nosie Misiowi, zagrałem na nosie prawie całemu Jedi i ich pushkontom (pozdro dla all z Jedi, który teraz jest pushkontem piwka), zagrałem na nosie TO i gdyby nie to, że jestem już tym zmęczony, to dalej bym was drażnił, ale naprawdę mam dość. "Oddałem" flotę, oddałem konto i idę na zasłużoną emeryturę. Gratuluję wszystkim, którzy na mnie polowali, bo wiem, że nie było łatwo.

Ps. Tomex, to nie było lamerstwo, że wysłałem flo z moona na planetę. Lot trwał dzień i 16 godz. ale miałem już wywalone, bo nie chciało mi się bawić w jakieś chocki klocki i czekać na odpowiedni czas do cofnięcia floty, choć wiedziałem, że namierza mnie na falach wszystko co tylko możliwe w okolicy. Aczkolwiek gdybym chciał, to i tutaj zwiałbym spod topora :D Miałem na to cały dzień i 16 godzin ;)

Ps2. A teraz możecie się na mnie wyżyć i wylać swoje frustracje - i tak mam na to wylane.

Bawcie się fajnie, nie oszukujcie jak świnie (a takich z TOPki tu nie brakuje), bo karma wraca i nara.

Pseudocenzura, upominam

/FA Toadie

• aaaaaaaa najpierw huknęło , a potem słuchać jedynie płacz......

jak płacz to wiadomo, że usagi robi pod siebie i jednocześnie płacze xd hahahah

Jak mnie to cieszy, oj jak ... Graty graty xd usagi placek nad placki , niech mu REAL ciężki będzie.

Wieczny urlop racz mu dać Panie ....

• Dzięki Panowie za lot, a panpiwek1234 dziękuję również za wierszyk :)

Tak jak to napisał Knot, który miał bieżącą relację "z polowania": widzieliśmy x prób moonowych od theneo24 oraz kilka od Duda - żadna nie przyniosła efektu - więc pomogliśmy - taki PM z troszkę większego % :P

Usagi dla mnie to akcja pt. "skoro już wbiliśmy do us, to zobaczmy jak idzie fs".. nawyki bez zmian - więc do dzieła :P Nie mam w zwyczaju pisać o szczegółach akcji, i nie chcę specjalnie odnosić się ani do sposobu Twojej gry ani do Twoich umiejętności, ale pewna jestem że powinieneś odrobić lekcję "sprawdzanie aktywności na wszystkich moonach" ;)

zagrałem na nosie TO

Chyba o czymś nie wiem? :/ Jedyne co zrobiłeś, to w zeszłym roku zdrażniłeś swoimi pw.. ..czego efektem było wrześniowe ST :P

Tak czy inaczej, ogame to gra błędów - grasz bardziej eko, więc przyjmuję, że nie musisz wiedzieć/ w danej chwili pamiętać jak najlepiej uciec przeciwnikowi, a i najlepszym flociarzom błędy też się zdarzają - jesteśmy tylko ludźmi.

Tak czy inaczej, jeśli zdecydujesz się dalej grać życzę SzO, jeśli nie - jak najdłuższego odpoczynku od cyferek :)

• Ekipie wilków gratuluję, bo widać wataha ma się dobrze i nie trzeba było długo czekać na efekty wczoraszej nagonki i polowania.

Nawet bug i namnożenie floty nie pomogło. Licytowanie o to, czy ktoś komuś utarł nosa czy nie, nie ma sensu. Cyferki same się bronią.

Usagi, szczerze i bez złośliwości odpocznij. Pewnie kiedyś wrócisz (taki urok tej gry, wszyscy wracają).

<Mefist> a w ogole to gra sie dla znajamych lam ; ]

&

<mirela> ja tam wole w 'moja' rozowa myszke klikac ; p

• Multikonto funkcyjne (2/2) z lwica •
    Multi-megalomania (2/2) z Chocolate •

• Megan
    Dobrze że mnie wyprowadziłaś z błędu, ponieważ myślałem że to ja zrobiłem kulkę :) Dzięki
    Tak jak widać po ST i po tym co się dzieje pół uni usadziło się Usagiego , no i nie jest to w porządku. Wiadomo cyferki i obrazki rządzą się swoimi prawami :) Mam nadzieję że to twoje ostatnie takie ST Usagi. Agresorom oczywiście gratuluję, a Usagiemu życzę SzO

• Za chwilę znów lecą, to sobie myślę, a [ciach]. mam już dość. Praca ważniejsza, niech lecą. BOOM!!!

Zamiast Usagi , zmień nick na Mikołaj Miłosierny - taki byłeś dobry ze po raz kollejny zamiast puścić stację na 10% dokądkolwiek podarowałeś wielkodusznie swoją flotę :D

Dobrze że odpoczniesz , odetchnij pomoże Ci to z pewnością.

E ekipie złomującej wielkie gratulacje ! Nam sie nie udało ale Wam sie udało Graty łon mor tajm :D

pozdro dla all z Jedi, który teraz jest pushkontem piwka), z

To tylko dowodzi jak mało wiesz o tym uni i nazywasz push kontem kogoś kto po prostu rano spał smacznie po imprezie. Ale jeśli w jakikolwiek sposób poprawia Ci to humor... Twoja sprawa.

Bajoooo