Pandrodor [VIP] vs. Mixthoor [STALKER] ~ 22862.2%

• Gdzie Piootr25 nie może, tam kolegów pośle. Dałem się złapać, jak, jak, jak... Pomóż, Piotrze:

VIP-amator.png

Dziękuję Ci zacnie.

Otóż Pioort25 jest przeze mnie atakowany od dłuższego czasu. Nie są to spektakularne wyniki. Ot drobne; jak wspomina sam założyciel VIP: "okruchy dla żebraków". Po kolejnym takim amatorskim ataku dałem się złapać. Fakt, mój błąd. Który to już z kolei? Który to już lot bez zysku? Straciłem rachubę. Jako, iż Piootr25 próbował wielu sposobów, nie uciekając od symbiozy dwóch sojuszów VIP + STARCY i strącając mi 20 września 5 z 12 księżyców (skuteczność na poziomie 41% przy zaangażowaniu 5 graczy), które miałem chwilę później odbudowane. Wspomnę, iż przy tej profesjonalnej akcji Piootr25 stracił wysoki procent swojej własnej bojowej floty. Szacuję okolice 75%. Oczywiście ataki w kierunku Piootra25 celem strącenia księżyców, są przez niego na forum wyśmiewane i totalnie zbędne, lecz on sam nie umyka przed stosowaniem tego typu strategii w kierunku mojej osoby. Hipokryzja w nieskazitelnej postaci. W późniejszym okresie doszło również do kilku najazdów lub ich prób, które zawsze kończą się dla Piotra w taki sam sposób.

Niestety dyplomacja nie jest jego mocną stroną. Zapewniam oficjalnie na forum: "Grawancja nietykalności mojej osoby od strony sojuszu VIP jest gwarancją zaprzestania moich najazdów na biednego i poszkodowanego Piotra". Nikt z pozostałych członków VIP nie jest obecnie moim celem. Nikt również ze WSZYSTKICH członków sojuszu VIP nie będzie moim celem, gdy dojdzie do porozumienia. W przeciwnym wypadku czekam na wypowiedź wojny, sojuszu liczącego 26 członków przeciwko sojuszowi jednoosobowemu, w składzie... Zbieracz. Moje satelity czekają. Może wyposażę je w jakiś napęd, by i one Wam pouciekały.

A teraz mięso. Gracz z flotą w statystykach TOP 70 przeciwko graczowi z flotą w statystykach TOP 270 (obecnie 350). Tam ta da dam... Fanfary.... Uuuu... remis.

Dnia 05-12-2022 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Pandrodor [VIP]

Krążownik 1

Okręt wojenny 33.904

Pancernik 35.317

Obrońca Mixthoor [STALKER]

Mały transporter 57.400

Duży transporter 45.450

Krążownik 33.572

Statek kolonizacyjny 5

Recykler 10

Sonda szpiegowska 590.195

Bombowiec 2.001

Gwiazda Śmierci 2

Pancernik 3.341

Pełzacz 850

Rozpruwacz 1.632

Pionier 8.830

Po bitwie...

Agresor Pandrodor [VIP]

Krążownik 0 ( -1 )

Okręt wojenny 22.568 ( -11.336 )

Pancernik 27.447 ( -7.870 )

Obrońca Mixthoor [STALKER]

Mały transporter 110 ( -57.290 )

Duży transporter 328 ( -45.122 )

Krążownik 1.380 ( -32.192 )

Statek kolonizacyjny 0 ( -5 )

Recykler 0 ( -10 )

Sonda szpiegowska 1.192 ( -589.003 )

Bombowiec 1.163 ( -838 )

Gwiazda Śmierci 2 ( -0 )

Pancernik 1.550 ( -1.791 )

Pełzacz 0 ( -850 )

Rozpruwacz 1.560 ( -72 )

Pionier 284 ( -8.546 )

Bitwa zakończyła się remisem.

Agresor przejął:

0 Metalu, 0 Kryształu i 0 Deuteru

Agresor stracił łącznie 1.349.139.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 2.801.926.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 1.153.850.417 metalu i 1.132.369.184 kryształu.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: -746.240.000

Kryształ: -484.847.000

Deuter: -118.052.000

agresor stracił łącznie 1.349.139.000 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -1.201.120.000

Kryształ: -1.426.259.000

Deuter: -174.547.000

obrońca stracił łącznie 2.801.926.000 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.2

Ale kto zebrał złom? Święty Mikołaj!

Edited 2 times, last by Ancestor: Crawler to Pełzacz, nie Niszczyciel. Poprawione. ().

• haha to kolejny VIP wydzwonił? Złom u obrońcy? Jeśli tak to bez strat prawie:lool:

"Nie jestem tym, kim byłem"

:fa:"Jeśli mnie powalisz, stanę się potężniejszy niż możesz to sobie wyobrazić":fa:

• Mixthor małe sprostowanie ..Nikt ci wojny nie będzie wypowiadal bo nie widzę sensu .Po drugie większość twoich ataków ostatnio kończyło się minusem dla ciebie bo nawet jak na satelity lecisz po groszowy łup to się sam zlomujesz.Po 3 . Zapomniałes dodać że napierdzielasz rakietami i około 120 skanów wysyłasz niekiedy co kilka sekund .Po 4 ten raport tak wygląda tylko dla tego że Pandrodor

Nie spodziewałam się że leci po całą flotę.Milalo być tylko 30k krążków na złom bo atakowales z planety i cię na falandze wyczail a ty może celowo ale wydaje mi się że specjalnie zostawiłeś flotę na planecie .(potem plakales że i tak obudujesz)więc pewnie się zamotales.

A gdyby wiedział że w leci po całą

To poleciało bo więcej reckow i nic byś nie zebrał.. Pozdrawiamy i pewnie do zobaczenia wkrótce bo jak dodałeś ..a nie czekaj zapomniałeś dodać że te wszystkie akcje zaczęły się od tego że nagłe któregoś dnia poleciały ataki z twojej strony rakietami (około 1200) dały 20 mil zysku jak nie mniej Tak samo robiłeś starcom i mojej osobie praktycznie codziennie śmiejąc się z tego. Dlatego się na ciebie zebraliśmy..Kto normalny płacze że ma tylko drobne z ekspedycji bo zbieracz i że 5-10 mil to dla niego dużo a za wchwile wywala 1000-1200 rakiet żeby te 5-10 mil zebrać ???

[mod='Neferet']Połączyłam posty[/mod]

• 1) Wojna. Masz racje. To ironia, którą prawidłowo rozczytałeś. Na jakich warunkach miałaby rzekomo być? Na strącanie księżyców? VIP wygrywa. Nawet GS nie wybuduję. Na strącanie satelitów? VIP wygrywa, moje uciekną. To fakt, wojna jest bezsensowna i głupia. Zgadzam się z Tobą.

2) To prawda, zgadzam się z Tobą. Coś mi ostatnio nie wychodziło. Więcej strat niż zysku. Durna i głupia strategia, niemalże jej brak. A na pewno brak w niej sensu.

3) Rakiety lecą w Ciebie jako akcja odwetowa za próby ataku VIP mojej osoby. Jesteś ich dowódcą, dowódź więc rozważnie i inteligentnie. Czasem wykorzystuję rakiety jako wsparcie przy ataku drobnicą. To element gry, który nie jest zabroniony. Skany wysyłam często, lecz nie co 2 minuty. Mam życie, pracę, rodzinę, treningi. W ciągu ostatnich 2-óch dni, to jednak Ty mnie namiętnie skanujesz :)

4) Nigdy nie płakałem. Owszem, odbuduję się. Owszem, nawet się zarzekam. Owszem, lekko się zakręciłem. Bynajmniej. Błąd, przez który straciłem małe co-nie-co. Beznadziejny błąd. Bynajmniej.

• Cześć Wszystkim,

Z natury nie lubię się udzielać na tego typu forach, ale z uwagi na fakt że pod ST /którego byłem jedną ze stron/ rozgorzała tak ostra dyskusja - dodam coś od siebie.

w0jci3ch ~

Może i kolejny VIP wydzwonił, ale zapakował trochę swoich recycklerów (może niezbyt oszałamiającą jak dla Ciebie ilością) 524kk surowca, co koniec końców zniwelowało w pewnym stopniu jego stratę.

Mixthoor - jak napisałem wyżej, nie całe pole zniszczeń zostało pozbierane przez Św. Mikołaja ;)

A tak na poważnie - niech pierwszy rzuci kamień ten, kto nie zrobił nigdy żadnego błędu w grze.

Jak piootr25 napisał wcześniej, atak miał za zadanie złomowanie 30.000 krążków wracających na planetę Mixthoora. Może i jestem wyżej w rankingu flot, może nie mam takich możliwości latania jak W0jci3ch, czy jego sojusznicy, ale...

grając już trochę czasu, w różnych latach, na różnych Uni - nie przyszłoby mi do głowy, żeby gracz atakowany (wiedząc, że został policzony na powrocie w punkt) nie schował reszty floty, a wręcz specjalnie są podstawił do zniszczenia.

Tak. Wiem. Nie ważne jest to co widać w RW, nie ważne jest poznać stanowisko tej drugiej strony - ważne jest to, że to właśnie członek Sojuszu VIP stracił ileś tam jednostek i nie zebrał całego złomu. Nie ważne jest to, że w ST ta druga strona miała większe straty - ważne, że jak napisała że to Mikołaj pozbierał złom spowodowała niesamowitą uciechę szerokiej publiczności.

Ludzie, ludziska - to jest tylko gra. Gra w numerki. Nie miejsce, żeby się obrażać wzajemnie - zwłaszcza tu, na forum.

Może ktoś oczywiście zauważyć, że gram aż od maja, a mam tylko 79k punktów. A i że często jestem online ;)

Gram rekreacyjnie, nie wkładając w to środków potocznie zwanych płatniczymi, a online jestem często bo praca pozwala mi na to, aby śledzić co się tu dzieje.

Cieszę się, że zdążyłem dodać jeszcze coś od siebie, zanim Moderator zamknęła dyskusję.

Pozdrawiam ;)

• Spoko mordeczko przetapiaj smacznie... :lool:

Fajnie że coś sie na uni dzieje... pozdrawiam i przetapiaj smacznie!:trollface::trollface::rebels::lool:

A jak wiadomo od przetapiania można wiecej latać... przetapiaj smacznie i pzdr:lool:

• Panowie bez Waszej telenoweli byłoby nudno na tym uni ;)

Pandrodor, szacunek za głos rozsądku w tej całej sprawie, którą obserwuje od pewnego czasu. Na uwagę zasługuje fakt, że oponent został wyliczony, a jednak niewiele osób to potrafi.

You have the look of a man, who accepts what he sees, because he is expecting to wake up. Ironically, that’s not far from the truth.

:fa:

• Na uwagę zasługuje fakt, że oponent został wyliczony, a jednak niewiele osób to potrafi.

na fali złapany nie wyliczony, sam to widziałem ale czasu miałem za mało... wyliczony to kiedyś został ten który tu najbardziej się unosi.

:fa:"Jeśli mnie powalisz, stanę się potężniejszy niż możesz to sobie wyobrazić":fa:

• Najważniejsze że się coś dzieje na uni bo była już taka chwila że uni praktycznie umarło, a co do kłótni, przy tego typu grach to nieunikniony element ma forum chociaż czasami niepotrzebny i jednak za bardzo podnosi emocje no ale co by nie mówić ciekawy ;)

• Na uwagę zasługuje fakt, że oponent został wyliczony, a jednak niewiele osób to potrafi.

na fali złapany nie wyliczony, sam to widziałem ale czasu miałem za mało... wyliczony to kiedyś został ten który tu najbardziej się unosi.

Tak kiedys zostałem wyliczony (Może przypadkiem...może nie.Nie wnikam).Co do kłótni Nie do końca to była kłótnia na początku no ale od słowa do słowa i zrobiła się telenowela:). Bynajmniej gracze mają co robić i śledzą z zaciekawieniem.Co do hejtowania itp.To nie do końca tak jest .Każdy ma prawo do komentowania w ten czy inny sposób.Ja bynajmniej mam jaja i nie chowam się pod tym czy innym nickiem zostawiając komentarze .

Mam taki jak na serwerze .Niczego nie żałuję bynajmniej się coś dzieje na tej coraz większej pustyni.Pozdrawiam i ..jutro wracam:)

• Co do hejtowania itp.To nie do końca tak jest .Każdy ma prawo do komentowania w ten czy inny sposób

jak nie jest jak jest, twoje komentarze w większości spełniają kryteria hejtu w 100%, a sam grasz jak grasz poza tym że aktywności non stop to idzie ci jak idzie dla tego hejtujesz innych którym idzie lepiej.