Kolejne włamanie na konto i kradzież zawartości -QUANTUM-

• Panie Art, trzy dni przed starciem, wylogowało mnie dwukrotnie z konta, sprawdzał Pan może kto tam logował ? aa no tak pewnie zasiadacz, żona albo kot ;)

Chyba nie przeczytałeś mojego poprzedniego posta - my widzimy logowania na poziomie gry, ale zapominasz o logowaniu na poziomie lobby, co też myślę, że rozsądnie wyjaśniłem. Kto ma dostęp do lobby, może logować się do konta kiedy chce. Sprawdziłem też, że wystarczy okresowa zmiana hasła (!), aby wygasić wszystkie ważne sesje do lobby.

Są także wiadomości, które informują o podejrzanych logowaniach do konta, wysyłane na pocztę e-mail.

Jeśli jesteś w stanie postawić swoje pieniądze (które chyba odzyskasz) na opcję z włamaniem, to serio przeanalizuj, gdzie i kiedy logowałeś (z autoryzacją 2FA) swoje konto.

Jeśli dostrzegasz dziwne wylogowania, jakieś ruchy na koncie na kilka dni przed totalną masakrą, nie zapaliła Ci się lampka, że należałoby zmienić hasło?

Serio, w tej sprawie jest tyle niewiadomych, że głowa mała.

• Dziwne żę tylko Zgona flota trafia na żyletki a floty pl1 whisky czy reszty soja Zgona nie...

https://prnt.sc/Y48lx2w_R8af

bo tylko on jest w stanie wlozyc pare k PLN i postawic GS z paczek. Konta flotowe tej mozliwosci nie maja - stad on jest realnym zagrozeniem wg pusherow - tak to widze

Konta flotowe tej mozliwosci nie maja a te w/w to jakie sa, ekonomiczne? - co to w ogole jest z argument :D ten smieszny obrazek ex-czlonek teamu dodatkowo przy wpisach w tej i poprzedniej sprawie nadaje dość karykaturalne brzmienie. Torq wszystko z tobą w porządku? bo chyba ktoś na tobie wpływ wywiera :ocb:

Co do wpisu Arta, az sie dziwie choc to bardziej przez jego nieobecnosc na forum ale naprawdę fajnie, prosto, czytelnie i sensownie wytlumaczone - a jak wiemy zwykle takie sprawy tocza sie wew. wiec tu chociaż mamy przykład tego co ludzie w 20 letniej gierzce interetnetowej sa w stanie wymyslec.

• Ta a najprostrza z tych niewiadomych jest to jak goscie wielcy flociarze mowia ze trafili gosciowi recki na 50% bez skanow po czym okazuje sie ze zgon byl skanowany i mozna bylo spokojnie ogarnac ze leci reckami na 50% ale przeca amba fatima czary

Pewnie skan byl przed i po nastepnie podliczony zostal dex i fruuuu lecimy ... pewnie nawet te skany na skrinach widziales stad ta pewnosc ze byly...

• Ta a najprostrza z tych niewiadomych jest to jak goscie wielcy flociarze mowia ze trafili gosciowi recki na 50% bez skanow po czym okazuje sie ze zgon byl skanowany i mozna bylo spokojnie ogarnac ze leci reckami na 50% ale przeca amba fatima czary

Pewnie skan byl przed i po nastepnie podliczony zostal dex i fruuuu lecimy ... pewnie nawet te skany na skrinach widziales stad ta pewnosc ze byly...

A po co skan przed jesli gosc 90% spedza na u i polecial na jolo tak goscie pokazywali skany po na discordzie

A po co skan przed jesli gosc 90% spedza na u i polecial na jolo tak goscie pokazywali skany po na discordzie

Masz racje ;) nominuje cie do * super flociarza. "PO" to nawet tampon nie zadziała... no ale tak jak mowilem masz racje^^

Masz racje ;) nominuje cie do * super flociarza. "PO" to nawet tampon nie zadziała... no ale tak jak mowilem masz racje^^

Wiesz zebys nie mylil mnie z fanami PA czy jak im tam jest bo dla mnie to starcie czy co to jest to oszustwa i walki vs oszustwa i walki , i skonczylo sie walkiem z ktorej strony pojecia nie mam ale Zgon latal na jolo mial zasiadaczy uzywal botow kupowal konta i jakos wtedy nikt z jego "kolegow" nie mial problemu teraz jak zostal wydymany czy udaje nie mnie to oceniac mowie jako osoba kompletnie z boku jak to widze.

Wiesz zebys nie mylil mnie z fanami PA czy jak im tam jest bo dla mnie to starcie czy co to jest to oszustwa i walki vs oszustwa i walki , i skonczylo sie walkiem z ktorej strony pojecia nie mam ale Zgon latal na jolo mial zasiadaczy uzywal botow kupowal konta i jakos wtedy nikt z jego "kolegow" nie mial problemu teraz jak zostal wydymany czy udaje nie mnie to oceniac mowie jako osoba kompletnie z boku jak to widze.

W tej grze spora częsc graczy uznawanych za "dobrych" ma swoje wieksze lub mniejsze przewinki na koncie.Roznica polega na tym ze te grube przewalki, puchniecie kont przy wykorzystaniu bugow itp itd celem wypracowania sobie "nietykalnosci" prowadzi zawsze do tych samych graczy. Dodam ze takich napuchnietych czy to na cmentarzu czy po roznych uni jest sporo. Upsididtagain czy jakos tak i podobne czekajacych na swoja zamiane na "zakupione paczki" jest sporo. Wracajac do glownego watku to wejscie na cudze konto zezlomowanie pokasowanie wydanie anty i dopalek to juz level ekspert. Nawet dla walkarzy czy bociarzy;)

• Chyba Zgon odleciał totalnie gwiazdą śmierci z księżyca.

Polska Policja zajmie się tą sprawą z miejsca jak obrazą uczuć religijnych. To Fakt

Już widzę uśmiech i grymas dochodzeniowa spisującego zeznania. Nawet jestem w stanie sobie wyobrazić Policja pisze do Niemieckiej Policji pismo w języku Niemieckim o zajęcie się sprawą nieautoryzowanego logowania do gry.

DrZgon

Nikogo nie obchodzą twoje żale i stracone pieniądz. Skasuj konto i zapomnij o tej grze, dobrze ci to zrobi i twoim bliskim.

• Zaczynałem na uni 1, na starym, dobrym blue jeszcze. Wielu z Was miało wtedy mleko pod nosem.

Oddał bym wiele żeby tamto Ogame wróciło. Obecne weszło w nowy wymiar.

Teraz się już nie obserwuje, nie planuje, nie czeka się z bijącym sercem na wynik ...

DrZgon powodzenia we wszystkim co zamierzasz i wszystkiego najlepszego.

• Zaczynałem na uni 1, na starym, dobrym blue jeszcze. Wielu z Was miało wtedy mleko pod nosem.

Oddał bym wiele żeby tamto Ogame wróciło. Obecne weszło w nowy wymiar.

Teraz się już nie obserwuje, nie planuje, nie czeka się z bijącym sercem na wynik ...

DrZgon powodzenia we wszystkim co zamierzasz i wszystkiego najlepszego.

Ja na u43 też na starym. i to było lepsze ogame nie było paczek paczkomatów nie było tyle wałków i nie było tyle płaczu. Temat jest raczej do zamknięcia bo już nic tutaj się nie wydarzy . Zgon idz za radą Bufetowej serio

• Tak wylogowało mnie kiedyś dziwnie z gry, tak dostałem powiadomienie mailem o próbie logowania na moje konto, tak zmieniłem wtedy dla bezpieczeństwa hasło no i ostatecznie tak wciąż mam swoje konto.

Niby proste, a jakie skuteczne...

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: