Oficjalnie nie mam takich informacji by klasa gracza miała na to wpływ.
Aleee dopytam, bo to ciekawe spostrzeżenie.
Bardzo bym prosił i czekam z niecierpliwością na informacje.
Bo tak prawdę pisząc, zaczynam być podejrzliwy, co do tej częstotliwości moich trafień hehe
Wiesz może coś już na temat, czy klasa konta lub klasa sojuszu ma coś wspólnego z częstotliwością odkrywania ras ?
Nie puszuje,pytam z ciekawości
a ogólnie Ruda to mam zażalenie, ale nie wiem pod jaki adres go wysłać.
Już tłumacze w czym rzecz.
Mam ustawiona klasę 'zbieracz'
Klikłem na klasy sojuszu i na monitorze pokazało mi się ze mogę aktywować za darmo generała i mogę aktywować za darmo odkrywce.
Miałem dosłownie dwa zielone odnosniki ''aktywuj za darmo'" przy tych klasach.
No to ucieszony jak dziecko i nie wiele myśląc, doszedłem do wniosku, że nie będę na CIebie czekał z tą odpowiedzią, tylko sam sobie sprawdzę jak to jest z tymi odkrywaniem
Zdezaktywowałem zbieracza z nadzieją że kline sobie odkrywce..a tu po przeładowaniu strony, generał był w dalszym ciągu dla mnie dostępny za darmo..ale odkrywca już nie, tylko wyskoczył monit że mogę go kupić za 500.000 antymaterii
Troszkę się zirytowałem, bo niby strona zachęcała do zmiany klasy za darmo, a jak już przyszło co do czego, to nagle zażądała antymaterii
Dobrze ze miałem w ekwipunku zbieracza, to aktywowałem go sobie ponownie, ale prawdę pisząc, zirytowany jestem do tej pory, bo przez fałszywą informacje ze strony oGame, wykorzystałem dość cennego jak dla mnie zbieracza z ekwipunku...
Teraz jak wchodzę na klasy sojuszu, to niestety, widzę że sytuacja uległa zmianie....bo mogę zdezaktywować zbieracza, mogę w dalszym ciągu aktywować za darmo generała..ale za odkrywce muszę płacić.
Nie mogło oGame postawić sprawy tak od razu ? Czy gra musiała zastosować tak nie przyjemny fortel ?
W dalszym ciągu miałbym w ekwipunku zbieracza.. //oczywiscie pytanie retoryczne, bo wiem ze nie masz z tym nic wspólnego
Bardzo przykre doświadczenie.
Podejrzewam że byłą jakaś promocja na klasy za darmoszkę i się skończyła dawno temu....tylko czemu w dalszym ciągu miałem ta możliwość darmowej zmiany ?
Podobna sytuacje mam przy klasie sojuszu..tez moge aktywować za darmo wojowników i naukowców, ale aż się boję cokolwiek klikać
Koniec z zaufaniem hehehe
Można spróbować to policzyć jeśli masz chwilę czasu i motywacji.
Badanie Intergalactic Envoys na 16 poziomie, daje Ci 16 % szans na odkrycie rasy podczas lotu.
Czyli na 100 wysłanych, powinieneś trafić 16.
Policz na przestrzeni kilku dni, najlepiej około 500 wysłanych misji i będziesz miał wiarygodny wynik - działa czy nie
Display MoreMożna spróbować to policzyć jeśli masz chwilę czasu i motywacji.
Badanie Intergalactic Envoys na 16 poziomie, daje Ci 16 % szans na odkrycie rasy podczas lotu.
Policz na przestrzeni kilku dni, najlepiej około 500 wysłanych misji i będziesz miał wiarygodny wynik - działa czy nie
prosze naprosc mnie jeżeli jestem w błedzie..
Jezeli mam jedna planete z ludzmi i mam 16 lv tego badania..według Ciebie daje mi to 16% szansy na odkrycie podczas lotu..czy jezeli będe miał 3 planety z ludzmi i na kazdej wybadany 16lv tego bdania - to czy szansa na odkrycie wzrasta do 48 % ??
No i najważniejsze .. . by owy bonus działał, tak jak piszesz...to trzeba wysłać statki z planety, na której są ludzie ?
Bo zauważyłem, //chyba ze źle zauważyłem// że czas lotu mam taki sam i nie ważne, czy lecę z planety z ludźmi, czy z planety na której mam np mechy.
Więc teoretycznie, bonus działa na całe konto..
1 - zgadza sie
2 - trzeba miec w pamieci - budynki dzialaja na planete, badania 'globalnie' tak więc nie ma znaczenia planeta z której wysyłasz.
Sam jestem ciekaw wyniku.
Tak jak napisał Zara powyżej.
Możesz zweryfikować jakie wartości się wyświetlają wchodząc po pierwsze w szczegóły samego badania i zobaczyć czego daje ile każdy kolejny poziom.
Oprócz tego w zakładce Surowce > Szczegóły > Bonusy Gracza na samym dole znajdziesz pozycję Exploration Flight Duration Bonus przy której powinieneś zobaczyć odpowiednią wartość
Nie testowałem czy to konkretne badanie się sumuje, latałem na odkrywanie tylko z jednej planety, po zmianie systemu XP przestałem latać bo jest to bez sensu i badanie zmieniłem na inne
Musisz mieć w pamięci że tylko Ludzie mogą odkrywać inne rasy, jeśli wysyłasz misję z planety Mechów to marnujesz czas, dex, sloty i zaburzasz obraz działania mechanizmu dla reszty
To badanie nie podnosi nam SZANSY na znalezienie ras, tylko przyśpiesza CZAS LOTU owych misji. A to czy działa czy nie, to już ciężko stwierdzić, bo cholera wie od czego to jest liczone....
Oprócz tego w zakładce Surowce > Szczegóły > Bonusy Gracza na samym dole znajdziesz pozycję Exploration Flight Duration Bonus przy której powinieneś zobaczyć odpowiednią wartość
Niby tak, ALE
z tego co tam pisze, wychodzi na to, że 1 poziom badania daje nam nie 1% SZYBSZYCH lotów, a 1,02%
W dodatku coś tam jest pomieszane bo ja mam tam takie czary
https://zapodaj.net/e9e555787b3a5.jpg.html
podejrzewam więc, że w innych kwestiach również nie ma co się tymi bonusami jakoś bardzo sugerować, bo albo ja nie ogarniam tego, albo gra coś miesza w tym Chętnie posłucham wykładu rozwiewającego moje wątpliwości, jak tam są liczone bonusy do wydobycia
Musisz mieć w pamięci że tylko Ludzie mogą odkrywać inne rasy, jeśli wysyłasz misję z planety Mechów to marnujesz czas, dex, sloty i zaburzasz obraz działania mechanizmu dla reszty
Okej, tylko ludzie mogą odkrywać inne rasy, ALE tylko dlatego, że badanie, które służy do szukania ras jest u ludzi
W każdym razie, wystarczy mieć je gdziekolwiek wylosowane i posiadać na 1 lvl nawet i taka sama będzie szansa na znalezienie innych ras jak i mając poziom tego badania na 50 lvl
Ale jaja, dzięki Nerthill, sam mam aktualnie dwa okienka wylosowane w niemieckiej ruletce lecąc full rocktal licząc, że to skraca czas lotu wszędzie a tu faktycznie, jedna planeta 29:50 w układzie gdzie mam badanie na 8lvl a druga gdzie mam na 2lvl 30:05 jadąc zgodnie ze stwierdzeniem, że faktycznie wystarczy mieć ich tylko na jednej planecie aby móc odkrywać w przyszłości a reszte olać i brać np. dex.
Powaga, ciekawe czy to bug czy to tak miało wyglądać w domyśle odnośnie które badania jednak działają globalnie a które nie
Ale jaja, dzięki Nerthill, sam mam aktualnie dwa okienka wylosowane w niemieckiej ruletce lecąc full rocktal licząc, że to skraca czas lotu wszędzie a tu faktycznie, jedna planeta 29:50 w układzie gdzie mam badanie na 8lvl a druga gdzie mam na 2lvl 30:05
może dobrze policz ten czas?
bo ja dla porównania nawet wzięłam planetę z 10 lvl i taką gdzie w ogóle nie mam tego badania i z obu leci mi tyle samo przez 1 pozycję w układzie, czy też przez 1 układ
na inncyh planetach gdzie mam 6 czy 7 lvl tyle samo mi leci również
Avi patrzyłem właśnie, autentycznie jest różnica 10 - 15 sekund i szczerze wcale mnie takie bugi nie dziwią ale dobrze, chociaż wiemy, że tak nie powinno być czyli badania globalne jak najbardziej są.
zrob scr jak możesz i możesz nawet na pw mi wysłać
Avinashi tez ma podobnie.
Zauważyłem, że gdy wchodzę w surowce i w zakładkę 'bonus dla graczy' i rozwijam np o bonus metalu, to pokazują się nam wartości..ale największa wartość jest zawsze przy planecie, na której własnie w danej chwili się znajduje...i tez dodaje się ta zwiększona wartość do sumy bonusu
Jak wchodzę na moona i na moonie rozwijam znów np bonus metalu, to wtedy wszystkie wartości są podobne no i odpowiednio suma jest mniejsza
I teraz pytanie czemu tak się dzieje ? Hmmmt to żeby było jak najwięcej, najlepiej będzie jak będę na jakiejś planecie i będę musiał mieć rozwinięta owy bonus ?? czy działa to w tle
oj..coś czuje ze minie ponad rok, znim wszystko zrozumiemy w tym dodatku - nie ze się żale na coś, ja jestem nim zachwycony, nawet zamulanie mi nie psuje zabawy. No ale pisze to jako ekonom, nie jako lotnik, no i jeszcze nie straciłem surki
zadnych privów..chyba ze pokazujecie sobie siusiaki...dajcie wglad w screeny wszystkim dla dobra ogółu
Avinashi okej akcja odwołana, to tylko zlagowane u68
Mrovka czyli wszystko jest w porządku. Odnośnie pytania - dzieje sie tak bo jeszcze zlicza Ci bonusy z budynków przy danej planecie a te jak wiemy nie sumują się globalnie więc w podglądzie planety 'jest tego więcej' analogicznie na moonie ich nie ma więc mamy czysty obraz samych badań.
zara ale ja też tylko na 68 klikam...
może wysłałeś przez inną ilość pozycji czy układów?
lub tak się dzieje, gdy nie mamy aktywnej rasy ludzi /wiec badanie nie działa globalnie/ i te szybkości zależą wtedy od levelu badania jakie mamy na danej planecie ? gdybam tylko
Nie, nie, wtedy zupełnie byśmy nie mogli wysyłać tych ekspedycji - podajac przykład lece full rocktal, mam okienko od nich zaporzyczone(ludzi) i moge.
Także nie sugerujcie sie tym wyzej, myslalem, ze to bug a to zwykle lagi
Zbierając wszystko do kupy - badania zwiekszaja jedynie predkosc lotu a nie szanse na znalezienie innych ras, nie ma znaczenia z jakiej planety ślesz.
Może mi ktos powiedzieć co budynek Mineral Research Center zmniejsza bo widzę że nic się nie zmienia ?
Mrovka czyli wszystko jest w porządku. Odnośnie pytania - dzieje sie tak bo jeszcze zlicza Ci bonusy z budynków przy danej planecie a te jak wiemy nie sumują się globalnie więc w podglądzie planety 'jest tego więcej' analogicznie na moonie ich nie ma więc mamy czysty obraz samych badań.
no niby tak
ALE!
wg owych wyliczeń gry w bonusie gracza na danej planecie mam 4.018% bonusu badan do kryształu z tej konkretnej planety
a jak ja policzyłam to ręcznie, mój owy bonus z tej konkretnej planety to wyszło mi 3,94%
uprzedzając pytanie, tak zwróciłam uwagę na fakt że badania od rocktalów dają po 0,08% a inne 0,06
chyba, że ja nie umiem liczyć?
https://zapodaj.net/2e85161ff4f0c.jpg.html
Może mi ktos powiedzieć co budynek Mineral Research Center zmniejsza bo widzę że nic się nie zmienia ?
tak jak w opisie, zmniejsza kosztu budowy budynków do produkcji surowców. wyłącz antigame i porównaj sobie z uni gdzie nie ma form życia to zobaczysz różnicę. Albo z inną planetą gdzie owy budynek masz na innym poziomie