Pierwsza i ostatnia litera

• Futurystyczny golf (akurat tego typu Volkswagenów nie ma, ale są modele pojazdów, które czynią grę w golfa futurystyczną np. w trakcie jazdy do dołka)

640-mercedes-vision-golf-car.jpeg

Projektanci myślą o zaimplementowaniu możliwości wyświetlania informacji na przedniej szybie jak aktualny status gry, mapę pola golfowego, a także pogodę. Znany z roadsterów Mercedesa system ogrzewania nie pozwoli się przeziębić, a wciśnięcie "fore button" szybko poinformuje innych graczy o chybionym uderzeniu. Ładowanie elektrycznego Mercedesa odbywać się będzie mogło z sieci elektrycznej, oraz dzięki panelom słonecznym zamontowanym na dachu.

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• miał być "Führer Adolf "

Poprzednio napisałeś Furrer, uznałem że pomyliłeś się , ale po prawdzie to Adolf Hitler tutaj nie pasuje bo w akcie urodzenia miał Adolfus

main-qimg-bff878ee83789d9faf16eb03eb2eeb7f-c

Na tej samej zasadzie będzie pasował:

Fourier Adolf znany jako Adolphe Fourier de Bacourt

,,Czy we mnie jest jad? Nie jestem gadem, ja jestem słońcem! Jeśli jesteś bałwanem to zostanie po tobie mokra plama,, Crysis

• Friedrich Adolf Albrecht Heinrich, Herzog zu Mecklenburg

Książę Meklemburgii (1873–1969), niemiecki podróżnik w Afryce, polityk kolonialny, książę Zjednoczonego Księstwa Bałtyckiego od 5 do 28 listopada 1918 roku i pierwszy przewodniczący Narodowego Komitetu Olimpijskiego Niemiec Zachodnich w latach 1949–1951.

Na jego cześć wprowadzono nazwe rodzajową afrykańskiej jaszczurki: Adolfus

Poprzednio sugerowalem powtórzenie myśli, poza tym jest wielu adolfów bardziej godnych wspomnienia niekoniecznie zapamiętanych źle.

Edited once, last by Crysis ().

• Face off (amerykański dramat sensacyjny z roku 1997 w reżyserii Johna Woo. W głównych rolach występują: John Travolta, Nicolas Cage.)

p19525_p_v8_af.jpg

• Właściwie Sir John Falstaff, musze Cię zmartwić, już dawno wykorzystałem szekspirowskiego Zagłobę - post 510.

Falstart na pif-paf (najczęściej przed sygnałem do startu, lub po sygnale, lecz w czasie zbyt krótkim by ludzki umysł zdążył odebrać i przetworzyć sygnał dźwiękowy)

• falloff - tłumaczenie w linku :P

spadać z czegoś

To może fuck off? Nic nie sugeruje, żebyś sie nie obraził, dobra, jednak bym sugerował angielski czy inne języki zostawić do co najwyżej nazw własnych, imion, miast, czy tytułów muzycznych, filmowych, a rzeczy słownikowe sobie darowac i skupić się na polskich bo zabawa zrobi sie zbyt łatwa.

Fajtłapa smerf (w sumie to ciamajda, ale to to samo)

• Funkowy riff (krótka melodia, motyw lub pojedyncza fraza, zwykle część dłuższego solo, często otwierająca utwór i potem powracająca wielokrotnie w czasie jego trwania.)

• Fourth Cliff

Rezerwat wojskowy Fourth Cliff był obiektem obrony wybrzeża z czasów II wojny światowej, położonym w pobliżu Scituate w stanie Massachusetts w USA. Obecnie jest to teren rekreacyjny Bazy Sił Powietrznych Hanscom.