długi weekend
Pierwsza i ostatnia litera
-
-
drugi błąd ( odnośnie mojego powtórnego ożenku )
-
dożynkowy korowód
-
dawny zajazd
-
dojechany (zużyty) korbowód
-
Domagała Dawid vel srulek94
-
dyskretny rozwód
-
dwugarbny wielbłąd
-
Dotowany prąd (coś takiego miałem napisane na rachunku z enei, podobno ktoś mi do niego dopłaca dlatego taki drogi )
-
dożylny justizmord (zastrzyk śmierci w sytuacji, gdy kara śmierci orzeczona przez sąd zostaje w istocie użyta jako środek do popełnienia zabójstwa, bądź gdy jej orzeczenie jest niewspółmierne do czynu ściganego przepisami prawa.)
-
długopęd
-
damski nierząd (może być też narząd, jeśli pierwsze źle brzmi)
-
Dalekomorski prąd
-
demontaż szuflad (google radzi: ,,Wysuń szufladę w dużej części. Następnie delikatnie ją unieś. Pociągnij szufladę w swoją stronę i gotowe. Włożenie szuflady z powrotem nie sprawi Ci trudności.,,)
-
destrukcyjny MOD.
Moderatorów tego forum nie będe wymieniał bo mnie zbanują
Przykładów więc nie będzie.
może jeden
Nie ma wolności słowa 😅
-
drapieżny owad
-
Drastyczny mord
-
co do mordu: post 363 dotyczący rozwiązania problemu twojego sąsiada...
______
Ode mnie cos naukowego tym razem:
Doggerland
QuoteDoggerland - istniejący w okresie zlodowacenia północnopolskiego w środkowej i południowej części Morza Północnego masyw lądowy łączący Wielką Brytanię z Europą kontynentalną. Nazwę terenu ukuła jego brytyjska badaczka Bryony Coles z Uniwersytetu Exeter od nazwy rozległej ławicy Dogger Bank pod wodami Morza Północnego, gdzie jeszcze w latach 30. XX wieku kutry rybackie podejmowały w sieciach rybackich szczątki prehistorycznych zwierząt
-
Demolud
"Słownik języka polskiego PWN* · demolud pot. «kraj byłego obozu socjalistycznego»"
-
dmuchawce (zmieniamy litere na Makłowiczowe eeeeee...)