Fioletowy Golf
Pierwsza i ostatnia litera
-
-
Futurystyczny golf (akurat tego typu Volkswagenów nie ma, ale są modele pojazdów, które czynią grę w golfa futurystyczną np. w trakcie jazdy do dołka)
QuoteProjektanci myślą o zaimplementowaniu możliwości wyświetlania informacji na przedniej szybie jak aktualny status gry, mapę pola golfowego, a także pogodę. Znany z roadsterów Mercedesa system ogrzewania nie pozwoli się przeziębić, a wciśnięcie "fore button" szybko poinformuje innych graczy o chybionym uderzeniu. Ładowanie elektrycznego Mercedesa odbywać się będzie mogło z sieci elektrycznej, oraz dzięki panelom słonecznym zamontowanym na dachu.
-
miał być "Führer Adolf "
ale znalazłem coś takiego:
Firer Adolf
https://www.facebook.com/petar.pero.7739/
Futurystyczny golf
Wiem że bez gwiazdy nie ma jazdy ale żeby z VW zrobić Merca
-
miał być "Führer Adolf "
Poprzednio napisałeś Furrer, uznałem że pomyliłeś się , ale po prawdzie to Adolf Hitler tutaj nie pasuje bo w akcie urodzenia miał Adolfus
Na tej samej zasadzie będzie pasował:
Fourier Adolf znany jako Adolphe Fourier de Bacourt
-
Hitler nie był nNemcem, Adolfus dali mu w Austrii w Niemczech odpowiednik to Adolf
ang. Adolph, fr. Adolphe, hiszp., wł. Adolfo, niem. Adolf
Fajny gif
-
Friedrich Adolf Albrecht Heinrich, Herzog zu Mecklenburg
Książę Meklemburgii (1873–1969), niemiecki podróżnik w Afryce, polityk kolonialny, książę Zjednoczonego Księstwa Bałtyckiego od 5 do 28 listopada 1918 roku i pierwszy przewodniczący Narodowego Komitetu Olimpijskiego Niemiec Zachodnich w latach 1949–1951.
Na jego cześć wprowadzono nazwe rodzajową afrykańskiej jaszczurki: Adolfus
Poprzednio sugerowalem powtórzenie myśli, poza tym jest wielu adolfów bardziej godnych wspomnienia niekoniecznie zapamiętanych źle.
-
Francuski paragraf
-
Fedj el Oussif (przełęcz górska w Algierii - https://goo.gl/maps/HqAY4QsgBQL13pLa6)
-
Flowers Cif :
( Mleczko do czyszczenia z mikrokryształkami )
-
Francuski syf (coś co można złapac na placu Pigalle)
-
Fryc Józef
Agencja Ochrony "Zenit" ma siedzibę w miejscowości Kolbuszowa, ul. Kolejowa. Przedsiębiorstwo ma nadany numer NIP: 814-114-76-66
-
Face off (amerykański dramat sensacyjny z roku 1997 w reżyserii Johna Woo. W głównych rolach występują: John Travolta, Nicolas Cage.)
-
falloff - tłumaczenie w linku
Falstaff – fikcyjna postać pojawiająca się w trzech sztukach Williama Shakespeare’a, jako kompan przyszłego króla Henryka V, syna Henryka IV. -
Właściwie Sir John Falstaff, musze Cię zmartwić, już dawno wykorzystałem szekspirowskiego Zagłobę - post 510.
Falstart na pif-paf (najczęściej przed sygnałem do startu, lub po sygnale, lecz w czasie zbyt krótkim by ludzki umysł zdążył odebrać i przetworzyć sygnał dźwiękowy)
-
-
falloff - tłumaczenie w linku
spadać z czegoś
To może fuck off? Nic nie sugeruje, żebyś sie nie obraził, dobra, jednak bym sugerował angielski czy inne języki zostawić do co najwyżej nazw własnych, imion, miast, czy tytułów muzycznych, filmowych, a rzeczy słownikowe sobie darowac i skupić się na polskich bo zabawa zrobi sie zbyt łatwa.
Fajtłapa smerf (w sumie to ciamajda, ale to to samo)
-
Filipiak Krzysztof
– polski lekarz, nauczyciel akademicki, profesor nauk medycznych, specjalista w zakresie kardiologii, interny, hipertensjologii i farmakologii klinicznej, rektor Uczelni Medycznej
-
Funkowy riff (krótka melodia, motyw lub pojedyncza fraza, zwykle część dłuższego solo, często otwierająca utwór i potem powracająca wielokrotnie w czasie jego trwania.)
-
flamandzki eutrof
-roślina, która dla prawidłowego rozwoju wymaga żyznej, bogatej w substancje odżywcze gleby
-
Fourth Cliff
Rezerwat wojskowy Fourth Cliff był obiektem obrony wybrzeża z czasów II wojny światowej, położonym w pobliżu Scituate w stanie Massachusetts w USA. Obecnie jest to teren rekreacyjny Bazy Sił Powietrznych Hanscom.