Czym jest "Bonus do technologii form życia"

• Jeżeli odkryję kilka razy pewną formę życia na ekspedycjach, zwiększa się jej poziom i dostajemy jakiś bonus.

Np

Poziom 1: 1373/154001 doświadczenia

Bonus do technologii form życia: 1 %

Pytanie tylko co daje ten bonus? Nigdzie nie ma dokładnych informacji.

• Jeśli mowa jest o zakładce "ustawienia surowców", to w tym miejscu będzie podgląd bonusu od technologii form życia do wydobycia surowców. Podobnie jak przypadku klas czy np technologi plazmowej.

• Bonus do technologii form życia zwiększa o dany procent bonus każdego z nowych badań.

Przykład z Bermudy:

Badanie zwiększające szybkość floty lecącej na ekspedycję na poziomie 3 daje bonus 0,3%. Mając bonus do technologii form życia o wartości 3% (3 lvl) finalnie wartość bonusu zwiększającego szybkość floty lecącej na ekspedycję wyniesie 0,3% + 3% * 0,3% = 0,3% + 0,009% = 0,309%

Analogicznie, gdybym miał np. bonus do wydobycia metalu z nowych badań 10%, to przy bonusie technologii form życia 3% wyjdzie finalnie 10,3%.

• Badanie to modyfikuje czas dolotu floty na ekspedycję, jak również powrotu. Z badaniem czas lotu wyniósł 14:36, bez flota leciała 14:44. Sama długość przebywania na ekspedycji to dalej godzina. A poza tym, żeby zobaczyć jakieś wymierne korzyści z nowych badań to oprócz zrobienia ich na rozsądny poziom trzeba je mieć najlepiej na każdej planecie, gdyż ostateczny bonus badania jest sumą z wszystkich planet.

• Czyli tak podsumowując aby mieć LifeForm Tech Bonus na przyzwoitym poziomie nie tylko jakieś 3%) trzeba wykonać miliardy udanych lotów na ekspedycje poszukujące form życia ;)

Suuuper!

Chyba, że coś pomyliłem?!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein

• Czyli tak podsumowując aby mieć LifeForm Tech Bonus na przyzwoitym poziomie nie tylko jakieś 3%) trzeba wykonać miliardy udanych lotów na ekspedycje poszukujące form życia ;)

Suuuper!

pewnie tak , trzeba cale universum przelatac co na speed x1 jest nie mozliwe lub zajmie z 10 lat jak nie wiecej

Suuuper!

Wejdzie dopalacz +10/20/30/40% za anty i GF i paczkomaty będą zadowolone.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Wydaje mi się że GF po prostu chciał znaleźć sposób na to, żeby ludzie kupowali Sloty Floty, bo to tej pory większość graczy po prostu nie widziała w tym nic pożytecznego. Może poza największymi flociarzami.

Teraz możesz wysyłać floty na badanie form bez oporu, więc jak sobie dodasz +1 +2 i +3, to będziesz mógł za każdym razem wysłać 6 dodatkowych ekspedycji

• Wydaje mi się że GF po prostu chciał znaleźć sposób na to, żeby ludzie kupowali Sloty Floty, bo to tej pory większość graczy po prostu nie widziała w tym nic pożytecznego. Może poza największymi flociarzami.

Teraz możesz wysyłać floty na badanie form bez oporu, więc jak sobie dodasz +1 +2 i +3, to będziesz mógł za każdym razem wysłać 6 dodatkowych ekspedycji

Form życia nie zdobywana się na ekspedycjach wysyłanych na 16-tą pozycję, tylko są to jakby normalne loty wysyłane na pozycje 1-15 z widoku galaktyki poprzez nowy przycisk przy każdej planecie. Daną planetę w poszukiwaniu nowych form życia można odwiedzić raz na tydzień. Dlatego też sloty ekspedycyjne +1/2/3 nic tutaj nie dadzą, ale za to sloty floty +2/4/6 już tak :)

Z drugiej strony system poszukiwania nowych ras ma być przebudowany, więc może się okazać, że nie będzie potrzeby dokupowania slotów floty, aby osiągnąć dzienne możliwe limity:

Zmiany w sposobie zdobywania doświadczenia przez formy życia. Wprowadzimy dzienne limity z mechaniką nadrabiania zaległości, jak również spłaszczymy skalowanie doświadczenia, pozwalając na więcej poziomów poprzez zmniejszenie premii zdobywanej za poziom. Dodatkowo, zostanie wprowadzony całkowity limit premii uzyskanej z levelowania form życia.
  • Form życia nie zdobywana się na ekspedycjach wysyłanych na 16-tą pozycję, tylko są to jakby normalne loty wysyłane na pozycje 1-15 z widoku galaktyki poprzez nowy przycisk przy każdej planecie. Daną planetę w poszukiwaniu nowych form życia można odwiedzić raz na tydzień. Dlatego też sloty ekspedycyjne +1/2/3 nic tutaj nie dadzą, ale za to sloty floty +2/4/6 już tak :)

Miałem na myśli dopalacz floty, pomyliłem tylko cyferki.

P.S. Z resztą dopalacze ekspedycji opłaca się i bez Form Życia :)

• Dokładnie tak, wcześniej jako ekonom odpalałem +6 flot jak miałem chwilę, żeby przefarmić idlaki. Po ogłoszeniu form życia zacząłem przysłowiowo kisić te dopalacze, żeby móc szybko odnaleźć wszystkie rasy i spróbować je polevelowac. Ale patrząc na to jak zmieniono mechanizm i ile potrzeba wysłać tych ekspedycji żeby dobić chociaż lvl 2, to zastanawiam się czy to w ogóle opłacalne.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares: