Forma życia - Akademia nauk

• Witajcie

Po długich poszukiwaniach w końcu się poddałem i postanowiłem założyć ten temat. Wytłumaczy mi ktoś łopatologicznie co muszę jeszcze zrobić aby "odpalić" w końcu tą akademie nauk? Oczywiście wszystkie warunki są spełnione aby zacząć budowę ale nadal mam tylko przycisk "Wystartuj z AM" no i wystartowałem, nawet kilka razy i jedyne co się zadziało to za każdym razem pobrało 500 AM ale wyskakuje jedynie dymek z informacją "Populacja jest za mała". Więc ile ma być tej populacji skoro obecne 16kk ludzi to za mało? Pomoże ktoś z tematem bo już zaczynam się poważnie denerwować z tego powodu a w moim wieku to jest raczej nie wskazane ;)

Pozdrawiam.

• To masz niespełnione wymagania. Masz 15 mln ludzi a musisz mieć 20 mln

Był byś tak uprzejmy i wskazał mi miejsce gdzie mogę o tym poczytać bo mnie się nie udało dotrzeć do takich informacji mimo usilnych poszukiwań oczywiście z moimi ograniczeniami ;) To tak na przyszłość gdy będę miał problemy z innymi budynkami/rasami.

Pozdrawiam

• o tym poczytać bo mnie się nie udało dotrzeć do takich inform

Formy życia - wymogi populacji

OldRiddick tu masz link prawidłowy

o pakietach z ludźmi.

Może coś będzie. A kto wie co jeszcze, zależy z czym będą gracze mieli problem. Ale z populacją masz rację, będą problemy wbić populacje T3 żeby odblokować wszystkie badania. Tu może będzie bonus populacji za anty.

• Z innej bajki miały się na początku tygodnia pojawić [ info od Rudej ] wymogi populacyjne, nie ma ich [ do środy powinny się pojawić, choć to już środek tygodnia ;) ] a budynek "świeci się" jako dostepny, ... a anty pobiera za frajer, ... a sprawdzanie na czuje jest denerwujące.

Ale z tym ściagniem populacji z odległych galaktyk, czemu nie, jakbyś wysylali statki w poszukiwanie ras, taki odkrywca rasowy :D, raz przywieziemy ludków, a raz np. jakiegoś wirusa, który nam ich usmierci ;).

• SPIN DOKTOR przepraszam że ponownie zawracam Ci "gitarę" ale te 100kk populacji wymagane do zbadania Centrum Neurokalibracji to ma być T2 czy zwyczajnych T1? Bo jeśli T2 to z czystym sumieniem mogę już zapodać kasację konta ;) Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

• 100kk populacji wymagane do zbadania Centrum Neurokalibracji

Zwykła populacja T1 jest tu liczona.

A te T3 to się robią % z T2 czy z T1 bo ja mam problem z 1 poziomem T3 a co dopiero uzyskać 425mln populacji T3 to trza mld wydać

Dlatego trzeba wysoko zrobić mieszkanie jakieś 70 lvl i należy podwyższać do kilkunastu procent budynki T2 i T3. Na tą inwestycje jak pisałem wcześniej będą potrzebne mld sury.

• na 62 lvlu u obcych mniej wiecej wychodza badania pierwsze z t3 :P tak mniej wiecje trzeba i to tylko 648kk mety 375kk kryski + inne badania :p

Rentek, mogę prosić o link do kalkulatora?

Nikt nie powiedział, że wybudujemy wszystko z dziennego wydobycia :) Moim zdaniem to dobrze, będzie fajne pole do rozwoju na kilka ładnych miesięcy/lat... lub parę kliknięć w przypadku promki na paczki, która zakładam, że pojawi się w kilka dni po aktualizacji.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

SPIN DOKTOR likes this.
  • na 62 lvlu u obcych mniej wiecej wychodza badania pierwsze z t3 :P tak mniej wiecje trzeba i to tylko 648kk mety 375kk kryski + inne badania :p

Rentek, mogę prosić o link do kalkulatora?

Nikt nie powiedział, że wybudujemy wszystko z dziennego wydobycia :) Moim zdaniem to dobrze, będzie fajne pole do rozwoju na kilka ładnych miesięcy/lat... lub parę kliknięć w przypadku promki na paczki, która zakładam, że pojawi się w kilka dni po aktualizacji.

kalkulator

https://lonestarx.net/

• Ten kalkulator pokazuje jak duże ilości surowców na jedną planetę należy wydać aby w pełni osiągnąć rozwój wszystkich badań i budynków.

Na jednej planecie to koszt przekraczający 10 mld surowca.

dzięki za kalkulator