Czesc, srednia dlugosc zycia kazdego uniwersum to max 6 miesiecy z tego co obserwuje, mam tu na mysli aktywnych graczy 500+. Pomyslalem, czy nie mozna by zrobic duzej fuzji i polaczyc wszystkie uniwersa z takimi samymi lub bardzo podobnymi ustawieniami i po prostu stworzyc przedzialy punktowe, w ktorych poszczegolni gracze moga sie atakowac? Wtedy nawet swiezy gracz moze byc na tym samym UNI co gracz posiadajhacy 100kkk pkt i grac normalnie.
Potezna fuzja
-
-
Po czym stwierdzasz, ze pol roku to max dla aktywnej gry po fuzji? Brales moze pod uwage okres letni i co za tym idzie, chec ludzi do spedzenia wolnego czasu z dala od gry?
-
Po czym stwierdzasz, ze pol roku to max dla aktywnej gry po fuzji? Brales moze pod uwage okres letni i co za tym idzie, chec ludzi do spedzenia wolnego czasu z dala od gry?
Nie mialem na mysli pol roku po fuzji tylko ogolnie. Watek nazwalem "potezna fuzja" od tak.
-
Są różne schematy fuzji.
Można podać 5 docelowych uni z różnymi ustawieniami (prędkość floty np). i pozostali niech wybierają.
Można porobić grupy według prędkości i wymusić łączenie.
Zauważyłam ostatnio, że coraz więcej społeczności wybiera tą pierwszą opcję. Nie wiem czy jest ona słuszna... bo to takie trochę "wrzucenie do jednego worka".
Na razie fuzje nie są planowane, pewnie za jakiś czas temat wróci. Zobaczymy
-
Jojo nigdzie nie napisał, że pół roku po fuzji uni umiera. Chodziło o to, że max po pół roku od otwarcia nowego uni, traci ono już swój impet i powoli pustoszeje. Podpinam się pod pomysł Jojo i uważam, że fuzje powinny być robione szybciej i na większą skalę. Bez sensu czekać, aż zostanie 10-15 aktywnych graczy. Dodatkowo powinny być jakieś limity, żeby gracz mający 2kkk pkt nie mógł atakować gracza, który ma 20kk pkt.
-
Podpinam się pod temat, bo jest ciekawy i to dobry pomysł. Także jestem za waszym pomysłem!
-
A co w przypadku gdy kilku graczy z niższego przedziału stworzy ACS, który pozwoli im zaatakować gracza z przedziału wyżej i to, dajmy na to, zorganizują. Czy wtedy ten gracz z wyższego przedziału będzie mógł skontrować, czy nawet się odwdzięczyć atakiem na poszczególnych uczestnikach ACS'a?
-
Czesc, srednia dlugosc zycia kazdego uniwersum to max 6 miesiecy z tego co obserwuje, mam tu na mysli aktywnych graczy 500+. Pomyslalem, czy nie mozna by zrobic duzej fuzji i polaczyc wszystkie uniwersa z takimi samymi lub bardzo podobnymi ustawieniami i po prostu stworzyc przedzialy punktowe, w ktorych poszczegolni gracze moga sie atakowac? Wtedy nawet swiezy gracz moze byc na tym samym UNI co gracz posiadajhacy 100kkk pkt i grac normalnie.
A co w przypadku gdy kilku graczy z niższego przedziału stworzy ACS, który pozwoli im zaatakować gracza z przedziału wyżej i to, dajmy na to, zorganizują. Czy wtedy ten gracz z wyższego przedziału będzie mógł skontrować, czy nawet się odwdzięczyć atakiem na poszczególnych uczestnikach ACS'a?
Dobry pomysł i słuszna uwaga. Możliwie "prostym" rozwiązaniem byłoby stworzenie uni docelowych opierających się na wartościach punktowych kont. Wiadomo, że jedno konto dla uproszczenia ze 100 kk może mieć 60 % wartości konta we flocie inne zaś w ekonomii. Myślę jednak, że zarówno flociarz wie jak się atakuje i ekonom wie jak się pilnować. Nie zostaliby wrzuceni do jednego worka gracze z duża różnicą zer i eliminuje to problem wskazany przez Peper_SMT* oraz chyba byłoby to łatwiejsze do ogarnięcia przez helmutów (kto wie:P).
Fajnie gdyby to przeszło - każdy znalazłby coś dla siebie - tak sądzę.