Antharas [SzO] & Finito_GJ_GF [SzO] & Megan [SzO] & Lord Valhalla 7 [SzO] & Barry vs. Xenomorph [Minionki] ~ 1 866 781.06% TOP 4 ACS Kalyke

• Jak widać, wbrew insynuacjom z paczkami też można się bawić i latać :trollface:

Każdy ma co lubi. Jak to było. O gustach się nie dyskutuje :beaten:

Obrońcy gratulacje postawy i powodzenia w realu, podobno odbudowy nie będzie.

Dziękuję zgromadzonym za wspólną zabawę i lot. Pozdrowienia dla SzO, eSzO oraz znajomych :piwko:

E28094-Pngtree-E28094raccoonclipartcartoon-6105826-1.png

Dnia 01-08-2022 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Antharas [SzO]

Lekki myśliwiec 18.177.081

Krążownik 23.498.702

Okręt wojenny 1.500.000

Pancernik 12.500.000

Reaper 625.000

Agresor Finito_GJ_GF [SzO]

Lekki myśliwiec 27.160.086

Ciężki myśliwiec 5.588.338

Krążownik 5.645.409

Okręt wojenny 1.378.650

Pancernik 52.522

Agresor Megan [SzO]

Lekki myśliwiec 15.500.000

Ciężki myśliwiec 2.500.000

Reaper 150.000

Krążownik 3.555.555

Okręt wojenny 500.000

Pancernik 2.500.000

Agresor Lord Valhalla 7 [SzO]

Lekki myśliwiec 13.333.333

Ciężki myśliwiec 266.666

Niszczyciel 111.000

Reaper 266.666

Krążownik 8.444.444

Okręt wojenny 333.333

Pancernik 12.555.555

Agresor Barry

Krążownik 2.895.631

Okręt wojenny 506.773

Pancernik 783.194

Obrońca Xenomorph [Minionki]

Mały transporter 750.000

Okręt wojenny 300.000

Recykler 750.000

Sonda szpiegowska 1.000

Bombowiec 285.000

Niszczyciel 285.000

Gwiazda Śmierci 10.000

Pancernik 300.000

Reaper 280.000

Pathfinder 8.050

Wyrzutnia plazmy 65

Mała powłoka ochronna 1

Po bitwie...

Agresor Antharas [SzO]

Lekki myśliwiec 17.904.786 ( -272.295 )

Krążownik 23.278.758 ( -219.944 )

Okręt wojenny 1.491.419 ( -8.581 )

Pancernik 12.429.318 ( -70.682 )

Reaper 621.932 ( -3.068 )

Agresor Finito_GJ_GF [SzO]

Lekki myśliwiec 26.752.841 ( -407.245 )

Ciężki myśliwiec 5.509.165 ( -79.173 )

Krążownik 5.590.714 ( -54.695 )

Okręt wojenny 1.369.646 ( -9.004 )

Pancernik 52.210 ( -312 )

Agresor Megan [SzO]

Lekki myśliwiec 15.267.552 ( -232.448 )

Ciężki myśliwiec 2.464.490 ( -35.510 )

Reaper 149.312 ( -688 )

Krążownik 3.521.020 ( -34.535 )

Okręt wojenny 496.752 ( -3.248 )

Pancernik 2.485.741 ( -14.259 )

Agresor Lord Valhalla 7 [SzO]

Lekki myśliwiec 13.133.512 ( -199.821 )

Ciężki myśliwiec 262.854 ( -3.812 )

Niszczyciel 110.415 ( -585 )

Reaper 265.311 ( -1.355 )

Krążownik 8.364.788 ( -79.656 )

Okręt wojenny 331.334 ( -1.999 )

Pancernik 12.483.650 ( -71.905 )

Agresor Barry

Krążownik 2.867.085 ( -28.546 )

Okręt wojenny 503.445 ( -3.328 )

Pancernik 778.623 ( -4.571 )

Obrońca Xenomorph [Minionki]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

1.002.099.388 Metalu, 255.021.995 Kryształu i 93.834.094 Deuteru

Agresor stracił łącznie 33.943.540.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 266.334.020.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 96.155.947.727 metalu i 68.638.503.878 kryształu.

Agresor przejął łącznie 1.350.955.477 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Szczątków zebranych przez agresor(ów):

96.155.947.727 Metalu i 68.638.503.878 Kryształu

7.620.715.783 Metalu i 5.439.856.215 Kryształu

3.405.740.112 Metalu i 2.431.101.886 Kryształu

1.742.441.778 Metalu i 1.243.798.221 Kryształu

Szczątków łącznie zebranych przez agresor(ów):

108.924.845.400 Metalu i 77.753.260.200 Kryształu

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 91.034.422.788

Kryształ: 66.328.946.195

Deuter: -3.277.847.906

agresor zyskał łącznie 154.085.521.077 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -137.719.759.388

Kryształ: -99.655.031.995

Deuter: -30.310.184.094

obrońca stracił łącznie 267.684.975.477 jednostek.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.2

• Dziękuję ślicznie za zaproszenie :)

Miły telefon, urlop nigdy jak widać nie jest mi pisany, albo opóźnienie z jego zapięciem, albo zdjęcie przedwcześnie.

No cóż, jakoś to przeżyje :)

Ekipie gratki

Obrońcy powodzenia

• Fajnie się patrzy na takie starcia zwłaszcza jak jest zrobione na żółtym stworku :beaten:

Atakierom gratki. Kozackie floty w przestrzeń poszły

Obrońcy powodzonka

• Jak widać, wbrew insynuacjom z paczkami też można się bawić i latać - (Rozumowanie Putina się tu udziela)

Każdy ma co lubi. Jak to było. O gustach się nie dyskutuje - Ja nie mam tego co lubię ,ludzie grali latami żeby sobie flotki postawić i przyszło kilku gostków, którzy tą zabawę zabrali, bo mają kasę ,chyba widać różnicę ? Jaka to zabawa ? kupić sobie takie floty żeby nikt nie mógł sobie z nimi poradzić ,postawić napędy żeby nikt nie mógł by ich dogonić ,kupić sobie kopalnie żeby kopały szybciej , jeżeli to zabawa no to świetne macie smaku ,pewnie jeszcze się wzajemnie nakręcacie że jesteście jak najbardziej w porządku do innych graczy ?

Ale oczywiście każdy tak może zrobić bo zasady są dla wszystkich takie same ,no może problem jest w kasie ,nie każdy ją ma ,nie każdy chce ją ładować w grę bo nie jest na tyle pusty ,ale są też wyjątki i później gra jest taka jaka jest ,nie rozumiem tylko ludzi którzy grają normalnie i wpisują się pod takie ST chwaląc tą farsę , no chyba że chodzi o kakaowe noski ,może to po prostu lubicie.

No dobra trochę się rozkręciłem .

Co do STarcia mi tylko tu szkoda obrońcy i szkoda że musi odejść bo inni zamienili zabawę na latanie kasą po uczciwych graczach .

• Gratuluję wlotu, zawsze powtarzałem, że za błędy się płaci, zwłaszcza w OGame.
    Szkoda tylko trochę, ze nie będzie odbudowy.

Best Win 171.223,85%

Best Lost 120.069,42%

Best ACS 344.060,00%

Best Solo ?????%

Zniszczyłem już DUŻO GŚ

• Malec Ty czasem nie z BHW ? wcześniej nie przeszkadzało? ;) co do lotu to właśnie chyba nie czują się niepokonani bo to starcie mogło być na solo dla każdego z nich ;)

Cały czas przeszkadzało , latanie Ok ale zbuduj flotę bez kasy i wtedy pokaż co potrafisz ,nie nyguję tego że potrafisz Ty czy reszta ,ale łatwo jest latać jak się ma flotę większą od obrońcy 2/3krotnie większą albo i 10x większą ,jak byś miał to stawiać bez chajsu to wtedy był by pełen szacun a tak ,dziwi mnie twoje i reszty zdziwienie że mi się to nie podoba , to po prostu moje zdanie i mogę je w tym dziale spokojnie wypowiedzieć ,bo sam latam .A nikt też nie musi się z moim zdaniem zgadzać .

I Tak jestem z BHW i nie wiem co to zmienia ?

• Malec Chodziło mi o byłego top 1 co też anty nie żałował ;)

Mając nawet wielką flote nie jest łatwo złapać kogoś kto się pilnuje, wiec te gratulacje chyba bardziej dotyczą samego polowania niż posiadanych flot. Po ilości i godzinach skanów mogę mieć przypuszczenia że bez aktywej gry samymi paczkami to nic by nie zwojowali, widać też że tam każdy ma swoją role:S

broń Boże nie jestem z fanclubu Szopów, staram się tylko być obiektywny:lool:

• No sorrki Mqres mam inne zdanie ,nie chodzi mi o latanie bo jak pisałem kogoś trafić też trzeba umieć i nie mówię że panowie powyżej potrafią latać ,mi bynajmniej chodzi o to że zrób flotę uczciwie i wtedy się możemy mierzyć i chwalić ST na forum ,łatwo jest postawić flotę bo się ma kasę i później bez wielkich przeszkód latać z zabezpieczeniem kolegów którzy też kasę wyłożyli we flotę , gra zeszła na psy i każdy to wie ,ale czym tu się chwalić i kogo tu wychwalać , za co ? po prostu za co ? bo ma większe kieszenie ?

Co do naszego top 1 tak też wrzucił kasę w paczki ,na pewno nie taką ilość ale też ,i wcale tego też nie pochwalam i on to wie .

Dla mnie powinni po prostu dokładać kolejne Uni z możliwościami takimi jak tu zrobili ,ale starych Uni nie zmieniać bez rozmowy z ludźmi którzy na nich grają . Ale to temat tabu i tak zrobią tak jak oni chcą i My nie będziemy mieli nic do powiedzenia .

Zobacz co się teraz dzieje , ludzie idą na urlopy jak SzOpy czekają na cmentarz i zmykają na inne uni ,taki to właśnie sens jest teraz tej gry .

Zbesztali ich na U 68 teraz tosamo zaczyna się dziać na tym uni ,jaki sens ma gra jak większość albo nie ma szans zakupów paczek ,albo po prostu nie chce takiej kasy ładować w gre która niegdyś była zabawą dla zabicia czasu ,a teraz nawet za zasiekami nie ma szans się uchować .

Sorry ale tego nie pochwalam i nie zmienię zdania ,dla mnie nie powinni się czymś chwalić na co nie zasłużyli i tyle .

• Zobacz co się teraz dzieje , ludzie idą na urlopy jak SzOpy czekają na cmentarz i zmykają na inne uni ,taki to właśnie sens jest teraz tej gry .

(...)

,a teraz nawet za zasiekami nie ma szans się uchować .

Chciałbym tylko zauważyć, że na u 68 przyszliśmy (właśnie z Kalyke) z @Megan mając floty na poziomie top 30 (i tak, powstały w całości bez paczek - mieszanka ST i exp). Gra "straciła sens" i :"nie dało się nic zrobić" w momencie, w ktorym wskoczyliśmy odpowiednio na top ~17 i top ~10 flot i przynajmniej kilku graczy mogło nas zdjąć solo. Każda flota z SzO była do zdjęcia w wielu różnych konfiguracjach. Co więcej, zakładając dość czasu na reakcję, spokojnie można było zablokować ACS wszystkich naszych flot lecących pełnymi składami. Na innych uni (choćby Sombrero) było kilka przykładów, że dopóki da się znaleźć wystarczająco silny ACS, z "paczkomatami" można całkiem skutecznie walczyć, nawet jeżeli mają parę razy więcej punktów.

Problem w tym, że poza kropkiem nikt nawet nie próbował nic zrobić, za to trochę osób się obraziło, że nagle musiało zacząć się pilnować.

Zdecydowanie nie jestem fanem większości ostatnich zmian, ale tak niestety wygląda obecnie ogame...

• Malec

Bardzo mi się podobają te wylane żale i hipokryzja

Zapiąłem Ci kontre? Gratulowales, ba nawet zachwycony chyba byłeś

Grasz w sojuszu w którym jest/był największy paczkomat na kalyke

Przy okazji dogadał się jeszcze z dwoma graczami tworząc trio nie do złożenia.

To czemu siedzisz w takim sojuszu? Bezpieczeństwo?

Przed paczkami na u68 miałem mniejsza flotę, też taka że parę osób złożyłoby mnie Solo, a reszta łatwo w acs

I co? Nikt nic nie zrobił

A topka starć na u68 trochę inaczej wyglądała

Więc zanim zaczniesz wylewać swoje żale i niezadowolenie to po pierwsze przestań być hipokryta, po drugie sprawdź dział top st danego uni.

Patrząc po komentarzach to Mqres odrobil pracę domową w porównaniu do Ciebie

• khz - nie wiem z kąt przyszliście ,nie śledziłem waszych poczynań ,dopiero jak się pokazaliście na U68 was zauważyłem ,teraz wpadliście tu i pierwsze co to poszły paczki i stawianie flot ,Ja zawsze grałem flotą o wiele mniejszą od czołowych graczy ,ale jednak zanim było łączenie też byłem w topce flotowej ,więc wasze top 30 nic mi nie mówi .

Nie podoba mi się że gra spadła na psy i taka jest prawda i szkoda mi graczy którzy nie mają możliwości walki z przeciwnikiem ,ze względu na braki finansowe lub po prostu dla tego że nie chcą ładować kasy w grę ,bo to gra ,a jednak dostają klapsa po latach klepania swoich potężnych flot ,bo przyszli ludzie którzy lubią taką nierówną walkę ,sorry ale nie popieram tego i mnie to wkurza że chwali się takich graczy na których nie ma rady a jedyne co jest uczciwe że kogoś złapali ,ale złapali bo po prostu mają flotę ,a mają bo ją kupili .

Nikt z moim zdaniem nie musi się zgadzać i nikogo o to nie proszę .

Antharas - masz rację i o tym też piszę że grać potraficie i tego wam nie odbieram ,ale niestety bez flot by nie było tego lotu i o to mi chodzi ,a flota powstała z paczek ,choć miałeś już jakąś flotę to sam byś jej nie dał rady zdjąć grając bez paczek i o to mi chodziło.

Co do członka mojego sojuszu którego tu wspominacie to tak też tego nie popieram ,ale nie posądzajcie mnie że jestem w BHW żeby się schować ,bo po pierwsze jak zaistniałem w tym sojuszu to Ja miałem największą flotę w tym soju ,później po znajomości graczy i wielu miesięcy spędzonych razem w buddy i zapoznaniu kilku graczy i w lataniu i w rozmowach ,zeszliśmy się do jednego soja i tak jak wy wspólnie sobie lataliśmy ,tyle że bez paczek .Więc panie Antharas też musisz odrobić pracę domową .

• [mniam]

No sorrki Mqres mam inne zdanie ,nie chodzi mi o latanie bo jak pisałem kogoś trafić też trzeba umieć i nie mówię że panowie powyżej potrafią latać ,mi bynajmniej chodzi o to że zrób flotę uczciwie i wtedy się możemy mierzyć i chwalić ST na forum ,łatwo jest postawić flotę bo się ma kasę i później bez wielkich przeszkód latać z zabezpieczeniem kolegów którzy też kasę wyłożyli we flotę , gra zeszła na psy i każdy to wie ,ale czym tu się chwalić i kogo tu wychwalać , za co ? po prostu za co ? bo ma większe kieszenie ?

Ty się kolego słyszysz co Ty piszesz? :) Flota zbudowana z paczkami czy bez jest jak najbardziej legalna a co za tym idzie uczciwa. Mi osobiście tez się nie podoba pchania w to kasy ale niestety takie są realia i albo się na nie zgadzamy albo nie - zawsze możemy zakończyć "karierę" 8) Ja sam korzystam z paczek (może nie na taką wielką skale) ale jest to mój dobrowolny świadomy wybór, po prostu jak chce być trochę wyżej niż top100 to niestety trzeba od czasu do czasu zakupy zrobić. Ale ja nikomu do kieszeni nie zaglądam czy ktoś chce czy nie chce kupować. To indywidualna sprawa każdego z nas i każdy powinien to uszanować na co inny chce wydawać swoje ciężko zarobione pieniążki.

Natomiast co do samego starcia - również się z Tobą nie zgodzę. Wielkość floty a tym bardziej sposób jaki została zbudowana nie ma żadnego wpływu na to RW - tutaj Obrońca popełnił błąd, nie po raz pierwszy zresztą. Każda - powtarzam - każda flota jest nie do złapania (obojętnie czy mała czy duża) jeżeli jest dobrze pilnowana. Jeżeli uważasz inaczej masz po prostu małą wiedzę na temat tej gry :)

Agresorom zasłużone gratulacje bo nie bfs a trochę więcej musieli się namęczyć, miłego przetopu.

Obrońca szkoda że kończy, zamieniłem parę razy kilka zdań - całkiem w porządku człowiek. Powodzenia w realu jednak może jeszcze zmienisz zdanie ;)

Moderator kasai:
    Upominam za offtopic i obrazę.

uni MENSA - 26 ST - OFF (fuzja z Kalyke)

uni KALYKE - 43 ST - do 06-03-2022 (fuzja)

uni KALYKE - 72 ST - do 13-05-2024 (fuzja)

uni KALYKE - 22 ST - od 14-05-2024

PB Solo

4 203 322,70%

PB ACS

6 303 913,10%

• tomi311 - czy Ja słyszę co piszę ? To ci coś powiem ,jestem z U1 zacząłem grać w tą grę nie cały rok od jej powstania ,przez wcholere lat grałem na jednych zasadach a od dwóch czy więcej lat zasady się zmieniły i czy tego chciałem, czy nie ,nikt się mnie o to nie pytał , więc Ja wiem co piszę ,tylko GO ma to w tyłku, bo i tak robią co chcą i dla tego legalnie( jak to piszesz) możesz wrzucić kasę do bębna i postawić sobie flotę , eko albo napedy w kilka dni ,godzin ,czy minut , więc kolego sam zobacz co piszesz .

Jak wspomniałem trzeba było zostawić każde uni takie jakie jest, dokładać nowe z innymi zasadami ,dać możliwość przez cmentarz żeby się przenieść co ci odpowiada , wtedy by było to czego Ty chcesz ,a nie zmuszać ludzi do tego czego nie chcą , żebrać kasę od naiwniaków ,którzy i tak tej gry nie mają dla siebie .Jak to skumasz ,to wtedy pogadamy .

I tak ,mogę odejść, ale tylko dla tego, że mnie do tego zmuszą a nie dla tego że tego chcę ,po latach gry i czasu tu spędzonego .I to wszystko w imię kasy .

A i jeszcze jedno ,tak koleś popełnił błąd i dostał dzwona ,ale powiedz mi ilu ludzi dało by radę go zezłomować gdyby za kasę nie postawili sobie floty ? Tak to właśnie jest różnica twojej uczciwości do gry i legalności .Teraz koleś rezygnuje ,bo zapewne nie widzi sensu lub może z braku kasy ,czy też chęci jej ładowania w grę .

To jest ta twoja uczciwa rywalizacja ,to są ludzie z innego uni ,jeszcze kilka miesięcy temu byli równi sobie obaj paczkomaty ,tylko jeden ma większy portfel .

I powiedz mi jak grać w grę ,która powinna dawać równą rywalizację między sobą ?teraz się gra ,kto ma większy portfel ,a o rywalizacji nie ma mowy .

1 up (1) [FedGal] Majsu (-14.866.550) 127.312.762.650
    2 up (6) [FedGal] po prostu... (65.499.111) 7.312.767.264
  • Malec ale to nie gracze ale GF zabawę w OGame popsuło.

Są możliwość to korzystają gracze każdy na inną skalę. Tutaj połowa jak nie więcej agresorów przeniosła się właśnie z Karykle na U68 (akurat tam poczynań ich nie popieram).

Był kary a czy odpowiednie to już sprawa Temu. Potem była fuzja i to właśnie komus innemu brakło jaj żeby iść na U68 tylko przeszli na Karykle. Reasumując łączenie fuzja jaka miała miejsce z wyborem między dwoma uniami sprawiła takie coś, że "wilki" z "wilkami" nie znalazły się na jednym unii tylko poszli na łatwiznę co poniektórzy. Dopiero po przejściu wyrywaniu balansu flotowego poprzez cmentarz nagle że blleee paczki i kij wie co.

Gratulacje starcia dla was. Pokonanemu SzO albo przyjemności w realu. ;)

No i tak jak już Mqres pisał również nie jestem fanem Szopów ale myślmy racjonalnie.