Harry Potter

• Wystarczy podłożyć kurze jajo ropusze... niestety BUSTED - sprawdzałem, nie działa...

Hmmm a sprawdzałeś różne rasy kur, gatunki ropuch i czasy wysiadywania?

Oczywiście odpowiedź dobra, reszta to szczegóły techniczne....

Wybrałem rzadki okaz czarnego koguta. Jak chcesz zobaczyć wystarczy wpisać w Google grafika "Big Black Cock"

Nerthil jako fan innej sagi znam sposób - srebrny miecz, olej przeciwko drakonidom i znak aard

No to kontynuujemy wątek bazyliszka - w jaki sposób został zabity w komnacie tajemnic?

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

Edited once, last by Qnick ().

• jego łęb zostałprzebity przez miecz Godryka Gryfindora

• Ja kiedyś trochę książek czytałem z serii, ale potem dostałem do rąk sagę Piekary "Sługa Boży" która mnie bardziej wciągnęła

Potem przyszedł Dukaj i już nie potrafię czytać teraz Sapka :P

Ale właśnie pierwszy raz przechodzę Wieśka 3, już Krew i Wino i czekam żeby zacząć od nowa!

• Zgadza sie, twoja kolej.

"Po co robić dolne partie pleców? Laski na to nie lecą..." ~Paulo Coelho

:whocares:

• Znalazłem! Tuż po tym jak Harry, Ron i Hermiona oddali Norberta Charliemu, gdy Filch zaprowadził ich do McGonagall pada: Po raz pierwszy w życiu Hermiona nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie zadane przez nauczyciela. Zamarła i wpatrywała się tępo w swoje bambosze.

Natomiast jeśli chodzi o pytania w czasie lekcji to nie mam pojęcia, przejrzałem całe wróżbiarstwo w 3 cz. i obronę przed czarną magią z 2 i 5 cz. I nic nie znalazłem....

• Znalazłem! Tuż po tym jak Harry, Ron i Hermiona oddali Norberta Charliemu, gdy Filch zaprowadził ich do McGonagall pada: Po raz pierwszy w życiu Hermiona nie potrafiła odpowiedzieć na pytanie zadane przez nauczyciela. Zamarła i wpatrywała się tępo w swoje bambosze.

Natomiast jeśli chodzi o pytania w czasie lekcji to nie mam pojęcia, przejrzałem całe wróżbiarstwo w 3 cz. i obronę przed czarną magią z 2 i 5 cz. I nic nie znalazłem.Sza

Szacuneczek. Zadajesz

• Jak pamiętamy z ekranizacji 2 części, Lucjusz Malfoy na koniec próbował zabić Harrego zaklęciem Avada kedavra, czemu przeszkodził Zgredek. Tyle że w książce to zaklęcie pojawia się dopiero w czwartej części. W związku z tym pojawia się pytanie, jakie zaklęcie próbował rzucić Lucjusz Malfoy w tym momencie w książce.

• Skoro o zaklęcia pytamy, w 5tej części Harry został przyłapany przez Umbridge w swoim gabinecie.

Historyjka Hermiony pozwoliła jej i Harremu wywprowadzić Umbridge do Zakazanego Lasu.

Pozostała część GD rozprawiła się z Brygadą Inkwizycyjną, tutaj wyjątkowo skuteczne okazało się zaklęcie Ginny

Co to było za zaklęcie i na kogo je rzuciła?

• Zaklęcie upiorogacka