Postać która w książkach dość często się pojawia i była jdenym z przyjaciół Harrego , pomimo że nie zawsze było im po drodze. W filmach raczej nie bylo o nim mowy w prost ( o ile wogóle) o kim mowa ?
Harry Potter
-
- Rozrywka i Hobby
- Quiz
- Ruda
-
-
Czy chodzi o Justyn Finch-Fletchley?
-
Czy chodzi o Justyn Finch-Fletchley?
Nie. Aczkolwiek jesteś dość blisko. Postać Justina znalazła się w filmie.
-
Podpowiem. Jeden z Prefectów szkoły a jego rodzina zawsze była oddana Dumbledor'owi
-
W takim razie proponuję Hannę Abbot
-
W takim razie proponuję Hannę Abbot
Też nie ale to jest blisli strzał
-
Percy Wesley
-
Percy Wesley
Percy Wesley
Qnick akurat o Percym w filmach to głośno było. Widzę że są problemy więc dam już dość oczywistą podpowiedź :
W 2 tomie przygód Pottera wprost oskarżył Harrego o to że to on jest odpowiedzialny za atak na Justina i Prawie Bezgłowego NIcka. -
no tak, chodzi o Erni MacMillan!
Justyn pojawił się w ekranizacji drugiej części, potem nie kojarzę
Hanna Abbot też była w filmie, choć chyba tylko w 1
-
no tak, chodzi o Erni MacMillan!
Justyn pojawił się w ekranizacji drugiej części, potem nie kojarzę
Hanna Abbot też była w filmie, choć chyba tylko w 1
Brawo Ja filmów raczej nie oglądałem wnikliwie. Dlatego nie byłem pewien czy pojawił się w filmie Zadajesz
-
Brawo Ja filmów raczej nie oglądałem wnikliwie. Dlatego nie byłem pewien czy pojawił się w filmie Zadajesz
Przyznam szczerze że mam podobnie, dlatego pytania o filmy są najtrudniejsze
W takim razie pytanie będzie dotyczyć wyprawy Hagrida wraz z Olimpią - Hagrid wspominał że podczas podróży, na granicy z naszą ojczyzną doszło do jakiegoś incydentu:
Jaki i z kim był to incydent oraz dokąd podróżowali?
-
bójka w Pubie z Wampirem ? a chodziło oczywiście o wyprawe w sprawie paktu z Olbrzymami
-
bójka w Pubie z Wampirem ? a chodziło oczywiście o wyprawe w sprawie paktu z Olbrzymami
Bójka z Wampirem miała miejsce w pubie w Mińsku
Także blisko, ale jeszcze nie to
Druga część odpowiedzi oczywiście się zgadza
-
Bójka z Wampirem miała miejsce w pubie w Mińsku
Także blisko, ale jeszcze nie to
Druga część odpowiedzi oczywiście się zgadza
A widzisz to pomieszały mi się zdarzenia z miejscami. W takim razie chodzi o Trolle spotkał tam pare górskich troli
-
-
Po ataku węża na Artura Weasleya, Harry i Weasleyowie zostali przeniesieni do kryjówki zakonu Feniksa. Jak znalazła się tam Hermiona ? I z jakiej formy odpoczynku zrezygnowała ?
-
Hermiona przyjechała błędnym rycerzem, miała jeździć na nartach razem z rodzicami
Czysto z pamięci więc mogłem pomylić książki i wydarzenia
-
Hermiona przyjechała błędnym rycerzem, miała jeździć na nartach razem z rodzicami
Czysto z pamięci więc mogłem pomylić książki i wydarzenia
No to teraz Ty
-
Czyli z pamięcią nie tak źle
Pytanie brzmi:
Po uwolnieniu Syriusza z celi gdzie czekał go pocałunek dementora, Harry i Syriusz korespondowali latem.
Listy od ojca chrzestnego docierały do Harrego jednak nie jak zazwyczaj Sową, ale...
no właśnie - czym?
-