• Czesc, mam pytanie. Juz kilka razy udalo mi sie ustrzelic bota, glownie to za zasluga tego, ze bot po prostu padl.

Jednak teraz mam takiego, ze naprawde kilka sekund przed atakiem podnosi flote najprawdopodobniej na pz. Nie zbiera PZ, zawraca. Na fali nic nie widze, chociaz kulke mam w ukladzie.

Jakies pomysly jak ustrzelic? Jak sciagne kulke GS + flota przed atakiem w nocy to czy wyslana flote zobacze na fali?

P.S. I czy na discordzie Ogame idzie to zglosic? Dwa zgloszenia na OGame i cisza :)

• Ewentualnie wiś nad moonem opóźniając, czasem tak też się udawało zgasić sztuczną inteligencję.

u4 / u10 / u12 / u14 / U34! / 45 / FORNAX / Virgo / Janice # Argo / GOTU - SHINTO / IFA / TeSMURFY / SMURFS / TWD

Qunatum [ OFF ] | u68 [ ON ]

Z OGame od 2005r | Stary SowaBezOka na forum

• Spróbuj wysłać flotę na szpieguj :) bojowa + sondy - niektóre są tak do ubicia. Tylko sond musi być sporo słałem czasami nawet po 10 - 20k.

Tylko zgłoszenia support, nie liczyłbym na szybkie i sprawne załatwienie ;)

Nie lepiej im mniej sond tym lepiej? 10/20k pokaza wszystkie? :)

• Spróbuj wysłać flotę na szpieguj :) bojowa + sondy - niektóre są tak do ubicia. Tylko sond musi być sporo słałem czasami nawet po 10 - 20k.

Tylko zgłoszenia support, nie liczyłbym na szybkie i sprawne załatwienie ;)

Nie lepiej im mniej sond tym lepiej? 10/20k pokaza wszystkie? :)

Chodzi o ilość, żeby doszło do starcia, a nie żeby Ci pokazały co jest na moonie/planecie :) Możesz wysłać 1k

• Mam glupie pytanie, ale ostatnio bylo podobne pytanie. Czy mogl mu zadzialac admiral flot i autopodnoszenie?

Ps zgloszenia na discordzie nic nie da, bo zostaniesz poproszony o wyslanie ticketa z wszystkimi niezbednymi informacjami.

• Mam glupie pytanie, ale ostatnio bylo podobne pytanie. Czy mogl mu zadzialac admiral flot i autopodnoszenie?

Ps zgloszenia na discordzie nic nie da, bo zostaniesz poproszony o wyslanie ticketa z wszystkimi niezbednymi informacjami.

To jest procentowo bodajze, tak? Tutaj caly atak. Plus jak lece na planete bez obrony flota (DT) uciekaja i pakuja maks ilosc surowcow, reszta zostaje, wiec farmie. Nikt normalny by tak raczej nie zrobil, prawda? :D

Dobrze rozumiem, ze admiral moze dac tylko procent jakis na ucieczke?

• Spróbuj wysłać flotę, zobacz po ataku po jakim czasie wróci, rób skany co parę sek, by zobaczyć ile po Twoim ataku było zawrócenie, zazwyczaj są to stałe cyfry, tak samo jak podnoszenie floty przed atakiem, też zazwyczaj to stały czas.

Jeśli znajdziesz już czas zawracania po ataku to wyślij dwie fale. Jeśli jedna leci 00;05;00 to druga musi być 00;05;10 po pierwszym ataku, tak byś był w stanie wysłać trzecią falę. Wtedy masz szansę, że jego bot zawróci dopiero po drugim ataku, więc masz:

-Czas od podniesienia floty przed pierwszym atakiem

-Czas lotu drugiej fali od pierwszego ataku

-Czas do zawrócenia jego floty

Razem sumujesz, wysyłasz trzecią fale. Mi tak siadło, choć liczenia i prób sporo. Pozdrawiam

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Obserwacje, po prostu, tak udało mi się trafić jednego z nich.

W każdym z nas walczą dwa wilki. Jeden jest zły, to gniew, zazdrość, chciwość, pazerność, kłamstwo, pogarda i ego. Drugi jest dobry, to radość, pokój, miłość, nadzieja, pokora, uprzejmość, empatia i prawda. Który wilk wygra? Ten, którego karmisz.

• Podpinam sie pod ten temat zeby nie tworzyc nowego, a chodzi mi o to czy ktos jeszcze gra na uni Isonoe bo wrocilem po paru latach przerwy znow cos pograc i dzis patrze a tu praktycznie w kazdym ukladzie jest przynajmniej jeden gracz zablokowany a bywaja takie gdzie jest po 4 planety wszystkie z banem. To jakis nowy wysyp botow czy to uni jest jakies testowe czy o co chodzi?

• Podpinam sie pod ten temat zeby nie tworzyc nowego, a chodzi mi o to czy ktos jeszcze gra na uni Isonoe bo wrocilem po paru latach przerwy znow cos pograc i dzis patrze a tu praktycznie w kazdym ukladzie jest przynajmniej jeden gracz zablokowany a bywaja takie gdzie jest po 4 planety wszystkie z banem. To jakis nowy wysyp botow czy to uni jest jakies testowe czy o co chodzi?

Niecały tydzień temu „wylał” się spam pseudoreklamy znanej kopii ogame. Całkiem możliwe, że to pokłosie tej akcji.

<<17.03.2022 22:02>> @diakk zawsze znajdzie jakiś cytat, który mu podpasuje do posta

<<17.03.2022 22:02>> widać, że stara zielona skryba i trzeba uważać na to co się pisze

• Całkiem możliwe diakkon , bo u nas (uQuasar) też jest pełno zbanowanych bocików, a między nimi również ten, który do mnie wysłał wiadomość z reklamą podróbki!

Za dnia szeregowy pracownik supermarketu, a nocą trener Borussii Dortmund i galaktyczny kłusownik!

"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na kije i kamienie." - Albert Einstein