Czy to w porządku

RU (Belinda): Ekonomia 10x, Pokojowa 8x, Obronna 6x, Wojenna 6x, 5 Galaktyk, Liniowy system dla Galaktyk i układów, +30 pól, 25.000 DM, Probe Cargo ON, Kategoria: flotowe

Jak widać GF ma obecną sytuacje na świece w głębokim poważaniu.

Liczy się tylko kasa z anty.

• Ale my chyba jako społeczność możemy coś z tym zrobić.

Ależ mnie denerwuje takie pajacowanie pod publiczkę. Najpierw się oburzyć, a potem "weźcie się i zróbcie", nawet bez żadnej propozycji, tylko COŚ ZROBIĆ. Przedstaw konkretny plan, zacznij działać, może zbierzesz ludzi. Ale GF już wielokrotnie pokazało, gdzie ma graczy i ich opinie oraz dobro.

• Ale my chyba jako społeczność możemy coś z tym zrobić.

Ależ mnie denerwuje takie pajacowanie pod publiczkę. Najpierw się oburzyć, a potem "weźcie się i zróbcie", nawet bez żadnej propozycji, tylko COŚ ZROBIĆ. Przedstaw konkretny plan, zacznij działać, może zbierzesz ludzi. Ale GF już wielokrotnie pokazało, gdzie ma graczy i ich opinie oraz dobro.

Dla mnie sprawa prosta Urlop na tydzień w Polszy all serwery

• Dla mnie sprawa prosta Urlop na tydzień w Polszy all serwery

tiaa...

Miom zdaniem istnieją dwie formy protestu przeciwko działaniom GF

1. Nadmieniony wyżej "Urlop na tydzień (to mało!) w Polszy all serwery" (niewykonalne)

2. Nie kupowanie Antymaterii (jakiś miesiąc) w "Polszy all serwery" (niewykonalne)

Jeśli jest jakiś trzeci sposób to chętnie poczytam :)

Bo te nasze 'wypociny' na polskim forum nic nie wnoszą do gry.

• Ale wojna jest czymś całkowicie normalnym - ba, to chyba jedyne trwałe dziedzictwo człowieka przez ostatnie tysiąclecia. Po prostu teraz jest na naszym podwórku i nagle śmierdzi. Ale jak to my trzy razy w poprzednim stuleciu napadaliśmy Pepiki, to było "słuszne" i "właściwe", bo tam przecież na tych terenach w większości Polacy mieszkali.

Także tak, wojna to coś całkowicie normalnego dla gatunku homo sapiens sapiens. Tylko nie rozumiem, dlaczego, gdy się o tym czyta w pidręczniku do historii, to wtedy jesteśmy zobligowani do bycia dumnym z przodków, a jeśli dzieje się to w naszych czasach i na naszym podwórku, to jesteśmy zszokowani i oburzeni co najmniej jakby się sam Szatan objawił.

Także powodzenia życzę z waszymi śmiesznymi strajkami. Pieniądz nie śmierdzi, a papier wszystko przyjmie.

• Ale wojna jest czymś całkowicie normalnym

Twój post to jedna wielka żenada... jakbym słyszał kościół któremu również zdarza się stwierdzić że popęd do małoletnich jest "czymś normalnym". Jeśli dla ciebie mordowanie cywili, burzenie miast, gwałty na kobietach i dzieciach to coś pospolitego to z całego serca współczuję dzieciństwa/życia obecnego... musiało być ciężkie. Nie po to budujemy cywilizacje, tworzymy reguły, prawa, wsadzamy przestępców do więzień by zacząć tolerować psycholi wypowiadających wojny dla własnego widzimisie... A to że konfliktem na Ukrainie przejmujemy się bardziej niż tymi odbywającymi się gdzieś tysiące kilometrów od nas, nie oznacza że nasze poprzednie podejście było lepsze od obecnego... po prostu potrzebny był nam bardziej bezpośredni wstrząs by otworzyć oczy na to czym naprawdę jest wojna.

• Cieszę się, że swym myśleniem i postępowaniem bezkrwawo zjednoczyłeś całą ludzkość pod jednym sztandarem. Zażegnałeś głód, wojny i ubóstwo.

Zwykłe moralizatorskie gadki. Nie tak działa ekonomia i kapitalizm, a... Wojna to jednak jedna z form pozyskiwania i spędzania środków.

• Mamy z Rosją cichą wojnę. Powinniśmy nie robić z nimi interesów przez sam fakt wojny. Z wrogiem się nie pertraktuje.

Nie można udawać, że nic się nie dzieję, aczkolwiek to gra firmy niemieckiej, więc teoretycznie nie możemy narzucić im tego, ale to nie znaczy, że nic nie możemy zrobić. Głos sprzeciwu już świadczy o naszej inicjatywie.

• Jak na konflikt zbrojny to troszkę na zbyt dużą skalę, bo trąbi się o tym wszędzie. Większość wiadomości jakie ostatnio przeglądałem dotyczy Ukrainy, a sprawdzam codziennie wiadomości na oficjalnej stronie pap.

• To jeszcze raz kto komu i kiedy wypowiedział wojnę? Oficjalne informacje a nie internet, tv. A skoro tak wierzysz tv, to powiedz czy jak amerykanie atakowały Irak czy Afganistan to tam ludzie nie byli zabijani? Czy to nie były wojny? I jak to było pokazywane w tv, internecie? Ja jestem przeciwko agresji i zabijaniu bez względu kto zabija a kto jest zabijany.

• Następnym razem prosiłabym nie bawić się w moderatora, tylko zostawić sprawy w moich rękach SPIN DOKTOR. Od 5 lat dzielnie daje sobie z tym radę ;)

Jako, że zaczęliście się wzajemnie obrażać nie będę utrzymywać tego tematu przy życiu.

Nie zapominajmy też, że na serwerach rosyjskojęzycznych grają osoby, które nie są Rosjanami i to że mówią w tym języku nie czyni ich obywatelami Rosji.

:closed: