Posts by kamilkos

Cześć Wszystkim,

Od jakiegoś czasu wraz z kolegą ciągniemy formy do odblokowania ostatniego badania z T3 - czyli Wzmocnienie Kaeleshów dla Odkrywcy:

9a8d792f3d29e.jpg

Jest to zdjęcie z posta z FAQ z 20.09.2022. Po tym czasie pojawił się kolejny post , w którym możemy się dowiedzieć, że również otrzymujemy bonus do łupu z nieaktywnych:

cf1f83a1c467a.jpg

Rozumiem, że z każdym lvl powinieniem mieć łup większy o 0,2%.

Kolega zrobił już sumarycznie 57 lvl. Sprawdziliśmy w praktyce i łup w dalszym ciągu jest 75%, czyli bonus do łupu z niekatywnych nie działa na uni Quantum, mimo, że w "bonusach dla graczy" jest uwzględniony bonus dla każdej planety.

W tej sytuacji jedynym realnym bonusem jest zwiększona ilość surowców z ekspów. W porównaniu do rocków jest to niezadowalająco mało.

Czy ktoś mógłby wyjaśnić, jak to działa i czy działa? Może z uni 68 ktoś mógłby podzielić się z doświadczeniami.

Można dodać również, że taka zmiana przechyli zyski z grania odkrywcą w kierunku zbieracza. Bonus do łupu z niekatywnych przestanie mieć większe znaczenie, przez co jedyną bonifikatą staną się zyski z ekspedycji.

Farming stanie się bardziej przystępny dla ludzi, jednak czy zwiększy to znacząco liczbe osób które bedą to robić? Początkowo pewnie tak, a po jakimś czasie liczba farmerów spadnie do takiej samej wartości jaką mamy teraz na uni (nie potwierdzone żadnymi statystykami, moje czyste przypuszczenie).
    Bardziej się obawiam, że boty staną się bardziej popularne i bez odpowiedniego pilnowania problemu ze strony administracji wystarczy ze kilka kont będzie z takiego bota korzystać aby idlaki były permamentnie wyczyszczone do zera.

Z tego, co mi wiadomo, odkąd zmieniło sie logowanie na konto to problem z botami został wyeliminowany. Także ten argument w tej sytuacji raczej nie ma zastosowania.

Moim zdaniem, jeśli ogólna liczba farmiących sie zwiększy, oznacza to, że jest to zmiana atrakcyjna, a co za tym idzie grywalna. A na tym nam graczom powinno zależeć

Cześć wszystkim,

Chciałem zapytać o koszty wymienionego budynku.

Zgodnie z tym, co wyczytałem w FAQ:

568788accb2000bf8917ad7aa033f525

Czyli współczynnik to 1.3. Koszt na lvl 1 to: 40.000/10.000/15.000.

Zatem lvl2 powinien kosztować: 52.000/13.000/19.500

Tymczasem budowa na lvl 2 kosztuje: 104k/26k/39k. Jest to współczynnik 2.5

b5cea2ab4f356559a8c8e5c86d96bc2e

Czy jest to błąd, czy z czegoś to wynika?

Edit: Chciałem dodać zdjęcia, ale nie wychodzi mi to. Sorry za nieprofesjonalną formę. Jak ktoś wie, jak to zrobić, to chętnie się dowiem.

Bardzo fajny wątek,

Szukałem info na forum na temat doświadczenia i % powodzenia akcji ekspedycyjnych poszukujących form życia. Takich informacji nie znalazłem

Czy ktoś zna odpowiedi na pytania:

ile dostaję się pkt doświadczenia za znalezienie rasy?

jaki jest % szany na znalezienie rasy i czy jest to rozłożone proporcjonalnie po 25% na rasę?

jakie są wartości na wyższe lvl?

czy sa limity zbajdowania ras na dobę?

mam 37 slotów, więc dziennie mógłbym wysłać ok 740 misji. Jestem ciekaw, jakie wyniki mógłbym z tego uzyskać i w jakim tempie mógłbym osiągnąć lvl 4 danej rasy.

Czy ktoś może próbował grindować właśnie levelowanie rasy i może podzielić się wnioskami. Na swoim uni nie mam jeszcze LF, ale właśnie rozkminiam grind na levelowanie.

Czy wiadomo może, jakim napędzie latają misje?

Ruda, czy wiesz może coś w tym temacie?

z tego, co wcześniej oglądałem wynika, że po osiągnieciu kolejnego poziomu dosajesz dla takiego zbieracza kolejne 25% do wydobycia i współczynniki dla danej klasy dla szybkości i ładowności transporterów. Czyli przy 4 lvl, mamy 100% do wydobycia i 400% do prędkości transporterów i 100% ładowności.