Posts by MrocznyZew

Czemu ty się zła godzino

Pojawiłaś z Wielkim Lękiem

Jesteś i tu pozostaniesz

Niszcząc wszystko to co piękne.

Żaden dzień już nie nadejdzie

Świat w okowach wiecznej nocy

Aby Mroku nie zobaczyć

Strach otworzyć znowu oczy.

Prózżo prosić o cień szansy

Tego, Co go sen nie zmorze

Ma miast serca Otchłań ino

więc błaganie nie pomoże...

Władca Ponurego Zamczyska miał mały kłopot a właściwie czuł lekki dyskomfort. Zbuntowana automatyczna sekretarka, podjudzona przez niejakiego Hellmonda ubzdurała sobie iż przejmie władzę nad światem i zaczęła agitację wśród tosterów, odkurzaczy i inego drobnego AGD. Aby bunt maszyn się udał to musi poruszyć masy -twierdziła. Dodatkowo wciąż jakiś głos szeptał mu by zajrzał w układ Scolfielda. Aby go uciszyć tak dla spokoju postanowił to zrobić .To co dostarczyły boty zwiadowcze sprawiło iż zapomniał całkowicie o problemie z mechaniczną blondynką....

Dnia 07-05-2022 02:42:49 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Mroczny aka Death of Rats [J-A]

43e7b4505aafd4e9gen.jpg

Pancernik 6.666.666

Obrońca Admiral Galaxy

55d6ab9cfb7af9ea.jpg

Mały transporter 2.656.288

Duży transporter 3.416.922

Lekki myśliwiec 16.076.987

Ciężki myśliwiec 592.155

Krążownik 18.489

Okręt wojenny 8.116

Statek kolonizacyjny 2

Recykler 62.081

Pancernik 18.085

Reaper 98

Pathfinder 210.262

Po bitwie...

AgresorMroczny aka Death of Rats [J-A]

fff5d8bbbce415afgen.jpg

Pancernik 6.666.652 ( -14 )

Obrońca Admiral Galaxy

88bb42e3ca6e7e01gen.jpg

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

39.199.948 Metalu, 122.901.035 Kryształu i 112.002.860 Deuteru

Agresor stracił łącznie 1.190.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 132.069.420.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 56.831.057.500 metalu i 34.136.678.799 kryształu.

Agresor przejął łącznie 274.103.843 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 56.869.837.448

Kryształ: 34.259.019.834

Deuter: 111.792.860

agresor zyskał łącznie 91.240.650.142 jednostek.

Agresor zdobył 6.448.556 punktów honoru.

Podsumowanie obrońca

Metal: -81.226.004.948

Kryształ: -48.889.025.035

Deuter: -2.228.493.860

obrońca stracił łącznie 132.343.523.843 jednostek.

Obrońca zyskał 293 punktów honoru.

Powered by Konwerter RW OGotcha 4.3.2

Dok niestety nic nie zwrócił :(:(

Z dedykacjami dla anna...

No jeszcze trzeba by dodać rasę "Mamoni". Doskonale współpracują z każdą klasą. Ich specalnym bonusem jest tzw. CreditCards ,która pozwala zamieniać jeszcze szybciej mamonę bezpośrednio na statki, budynki czy badania bez żmudnej technologii pozyskiwania antymaterii . Bo przecież o to najbardziej chodzi w całym pomyśle. Jak zdobyć więcej zasobów od istot zamieszkujących znane nam Wszechświaty...:beaten::beaten:

MrocznyZew Z twoją zdolnością rozumowania naprawdę jest coś nie tak... Ciap opisała to samo zjawisko, tylko innymi słowami... FARMING SONDAMI NIE BYŁ CZĘŚCIĄ ZAŁOŻEŃ GRY!!! Żal cztery litery ściska jak się to czyta... i jak ten kraj ma się z taką "kadrą" rozwijać.

Racze z twoją Farming to nie pojemność . Pojeemnośc służyła do wielu celów np transportu. Ciap napisała że sama pojemnośc była błedem gry .A nic takiego nie byo. Nie wprowadzano by unii z "błedem" Nic dziwnego że przy tej cięzkoścąi rozumowania masz problemy i nic poza spamem na forum nie osiągasz

a ładowność sond zlikwidowano nie przez rzekome pushe, a przez fakt że zaczęto je używać teoretycznie niezgodnie z ich pierwotnym przeznaczeniem (pomysłodawcy gry nie sądzili że ktoś wpadnie na pomysł by nimi atakować).

Gra za bardzo przyspieszy?! Cooooo? Atak sondami dawał zysk, ale nie przesadzajmy z tym przyspieszeniem ogame.

Chodzi o to że ludzie bali się szybkich statków... w momencie gdy logowano się na ogame kilka razy dziennie powstawał strach, że inni wyczyszczą wszystko przed nami (lub nas samych)

Sondy nie były skasowane za rzekome pushe tylko dlatego że pojemność sond zawsze była opisywana jako błąd gry do poprawy.

To właśnie staram się wytłumaczyć koledze, ale ten żyje we własnej alternatywnej rzeczywistości.

No i właśnie widzimy jak nasz wampek się gubi w swoich postach . Napierw pisze że twórcy pojemność sond zlikwidowali go bo nie spodziewali się że ludzie będa je używali do farmienia póżnie nagle twierdzi że cały czas starał sie wytłumaczyć że to błąd gry. Jeśli ktoś celowo nadał sondom pojemność to nie jest błąd gry albo jedno albo drugie

@ Ciap

To nigdy nie był błąd gry do poprawy Błędów gry nie wprowadza się ponownie :)

Nie ma sensu kopać się z koniem... dodatkowo ewidentnie wybrakowanym pod pewnym względem, jednak ten jeden raz jeszcze odpiszę. Niby kiedyś grałeś, ale jakoś pokazujesz że nie masz pojęcia jakie ówcześnie toczyły się dyskusje na forum. Skoro każdy wiedział że można atakować sondami to dlaczego zaczęto to robić dopiero kilka lat po pojawieniu się ogame? A dlaczego uważano, że do tego nie dojdzie? Prosta odpowiedź... należy pamiętać, że były to czasy ekonomii x1 i po prostu wybudowanie odpowiednio dużej floty sond uważano za zbyt drogie i całkowicie nieekonomiczne. Nie chcę skłamać, bo tego akurat nie pamiętam do końca, ale ówcześnie sondy miały chyba mniejszą pojemność niż obecnie. Dlaczego zrezygnowano z ładowności? Ponieważ wówczas obawiano się, że gra zbytnio przyśpieszy. To były czasy kiedy internet miało się tylko w domowym komputerze i nikt nie marzył o stałym połączeniu dostępnym z podręcznego telefonu. I na koniec coś co upewnia się w przekonaniu że w ogóle nie zastanawiasz się nad tym co wypisujesz... skoro usunięto pojemność sond za rzekome pushe... to dlaczego obecnie GF nie ma problemu by ją przywrócić? Hę? Poza tym jakoś nadal nie potrafisz udowodnić, że takie pushe miały miejsce i że w ogóle były technicznie możliwe.

Odpowiem ci raz jeszcze że malutko wiesz. Za czasów ładowności sond na u5 pilnowało się zaswiecajacych moonów idlerków. Pamietam czasy gdy więcej można było wyciągnąc miesięcznie niż z ST. Na pytanie czemu znowu wprowadzają? Cóz na gwałt szukaja sposobu zatrzymania graczy . I żeby się upewnić czego chce większośc wprowadzają ankietę ąby przypadkiem nie strzelić sobie w kolano Jeszcze raz powtórzę zanim zaczniesz mówić o kimś że nie ma pojęcia sprawdź lepiej swoją wiedze i umięjętności.I porówna z osiągnieciami innych graczy Bo jakbys naprawde pamiętał lub tylko popytał to bys wiedział co działo się na u 5 ..Gra zbytnio przy spieszy???;(pisałem zwykła mała powłoka niwelowała sondy więc nadawały się do idlerków i pushe. Nie było skracania budowy floty i przenosin i stawiania telepka za anty więc dostarczania szybko surowców na nowego moona nic nie dawało . Ogólnie mam to wszystko głebokow cztaerech literach . Własnie obchodze trzecią rocznicę tego jak bardzo :beaten:Osiągnąłem w tej grze WSZYSTKO co może osiągnąc flotowiec za równo na unii z ładownością jak i bez i od dawna siedze tylko z powodu nałogu:D:D

no to może zastanówmy sie dlaczego zlikwidowano szybko ładowność sond szpiegowskich na starych uniach. Każdy normalny gracz minimalną obronę postawił by mu nie wyfarmiono surowców Wystarczyła zwykła powłoka. Farmienie idlerków przeciez nikomu nie przeszkadzało. Podaj racjonalny argument. Ja podałem -problem z nadmiernym pushowaniem się graczy.

Napisałem ci dlaczego zlikwidowano ładowność sond... a to że masz problem z przyswojeniem prostej informacji to nie jest kłopot nikogo z nas. Już pominę fakt, że bezczelnie skłamałeś twierdząc, że oficjalnym powodem były rzekome pushe, co czyni cię osobą na którą nie warto tracić jakiekolwiek czasu.

Napisałem wyraźnie racjonalny nie wyssany z palca. Dając ładowność sond kazdy wiedział iż beda mogły słuzyć do alaku podobnie jak kazdy inny statek. Liczono jednak tylko na idlerki nie na problem który się rozwnął Tylko idiota twierdzi że statek wchodzący w skład floty bojowej(ekonomom którzy nie farmią całkowicie zbędny) został wyposżony w ładowność by służyć za transportowce. I tylko idiota wciąż upiera się że komuś przeszkadzało farmienie sonddami idlaków

no to może zastanówmy sie dlaczego zlikwidowano szybko ładowność sond szpiegowskich na starych uniach. Każdy normalny gracz minimalną obronę postawił by mu nie wyfarmiono surowców Wystarczyła zwykła powłoka. Farmienie idlerków przeciez nikomu nie przeszkadzało. Podaj racjonalny argument. Ja podałem -problem z nadmiernym pushowaniem się graczy.

znów sam sobie przeczysz . To było dobre gdy nie było spalania. teraz do zwózki nieopłacalne , do farmingu tez bo mało idlaków plus spalanie O "handlu" nie wspominaj bo zapomniałeś że doskonale znam twój handel odrzuciłem twoją propozycje prowadzenia pushkonta handlowego w zamian za takie same przez ciebie dla mnie na nekkarze.

Osiągnąłem w tej grze więce niż ty kiedykolwiek osiągniesz więc zamilcz bo to ty nie masz pojęcia lub celowo starasz się zafałszować fakty . Wiem doskonale do czego służyły sondy i jak GO ochoczo sprawdza wszystko na unii jeśli nie otrzyma zgłoszenia

Mylisz się. Jesteś dobrym lotnikiem, ale na sondach znasz się przeciętnie. Przede wszystkim zaś widzisz tylko czubek własnego nosa i teoretyczną możliwość jakiegoś tam pushu. Tylko że ten push jest istotny tylko dla Ciebie i paru innych osób z topki. Dla całej reszty nie ma on żadnego znaczenia, bo czy top 1 będzie miał 100k gęsi czy 1kk, to i tak przeleci każdy bunkier.

Natomiast dla typowych zwykłych graczy istotna jest możliwość wyfarmienia sobie na idlakach kilkuset kk surowców. Jest to miła odskocznia po pracy, możliwość relaksu i jakiegoś tam ścigania się z innymi graczami, którzy się nie pushują i nie pakują pieniędzy w paczki.

do farmienia idlaków nie jest potrzebne 30 kk sond o których piszesz )Sćisła Topka ma rozwinięte eco nie potrzebue kont paczkowych - one służą graczom pragnącym być w topce

Pogrążasz się tylko przekręcajądc fakty. Buleon napisał

Serio, są prostsze sposoby na push. Mając ok. 30 kk sond i ładowność 10, mogę na raz wziąć 300 kk surowców,

Nigdzie nie twierdziłem że latano wyliczyłem tylko ile może wziąsc w parę minuut a ty łzesz w żywe oczy Pokaż mi post gdzie to twierdziłem

W bonusie link dla ludzi gotowych uwierzyć w teorie spiskowe co niektórych tutaj przeciwników ładowności. Niech każdy sam oceni czy na Xanthusie były floty zdolne przesyłać sobie między idlakami setki kk surowców. Oczywiście nie muszę dodawać, że należy brać pod uwagę tylko konta faktycznie pochodzące z zamkniętego serwera, czyli niewielką część

https://www.mmorpg-stat.eu/bas…n2d6os4NYEexDywP05g%3D%3D

O czym to ma niby świadczyć . Konta są słać tyle surowców ile śą w stanie wydobyć czyli jak bardzo są rozwinięte pushówki Tutaj na unii mamy pushówki z 1 kkk punktów i rozwinietymi tylko kopalniami mety na 49 poziom i to bynajmnie nie dla wydobycia)

Twierdzisz przecież, że latano na księżyce z flotami liczącymi po 30kk sond... pokaż mi je proszę. No chyba że uważasz, że ktoś by się pushował za pomocą 3kk sond, czyli zamiast normalnie farmić w tym czasie idlaki bawiłby się w wiosłowanie przez cały dzień surowców z pushówki? Oczywiście tak by nie zwrócić na siebie uwagi.

W bonusie link dla ludzi gotowych uwierzyć w teorie spiskowe co niektórych tutaj przeciwników ładowności. Niech każdy sam oceni czy na Xanthusie były floty zdolne przesyłać sobie między idlakami setki kk surowców. Oczywiście nie muszę dodawać, że należy brać pod uwagę tylko konta faktycznie pochodzące z zamkniętego serwera, czyli niewielką część

https://www.mmorpg-stat.eu/bas…n2d6os4NYEexDywP05g%3D%3D

O czym to ma niby świadczyć . Konta są słać tyle surowców ile śą w stanie wydobyć czyli jak bardzo są rozwinięte pushówki Tutaj na unii mamy pushówki z 1 kkk punktów i rozwinietymi tylko kopalniami mety na 49 poziom i to bynajmnie nie dla wydobycia)

Osiągnąłem w tej grze więce niż ty kiedykolwiek osiągniesz więc zamilcz bo to ty nie masz pojęcia lub celowo starasz się zafałszować fakty . Wiem doskonale do czego służyły sondy i jak GO ochoczo sprawdza wszystko na unii jeśli nie otrzyma zgłoszenia

skoro twierdzisz ż

Bzdury pleciesz .Gram praktycznie od początku gry czyli kilkanaście lat i pamiętam dokładnie gdy sondy miały ładownośc i jak u idlaków nagle na moonach pojawiały sie miliony( teraz równowartość naszych miliardów) surowców które momentalnie znikały. A przecież nikt normalny nie szukałby surowców u graczy z "iI " na moonie a tym bardziej gracze z topki ,którzy jako jedyni mieli odpowiednie floty by to wyfarmić. I to była przyczyna zlikwidowania ładowności sond w późnieszych wersjach.

Serio, są prostsze sposoby na push. Mając ok. 30 kk sond i ładowność 10, mogę na raz wziąć 300 kk surowców, czyli, umówmy się, grosze. Poza tym kosztuje to spore ilości deuteru. Jeśli jest to push, to transport i atak i tak są umówione. Nawet jeśli nie będzie ładownych sond, i tak nie wybierzesz tych surowcówTY

Te 30 kk sond spali ci kilkanascie kk deu biorąc 300 kk za pierwyszym razem (o ile nie grasz na odkrywcy to 50 %) w 45 min mozesz miec przeszło 500 kk ) przy zerowym ryzyku ,minimalnym spalaniu i minimalnym wysiłkuna pilnowanie floty i minimalnym czasie na to pioświeconym. nikt normalny nie budował sond do transporu skoro przykładowo transport tymi sondami (mówimy tu wciąz o tych 30 kk)i 10 układów spali 8kk dexu a to samo za pomocą 8 tys dt 40 k czyli 200 x mniej. ponadto koszt budowy sond 30 kkk kryształu - 8 k dt 48 kk mety i tyle samo kryształu przeszło 3000x mniej. Więc nikt sond do transportu nie stawiał -tylko i wyłacznie do farmienia a przy tych ilościach na peno nie dla zwykłych idlaków P

przypadku transówq lot trwa długo i osób które spostrzregą wałeg będzie na pewno sporo

Niby w jaki sposób w sytuacji gdy się zsynchronizuje akcje? I uwierz mi 30kk sond ma może kilku fanatyków... zwłaszcza obecnie gdy sondy spalają paliwo. Nie opłaca się ich tyle trzymać.

niby jak zsynchronizuesz akcję? wlot transami w pustego moona minutę po transporcie pewny ban za push nie wymigasz się w przypadku sprawdzenia. Wlot sondami skan i wlot w minute "miałes szczęscie i trafiłes".

Ty tak na serio?

no chyba że jesteś januszem biznesu i robisz coś co dokładnie można sprawdzić . Paru takim załatwiłem dożywocie za push ekstremalny jak jeszcze był a potem za kilkukrotny . Właśnie dokładnie tak robili ) Nawet Jumczysław gdy stracił pierwsze konto ) Geniusz kontami którymi obstawił układ robił fsy na "transportuj" na drugiego pustego moona w układzie a on po surke zaraz wlatywał po jej pojawieniu

przypadku transówq lot trwa długo i osób które spostrzregą wałeg będzie na pewno sporo

Niby w jaki sposób w sytuacji gdy się zsynchronizuje akcje? I uwierz mi 30kk sond ma może kilku fanatyków... zwłaszcza obecnie gdy sondy spalają paliwo. Nie opłaca się ich tyle trzymać.

niby jak zsynchronizuesz akcję? wlot transami w pustego moona minutę po transporcie pewny ban za push nie wymigasz się w przypadku sprawdzenia. Wlot sondami skan i wlot w minute "miałes szczęscie i trafiłes".

Bzdury pleciesz .Gram praktycznie od początku gry czyli kilkanaście lat i pamiętam dokładnie gdy sondy miały ładownośc i jak u idlaków nagle na moonach pojawiały sie miliony( teraz równowartość naszych miliardów) surowców które momentalnie znikały. A przecież nikt normalny nie szukałby surowców u graczy z "iI " na moonie a tym bardziej gracze z topki ,którzy jako jedyni mieli odpowiednie floty by to wyfarmić. I to była przyczyna zlikwidowania ładowności sond w późnieszych wersjach.

Bzdury to ty pleciesz... również pamiętam początki ogame (pierwsze swoje konto posiadałem na uni 6 ... później dodatkowo na 26,36 i jeszcze którymś tam) i nie za bardzo rozumiem jak można porównywać ze sobą te dwie całkowicie odmienne od siebie gry. Serio uważasz że obecnie komuś opłaca się pushować poprzez wiosłowanie kilkoma kk sond na moona? Przecież trwało by to wieki... są znacznie szybsze sposoby. Poza tym takie działania pozostawiają aktywki na księżycach (których osobiście jakoś nie zauważyłem) więc ktoś by się tym prędzej czy później zainteresował). Zresztą przecież transporterami idzie zrobić to samo? Tylko szybciej i efektywniej. Pomyśl przez chwile zanim coś napiszesz... a ładowność sond zlikwidowano nie przez rzekome pushe, a przez fakt że zaczęto je używać teoretycznie niezgodnie z ich pierwotnym przeznaczeniem (pomysłodawcy gry nie sądzili że ktoś wpadnie na pomysł by nimi atakować). Jak jednak widać obecnie traktuje się to jako standardową mechanikę gry urozmaicającą rozgrywkę oraz dorzucającą garść nowych możliwych do zastosowania taktyk.

Powiedzmy 30 milionów sond z ładownością 5 jednostek ak było na początku 150 mln surowców w 2-3 min ustawienia kilku transportówe juz masz miliard i szansa że nikt nie zauwazy 99.9% a nawet jesli to oficalnie wyskanowałes bo sie zaswieciło . przypadku transówq lot trwa długo i osób które spostrzregą wałeg będzie na pewno sporo

Ogólnie również jestem przeciw.Zbyt to ułatwia push. Weźmy na to iż gracz x wie że wtedy i wtedy gracz y zrobi zwózkę na pustego moona. Przy farmieniu sondami moment i surki nie ma .Ciężej wałki wykryć a jest na unii kilka kont"paczkowych" z rozwiniętymi samymi kopalniami metalu które służą do słania surowców na inne konta flotowe. Teraz zostały ograniczone . W ten sposób ułatwi im się wałki gdyż oficjalnie będzie tak że "cudem" flotowiec trafił dokładnie o tej godzinie na same surowce i od razu wyfarmił zanim ktos inny sie zdąży zorientować.