Posts by Zagubiony

Jak juz wspomnialem wczesniej, kolega rowniez dostal bana za free. Teraz rozwine dlaczego

Otoz. Gral w podobny sposob co ja, z tym ze ja bana nigdy nie dostalem za to

Ustawial sobie budzik reguralnie co 2h aby wyslac ekspedycje i to nie tylko za dnia ale i w nocy i tak codziennie, a oni to potraktowali jako uzywanie bota czyli nielegalne oprogramowanie

Moze robiles podobnie

BREDNIE sam jak gralem pol roku tak robilem dzien w dzien i nie bylo bana kolega sie wybiela poprostu udaje ze nic nie mial a pewnie nastawil makro i bylo widac jak przy opoznionych ekpach i tak probuje je wyslac i to wylapal system ;)

Grałem na Lacerta przez rok do fuzji(2023-2024), farmiłem sondami, kolega złomował mi flotę. Bana za push i multi nie było.

Po fuzji wróciłem do gry na Quantum farmiłem sondami w lipcu, ten sam kolega zezłomował mi flotę. Dostałem bana za push i multi pomimo cyt. „ich aktywność, zachowanie etc były przeze mnie sprawdzone w ciągu ostatniego miesiąca.” „Z logów gry i analizy kont wynika”

Nielegalnego oprogramowania nie stwierdzili, bo go nie używam.

Cały czas gram tak samo farmię sondami, kolega złomuje flotę. Parę godzin przed eventem astro dostaję bana za niedozwolone oprogramowanie cyt. „Wyniki, które osiągasz na koncie nie są możliwe do uzyskania przy grze człowieka.” Jednocześnie dostaję groźbę cyt. „Blokada jest tymczasowa, wiec zalecam usunięcie dodatku by uniknąć podobnych konsekwencji w przyszłości.”

Ponieważ nie mam czego odinstalować do gry nie mogę wrócić. Te bany to BREDNIE.

masz racje ZEr0 , trzeba zamknąć temat. ukręcić łeb sprawie.

mam wrażenie że na tą chwilę to najskuteczniej łeb ukręcasz sprawie Ty sam swoimi wpisami i disami... szczerze nie wiem po co w ogóle założyłeś wątek na forum publicznym jeśli nie chcesz wolności wypowiedzi w temacie xD jeśli podobnie dyskutujesz z "administracją" to nie dziwię się że "nie ma woli z ich strony"

Odpowiedz proszę co rozumiesz przez : "nie ma woli z ich strony" ?

Czym ta wola się wyraża ?

Poczytaj jak było :

https://board.pl.ogame.gamefor…1amanie-zasad-gry-i-bany/

Grałem i gram zgodnie z zasadami a kryształowi próbują ze mnie zrobić frajera.

Twierdzę że w moim przypadku operatorzy łamią co najmniej zasady gry.

Na terytorium Polski stosuje się Polskie prawo i to GF ma się do niego dostosować a nie my do prawa niemieckiego.

Art Proszę o Twój komentarz w tej sprawie.

Też tak myślałem :) , teraz jestem pewny że prawo niemieckie ma zastosowanie ;) .

Art i spółka to wiedzą dlatego śmieją się graczom w twarz.

W sprawie blokady konta znaczenie ma DETERMINACJA.

Bardzo bym prosił o dokładną analizę, którą na pewno przeprowadziliście, w oparciu o którą ban został dany.
    Nawet jeśli nie tutaj, bo nie możecie udzielać takich informacji publicznie, to do niego w odpowiedzi na ticket.
    Pragnąłbym także przypomnieć, że może to "tylko gra" ale jeśli ktoś dojechał do top 100 na takim uni jak Quantum to trochę czasu musiał na to poświęcić (albo bardzo dużo pieniędzy).

Witam, na forum nie odpowiedzą .

Na ticket powinni cyt." Jeżeli dostałeś bana niesłusznie, powinieneś to zgłosić do Operatora, który karę nałożył wysyłając odpowiednie zgłoszenie w systemie Support. W wiadomości do GO przedstawi Ci powód bana. Jeżeli GO nie odpisze w ciągu 48h lub utrzymuje swoją decyzję, to masz prawo odwołania się do SGO, a w następnej kolejności do GA."

Zasady są dla graczy, zarządców folwarku to nie obowiązuje robią co chcą przy pełnej akceptacji Arta.

Jedyne co możesz otrzymać to cyt." W trosce o profesjonalną obsługę prosimy nie otwierać nowych zgłoszeń, które dotyczą tego samego problemu. Nasz System Support umożliwia śledzenie wszystkich zgłoszeń i ewentualne udzielanie dodatkowych informacji. Odpowiedź na ten problem została już udzielona we wcześniejszym zgłoszeniu, dlatego niniejsze zostanie zamknięte."

Pozdrawiam.

Nie patrz na świat z perspektywy swojego konta jego rozwoju wybranej klasy itp.

podałem jeno hipotetyczny przykład, wedle którego zresztą wychodzi prawie 3 razy więcej ataków niż podane 1k w podanym interwale. gdybym miał wgląd w twoje konto i strategie to albo byłbym tobą albo dostałbym bana za hakowanie, nie wiem też jak wygląda twoje sąsiedztwo w uni, zatem nie musisz mnie tu umniejszać. z bardziej rozwiniętym kontem możesz i słać 2-3 razy tyle o ile ci się to opłaca, a jeśli jesteś w układzie z idlakiem z top100 co ma w nim 14 planet to możesz farmić i farmić i farmić i farmić

Nie "umniejszam" Tobie, jesli to tak odebrałeś to przepraszam. Napisałem tylko że Twoja logika dotyczy konta i unii z mniejszymi możliwościami.

Na początku posta pytałeś jakbyś dopiero zaczynał i nie wiedział o co chodzi, a teraz wszystko wiesz jak co działa i przyrosty konta pokazujesz, to jak wiesz to czemu pytasz czy możliwe jest wysyłanie tyle sond w takim czasie?

Bo dostałem takie uzasadnienie bana " Wyniki, które osiągasz na koncie nie są możliwe do uzyskania przy grze człowieka.

Dużą ilość punktów można osiągać aktywną grą. Jednak Twoja gra nie jest dziełem człowieka, takie wyniki możliwe są do uzyskania tylko przy użyciu oprogramowania."

Zastanawiałem sie czy jestem nadczłowiekiem;) grając intensywnie. Czy inni maja takie możliwości nawet teoretyczne.

Odpowiem jesteś w będzie:

W układzie atak pionierami i powrót mieści się w 8 minutach. Sondy latają znacznie szybciej :D

W układzie w ciągu minuty wyślesz około 5 ataków (wiszących w locie) po minucie te floty są z powrotem. Jeśli robisz to za szybko a można cyt." jeżeli skanów jest zbyt dużo lub robisz to zbyt szybko, stanowi obciążenie serwera to gra wyrzuca błąd."

Do farmienia sondami nie potrzeba 30 wolnych slotów wystarczy 8. Faktycznie do skanowania warto mieć około 30 slotów .

Udaru mózgu nie mam robiłem około 1000 ataków;)

Jeśli lecisz na 50-60% to farming wybranych celów opłaca się nawet w okolicach 100 układów.

Nie patrz na świat z perspektywy swojego konta jego rozwoju wybranej klasy itp.

Profesionalizm supportu dosadnie ukazuje post https://prnt.sc/cRhfGjs5gxA3 , tutaj nie ma winy( bana) gracza. Jednak problemy w grze w oczach Kruszynki leża po stronie gracza;). Twórcy gry i support są kryształowi.

Dziwi mnie też fakt że nie skasowano tego postu. :/

Moje posty lub tematy zawierające screen mojego zgłoszenia lub odpowiedzi na nie były kasowane przez Rudą. cyt" Jeśli masz uwagi lub skargi do odpowiedzi jaką otrzymałeś na swoje zgłoszenie, to miejscem do składania odwołań jest system ticket, na forum nie ma miejsca na takie treści. Ruda wyjaśniła Ci to w swojej odpowiedzi, Twój post został skasowany słusznie i kolejne tego typu posty też będą usuwane."

Przepraszam za pomyłkę:

Dostałem bana, ale on jest niesłuszny. Co mam zrobić?

Jeżeli dostałeś bana niesłusznie, powinieneś to zgłosić do Operatora, który karę nałożył wysyłając odpowiednie zgłoszenie w systemie Support. W wiadomości do GO przedstawi Ci powód bana. Jeżeli GO nie odpisze w ciągu 48h lub utrzymuje swoją decyzję, to masz prawo odwołania się do SGO, a w następnej kolejności do GA.

https://prnt.sc/oHZpOMW-dBkG

Tak zrobiłem na pierwsze zgłoszenie na odpowiedź czekałem 12 dni, na odwołanie od tej decyzji czekałem 7 dni odpowiedzi nie uzyskałem a sprawę ZAMKNIĘTO.

Co do bana cyt. " Wyniki, które osiągasz na koncie nie są możliwe do uzyskania przy grze człowieka." SPR pisze cyt. " Nie wierze w twoją czystość... sam dużo gram ale bez przesady."

Tak wygladają moję nadludzkie przyrosty: https://prnt.sc/vEkeNPWUVHQ-

Co było powodem moich spektakularnych przyrostów łatwo określić nagrody z eventów których bot nie generuje.;)

Po co TEMAT został założony odpowiadam:

Dostałem bana, ale on jest niesłuszny. Co mam zrobić?

Jeżeli dostałeś bana niesłusznie, powinieneś to zgłosić do Operatora, który karę nałożył. W wiadomości do GO przedstawi Ci powód bana. Jeżeli GO nie odpisze w ciągu 48h lub utrzymuje swoją decyzję, to masz prawo odwołania się do SGO, a następnej kolejności do GA. Możesz też spróbować kontaktu przez IRC (GO nie mają obowiązku przebywać na IRC).

Widzisz to co chcesz zobaczyć.

Ja widziałem u Ciebie expy jak kładłem się spać, kiedy wstałem expy już latały.

Było to w okresie letnim 6-8 godzin snu.

SPR= program, mogę tak powiedzieć?

Optymalizacja gry polega na tym że kasuje się flotę (pozyskaną na exp) i inwestuje w to co jest potrzebne.

Logiczne jest złomowanie floty w ustawce, osobiście szkoda wydawać anty na złomiarza.

Też możesz tak robić, masz kolegów w sojuszu. Wcześniej grałeś sam, to trzeba było sobie kogoś znaleść;).

Przy tych parametrach unii i mojej intensywności gry to jedno konto na jednym unii wystarcza.

Choć był taki czas że grałem na trzech kontach jednocześnie 1. Antares-Quantum 2. Ganimed - U-68 3. Oberon- Wezn.

Dlatego proszę nie mów jakie mam możliwości.

Może jestem nadczłowiekiem;)

pytanie tylko do czego twórca tematu tutaj zmierza z swym początkowym pytaniem ?
    większość się już domyśla, ale łatwiej napisać to wprost

kolo szuka usprawiedliwienia do farmy botem, już 2 bany wyrwał.

wokół niego na galach wszędzie świecą się idlerzy i zawsze jest wyfarmione do czysta. kwestia czasu jak wyłapie perma.

Jeśli piszesz o czasie rzeczywistym to pomyśl na urlopie boty nie działają;)

To ile tych banów miałem?

Wiem że dostaje je wtedy jak są eventy.

Ostatni jest w fazie odwołania.

Już samo pytanie śmierdzi, do tego rozwój dyskusji świadczy o tym że coś tu nie gra. Podpisze się pod tym co napisał Quarion ale dodam też od siebie że waląc 2-3k skanów dziennie, słać 1k ataków dziennie albo faktycznie ktoś próbuje tu się tłumaczyć intensywna gra używając jakichś botów k skryptów których to jest na pęczki albo próbuje badać grunt pod przyszłe takie akcje. Tyle skanów i ataków w ciągu 6,8 h ... No brzmi to trochę jak abstrakcja robiąc to wszystko ""ręcznie " bez wspomagaczy. Gdzie masz tyle kont do farmienia sondami na jednym serwerze... I jeszcze mając z tego wymierny zysk... Wali to gównem jak jasny luj.... Tyle powiem. A zarazem pachnie potencjalnym banem .

Dotyczy to Quantum. Przyrosty są pewne, zostały udowodnione. Podejrzenie bezzasadne :cyt."Gdzie masz tyle kont do farmienia sondami na jednym serwerze... I jeszcze mając z tego wymierny zysk.".."

Mój rekord https://prnt.sc/XwhAl_GpKq2i

Faktycznie można to uzyskać grając intensywnie lub mając bota.

Czy wysokie przyrosty powinny być powodem bana?

tak
    ale żeby robić to codziennie to obstawiam ze ktoś by leciał na bocie
    i takiego kogoś należy zgłosić do supportu pisząc ticket
    oni maja narzędzia by takim osobom się przyjrzeć :)

Dlaczego nie można tego robić codziennie?

Jakie mają narzędzia?

Możesz codziennie, nikt tobie nie zabroni. Jedyne co to musisz to robić samemu a nie botem

Jeśli to robię sam to mogę osiągać przyrosty w grze?