Posts by Peper_SMT*
-
-
-
11 <.><.><.><.><.><.><.>
-
Hej, co jest? Co Wy macie z tym "An hour ago"?
-
Ładny gęsi smalec z tego wyszedł - szkoda, tylko, że na sojuszniku! No ale cóż Sz.O. życzę, a Atakującemu przetopu
Fabiano , a Ty lepiej nie prowokuj swoimi wpisami bo wiesz kogo nie daj Boże wywołasz to tablicy?
No chyba, że One & Only nie dokończył jeszcze czytania słownika, albo może szkapę na biało farbuje, żeby wkroczyć z przytupem!
-
An hour ago - to też moim zdaniem za długo
-
.
To się nie liczy
-
Ej, no weź!!! Ja jeszcze nigdy nie osiągnąłem 15h
-
A widzisz! I tu jest pies pogrzebany - to kto teraz leci po flachę, bo już w ogóle nic nie wiem?
-
Jak zobaczyłem tych niewinnych świętoszków na banie to aż się rozpłakałem
serio - nie wolno tak traktować uczciwych kryształków!
Bo pushowac to też trzeba chyba umieć
Ale przecież My absolutnie nie mamy pojęcia jak to się robi i z czym to się je
Gdzie jest na strażnik forum i sokole oko uni? On na pewno coś widział i wie że sądy sądami ale prawda jest po naszej stronie
-
dzięki za dedy wyłącznie dla mnie i Lerasa
Ekhm!!! Czy Wać Pan o kimś nie zapomniał? - oszukiwanie w Mario Bros na Gameboy'u się ponoć nie liczy?!
Atakującemu gratki bo dla mnie widok Fedka w reckach to jak MegaPaka Haribo na święta
A Obrońcy niech będzie Sz.O. - może znowu wpadnie paczka gumisiów dla mnie
-
tulipan
-
Tak myślałem, bo ja też nie
-
Dajcie spokój co się czepiacie
To jest tylko zabawa - kulka spadła, przelecieli się, coś tam uszczknęli ze stołu Syrka i karuzela kręci się dalej!
Szybkiej odbudowy Syrek!!!
Choć przy Twoim eko, to pikuś, albo może nawet Pan Pikuś
Szkoda tylko, że faktycznie się nie zalogowałeś trochę szybciej i nie wdrożyłeś twojego Nowego Kartelowego Ładu
- to mogłoby się okazać, że jeszcze na + byś wyszedł!
No ale cóż! Taka natura tej gry!
Atakierom życzę przetopu
-
a ja wiem, że Ty wiesz
Ale czy ktoś wiedział, że ja wiem, że nie wiem?
-
Przepraszam tylko całe MNS za danie dupy po całości
Stachu, daj spokój co Ty wygadujesz co za pierdoły, co Ty tam dałeś? Prawie nic!
Zmieniaj nik na Stachu_odebrałem
i ganiamy się dalej -
leras, a Tobie mój podglądaczu przetopu życzę - bo widzisz cos tam wpadło jednak
-
Masz rację - zdecydowanie za długo!
-
Serio Forumowy_As ?
Ja się napisałem jak głupi, a Ten c..., d... i po zawodach
Tak, o curling chodzi! Twoja kolej!
-
Zatem moje pytanie brzmi następująco.
Jest to sport:
- o którym pierwsze wzmianki pojawiły się w późnym średniowieczu w Szkocji (luty 1511r.) i tam też prawdopodobnie powstał; fascynował wiele osób, a między innymi pisarzy i malarzy tamtego okresu o czym świadczą np. dwie prace Petera Bruegla (starszego) - jedna z nich to: "Myśliwi na śniegu";
- którego nazwa (obowiązująca do dnia dzisiejszego) pojawiła się po raz pierwszy w szkockim Perth w 1620r (w mieście tym do dzisiaj jest siedziba Światowej Federacji tego sportu) i pochodzi od szkockiego czasownika oznaczającego nisko brzmiący gwar;
- który w dzisiejszych czasach rozgrywany jest w całej Europie, a ostatnio także w Japonii, Australii, Nowej Zelandii, a nawet w Chinach i Korei; obecnie dużą popularnością cieszy się głównie w Kanadzie, dokąd przywędrował ze szkockimi imigrantami;
- w którym pierwsze mistrzostwa odbyły się w 1959r. oczywiście w Szkocji, w miastach Falkirk oraz Edynburg; mistrzostwa znane były jako "Puchar Szkocji", a zwycięzcami była drużyna kanadyjska;
- w którym obecnie rywalizujące ze sobą dwie drużyny (po 4 zawodników) używają do gry charakterystycznych przedmiotów; oficjalnie stał się dyscypliną olimpijską w 1998r. na Zimowych Igrzyskach Olimpijskich w Nagano (choć MKOl, post factum 8 lutego 2006 podjął decyzję, że sport ten rozgrywany jako sport pokazowy na Zimowych Igrzyskach Olimpijskich w 1924r. był pełnoprawną dyscypliną olimpijską - zdobyte wówczas medale dopisano do klasyfikacji medalowych Wielkiej Brytanii i Irlandii (złoto), Szwecji (dwa srebrne) i Francji (brązowy);
O jaką dyscyplinę sportu chodzi!
-
Z zewnątrz może i 16, w środku to z 50
Ważny jest pierwszy efekt wizualny
bo Ci co gadają, że: "Dla mnie ważne jest wnnęętrze!" są albo niewidomi albo hipokrytami!