Posts by MisQ
-
-
-
Dziekuję za wysłuchanie (wyczytanie?)
-
Nie mam zamiaru sie o ten jeden dzien eventu spierać. Zakończony, przydzielić nagrodę szcześliwej osobie i przejść do kolejnego.
Bardziej chodzi mi o to, że większość uczestników popełniła ten sam bład przez co zostali wykluczeni z zabawy, co by wskazywało, że coś poszlo nie do końca zgodnie z założniami.
Najlepszym rozwiazaniem by było, aby każdy post rozpoczynający dany dzień zawierał pełną liste warunków które muszą zostać spełnione.
-
No dobra ... to według mnie regulamin jest nie spójny jak polskie prawo. Jest zapis:
Quote- W opublikowanych tematach pojawią się określone warunki, które należy spełnić by zamieścić post oraz liczba dozwolonych losów.
oraz:
Quote- Walka musi zostać wygrana przez stronę zgłaszającą los oraz musi odbyć się w ciągu danego dnia (czas liczony od 00:00:01 do 23:59:59)
Co według mnie idzie ze sobą w sprzeczność. Aby miało to sens pierwszy punkt o określonych warunkach musiały mieć słowo "dodatkowe".
W dniu 3 zostały opublikowane w 1 poście warunki
QuoteWstaw raport wojenny walki z obcymi/piratami.
Prosimy by raport skonwertować (pamiętaj o kodzie API!)
Dopuszczalna liczba losów: 1
Gdzie nie było wspomniane aby raport był wygrany. Na 3 strony raportów naliczyłem tylko 9 w których wynik był inny niż remis.
Ruda tu nie chodzi o czytanie poleceń, tylko te polecenia nie sa jednoznaczne.
-
cr-pl-117-0c39b3d13dfe3d1cc00efa1913cf39fbe054c6a3
Dnia 03-12-2024 09:57:02 następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Piraci
Obrońca MisQ [SOM]
Pathfinder 1
Duży transporter 124 ( -6 )
Lekki myśliwiec 3 ( -2 )
Sonda szpiegowska 1 ( -0 )
Reaper 1 ( -0 )
Pathfinder 1 ( -0 )
At these space coordinates now float 4.200 metal, 3.800 crystal and 0 deuterium.
Szansa na powstanie księżyca 0%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: -37.800
Kryształ: -34.200
Deuter: 0
agresor stracił łącznie 72.000 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -0
Kryształ: -0
Deuter: -0
obrońca zyskał łącznie 0 jednostek.
-
ciekawe za ile anty bedzie mozna kupic skórke w stylu starego ogame.
a co do serwerów sezonowych. Będą tam jakieś nowe kombinacje konfiguracji? mixy predkąści? zablokowanie klas? Jakieś uproszczenie dla LF? bo przy 12 tygodniowym okresie życia serwera, nawet przy szybkiej konfuguracji raczej garstka ludzi zdecyduje sie na gre czymś innym niż odkrywcą, a jeszcze mniej zrobi cokolwiek w LF.
-
Problem występuje nadal. We wszystkich miejscach gdzie widoczna jest flota mamy na Quantum język francuski.
Błąd pojawił się nagle, wczoraj w ciągu dnia i na Quantum występuje do tej pory.
Niepokojące jest to, że nie była zapowiadana żadna aktualizacja. Tak jakby błąd pojawił się znikąd i bez żadnej przyczyny.
Czy możemy liczyć na działania w tym temacie?
pewnie zostaną podjęte dokładnie takie same działania jak w przypadku limitu lotów LF.
-
-
wszystkie uni maja tak samo od kiedy jest LF i niech tak pozostanie
a każdego kto wykorzystał bug na swoja korzyść powinno sie ukarać zgadnie z regulaminem gry !
Problem tkwi w tym, że sytuacja z limitem była znana administracji, że gracze zgłaszali na forum że limit jest przesadzony, a mimo to nigdzie nie pojawiła się informacja jako to był błąd po stronie gry. Nie ma tu mowy o wykorzystaniu buga, bo takowego nie ma. Podobnie jak na u68 zasady gry zostały zmienione w trakcie zabawy, tylko w naszym przypadku odebrano praktycznie całkowicie możliwość latania za formami życia.
To, że nie mamy możliwości zbierać artefaktów to jedno, ale jest jeszcze bonus od odkryć form życia dla każdej rasy. Dysproporcje między graczami będą ogromne, a mając zablokowaną możliwość lotów jesteśmy "skazani" na to, że topka przez miesiące będzie miała tutaj przewagę (5-8% zapewne).
-
W DiD na mój wątek w kwestii zmiany limitu nikt nie zareagował, to zwróce uwagę tutaj.
Zmiana limitu odkryć na Quantum doprowadziła do sytuacji, gdzie duża część aktywnych graczy ma teraz zablokowanie latanie na co najmniej kilka/kilkanascie tygodni z powodu przekroczenia tego limitu. Sam mam wykorzystane ponad 13000/2850 odkryć a jestem w okolicach top30.Moglibyśmy prosić o jakąś reakcje w tej kwestii? Chcielibyśmy (a przynajmniej ja), mieć możliwość wykonać chociaż tych 50 lotów dziennie w celu uzupełniania artefaktów.
-
Witam,
w nawiązaniu do informacji o korekcie liczby odkryć mogłbym prosić o wyjaśnienie które konkretnie założenie będzie wyznaczało nasz nowy limit? Wiek uni? referencja do aktualnego top1 w okryciach? a może czas od wprowadzenia LF?
Art dzięki za info wcześniej
-
Jestem naprawdę mile zaskoczony. Po problemach na u68 nie spodziewałem się, że pójdzie tak gładko.
Aktywację na Quantum można opisać jednym zdaniem : Ta gra po prostu działa
Chcę podziękować wszystkim, którzy nad tym pracowali. Warto było czekać.
Trzeba jedynie spojrzeć przez pryzmat ilości graczy którzy zaczeli cokolwiek robić z LF, na chwile obecną patrzac po statystykach około 100 graczy ruszyło z zabawą. Na u68 jak dobrze pamiętam to było większe "bum" na nowości
Nie zmienia to faktu, że na chwile obecną wygląda na to, że wszystko działa. Lagi jeżeli się pojawiają to sporadyczne i w ogóle nie utrudnijące gre.Co do limitu lotów ... limit jest na chwile obecną absurdalny, ale szczerze mówiąc nie przeszkadza mi to!
-
Może gra ktos na uni gdzie ładowność już jest i może się wypowiedziec czy jest problem z botami?
Grałem na Bellatrix, gdzie był Kalom, gość, który grał botem. Fakt faktem Bellatrix było małe, miało 6 gal, a lot sondami kosztował 1 deuteru z powodu błędu, ale typ farmił całe uni w kółko. Gdy zaczął puchnąć w styczniu, szło zgłoszenie za zgłoszeniem i nic, dopiero w sierpniu albo wrześniu go zbanowali. Po prostu włączył sobie bota na planecie z dużym bunkrem i bot chodził na okrągło. Po naprawdę minimalne zyski.
Grałem też na Xanthusie i botów tam (chyba) nie było, bo znam kilka osób, które faktycznie farmiły sondami i to się opłacało. Z kolei na Kalyke, gdy czasami schodzę z urlopu, to taki farming jest bez sensu, zyski są zbyt małe. Na Quantum to nie grozi, tam jest prawie 5 tysięcy kont, więc na pewno będzie co farmić. Prędkość x5 też będzie przyjemna, bo nawet szczególnie dużo tych sond nie będzie potrzebnych. Na uni x1 2, a nawet 3kk czasem potrafią nie nadążać, na x4 na spokojnie milion wystarczał.czyli tak na prawde każde uni inne i nie można wskazywac prawidłowości. Zobaczymy jak to będzie na Q. O ile będzie.
Dzięki za odpowiedź -
Septimel jak pisałem w poście na poprzedniej stronie ja też jestem za wprowadzeniem tych zmian
jeżeli jest szansa, że uni się jakoś zaktywizuje to trzeba z niej korzystać.
-
Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa logowania na konto przez bota. Zakładam, że nawet jeżeli jakieś problemy były/są to będą rozwiązane i ludzie będą z nich korzystać dalej.
Może gra ktos na uni gdzie ładowność już jest i może się wypowiedziec czy jest problem z botami?
-
Można dodać również, że taka zmiana przechyli zyski z grania odkrywcą w kierunku zbieracza. Bonus do łupu z niekatywnych przestanie mieć większe znaczenie, przez co jedyną bonifikatą staną się zyski z ekspedycji.
Farming stanie się bardziej przystępny dla ludzi, jednak czy zwiększy to znacząco liczbe osób które bedą to robić? Początkowo pewnie tak, a po jakimś czasie liczba farmerów spadnie do takiej samej wartości jaką mamy teraz na uni (nie potwierdzone żadnymi statystykami, moje czyste przypuszczenie).
Bardziej się obawiam, że boty staną się bardziej popularne i bez odpowiedniego pilnowania problemu ze strony administracji wystarczy ze kilka kont będzie z takiego bota korzystać aby idlaki były permamentnie wyczyszczone do zera. -
Też jestem na tak.
Może za wprowadzaniem takich zmian nie trzeba będzie czekać tyle co na LF
-
Informacja o % ze starcia dla poszczególnych klas jest rownież w FAQ: EKSPEDYCJE
Ruda może warto dopisać też informacje o max wartościach na polu zniszczeń?
-
czy ten brak wplywu na wyniki przy wysylaniu floty z jednego ukladu to tak organoleptycznie potwierdzone? Przyznam, że się zdziwiłem jak to przeczytałem i postanowilem sprawdzić. Próba testu co prawda malutka bo test trwał 3 dni, a jeszcze event teraz wpadł przez co wynik też może być troche oszukany, ale:
To jest dobre pytanie jak to działa. Pracuję nad arkuszem do akumatycznego zgrywania ekspów z całego dnia i jednym z celów projektu jest sprawdzenie właśnie tego. Potrzebuję do tego pewnych danych nie z jakiegoś dodatku tylko konkretnej tabeli. Może gdy skończę i będziesz chciał podziałać w tym temacie to wymienimy się danymi dla tego zagadnienia. Z procentów bez danych nic nie wywróżę.
Prowadzić dalszych badań na wlasna rękę nie będę bo wysyłanie ekspedycji po roznych układach jest dla mnie nawet wygdoniejsze
Ale jak bedziesz potrzebował ludzi do gromadzenia danych przy specjalnych założeniach to daj znać, jak będę mógł to pomogę w miare możliwości.