Pierwsze "błędy" jakie znalazłem:
- brak "%" w opisie bonusu od niektórych badań, oraz faktu, że liczone jest to od wartości podstawowych jednostki
- możliwość odpalenia budowy czegoś w formach życia nawet jeżeli jest w tym samym czasie budowa robotów/nanitów (obrazek informuje, że się nie da odpalić, jednak po wejściu w budynek już tak)
- podobna sytuacja z laboratorium i badaniami (czy nawet centrum badan -> technologia form życia) -> można badać w tym samym czasie
- technologia "Stealth field generator" nie zmienia kosztów ani czasu badania szpiegowskiej (mylny opis albo coś nie działa) -> przynajmniej na niskich poziomach nie ma żadnych zmian
- w zakładce ustawień surowców przydałby się podział na zyski czerpane z badań/budynków form życia (tak jak mamy rozróżnienie w przypadku sztabu)
- dzienne wydobycie na ekranie zakupu paczki ma inna wartość pomiędzy planetami (magazyny są wystarczające) -> możliwe, że bonus wydobycia z form życia liczony jest tylko na "aktywnej" planecie
- "Research AI" oraz "Improved Lab technology" nie skraca czasu podstawowych badań
- nie jestem pewien czy ja źle rozumiem, ale ... budynek Metropolis w opisie zawiera bonus do badań ... jednak nie jestem w stanie znaleźć realnego efektu
Dodatkowo w opisie dodatku na naszym forum wkradł się błąd:
- Ponieważ wszyscy zaczynacie od ludzi, to Waszą pierwszą technologią form życia, którą umieścicie w pierwszym slocie, będzie centrum badań.
Z tego co widzę na testowym serwerze, centrum badań to budynek który jest odblokowany jako pierwszy po bazowych, natomiast pierwszą technologia jaką badamy są "intergalaktyczne sondy" (?)