Posts by eMZet87

z tego co wiem to zawsze pokazywało tylko "początek" potrzebnych surowców. żeby wiedzieć ile dokładnie trzeba było najeżdżać myszą na ikony surowców, więc to żadna nowość i błąd?

druga rzecz to zainstaluj AGR i będzie Ci pokazywać co do jednostki

tak ale wczesniej bylo w milionach pokazywane teraz w miliardach

w przypadku opisanym w pierwszym poscie pokazaloby 3,507mln a teraz pokazuje 3mld, wcześniej to co nie bylo widoczne mozna bylo w wiekszosci przypadkow pominac bo zanim flota doleciala z surowcami to to z wydobycia sie uzupełniło

podobna sytuacja jest w badaniach pokazuje potrzebne 2mld po najechaniu 2,722mld

szczerze to nie kojarzę nicku z xnathus..ale nie pozostaje nic innego jak pogratulowac

wczoraj przez caly dzien mialem jakies 20 prob atakow....przed wszystkimi ucieklem, a wiekiszosc surowcow wladowalem w ciagu dnia w eko.....ale wieczorem przegralem z przeziebieniem i 15 minutowe czekanie na powrot ekspedycji zamieniel sie w 2 godzinna drzemke...

też nie podałeś argumentów...to są argumenty przeciw ładowności sond a nie przeciw ankiecie

1. nie znam danych końcowych ale po pierwszym dniu ilość graczy z uni ładownością i bez którzy tutaj przeszli jest podobna

2. chcesz powiedzieć że jak wszyscy zaczniemy farmić MTkami to Twoje szanse na dobre farmienie nie spadna?

Eh doktorku doktorku... Jest napisane "możliwość", a nie "po fuzji będzie ankieta"... więc to ty nie łapiesz... ale nawet nie liczyłem, że załapiesz..

Do wampek też się nie potrzebnie przyczepiłeś, bo jako jeden z nielicznych uargumentował to że ankieta powinna być.

a ten wątek dotyczy ankiety a nie samej ładowności sond,

moim zdaniem warto zrobić ankietę aby na tem moment zakończyć dyskusje i żeby gracze którzy przeszli tutaj z uni z ładownością sond wiedzieli na czym stoją i mogli podjąć decyzje co zrobić z sondami...czy tez gdzie przeniesc sobie planety...wielu graczy eko [w tym i ja] mialo planety we wszystkich galach ustawione pod farminie sondami...teraz takie ustawienie planet moze im juz nie byc potrzebne

Kolejka 3:

Włochy – Walia 3:2

Turcja – Szwajcaria 1:1

Ukraina – Austria 2:1

Macedonia_Północna – Holandia 0:3

Rosja – Dania 1:2

Finlandia – Belgia 0:3

Chorwacja – Szkocja 2:1

Czechy – Anglia 1:3

Słowacja – Hiszpania 1:2

Szwecja – Polska 2:1

Portugalia – Francja 1:3

Niemcy – Węgry 3:1

Kolejka 2:

Finlandia – Rosja 1:2

Turcja – Walia 2:0

Włochy – Szwajcaria 3:1

Ukraina – Macedonia_Północna 2:1

Dania – Belgia 1:2

Holandia – Austria 2:1

Szwecja – Słowacja 2:0

Chorwacja – Czechy 3:1

Anglia – Szkocja 3:1

Węgry – Francja 0:3

Portugalia – Niemcy 2:2

Hiszpania – Polska 3:1

Kolejka 1:

Turcja – Włochy 1:3

Walia – Szwajcaria 1:2

Dania – Finlandia 3:0

Belgia – Rosja 3:2

Anglia – Chorwacja 3:1

Austria – Macedonia_Północna 3:1

Holandia – Ukraina 3:1

Szkocja – Czechy 3:2

Polska – Słowacja 2:1

Hiszpania – Szwecja 4:1

Węgry – Portugalia 1:4

Francja – Niemcy 3:2

To jest jakaś ustawka? :beaten:

Jak można co kilka dni złoma dostawać... bez starania się o to?! :<

można...wystarczy ze jakis sojusz sobie Ciebie upatrzy i pod kazda kolonie masz ich kolonie lub lotke....wtedy na speed uni sa u Ciebie w mniej niz 10 minut...Leda dos szybko zaczela umierac wiec zbyt wiele aktywnych celow nie mieli...duza czesc alebo stawial bunkry i nie miala floty albo gral od fs'a do fs'a

duza czesc tych St to byly rozbite floty ekspedycyjne lub zrzut surowcow przed fs'em , wiec dla mnie strata żadna...jedynie statystki mam kiepskie:(

co do Twoich wyliczen z Astro 25 trudno mi sie odniesc, bo nie wiem jaka predkosc przyjąłeś przy obliczaniu

jesli popatrzysz na czas przy 12 planetach po 18-20 lab to badanie astro na 25 poziom przy odkrywcy i sztabie z zadan lub przy evencie spada do 2-2,5 miesiecy i wtedy niektorzy nie potrzebuja tego przyspieszać i wydawac astro

tak, rozumiem...tak jak pisalem o moim podejciu a nie ze to cos zlego

zgodze sie z ostatnim zdaniem :)

grandholy,

ciezko jest odowiedzieć na Twoje pytanie. Wszystko zalezy od:

-Twojego stylu gry oraz czasu poświeconego na gre

-parametrów uni

-klasa jaka grasz

-czy sam czy masz sojusznikow

-żywotności uni

-czy farmisz idlaków

Obie argumentacje:

1sza za 50 wolnych pol wystarczy Ci na kilka lat

2ga ze wieksza wielkosc planety jest wiecej warta nic eko

sa moim zdaniem właściwe, wszystko zalezy kto jak gra.

Osobiscie nie popieram takiego podejscia z wyburzaniem wszystkich labek, stoczni i silosow zeby zyskac dodatkowe pola, ale rozumiem jesli inni je kasuja.

Ja osobiście na xanthosie w momenci gdy była aktualizacja wprowadzajaca klasy i planety powyzej 300 pol na 8 pozycji zaczelem kasowac planety z 250-270 polami....przy odpowiednim eko i farmieniu idlakow oraz sprzedazy dexu mozesz odbudowac jedna planete w 1,5-2 tygodnie a masz dodatkowe 40-70 pol

Na Twoim miejscu skasowałbym jedna planetę postawil nowa z 300 polami...stawiasz nanity na 7 poziom i wtedy odbudowujesz kopalnie. Zobaczysz ile Co to zajmie i wtedy podejmiesz decyzje co do kolejne koloni.