Posts by BlackLatteCoffee

Na naszą skrzynkę pocztową zostanie wysłany kod potwierdzający wolę zmiany hasła, który należy wpisać we wskazanym wierszu:

nie otrzymuję kodu na skrzynkę pocztową . Mail poprawny , kod wysłany kilkakrotnie ,oraz odczekanie ponad doby nie pomogło

co w takiej sytuacji jak mogę zresetować hasło ?

w skrócie

- polskie konto było na cmentarzu

-przeniosłem na zagraniczne uni( wiedziałem że dostane bana bo konto było od razu top 2 ,ale chodziło o sprzedaż surki za ganicą /push jak zwał tak zwał

- po dokonaniu nikczemnego aktu pushu po kilku dniach - ban i informacja żeby kontaktować się z supportem ,nie pierwszy raz i nie pierwsze konto wiec wiedziałem co i jak robić ( zwykle wybierałem inne uni i zostawałem ręcznie tam przeniesiony / lub czekałem na banie 60 dni i wracałem na cmentarz

Tym razem wybrałem opcje 2

po 60 dniach bana powrót na cmentarz ( tylko że w między czasie była aktualizacja / zmiana zasad na cmentarzu

teraz mam do wyboru tylko zagraniczny serwer na którym byłem wcześniej ,czyli ten na którym dostałem bana i na którym jestem top 2 / nie mogę tam wrócić bo dostane bana / nie mogę wybrać innego kraju :D

podobnie stało sie z innym kontem które miałem wcześniej na Francuskim serwerze / wróciło na cmentarz i teraz tylko mam do wyboru Francję (tutaj akurat mogę wrócić i grać bo są serwery gdzie będę niżej niż 20 w top ,

ktoś miał taką sytuację ?

jakbyś czytał forum to wiedziałbyś, że to nie błąd a celowe działanie GFu, wiec nic nie zostanie naprawione dla mnie spoko :D

zapewne będziesz mieć do wyboru tylko te unie gdzie jesteś poniżej top 20 -nadal konta które mam na cmentarzu mogą migrować po świecie . nawet jeśli jestem w top 20 na wszystkich uniach (wtedy mam dostępne wszystkie )

jeśli jest chociaż jedno gdzie jestem niżej w top wtedy innych uni nie widzę , tylko to jedno

- czyli tak jak było do tej pory , nic nie nie zmieniło

czy zasada dotyczy polskich kont ? czy ogólnie wszystkich

co z kontami np hiszpańskimi (lobby i konto zagraniczne )

pytanie kolejne czy naprawione zostało to ,że otrzymuje się darmowe relokacje po przejściu przez cmentarz ?

bo mam już 50 darmowych relokacji konto chyba 3-4 razy było na cmentarzu

i najważniejsze czy jest to systemowo zablokowane czy można mimo wszystko przenieść a później czekać na bana ?

dex na pzcie /szybsze loty

Mały ukłon w stronę flociarzy od GF

pewnie tak jak ja , zauważyli spadek agresywnych graczy :D

wszyscy klepią eko/paczki/dopalacze40% itd

widać to w statystykach mało kto robi flotę a jak już to pojedyncze osoby (paczkomaty z przewagą 50x) jak już nie ma co z surką robić

ale grać flotą sojusz vs sojusz / albo kilkanaście osób z wyrównaną flotą i granie dla zabawy jest niespotykane

Nie grałem od roku i widać ogromną różnicę , miałem obawy żeby wrócić ale w końcu wykopałem konto z cmentarza wrzuciłem w jeden układ i klikam eko

zrobiłem przygotowania/ bunkry plan fsów ,chowanie surki w badaniach i po co to wszystko :D jak mam dwa skany na tydzień :D i ograniczyłem sie do 30min w grze dziennie

a uni ma 1,5roku

nudyyyyy

U mnie brak VPN czy czegoś takiego (Jestem w polsce)

na laptopie (wi fi) płatnosc w euro 4.99e 120tys anty

na laptopie (internet udostepniony z tel- dane) płatność w złotówkach 19,99 zł 150tys anty

na telefonie (wi fi) płatność w euro 4.99e 120 tys anty

na telefonie (dane) płatność w złotówkach 19,99 zł 150tys anty

nie działa

opera / mozilla /chrome / safari

przez stronę GF / lub ogame

reset hasła działa -dostaję kod do resetu na maila

resetuje i dalej nic , nie poprawne dane logowania

wszystko działa jak powinno ale tylko na telefonie na danych , a na wi fi nie

święta święta i po świętach dlatego wracam do tematu

nadal nie mogłem założyć nowego lobby

udało się w końcu na telefonie na danych ,bo przez wifi też nie działało

mam teraz nowe puste lobby do którego nadal nie mogę sie zalogować przez przeglądarkę w laptopie

email i hasło jest w 100% poprawnie wpisane

później wyskakują obrazki przeciągam [mniam] pingwina czy innego bałwana na tort żeby po chwili dostać informację o błędnym haśle

Moderator kasai:
    Upominam za używanie wulgaryzmów.

po długiej przerwie w ogame chciałem zagrać od nowa.Mam jednak problem z założeniem nowego konta

użyłem nawet nowej poczty itd

po rejestracji wyskakuje potwierdzenie w postaci tych obrazków a pozniej informacja o błędym adresie email lub haśle

Przy każdym odświeżeniu planety (przejście pomiędzy planetami, klikniecie podglądu, przejście miedzy zakładami) zawsze zmienia mi ilość metalu na planecie na 1.813... mogę mieć naprodukowane tysiące jednostek a po kliknięciu czegokolwiek zmienia się na 1.813...

u mnie tak samo ,ale wszystkie surowce :D, nie tylko metal

/ wydobywa się tylko jak się nic nie klika :D

a po odświeżeniu wraca do wcześniejszego stanu .

dajcie antymaterię jak nie ma wydobycia :D bo nie można nic potestować

To zmierza do tego zeby ogame umarło :D

Albo zminilo formę w grę mobilną

Z wygodniejszą grą z telefonu

Tylko czekac az pojawi sie

"Zabezpiecz flote przed atakiem na 6/8/12/24h"

Zamiast standardowego fsa

I " wylosuj wrogą planetę aby zaatakować i zdobyć surowce"

Zamiast przeglądania galaktyki

A może nawet :

Komputer główny rasy mechów obliczył z dokładnością 99.9%ze wroga flota która zaatakowała pobliska planetę wroci o 15 44 23

Czy chcesz przeprowadzić kontratak

Wybierz statki do ataku

Potwierdz

Powiadom sojuszników

😁

Dodadza jeszcze arenę walk czy cos takiego iogame pvp sie praktycznie skończy;)

Poklikałem trochę na PTS I mam obawy :D To malo powiedziane

Koszty budynkow bardzo małe (granie od startu jakos to zbalansuje bo na poczatku uni, jednoczesne budowanie standardowych budynkow oraz tych z form zycia. Pochłonie torche surowca i antymateri ;p)

Ale na starszych uni,koszt jest zerowy

Przy jednoczesnym absurdalny zysku Budynki.ktore na 20lvl podnosza wydobycie o 30 %a kosztują 2kk

Do tego badania ktore tez działaja na zasadzie %

Dodatkowo przyspieszenie statkow nie dotyczy wszystkich tylko tych z tej jednej planety

Czyli jedne pancerniki z planety x polecą 20min inne z planety y 18 mim

Np

Do tego techy- ta sama sytuacja

Dla kazdej planety inne techy inna ładowność

Co z acsem z 2ch różnych pozycji .czy gra to uciągnie ?:D

Budynek ktory na 15lvl chroni 30%zasobow przed rabunkiem :D

Edit:a no i drzewko technologi mozna w kazdej chwili zresetować

Czyli co ,wysylam flote ,resetuje drzewko i liczcie sobie ;)

GF primaaprilis byl 1.04 ;)

kiedy nowy gracz może wysyłać wiadomości w grze do innych graczy ?

jest jakiś czas po którym może to zrobić.Czy liczba punktów do osiągnięcia ?

Błąd zauważyłem na jednym z zagranicznych serwerów ,sprawdziłem w Polsce i też występuje

Podczas skanowania z poziomu galaktyki można przeskanować gracza słabszego a dokładnie jego moona

ale nie do końca :D

bo gra się gubi i wysyła sondy na innego losowego moona -albo takiego który jest najbliżej na tej wysokości (pozycji w układzie) tego nie sprawdziłem ,ale wysyła za kazdym razem na tego samego

można to sobie sprawdzić- znajdujemy słabego z moonem z poziomu galaktyki klikamy na moona (nie zawsze można kliknąć -odświeżenie gali pomaga ) dostajemy komunikat o wysłanych sondach ale na inne kordy

Raczej nic to nie wnosi do gry ale to chyba błąd ,to zgłaszam