Jeśli znają tą sytuacje od 3 tygodni to nie powinno to być już naprawione?
A jeśli nie potrafią naprawić to czy serwery nie powinny być OFF przez ten czas?
Przecież to jest bug krytyczny który ma realny wpływ na grę !!!!!
Jeśli znają tą sytuacje od 3 tygodni to nie powinno to być już naprawione?
A jeśli nie potrafią naprawić to czy serwery nie powinny być OFF przez ten czas?
Przecież to jest bug krytyczny który ma realny wpływ na grę !!!!!
odkrywca ma 24 krotnie wyższe łupy na moim uni, tak 24 krotnie większe nagrody z ekspedycji
x12, a nie x24
Łupy powyżej 60kk potwierdzone, kalkulator mówi, że na speed x8 max to 120kk więc około 3,5k dtków
tylko na dione jak grałem na na oczy nie zobaczyłem nic powyżej 72kk mety i taki event sie trafił może ze 3 razy a wysłałem łącznie około pewnie 2k ekspów
ty liczysz tylko na maksymalnych liczbach a w rzeczywistości nie jest tak kolorowo to że odkrywca ma duże zyski zależy tylko od jego aktywności jak robiłem po 130 ekspów dziennie to i 400-500kk dziennie było zarobku razem z flotą a w tym czasie jako generał możesz trafić x razy tyle rozbijając czyjąś flotę
Ale gościu czy ktoś ci karze grać generałem? Robisz gówno burze nie wnoszącą nic do gry jak sama nazwa klasy wskazuje jesteś generałem floty który ma się skupić na atakowaniu innych a nie na wysyłaniu ekspów od tego jest odkrywca tak samo jak zbieracz jest od tego by zbierać surowce na dalesze kolonie a nie wysyłać ekspedycje. Od samego początku założeniem klas było wybranie klasy pod swój styl gry a nie żeby wybierać daną klase bo jest op. jak to było kiedyś w przypadku odkrywcy i wysyłaniu na ekspedycje floty bojowej po pz teraz już sie to nie opłaca a generał od samego początku nie był zmienioną klasą jeśli by nawet miał 50% tego zbierać co odkrywca bo każdy by nim grał bo tak naprawdę jedyne co ma odkrywca to właśnie ekspy i ilość pól planet bo reszta bonusów tej klasy można w dupe sobie wsadzić gdyż nie jest użyteczna idkalków na uni nie ma już prawie wcale opłacalnych tak jak to było kiedyś że na starszych uni było sie w stanie z idlaków wyciągnąć drugie tyle surowcy co z wysyłania ekspów
Display MoreNie należy ruszać klas. Każda coś daje. Każdy gracz może wybrać najbardziej odpowiednią do swojej strategii gry.. . mistrzou zazdrościsz odkrywcy, że ma większe zyski z ekspedycji niż generał a odkrywca ci odpowie a dlaczego generał dostaje dodatkowe poziomy technologii bojowych? Odkrywca żeby dorównać generałowi w tych technologiach musiałby zablokować laboratorium na długi czas a i zainwestować ww to masę surki. W niektórych eventach można wygrać zmianę klasy nic nie stoi więc na przeszkodzie żeby je od czasu do czasu zmieniać. Ja sama zmieniałam już swoją klasę trzy razy i mam jeszcze w zapasie odkrywcę i zbieracza.
Po 1 z różnicy w łupach odkrywca z palcem d w.. sobie podbije te technologie o 2 poziomy wzwyż i wyrówna się z generałem. Po 2 na długie researche po prostu czeka się na event redukcji czasu badań, aktywuje technokratę i po taniości skraca czas badań najpierw o połowę i drugi raz by zakończyć. Przykład różnicy w praktyce:
Ja generał mój max jak do tej pory:
Wynik ekspedycji [4:400:16]28.03.2022 21:49:12
Od: dowódca floty
Twoja ekspedycja natrafiła na małą asteroidę, z której można pozyskać trochę surowców.
Zrabowano: 566.666 Deuter.
Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.
Kolega odkrywca:
Wynik ekspedycji [4:406:16]Udostępnione przez nitru 29.03.2022 16:06:54
Od: dowódca floty
Twoja ekspedycja przez przypadek natrafiła na w pełni załadowany, ale opuszczony konwój fregat. Udało się odzyskać część surowców.
Zrabowano: 18.000.000 Deuter.
Wpis z dziennika pokładowego oficerów komunikacyjnych: Zdaje się, że ta część wszechświata jeszcze nie była badana.
Display MoreJedyne co bym zmienił, to algorytm ekspedycji.
W tej chwili wielkość ekspedycji zależy od top1. Ale jak top1 wpakował kasę i bardzo odstaje od całej reszty, to automatycznie zyski z ekspedycji też odstają od normalnego rozwoju gry.
Proponowałbym aby brać top100, albo jakąś średnią z topki czy coś.
Tak jak jest obecnie, efekt jest taki, że grając intensywnie odkrywcą jest taki etap dość wcześnie, taki "kryzys urodzaju", że gracz dostaje więcej surowców niż jest wstanie wydać. To jest taki moment mniej więcej pomiędzy rozwojem Astro 1 a budową Nanitów 3. Jest taki moment, gdzie cały dorobek pcham w Nanity na wszystkich moich planetach, bo po prostu surowców tak dużo spływa...
Później się to juz stabilizuje i normalizuje, ale teraz na Earth mój główny dochód to nadal są ekspedycje. Pewnie gdybym bardziej latał po aktywnych graczach to by juz warto było Generała brać, ale nie mam tyle czasu na grę by to zrobić.
Zgadzam się. Ten algorytm brania wielkości nagrody od top1, który zawsze i wszędzie gra pay2win podbija tak niebotycznie nagrody z ekspedycji dla pozostałych graczy, że w początkowej fazie gry granie generałem czy zbieraczem to samobójstwo w porównaniu do tego jakie łupy zwożą odkrywcy. Nie chodzi mi o zredukowanie / zmniejszenie nagród dla odkrywcy ale fakt, że na pewnym etapie gry gdy grasz generałem czy zbieraczem te maksymalne 5kk łupu i to bardzo rzadko i na farcie z ekspedycji staje się totalnie nieopłacalne i tymi klasami w ogóle nie opłaca się robić ekspedycji. To zabiera możliwości dla tych klas podczas gdy odkrywca korzysta z całego wachlarzu opcji jaki oferuje ta gra.
Aż się na forum ponownie zalogowałem z czym ty gościu walczysz klasy aktualnie można powiedzieć że są idealnie zbalansowane i wybiera się je odpowiednio od stylu własnej gry tym bardziej że GF jest tak łaskawe że po jakimś czasie uni daje ci darmową zmianę więc co za problem na początku wybrać odkrywcę bo to najbardziej opłacalne jak nie wydajesz tysięcy $$$ na gre stawiasz kolonie chcesz grać potem flotą to zmieniasz na generała i tyle nikt ci nie każe od początku wybierać generała a potem wymyślać niestworzone rzeczy żeby zaburzyć znowu w miarę "równowagę" klas
NO co gratki czekając na dtki opóźnione i po ciężkim dniu się zasnęło
Nie opłaca się teraz wysyłać floty na ekspedycje jedynie DT pionek i jakiś riper jeśli chcemy lepszą flotę na ekspedycjach. Więcej ryzyka z piratami niż to warte będzie.
Wiadome jest że nie dogodzi się każdemu ale z tego co widać większość osób z tych zmian się śmieje. Czy to normalne jest że osoba z 2kk pkt robi taki przyrost Evolution 23-01-22 / 25-01-22: +55 164 651(+2 598.20%) po dosłownie tygodniu grania i dziwnym trafem było to zrobione przed dzień wprowadzenia tych waszych śmiesznych zasad. Tak samo przyrosty top 1 po tygodniu serwera na poziomie ponad 150kk pkt
A wystarczyło by wprowadzić nie koniecznie łatwiejszy sposób ale na pewno był by dużo skuteczniejszy.
Obowiązek zgłoszenia darowizny spoczywał by na wysyłającym gdzie maksymalna ilość wysłanych surowcy nie była by większa niż 2-krotność pkt osoby obdarowanej ( to i tak jest wystarczająca ilość surowcy), oraz dać np: możliwość wysłania darowizny maksymalnie 5 razy w tygodniu przez jednego gracza.
Dodatkowo dodać zapis o darowiźnie która by nie musiała być zgłaszana dla gracza poniżej 100k pkt ( jednakże maxymalna darowizna nie mogła by przewyższyć wartości tych właśnie 100k pkt).
ALE WIADOMO TAKIE COŚ SIĘ NIE STANIE BO KOCHANE GF WTEDY NIE ZAROBI NA PACZKACH !!!!
ORAZ ADMINISTRACJO ZA WPROWADZENIA KOLEJNEGO BUBLA W ZASADACH PRZESZKADZAJĄCEGO NORMALNYM GRACZOM.
u mnie to samo a w pewnym momencie pokazywało flota 5/12 expy 5/5 a na podglądzie brak floty i bądź tu mądry kiedy ta flota wróci
Średnica: | 17.066km (33/321) |
mi sie wydaje że wszystko dobrze działa
No no królik się rozkręcił