Posts by Motyl17

Pomimo grania prawie 20 lat wciąż liczy się dla mnie ilość pól na planecie, jesli 8 ma 254, a planeta na 6 pozycji 301 (+30 na start) to jednak wybiorę 6, bo jest rozwojowa, plus lepsze wydobycie krychy, paczkami nie grałam i grać nie będę, u handlarza bywam rzadko, chyba, że z ekspów wpadnie, co mi po samej mecie wtedy, skoro nie wydaję anty bez opamiętania?

Ilosc pol się nie zmienia po fuzji. liczba planet = liczba przenosin, bo też galę zmienia.

Planety mozna poprzenosic na pozycje 7-9 lub jak sie nie gra z paczakmi 14-15 na deuter (sluszałem, że w przeliczeniu na metal jest wiekszy bonus niż na 8

To wiem, ale pisałam tu o znajdowaniu nowych planet, więcej pól, większe możliwości :) A nad przenosinami jeszcze się zastanawiam, może poczekam z miesiąc, co by się innym szalonym w układzie nie ustawiać :D

Nie zawsze 8-ki są najlepsze, z planet pomiędzy 6-10 przydziela losowo, bywa, że 6 też jest niezła

planeta na 8mej pozycji ma największy bonus do wydobycia metalu. Ot dlatego jest dla większości szczególnie ekowców najlepsza.

TR8uNtg.jpeg

Pomimo grania prawie 20 lat wciąż liczy się dla mnie ilość pól na planecie, jesli 8 ma 254, a planeta na 6 pozycji 301 (+30 na start) to jednak wybiorę 6, bo jest rozwojowa, plus lepsze wydobycie krychy, paczkami nie grałam i grać nie będę, u handlarza bywam rzadko, chyba, że z ekspów wpadnie, co mi po samej mecie wtedy, skoro nie wydaję anty bez opamiętania? :)

Na Kerberosie te 2 gale co dodali to zdecydowanie za mało.... robi się już taki burdel i taki ścisk że w wielu galach już nie ma nawet 1 wolnej 8mki...

jeszcze ze 2 by się przynajmniej przydały, a jeszcze od groma kont do przeniesienia zostało.

Nie zawsze 8-ki są najlepsze, z planet pomiędzy 6-10 przydziela losowo, bywa, że 6 też jest niezła

I znów spotykamy doktorków, w nowym niby składzie ale doktor Żiwago, sorry Kobra istnieje... cóź, zobaczymy czy i tym razen będzie zdejmował moony, żeby dopaść :)