Posts by Michael88

Czy team i ogame zastanawial sie aby dodac do sklepu dodatki ekspedycji ktore sa na eventach ?

Te ktore daja wiecej surowcow z ekspedycji? Czy zmniejszaja liczbe walk z piratami bądź skracaja powrot floty jezeli wystapi opoznienie? Fajnie by bylo zachecic i pomoc graczom ktorzy lataja ekspedycje...a nie tylko tym ktorzy paczki kupują...

A co się stało , może ktoś napisać ?

A tak w wielkim skrócie majs z kolegą (kolegami) kupił konto, majs miał mieć starcie top1 ogame, kolega (czy tam koledzy) surowce, zrobili to tak absurdalnie bezczelnie, że sprawa się od razu rypnęła, majs udaje, że on nie wiedzioł, on tylko rozkazy wykonywał, on czysty jak łza.

co racja to racja :trollface:

Szczerze,z opisow zle to wyglada, dziwie sie ze przy takim koncie jakie masz i tyle wsadzonego siana wogole podejmujesz sie jakichs krzywych akcji...

wielkie gratualcje dla Asha za ten zlom! Gradobitka bardzo dużo siedział i sporo latal, wydaje mi sie ze wiekszosc zlomow na Furii bylo wlasnie z jego reki wiec temu ten zlom cieszy podwojnie, procent rowniez zacny tym bardziej ze tylko 60 % zlomu z floty

Co do lamentu odnosnie pieniedzy, wielkosc konta...jak nie chce wam sie grac to pokasujcie konta albo dajcie urlopy i tyle, zaczęliście grac "bandycko" ,tzn macie urlop, schodzicie w nocy często i latacie na okazje, najbardziej denerwujący styl gry, nikt z nas chyba nie wylewał łez na forum pod stkami i "smrodu" nie robil

podzielam zdanie przedmówcy dotyczące olbrzymich niekiedy dysproporcji między graczami, a mianowicie w grze Ogame skończyły się mikropłatności, a zaczęło się nadmierne wykorzystywanie możliwości dokonywania zakupu "przewagi" w grze

niech mądrzy mi wytłumaczą jaki jest sens grania w grę - np 2 lata (gracz nie wydający $$$), jak to samo można osiągnąć w kilka dni (ty można byłoby podać kilka przykładów - ale to nie chodzi o to), moim zdaniem nie ma żadnego sensu = niestety, po co latać ekspedycje = jak można sobie otworzyć paczkę i mieć to samo i wiele innych przykładów

jednym z sensownych rozwiązań jest ograniczenie możliwości zakupu do określonej kwoty np. miesięcznie, lub chociażby ograniczenie zakupu surowców = ale jak wszyscy wiemy GF tego nigdy nie zrobi bo kto by uciął kurze złote jaja :)

Nie jestem zwolennikiem nakladania ograniczen, ograniczenia sa dla slabych...wiec zaproponowalem zdjecie ograniczen na klasie odkrywcy

jestem graczem który i " paczkuje" i gra odkrywca i doskonale widze mechanike, klasa odkrywcy i latanie na walki z piratami ozywiloby ta gre...wiem bo bylem jednym z pierwszych ktory poslal pancerniki na ekspedycje w ramach eksperymentow i bylem milo zaskoczony, od razu zaczalem stawiac pancerniki na szeroka skale i przestalem kiedy GF nalozylo ograniczenia...i zapewne 95% graczy jak nie 99% zrobilo to samo..

Aż mi się skojarzył ten temat z https://board.pl.ogame.gamefor…ostID=5314740#post5314740

W zasadzie od początku tej gry gracze mają wrażenie że gra chyli się ku końcowi, a jednak nadal ma się całkiem nieźle :kawa:

moze GF przywroci walki z piratami na odkrywcy? Tak zeby wszyscy byli zadowoleni, kto ma pieniadze i checi bedzie robil paczki a ci co nie beda chcieli paczek beda grac na odkrywcy i latac na piratow, przywroci to ilosc graczy plus wyrowna troszke szanse, duzo zacznie stawiac floty, bedzie na co latac i co walczyc to i ci co paczki robia beda chetniej doladowywac by floty stawiac.. wg mnie jedyne rozwiazanie, wszyscy byliby zadowoleni

Kilka lat nie byłem na forum ogame

...

A Więc wg mnie

Pokojowe x 5

Ładowność sond szpiegowskich: NIE

ZMIANA ZLOMU 70% flota 30 % obrona albo 80 % sama flota bez zlomu z obrony

Brak pomijania pustych układów

Jest duzo ciężej wyliczyć jakąkolwiek flote a ktos kto jest 100 ukladow dalej zamiast leciec 45 min, leci 19 min....wg mnie bezsens szczegolnie ze gracze nie budują flot...

Wiec sugeruje:

Wg mnie GF powinno oblokowac potencjał walk z piratami i obcymi podczas ekspedycji...dla klasy odkrywcy, a to ze względu na to ze osoby majętne maja duzo większe szanse na szybsze rozwinięcie konta niz osoby których tych pieniędzy na antymaterie nie mają, nie zaglądam również nikomu do portfela ale ogame sie wyludnia i wielu graczy kończy grac przez dysproporcje paczkujących względem tych którzy nie paczkuja...przy obecnej sytuacji osoby latajace ekspedycje bez anty nie mają żadnych szans,poza tym flociarzy ubyło...osoba paczkujący moze dorobic sobie 10 mld floty od tak....osoba bez paczek nie może...

Więc drogie GF, czas chyba przemyśleć temat, jedynym możliwym chyba rozwiązaniem zeby gracze wrócili chętniej to uwolnić ponownie potencjał walk na odkrywcy z piratami, ludzie zaczna chętniej grac i przede wszystkim budowac floty, wieksza rywalizacja, bardziej wyrównana walka, wg mnie takie osoby rowniez beda paczkować, bo można grac na odkrywcy i robic paczki dzięki formom zycia...czekam z niecierpliwością