Posts by Geralt

Porozmawiajmy o Ogame.

Ponieważ zdanie GA znam (logi gry wskazują, że było używane oprogramowanie automatyzujące). Ciekawi mnie zdanie innych graczy. Poddaje się pod wasz osąd. Ciągle podkreślam i będę podkreślał, że nic nie używałem. Dlaczego zakładam ten temat? Ponieważ liczę, że wyjdzie z tego merytoryczna rozmowa i może się zmieni spojrzenie administracji na boty. Może, choć płonne nadzieje, przestaną banować niewinnych, a zajmą się prawdziwymi oszustami?

Przeszło tydzień temu zakończył mi się ban na Quantum za moje rzekome używanie niedozwolonego oprogramowania. Temat zakładam dopiero teraz, bo nie było czasu ani zdrowia zejść nawet z urlopu a co mówić o napisaniu rozległego tematu.

Do tamtej pory było to słowo przeciwko słowu. I pare osób pisało, że zazwyczaj w takich przypadkach jest coś narzeczy. Ciężko się z nimi nie zgodzić, ale to ciągle było słowo przeciwko słowu.

Teraz zagram w otwarte karty. Ogame tracker zbierał dane na temat mojej gry od 5 grudnia, kiedy go zainstalowałem. Przy założeniu, że konto wyciągnąłem z cmentarza 7 września ubiegłego roku, a po raz pierwszy od tego czasu urlop zdjąłem 24 października ubiegłego roku. Wrzucę tutaj pare screenów z małym komentarzem, a wy drodzy gracze, ocenicie czy te dane z OGT potwierdzą używanie bota.

Nie wiem czy te dane można zmanipulować. Jeśli tak, to nie umiem tego zrobić.

Proszę o spokojną, merytoryczną rozmowę. Jeśli uważasz, że używałem bota to napisz dlaczego. Jeśli uważasz, że go nie używałem to napisz dlaczego. Jeśli nie masz do napisania nic konstruktywnego, nie pisz. Ten temat nie ma być "płaczem". Ma tu być jak najwięcej suchych danych, merytoryki.

moje zainstalowane dodatki do chrome. na nim najwięcej czasu spędzam.

grudniowe ilości ataków początek grudnia spędziłem na L4 więc jest w tym okresie sporo ataków.

ilości, które wtedy wyfarmiłem. w grudniu.

styczniowe ilości ataków. podobnie jak początek grudnia tak i początek stycznia (2 stycznia byłem jeszcze w pracy, inwentaryzacja) spędziłem na L4. Od tamtego czasu Marichuana się ze mnie śmieje, że powinienem zmienić nick na L4. :lool: od 6 stycznia wróciłem do pracy. Ban wszedł 26 stycznia, więc później nic nie ma. Pojedyncze picki w ilościach ataków to zazwyczaj niedziele, lub dni, bardzo luźne i po pracy mogłem trochę więcej posiedzieć niż zazwyczaj.

ilości wyfarmionych surowców. w styczniu.

wydobycie. sukcesywnie rosło, po powrocie wyrównałem metal na 46, podniosłem kris na 37 i zacząłem robić metal na 47.

zresztą, w co inwestowałem potwierdza mmorpg-stat

surowce z ekspedycji, sporadycznie udawało mi się z nich wyciągnąć więcej niż 1kkk. raczej wtedy kiedy w pracy był luźniejszy dzień i z kiwiego na telefonie albo firmowego kompa puściłem expy. Farmić w pracy, na początku farmiłem, ale zaczęli się czepiać.

Spore przyrosty punktowe? Oczywiście, zdaję sobie z tego sprawę, że małe nie są. Nie mniej ogromne nadwyżki dexu z farmienia przeznaczałem na handel. Część tylko na badania i formy życia, te drugie jeszcze u mnie raczkowały, tych pierwszych nie skracałem. Było tego dexu sporo, często około 1,5kkk tygodniowo, kiedy tylko na 2 największych dni na screenach sumarycznie wyszło mi tego deu 400kk. Nie używałem handlarza, zwyczajnie oszczędzałem anty na relokacje na 8 pozycje. Kredyt hipoteczny nie pozwala na zakup anty w ilościach większych niż raz w miesiącu maks 200zł. Handel szedł z innymi graczami, bodaj od stycznia (nie pamiętam dokładnie) z jednym z graczy ze ścisłej czołówki. Nie będę pisał z kim. Wyśle mu ten temat, jeśli zechce to potwierdzi. Wprowadzenie sztywnego przelicznika 3-2-1 mnie ucieszyło.

Jak farmię? Sondy dla mnie to byłaby męczarnia bo jak latały farmienia to miałem czas na gotowanie, sprzątanie, zmywanie. Wysyłałem pionierów. skanowanie okolicy po 50 układów w lewo i 50 w prawo, AGR robił tabelkę. scrollem klikałem w ilość pionierów, wskakiwałem do zakładki obok 3x szybki enter. scrollem zamykałem zakładkę po czym kasowałem skan w tabelce. i tak puszczałem na jedną okolice zazwyczaj max 3 fale (około 1,5 godziny). Mogę nagrać film jak to robię i wrzucić.

Specjalnie pod farmienia zbadałem ostatnio komputerową na 22 poziom, miałem odpalone wszystkie przedmioty pod sloty flot. mimo, że ekspy mi nie dawały tyle co widziałem, że potrafią dać to te sloty też miałem odpalone. Specjalnie pod farmienia badałem napęd nadprzestrzenny na 18 poziom i przymierzałem się do komputerowej na 23.

Można zauważyć, że w chrome mam otwarte drugie okno. Jest ono otwarte na drugim monitorze, na nim w trakcie gry w Ogame, jak i inną grę, w którą grywam na zmiane z Ogame (wtedy konto leży na cmentarzu). Na nim oglądam filmy oraz materiały na tematy, które mnie interesują. Zainteresowania mam rozległe.

Moja opinia? Podejrzewam, że bot dałby większą równomierność w ilościach wysłanych ataków. U mnie ilości potrafią być bardzo różne.

Jeśli jest coś, co ktoś będzie chciał abym podesłał to niech pisze, doślę.
    Pozdro.

Witajcie.

Jeśli kiedykolwiek dostałeś bana na konto, a uważasz, że jesteś niewinny, daj znać w tym temacie.

Nie bój się. To, że jesteś klientem/konsumentem, nie znaczy, że nie masz żadnych praw.

Wszystkich innych krzykaczy proszę o poniechanie niepotrzebnych postów.

Pozdrawiam.

smOOk zależy mi na wyjaśnieniu tego, po pracy poszukam jak tutaj przez forum do Ciebie napisać.

bobro bober kurrrrde! :D

Też kiedyś oberwałem za niewinność. Przykra sprawa.

Przyjmij karę z pokorą, postrasz jakimś armageddonem ale na cuda nie licz :trollface:

no właśnie widzę, bo pisałem wyżej do GF niż nasze polskie bagienko. tam zepsucie podobne, jak nie gorsze.

Moderator Ruda:
    Posty połączono

Nie robiłem. dla mnie sen jest ważny. względy zdrowotne. po za tym na quantum są osoby, które latają tylko w nocy. i takie robienie exp to tylko zaproszenie dla nich, jak zobaczą troche sury które te expy przywiozły. a łatwo się wstrzelić. czasem nawet rano przed wyjściem do roboty moge puścić a zapominam...

Ostatnia opcja gdzie można się było czepić. Ucieczki. Umiem się upilnować, swego czasu lat temu pare kampiłem i podstawiałem gsy, nawet ST tak strzeliłem choć nie pamiętam nicku agresora. Ale jeden Smyk mnie trafił, jak lecąc na śmieci podmienił małą flote na ow i pancki. Stare dzieje poprzedniego forum. teraz podstawki w mojej sytuacji nie mają sensu, za duże floty latają.

Jest pewno kółko wzajemnej adoracji, które próbowało mnie spakować w recki. Nie raz któryś na mnie leciał więc albo pisałem, że jestem, albo (i tu cały pies pogrzebany) uciekałem na stacjonuj na planetę zamiast kolonizuj czy zbieraj. widać, jeden z nich napisał ticket.

A miałem nieprzyjemność dowiedzieć się jak taki bot działa, kiedy chciałem jednego zezłomować na Betelgause i mi notorycznie uciekał.

To najprawdopodobniej wyczerpuje temat, szkoda tylko, że GO nie umie się przyznać do błędu, bo ja tutaj też nie mam sobie nic do zarzucenia.

Edit: skoda tylko, że nie da się wejść, ale sam temat pokazuje, że kampiłem. tego było więcej, a niedziałający link mam z mesengera, bo go znajomej z u22 wysyłałem :D

https://board.pl.ogame.gamefor…lo-tommy-vs-drak-2639-03/

Moderator Ruda:
    Niegrzeczny zwrot ciach

Takie pytanie do osób kompetentnych oraz innych z podobną sytuacją.

Kiwi Browser.

Niby używałem jej tylko do puszczenia ekspedycji w pracy, ale może to to sypie w logach czymś co pozwala im myśleć, że lecisz na bocie mimo że faktycznie nie lecisz?

Wiem, że to tylko przeglądarka, ale może warto to sprawdzić.

A jeśli było więcej osób, które uważają, że straciły środki w sposób niesłuszny i niejasny to ja bym doradzał zebranie się w grupę i objęcie drogi prawnej.
    Na pewno ja bym tak zrobił gdyby sprawa dotyczyła mojego konta.

W sumie masz rację, jeśli więcej osób się tutaj zgłosi niż ja i Zagubiony to może wyjdzie z tego jakiś pozew zbiorowy.

Dzięki Dkson za posta, bo ja pewnie bym go napisał z dużą ilością wulgaryzmów. ale póki co ochłonąłem.

Fenrir jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to wstrzymaj klawiaturę.

lukas26 nie farmie sondami, jedynie pionierami.

Na ticket dostałem odpowiedź, że "W Twoim wypadku niestety odnotowano osiągnięcia których nie da się osiągnąć bez takich dodatków."

Niestety nie zostałem nawet poinformowany, co to są za osiągnięcia, nic mi nie zostało póki co udowodnione. Grałem uczciwie, miałem spore przyrosty punktowe, bo robiłem dziennie ponad 100 expedycji, całkiem solidne wydobycie, do tego sporo pionierami latałem po idlerach(mając bez mała 40 lat na karku i nie mając rodziny, mam troche czasu wolnego). nadmiar dexu sprzedawałem, ostatnio Guff (pozdrawiam serdecznie) regularnie skupował w niemałych ilościach. Dlatego też rozważę wystąpienie na drogę prawną o zwrot, co do złotówki, wszystkich pieniędzy jakie tutaj wydałem. Za kodeksem cywilnym

Art. 6. Ciężar udowodnienia faktu spoczywa na osobie, która z faktu tego
    wywodzi skutki prawne.

Poszukam dalej paragrafów, na które mogę się powołać.

Pierwszy kontakt z tą grą miałem w 2007 roku, szkoda, że po tylu latach gry (choć z przerwami) tak się ta przygoda kończy. Bo jeśli administracja banuje za niewinność, a swoim kolegom pozwala się pushować to nie jest to normalna sytuacja. Prawda Ruda? Jak tam, dalej koledzy z winter mają zeszycik z hasłami do pushówek? Yossarian wspominał o nim na discordzie, jak jeszcze na quantum byliśmy razem w sojuszu NPF.

widze, że doskonale wiesz kiedy działają. coś jeszcze potrzeba, żeby widzieć intencje tego człowieka? :D

i nie, nie mówie o czasie obecnym geniuszu.

pytanie tylko do czego twórca tematu tutaj zmierza z swym początkowym pytaniem ?
    większość się już domyśla, ale łatwiej napisać to wprost

kolo szuka usprawiedliwienia do farmy botem, już 2 bany wyrwał.

wokół niego na galach wszędzie świecą się idlerzy i zawsze jest wyfarmione do czysta. kwestia czasu jak wyłapie perma.

Czy obrońca ma na planecie Rocków i wybudowaną Fabrykę wydajnego recyklingu na 7 poziom?

Bo wychodziłoby, że zebrał dokładnie 4,2% z PZ, a to odpowiadało by 7 poziomowi tego budynku.

Trafiony zatopiony. człowiek uczy się ogame całe życie :) musze zmienić cel o który rozbijam floty z expów ;)

U mnie coraz to gorzej z tych ekspedycji wpada. Średniego dropa to widzę 3-4 razy na 100 lotów. do tego średnia ilość pustych lotów to 30% jak patrzeć tydzień do tygodnia i miesiące. dziś odnotowałem 37% pustych. Max drop to raz na kwartał trafię. badania stale jakieś rozwijam ale zamiast więcej to jest coraz mniej.
    Moje pytanie jest proste czy coś z tym będzie robione? czy jest jakiś magiczny sposób na poprawę dropu z ekspa?

Wstrzymaj się póki co z rozwijaniem badań do ekspedycji do czasu, aż pojawi się oficjalny jakiś komunikat...