Gratki ładny złom miło zobaczyć hehe
bo 3 dni temu sam dostałem złoma od EKO z głupiego powodu zwlekania wejścia na konto
Ale gram dalej
Posts by klodi86
-
-
-
-
cr-pl-260-c6234fe2312a65c12bac85741c4369da4f9e60bc
Dnia 08-12-2024 --:--:-- następujące floty spotkały się w walce:
Agresor Akslin [B_G]
Ciężki myśliwiec 1
Krążownik 1
Lekki myśliwiec 33
Mały transporter 1 ( -0 )
Duży transporter 31 ( -0 )
Lekki myśliwiec 13 ( -0 )
Ciężki myśliwiec 1 ( -0 )
Krążownik 1 ( -0 )
Lekki myśliwiec 33 ( -0 )
Agresor stracił łącznie 0 jednostek.
Obrońca stracił łącznie 2.000 jednostek.
At these space coordinates now float 0 metal, 0 crystal and 0 deuterium.
Agresor przejął łącznie 1.174.610 jednostek.
Szansa na powstanie księżyca 0%.
Złom zebrany przez atakującego/atakujących.
Podsumowanie zysków/strat:
Podsumowanie agresor
Metal: 773.436
Kryształ: 308.433
Deuter: 92.741
agresor zyskał łącznie 1.174.610 jednostek.
Podsumowanie obrońca
Metal: -775.436
Kryształ: -308.433
Deuter: -92.741
obrońca stracił łącznie 1.176.610 jednostek.
-
Ładnie
fajnie zobaczyć taki raport
Widzę tu dużo hipokryzji. Sam rozbiłeś swoją flotę o bunkier z dużo mniejszym zyskiem (mniej niż 1mld zysku, starcie wklejam poniżej dla odświeżenia.
Zgadzam się z Tobą już po pierwszym komentarzu jaki wymieniłem z tym graczem Hellgodx i po obserwacji tego w jakim stylu pisze na forum ten gracz. Podejrzewam duże rozlewające się Ego niestety zła cecha u ludzi wymagająca pracy na dobą
-
Co wy macie z Tymi prędkościami flot
X8 pokojowe
x2 wojenne i obronne albo x2 albo x3,4 nie ma sensu dawać obronnych niżej niż wojennych a najfajniej się gra na 4 galach i wcale nie będzie ciasno
Może dlatego pokojowe wszyscy chcą wysoko żeby szybciej dolot do ekspedycji był
-
Witam
Chciał bym zaproponować ustawienia serwera ( Nie są to moje wymagania i wcale nie musi się to ziścić ) niektórzy na tym forum traktują Propozycję i Prośby prawie jak atak
do rzeczy :
Propozycja nazwa : primordial
• prędkość ekonomii 8x lub 10x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)
• prędkość badań 16x
• prędkość flot pokojowych 3x czasem kusi 4x
• prędkość flot wojennych 1x lub 2x
• prędkość flot obronnych 1x
• 70% lub 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
• spalanie deuteru 50%
• aktywna ładowność sond szpiegowskich
• deuter na polu zniszczeń
• 5 galaktyk lub 6 galaktyk
• ACS
• +20 pól lub • +30 pól
AM 15 k
Czy była by możliwość blokowania paczek i kupowania surowców w pierwszym etapie gry 7-20 dni ? Reszta sklep kantyna dopałki Aktywna za AM
Propozycja na przyszłość :
Myślałem też nad propozycją co do informacji kto gra jaki gracz kupuje Antymaterie a jaki nie na przykład (ikonka AM banknot) gracz kupuje AM podładowany
bez ikonki nie kupuje AM i była by jasność kto jaką grę preferuje
czarno na białym przy nicku albo w profilu.
Pozdrawiam klodi86
Początek Uni 17 B.S.N.T
Uni 29 Uni jupiter i leo
Obecnie Ceres
-
Trochę odbieracie od tematu to raz, a dwa - pomysły na nowe uniwersa - jest osobny temat, bez sensu co dwa/trzy tygodnie tworzyć kolejny temat o tym samym.
Generalnie dyskusja o konfiguracji nowych uni link poniżej:
Nowe uni - nowe możliwe opcje
Dziękuje jestem nowy i nie widziałem że co tydzień jest taki rytuał tworzenia na ten temat
udam się do odnośnika który został podany
Pozdrawiam
-
No widzisz, ty cały czas piszesz, że wszystko rozumiesz a jakoś tak mam poczucie że nie bardzo.
Nie sądzę że napisałem gdzieś że wszystko rozumiem to twoja opinia, to pochopny wniosek
Od początku grałem odkrywcą ostatnio zmieniłem z nagród na zbieracza i gen później testuje od tygodnia. Myślisz że nie ma problemu z kupowaniem paczek ja po 7 dniach gry w pierwszym etapie gry 20 do 50 graczy ma tyle punktów że nie wiesz skąd tyle na klikali nie pisz mi tu proszę że w pierwsze 7 dni ktoś setki ekspedycji wysyła ciekawe jak chyba tylko z doładowaniem to Ty tu teraz piszesz jak byś znał strategie każdego gracza i co robi na koncie. Wystarczy spojrzeć po 7 dniach gry na pkt i punkty i czas w jakim je zrobili się nie zgadzają ! ja nie mam nic przeciwko temu że ktoś jest lepszym graczem od mnie w dalszym etapie gry i nie mam parcia na wysokie TOP wiec wiesz patrz na swoje konto patrze na inne też ale nie mam czego zazdrościć nie mam 17 lat a to jest gra nie gram pierwszy raz myślę że nie rozumiesz koncepcji propozycji. Tu nie chodzi o Topy ech
Zmień mindset będzie ci się łatwiej grało. Nie patrz na konta innych, patrz na swoje. Nic ci nie da zrobienie nawet top 10 jak po 1,5-2 latach bedziesz miał fuzję i do wyboru uni gdzie twoje super mocne konto spadnie poniżej top 100. Nie ma się co podniecać aktualną pozycją.
Myślę że mam zdrowy sposób myślenia i nic nie muszę zmieniać jak napisałeś mindset hehe ach te wcinki angielskie
Teraz mam poczucie że to Ty jesteś taki wszech wiedzący i wiesz jak powinna ta gra wyglądać widzę nawet że niektórzy mają problem z czytaniem i rozumieniem o co chodzi w Propozycji gry bez kupowania surowców napisałem wcześniej czy była by możliwość serwera bez kupowania surowców i od razu odpisują serwer bez AM nigdy nie powstanie i dobrze nie o to chodzi i pisałem wcześniej że wiem i rozumiem że są z tego dochody. A Ty mi ciągle piszesz o miliardach surówki tak teraz w tym etapie gry ! A ja wciąż pisze o pierwszym etapie gry jeśli myślisz że ktoś bez AM w pierwszych 7 dniach wysyła 150 ekspów i ma z tego miliardy surowców to jesteś śmieszny albo niepoważny piszesz mi tu o jakiś ekstremalnych przypadkach TOP 5 maksimum 10 graczy i piszesz mi o etapie gry który ma miejsce teraz a mi w Propozycji i prośbie chodzi o pierwszy etap gry wiec kto się tu zachowuje jak by wszystko rozumiał jak masz problem ze zrozumieniem prośby i Propozycji gry bez kupowania surowców i Nie mam takich myśli zakazać antymaterii to jest twoja opinia pochopna znowu jak byś czytał ze zrozumieniem i pamiętał napisałem że wiem że Antymateria to dochód dla serwera ! Myślę że już napisałeś co miałeś napisać i pokazałeś swój punkt widzenia gorzej ze zrozumieniem idei propozycji grania na pierwszy etap gry bez kupowania paczek, surowców ! I pokazania ile gracz może spędzić przy grze.i to decyzje jakie podejmie będą świadczyć o miejscu.
P.S. Jak chcesz podrzucać propozycje na ustawienia nowego serwera to wątek na forum do tego już jest
Nowe uni - nowe możliwe opcjeDzięki wielkie Quarion tak zrobię napisze tam
Pozdro
-
Tak widzę i wiem o czym piszesz
ja na Ceres jestem aktualnie TOP 137 w sojuszu mam 14 graczy i mam też gracza TOP 23 bodajże teraz wiec wiem co udostępniasz
W OG są różne etapy gry zrzut ekranu nie robi już na mnie wrażenia jak miesiąc temu
po dziesiątki , setki mln surowca sam nie raz znalazłem w ekspach po 50 kk 30 kk czy 20 kk różnych surowców . Mi głównie chodzi o pierwszy etap gry tydzień , dwa tygodnie z zakładka kupowania surowców można tak podbić konto że w późniejszym etapie gry ciężko rywalizować z takimi graczami a wręcz jest to niemożliwe i jest wielu takich graczy ja przez ostatnie 2--25 dni wysyłałem ekpsy 30 dziennie miałem zysk w okolicach dziennie 150kk-200 kk metal 60 kk-100 kk kryształ i z 20-40 kk deuter plus statki i AM dziennie zależy od dnia i Ciężko jest dogonić graczy którzy w pierwszym etapie dopalili z 1 kk AM
33? Czy 133? Tak czy siak wiesz ponad 200 dziennie latają:) To że ty sobie czegoś nie wyobrażasz jeszcze nie znaczy że to się nie dzieje bez zakupu surowców.
Wyobrażam sobie
w pierwszych etapach 10 w późniejszych 30-33 ekspy zysk taki jak pisałem i mam gracza w sojuszu z wysokiego top ale to jest już późny etap gry inne poziomy
-
Myślałem też nad propozycją co do informacji kto gra jaki gracz kupuje Antymaterie a jaki nie na przykład (ikonka AM banknot) gracz kupuje AM podładowany
bez ikonki nie kupuje AM i była by jasność kto jaką grę preferuje
-
Rozumiem twoją frustracje, ale ona po części wynika z tego, że dużo rzeczy jeszcze nie wiesz o OGame obecnym a już głosisz bardzo odważne twierdzenia i sam się nakręcasz.
A co do tego, że serwer bez anty nie powstanie, to nie trzeba być decyzyjnym w tej sprawie żeby to wiedzieć. Jak grasz, widzisz działania GF to rozumiesz że oni już wyciskają ostatnie soki z tej gry dokąd jeszcze troche jej graczy żyje, gra i im płaci. Nie zrezygnują nawet z 1% pewnego przychodu. A rozwój idzie w tym kierunku, żeby było coraz więcej elementów które za anty można opłacić;)
Dzięki za normalną odpowiedz i punkt widzenia
Grałem na Uni 17 i 29 i Uni Jupiter i Leo myślę że mam wiedzę o tej grze oczywiście nie mam wiedzy z pozycji TOP 5 ale radze sobie nieźle nie moja pierwsza batalia. Komentarz na forum napisałem dopiero po 2 miesiącach gry nie po tygodniu wiec chyba się nie nakręcam zbytnio i Pytanie jest ciągle tylko o Nie kupowanie surowców za AM serwer był by z Antymaterią ! tylko bez zakładki zdobądź surowce . I tu pełna zgoda też mam taką opinie po 2 miesiącach grania na Ceres chcą wycisnąć od gracza każdy PLN .
''A rozwój idzie w tym kierunku, żeby było coraz więcej elementów które za anty można opłacić;)'' ( I teraz pytanie jaką to ma przed sobą przyszłość
Pozdro
P.S Nie ma żadnych informacji na temat kto i ile kupuje AM z tego co mi wiadomo ale rozmawiałem z graczami różnie top 200 i 300 top 25 dużo osób kupuje AM i jest dużo osób która nie kupuje. Gram na Ceres od 2 miesiecy wysyłam o 10- 33 eksp dziennie mam , miałem dużo zysku ale mylę że trochę zaniżyłeś ta opinie o ściganiu się
-
Ludzie przeszli na delphinusa z jednego powodu. Z powodu szybszych flot pokojowych. To jest to co w dzisiejszych czasach robia ludzie. Lataja na ekspedycje i z tego sie utrzymuja wszyscy co graja eko no i nie tylko
Chyba duża naiwność myśleć że ludzie się utrzymują z eko i ekspedycji tylko wystarczy zobaczyć w pierwszych tygodniach gry jaki jest przyrost pkt Antymateria jest nie bez przyczyny i kupowanie surowców też i mam świadomość tego że z tego się utrzymują i jest tylko pytanie , propozycja o nie kupowanie surowców a reszta by została sklep dopalacze itp wiec wciąż jest dochód
Taki serwer o ktorym piszesz nigdy nie powstanie, bo nie mial by sensu w obecnych czasach (Tego nie wiesz. Taka decyzja nie jest w twoim zasięgu z tego co widzę)
-
To nie są wymagania żadne tylko propozycja na serwer i grę Propozycja przez duże P jeśli nie to nie i koniec tematu ale warto zapytać i co ludzie myślą nad propozycja takiej gry bez kupowania surowców coś wam za duże Ego wystrzeliło a to tylko pytanie i propozycja nic więcej
nie napisałem o chce taki serwer możecie i kiedy będzie nic z tych rzeczy
-
Witam wszystkich
Mam pytanie kiedy można się spodziewać nowego serwera i czy można jakieś propozycje dać do nowej koncepcji gry ? Gram obecnie na serwerze Ceres ale myślę ze serwer szybko utracił szybkość gry i grywalność bo niecały miesiąc po założeniu Ceres powstał Delphinus i ludzie przestali się interesować Ceres .
Wróciłem do gry z nostalgii po ponad 10 latach przerwy i zauważyłem też że na serwerze rządzi kasa kasa i kasa czyli AM (Antymateria) i tu moje pytanie i propozycja czy mógł by powstać serwer bez zakładki zdobądź surowce sklep i kantyna i dopalacze by zostały bo rozumiem że pewnie utrzymujecie się z AM (Antymateria) ale choć jeden serwer zakazujący kupna surowców. Kiedyś ta gra zupełnie inaczej wyglądała wymiany surowców miedzy graczami sojusznikami innymi sojuszami latanie po surowce na nieaktywnych i aktywnych graczy. Było by super jak by powstał serwer na którym o TOP miejscu decyduje ile poświęcisz czasu na grę a nie to ile kupisz Antymaterii. (surowców za nią)
Propozycja nazwa : primordial
• prędkość ekonomii 8x lub 10x (produkcja surowców, budowa budynków, stocznie)
• prędkość badań 16x
• prędkość flot pokojowych 3x
• prędkość flot wojennych 1x lub 2x
• prędkość flot obronnych 1x
• 70% lub 80% złomu ze zniszczonych statków trafi na pole zniszczeń
• spalanie deuteru 50%
• aktywna ładowność sond szpiegowskich
• deuter na polu zniszczeń
• 5 galaktyk lub 6 galaktyk
• ACS
• +20 pól lub • +30 pól
Pozdrawiam klodi86