Ten problem to już trwa od miesięcy, ale Ogame ma to w dupie i woli wprowadzać nic nie znaczące zmiany i gówniane osiągnięcia.
Korzystaj z tego:
Ten problem to już trwa od miesięcy, ale Ogame ma to w dupie i woli wprowadzać nic nie znaczące zmiany i gówniane osiągnięcia.
Korzystaj z tego:
Display MoreDisplay MoreDisplay MoreStać mnie na słoty do ekspedycji i tak samo będzie mnie stać na te dodatki
Można i tak - wierzę że cie stać, ale na wszystko darmowej anty nie starczy. Sloty ekspów 30d to około 338k anty miesiecznie, kiedyś szacowałem, że zeby tyle zarobić przyjmujac, że event 9x anty w ciągu roku trwa przez miesiąc, potrzeba by dziennie wylatać 220-240 (bez bonusu form). Podjerzewam że jeśli przedmioty eksp. do sklepu by trafiły, to nie byłyby tanie i raczej trudno byłoby cały czas je utrzymywać, może prez 7d raz w miesącu- taki ,,event,,.
Co do reszty, nic odkrywczego, znane fakty o zbieraczu i odkrywcy, w końcu ten 2 powstał by promować grę aktywną, wymuszając czasami wręcz niezdrowe poświęcenie grze.
Chyba dawno temu to obliczales i nie grasz odkrywcą.
Event 9 x więcej antymaterii jest raz w miesiącu i trwa zwykle cztery dni..
Przez te 4 dni ( ciągłego latania) to możesz praktycznie sobie nazbierać na te sloty na miesiąc.
Do tego dochodzą event z nagrodami..
Plus to co nazbierasz na ekspedycji przez pozostałe dni w miesiącu bez eventu .
Więc sobie to dobrze policz.
Mnie Interesują tylko słoty na ekspedycje i na nic więcej nie wydaje ...
Więc anty się jeszcze odkłada.
+ Sloty na ekspedycje można kupić jak są w promocji.
Sztab/admirał Cię nie interesują dla dodatkowego slotu ekspów?
Uzbieranie na combo "sloty ekspów + sztab" nie jest możliwe, a po prawdzie to i uzbieranie na same sloty / ewentualnie sloty + admirał" wymaga pewnej dozy szczęścia, ale jest możliwe. Z możliwością odkładania anty jednak bym się nie zgodził
1. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na sloty ekspów i sztab.
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji oraz 90-dniowego sztabu. Całkowity koszt slotów to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k. Do tego sztab to 425k, przy 20% cashbacku wychodzi de facto 340k.
Tak więc:
- sloty ekspów to 661,5k co trzy miesiące
- sztab to 340k co trzy miesiące.
Łącznie: 1.000.500 Antymaterii
To z kolei powoduje, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 333.834 Antymaterii.
2. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na sloty ekspów i tylko admirała floty.
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji oraz 90-dniowego admirała. Całkowity koszt slotów to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k. Do tego admirał to 50k, przy 20% cashbacku wychodzi de facto 40k.
Tak więc:
- admirał to 40k co trzy miesiące.
Łącznie: 701.500 Antymaterii
To oznacza, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 233.834 Antymaterii
3. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na same sloty ekspów
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji. Całkowity ich koszt to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k.
Tak więc sloty ekspów to 661,5k co trzy miesiące
To z kolei powoduje, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 220.500 Antymaterii.
4. Podsumowanie
Zdobycie Anty na same sloty 90 dni bądź na sloty 90 dni + admirała wydaje mi się możliwe, ale przy pewnej dozie szczęścia. Natomiast zyskanie darmowej anty na 90 dni slotów + 90 dni sztabu jest zwyczajnie niemożliwe, chyba że masz bardzo mocno podniesione badanie pod anty oraz latasz dzień i noc.
A jeśli jeszcze zaraz się okaże, że event z artefaktami okaże się cyklicznym np. co miesiąc, oraz dodając do tego średnio dwa eventy z nagrodami w miesiącu, to ten sztab na cały miesiąc okaże się niezbędny albo wprowadzą do sklepu itemy ekspedycyjne z ostatniego eventu za artefakty, a wtedy na pewno nie będziesz w stanie uzbierać na wszystko bez wydawania kasy.
Dzięki że to policzyleś.
Dziennie mam około 5 tys anty (czasami 7 czasami 4).
Więc niech będzie że 5.
Event na 9x więcej anty masz raz w miesiącu..( 4 dni).
5 000 x 9 (event ) daje ci 45000 dziennie anty czyli 180 000 co event.
Dodam tutaj że to średnia przy normalnym lataniu bo spokojnie można wyciągnąć 250 i więcej..
26 dni bez eventu x 5 000 daje ci 130 000.
Razem masz 310 000 anty .
Co do sztabu...
To mi jest to nie potrzebne.( Jest prawie zawsze w nagrodach) Więc żeby odebrać nagrody nie trzeba sztabu kupować.
Wysyłam około 110-120 ekspedycji dziennie ( przy event na anty wiadomo że więcej).
..
Podsumowując.
Spokojnie jesteś wstanie nazbierać na sloty na 90 dni i sztab ( Ja nie kupuje) wystarczy mi admirał.
I jeszcze ci zostanie....
Bez badań pod anty też nazbierasz te 234 tys anty.
Tylko trzeba dużo latać..
Pozdrawiam
Tylko właśnie to jest kwestia tego, że po pierwsze musisz znacznie rozwinąć formy życia (w tym pod anty, które są w trzecim drzewku na trzeciej pozycji), a po drugie posiadać już jakąś ilość itemów na sloty ekspów.
Ja na obecnym etapie mam średnio około 3,5-4k, anty dziennie przy 110-120 lotach, więc jedynie przy założeniu, że to będzie te 4k, jest się w stanie uzbierać na sloty ekspów + admirała.
W istocie więc jedynie rozwinięte konto może są w stanie uzbierać tę anty na niezbędne zakupy, reszta (w tym nowe uniwersa) muszą kupować.
No i piszesz, że sztab niepotrzebny, bo często w nagrodach jest i można wszystko odebrać - jasne, tak, tylko w sytuacji, gdybyśmy mieli np. dwa eventy nagród w miesiącu plus event z artefaktami, to już trzeba by rozważać sztab na cały miesiąc, bo ten z nagród nic nie da.
Display MoreStać mnie na słoty do ekspedycji i tak samo będzie mnie stać na te dodatki
Można i tak - wierzę że cie stać, ale na wszystko darmowej anty nie starczy. Sloty ekspów 30d to około 338k anty miesiecznie, kiedyś szacowałem, że zeby tyle zarobić przyjmujac, że event 9x anty w ciągu roku trwa przez miesiąc, potrzeba by dziennie wylatać 220-240 (bez bonusu form). Podjerzewam że jeśli przedmioty eksp. do sklepu by trafiły, to nie byłyby tanie i raczej trudno byłoby cały czas je utrzymywać, może prez 7d raz w miesącu- taki ,,event,,.
Co do reszty, nic odkrywczego, znane fakty o zbieraczu i odkrywcy, w końcu ten 2 powstał by promować grę aktywną, wymuszając czasami wręcz niezdrowe poświęcenie grze.
Chyba dawno temu to obliczales i nie grasz odkrywcą.
Event 9 x więcej antymaterii jest raz w miesiącu i trwa zwykle cztery dni..
Przez te 4 dni ( ciągłego latania) to możesz praktycznie sobie nazbierać na te sloty na miesiąc.
Do tego dochodzą event z nagrodami..
Plus to co nazbierasz na ekspedycji przez pozostałe dni w miesiącu bez eventu .
Więc sobie to dobrze policz.
Mnie Interesują tylko słoty na ekspedycje i na nic więcej nie wydaje ...
Więc anty się jeszcze odkłada.
+ Sloty na ekspedycje można kupić jak są w promocji.
Sztab/admirał Cię nie interesują dla dodatkowego slotu ekspów?
Uzbieranie na combo "sloty ekspów + sztab" nie jest możliwe, a po prawdzie to i uzbieranie na same sloty / ewentualnie sloty + admirał" wymaga pewnej dozy szczęścia, ale jest możliwe. Z możliwością odkładania anty jednak bym się nie zgodził
1. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na sloty ekspów i sztab.
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji oraz 90-dniowego sztabu. Całkowity koszt slotów to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k. Do tego sztab to 425k, przy 20% cashbacku wychodzi de facto 340k.
Tak więc:
- sztab to 340k co trzy miesiące.
Łącznie: 1.000.500 Antymaterii
To z kolei powoduje, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 333.834 Antymaterii.
2. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na sloty ekspów i tylko admirała floty.
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji oraz 90-dniowego admirała. Całkowity koszt slotów to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k. Do tego admirał to 50k, przy 20% cashbacku wychodzi de facto 40k.
Tak więc:
- admirał to 40k co trzy miesiące.
Łącznie: 701.500 Antymaterii
To oznacza, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 233.834 Antymaterii
3. Wyliczenie dla założenia, że chcemy zbierać na same sloty ekspów
Załóżmy, że celem jest kupowanie 90-dniowych slotów do ekspedycji. Całkowity ich koszt to 945k co 90 dni, przy zakupie na promocji "-30%" to 661,5 k.
Tak więc sloty ekspów to 661,5k co trzy miesiące
To z kolei powoduje, że co miesiąc musiałbyś zyskiwać 220.500 Antymaterii.
4. Podsumowanie
Zdobycie Anty na same sloty 90 dni bądź na sloty 90 dni + admirała wydaje mi się możliwe, ale przy pewnej dozie szczęścia. Natomiast zyskanie darmowej anty na 90 dni slotów + 90 dni sztabu jest zwyczajnie niemożliwe, chyba że masz bardzo mocno podniesione badanie pod anty oraz latasz dzień i noc.
A jeśli jeszcze zaraz się okaże, że event z artefaktami okaże się cyklicznym np. co miesiąc, oraz dodając do tego średnio dwa eventy z nagrodami w miesiącu, to ten sztab na cały miesiąc okaże się niezbędny albo wprowadzą do sklepu itemy ekspedycyjne z ostatniego eventu za artefakty, a wtedy na pewno nie będziesz w stanie uzbierać na wszystko bez wydawania kasy.
Wybrałem kota w worku czyli zwiększoną szansę na lepsze wyniki ekspedycji (komputer ekspedycyjny) bo akurat latam na expy. O czasach trwania tych i podobnych już odpowiedziano.
Niestety komputer ekspedycyjny jest to nagroda niespodzianka, bo nie napisano o ile zwiększa się szansa na pomyślną ekspedycję. Jak dla mnie kompletna niedoróbka.
A komputer ekspedycyjny nie działa tylko na loty po artefakty? Tak mi się nasunęło po ikonce
No raczej nie, bo taką samą ikonkę masz przy Eskpedycyjnym Turbodoładowaniu, które zmniejsza opóźnienie podczas ekspów.
Naprawdę wierzycie, że GF potrafi cokolwiek zrobić dobrze?
Ja osobiście mam gdzieś ten event. Niech sobie te ludzkie ułomy z GF wsadzą te nagrody w dupę i wyjmą gardłem.
Dawno takiej głupoty GF nie wymyśliło. Choć w psuciu gry na przestrzeni lat nie można im odmówić dużego doświadczenia.
Jeszcze tylko brakuje żeby znaleziona antymateria ekspedycjami była ograniczona czasowo.
Choć jak by się zastanowić nie daleko pada jabłko od jabłoni. Tak a pro po ograniczeń...
Weź tym deklom z GF nie podpowiadaj.
To już podchodzi pod znęcanie się. Leksendry, odezwij się na priv, pozwiemy babkę i zabierzemy jej całą emeryturę
Nie znajdziesz rozwiązania tej kwestii i nic się nie zmieni. Globalnej fuzji serwerów raczej nie zrobią, podobnie ograniczenia kupowania surki za anty. Antymateria to źródło dochodu i żadna racjonalna firma sobie tego nie ograniczy.
Nie zrobią również uni dla TOP graczy, bo oni rzadko kiedy chcą ze sobą rywalizować. Oni chcą być ponad innymi.
Niestety taki jest urok dzisiejszych gier, że nie ważne gdzie się zarejestrujesz i w co będziesz grał, to kasa będzie Ci dawać przewagę. Mówię oczywiście o grach polegających na rywalizacji z innymi.
Dla mnie modyfikacja powinna iść w kierunku zarówno cen poszczególnych badań (i zwykłych, i form życia), jak również czasów badań. Bo będąc graczem, który nie kupuje anty, to odechciewa się grać widząc czasy badań na poziomie roku A liczenie, że przekonają gracza, który nie wydaje kasy na głupoty, na wydanie kasy, jest skazane na porażkę IMO.
No jest się czym chełpić, ubicie transporterów i obronki. Wybitne starcie, mnóstwo taktyki, strategii i nieoczekiwanych zwrotów akcji
Wiadomo coś kiedy aplikacja wróci do Google Play? Dzisiaj mija już miesiąc..
Pewnie nie wiadomo. Jak potrzebujesz pobrać, to zostaje Ci ogarnięcie przy pomocy APKPure
Za pomijaniem układów jestem na tak, jak i za ewentualnym zwiększeniem obronnych. Co do reszty jestem przeciwko, ewentualnie można by minimalnie zwiększyć pokojową (do x4 przykładowo). Na pewno jestem przeciwny takiemu zwiększeniu pokojowej do x8, jak to rzucił Kw4s1
Display MoreDisplay MoreTak jak jest teraz jest dobrze.
Większość graczy która już tu gra od dawna nie chcę zmian.
Jaki Kompromis????
Dostaliście listę uni do wyboru i każdy widział jakie są tam parametry.
Wybraliście sami ... Nikt was nie zmuszał.
Wybraliście delfina to się zgodziiscie na parametry które tu są..
Pamiętacie też że przy zmianie parametrów serwera może mieć to wpływ na kolejną fuzje .
Ty to jesteś taki płaczek jakich mało, aż mi Ciebie szkoda....
Nie wiem czy wiesz ale nie było do wyboru uni 1:1
Ale czekaj czekaj, na Yin odeszliście z sojuszu KOK i stworzyliście obsraną dwójeczkę, bo tak bardzo chcieliście latać i złomować - to czemu nie poszliście na serwer z wyższą prędkością flot wojennych? Mogliście iść na Undae, Velę czy Rosalind. Ach, tam bylibyście za słabi. A teraz mają zmieniać prędkość wojenną, bo wy tak chcecie.
Jeśli zacząłem przenoszenie planet (trwa odliczanie 24h) i teraz to anuluję, to tracę tę darmową relokację czy powróci ona do puli dostępnych relokacji?
Jak długo zajmuje przeniesienie planety po skończonym odliczaniu 24h?
Od razu w ciągu jednej sekundy pojawia się na nowych kordach?
Pewnie już było te pytanie, ale najwyżej się powtórzę
Pytam bo mam uruchomione budynki za konkretne sumy. Najwyżej je anuluję i surka się pojawi już na nowej destancji...
Od razu, ale w momencie przeniesienia nic nie może lecieć, badać się, budować (także na moonie). Jeśli się kończą przed momentem przeniesienia, to luz, ale jeśli w jego czasie nadal coś będzie trwało, to przenosiny się anulują.
Kwestia prowadzonych badań tyczy się wyłącznie przenoszonej planety? W sensie jeśli mam puszczone badanie astro, to nie mogę przenieść tylko tej planety, na której puściłem badanie, czy nie będę mógł przenieść żadnej z planet?
Ja powtórzę to co pisałem na disco - ważny jest cel. Jeśli ktoś po prostu wysyła na długi czas lotu po jednej sztuce czegoś aby wysłać to to jest spam. Jeśli ktoś robi to w celu dobrania ataku to to nie jest spam według mnie. Bo nie ma bezmyślnego złośliwego charakteru tylko konkretny realny cel w grze. Tak jak w sądzie powinno się sądzić po czynach i ich wyniku. Jest zapis o ostatecznej interpretacji team. Ale... Oni nie chcą być na widelcu i wcale im się nie dziwię. Tak więc należy myślę doprecyzować regulamin po prostu. Problem jest taki że taka dyskusja już była w 2020 i były propozycje, niestety nic nie zrobiono w kierunku uregulowania sytuacji które mają miejsce w grze...
A czy to taki problem jest przestrzegać zasad i regulaminu gry ? Nie rozumiem Twojego oburzenia w związku z ograniczeniem czasu lotu. Skoro wiadomo , że jest taki limit to po co robisz atak który łamie zasadę ? Nie można zrobić sobie lotki w pobliżu celu i nawet jeśli zdjąłeś moona, a flota obrońcy wraca za kilkanaście ( kilkadzeisiąt) godzin wykonać atak z lotki umiejscowionej blisko celu ? To minimalizuje Ci ryzyko, że ktoś inny poleci na ten cel.Ja nie widzę tu żadnego problemu, jeśli nie było by tej zasady w ograniczeniu czasu lotu, to niezłe kongo by tu było i taki młyn że ho ho. Tak mamy uporządkowane to i wystarczy pilnować , aby flota nie naruszała zasad.Tyle i aż tyle.
Piszesz o zrobieniu lotki i wysłaniu z niej ataku. Przecież to w opisanej sytuacji nie ma sensu przy kolejkowaniu flot. Z wysłaniem floty z lotki musiałbym czekać, aż zostanie powiedzmy 24 minuty do powrotu floty, tymczasem ktoś wyśle z dalszego miejsca godzinę szybciej (dalej w regulaminowym czasie ataku) niż ja i zajmie sobie kolejkę - w efekcie to on zgarnie wszystko.
Mimo upływu 5 godzin dalej nie mam wszystkich docelowych uni. Walić taką fuzję. Biorą się za coś, czego zrobić nie umieją.
Ale co Ruda ma zrobić w związku z brakiem relokacji dla gospodarzy? Jechać do Karlsruhe i pikietować pod budynkiem, w którym producent gry ma siedzibę?
TAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAK!
zapodajesz sobie urlop po czym gra ma bugi i resetuja servery i urlop znika a ty o tym nie wiesz. co za debile tam pracuja i gdzie pisac o odszkodowanie ?
Dobry milion złotych odszkodowania masz jak w banku. Do jego otrzymania potrzebujesz jedynie napisać wnioski do Sorosa, Muska i naczelnego alfonsa RP. Pamiętaj, że musisz do wszystkich - jeśli do któregoś nie napiszesz, nie otrzymasz wypłaty odszkodowania.
Display MoreDisplay More
Jak to kto spakował shina?
KOKODZAMBO spushował się wariatek
Ziomix poleciał do GloryDragona
Shin do DZIKuska
Zobaczymy na kogo padnie z kontem Torino
Jeszcze Adialasa dostała prezent od Wojo bo jak wszyscy wiemy to bliski współpracownik i dupoliz FBoss
SzO bo się dobrze pilnowałeś
Pushują sie i bedą sie pushować, ten "support" tej gr jest bardziej skorumpowany niż bojówki piss na podhalu. Prędzej Ty dostaniesz bana bo GO dostał okres niż ktoś z fbossów za widoczny push,
Taka prawda, że jak nie jesteś paczkomatem lub nie posmarujesz w łapę, to nic nie osiągniesz.