Posts by Majcher

Czyli wychodzi na to, że nie opłaca się inwestować w grę, bo tylko nowo otwierane serwery będą miały wszystkie aktualizacje o czasie.

Dlaczego? Jak już ktoś wspomniał nowe parametry będą dostępne na uniwersach starszych, ale tylko wtedy gdy gracze danego uni wyrażą taką chęć ;)

Tak samo było z eco x8 czy z innymi parametrami. Warto też wziąć pod uwagę, że istnieje zapewne pewna grupa graczy którzy nie będą zainteresowani nowymi funkcjami na swoim uniwersum.

Nowości (świeżo co testowane) podejrzewam niedługo zaczną pojawiać się na uniwersach.

Co do Form, obsługa zdarzeń nadal jest problemem który głównie blokuje wdrożenie aktualizacji.

czyli co jesli chcemy deuter w pz to trzeba pisac o ankiete ?

tak samo z tym pomijaniem pustych us ?

Niech dadzą wszystkim taka sama wersję LF jak mają na 68 i po sprawie. Jak będą chcieli poprawić błędy to od razu poprawia wszystkim w czym problem 🤷‍♂️.

Chyba nie rozumiesz w czym problem. GF caly czas probuje naprawic bledy ktore pojawiaja sie przy wgrywaniu LF na stare uniwersa. Przy nowych nie ma tylu lagow.

No jakoś na 68 Unii nie ma problemu wszyscy szczęśliwi i rosną na potęgę. Tam jakoś można było wgrać więc można i wgrać na pozostałe 🤷‍♂️

Czytajac forum natrafilam na wiele slow krytyki co do grywalnosci na 68 po wprowadzeniu LF. Wiec nie wiem skad stwierdzenie, ze wszyscy "szczesliwi". Ba, nawet na nowych uniwersach takich chociazby jak Perseusz maszyna nie wyrabiala, dlatego musiala byc zmieniona. A na starych uniwersach mamy ogrom surowca ktory moze byc zainwestowany jednoczesnie w LF. Czego servery i skrypt gry po prostu nie jest w stanie na ten moment przetworzyc.

To zróbcie ograniczenie czasowe na początkowe poziomy budynków form życia. Wolałbym początkowe poziomy budować nawet po godzinie bez możliwości przeklikania ale żeby już były te formy. To co wszyscy by zrobili w 10 minut na rozwiniętych serwerach robilibyśmy tydzień ale lepiej tak niż czekać pół roku albo i dłużej jeszcze ;) Oczywiście mam na myśli, żeby te ograniczenie wprowadzić czasowo tylko na potrzebę implementacji form na stare uniwersa :) Może głupi pomysł ale czasami mam wrażenie, że już spisali nas na straty.

ja bym wolal zeby dopisali parte lvli tych budynkow i po sprawie bylo by

Niech dadzą wszystkim taka sama wersję LF jak mają na 68 i po sprawie. Jak będą chcieli poprawić błędy to od razu poprawia wszystkim w czym problem 🤷‍♂️.

Chyba nie rozumiesz w czym problem. GF caly czas probuje naprawic bledy ktore pojawiaja sie przy wgrywaniu LF na stare uniwersa. Przy nowych nie ma tylu lagow.

No jakoś na 68 Unii nie ma problemu wszyscy szczęśliwi i rosną na potęgę. Tam jakoś można było wgrać więc można i wgrać na pozostałe 🤷‍♂️

Czytajac forum natrafilam na wiele slow krytyki co do grywalnosci na 68 po wprowadzeniu LF. Wiec nie wiem skad stwierdzenie, ze wszyscy "szczesliwi". Ba, nawet na nowych uniwersach takich chociazby jak Perseusz maszyna nie wyrabiala, dlatego musiala byc zmieniona. A na starych uniwersach mamy ogrom surowca ktory moze byc zainwestowany jednoczesnie w LF. Czego servery i skrypt gry po prostu nie jest w stanie na ten moment przetworzyc.

szkoda ze tylko u68 musi sie mierzyc z tymi bledami i problemami

widac ze nie grasz na tym u 68 codzienoscia jest ze budynki sie nie koncza budowac albo badania albo floty sobie wisza w powierzu wiec napewno bylem szczeliwy z powodu jak 2h musialme czekac na pojawinie sie stacjonuj floty ;)

Rentek z tego co wiem to ty na urlopie jestes wiec nie wypowiadaj sie :P

swoja droga jakos nie placza ludzie za bardzo z tego powodu

dawac na reszte uni LF bedziemy sie borykac z bolaczakmi wszyscy

widze juz nie system zdarzen tylko to :trollface:

chyba ty nie rozumiesz co odpisujesz Gf nie poradzi sobie z lagami podczas wgrywania Lf na stare uni

jak masz jak to mozezesz sprawdzic :P

Odpowiedź z suportu gdy zapytałem czy mogę przejść z uni bez LF na uni z LF

"niestety przeniesienia są na chwilę obecną możliwe tylko między kompatybilnymi uniwersami więc nie może Pan migrować pomiędzy tymi, które posiadają LF i tymi bez nich.
    smoki
    Administrator Gry"

obraz.png

smoki jak widac nie znasz sie na grze zadobrze bo mozna przenosic sie na u68 screen z teraz :D

Od zeszłego roku (nie pamiętam dokładnie od kiedy, ale na pewno bezpośrednio po jednej z aktualizacji wersji gry) mam problem podczas korzystania z OGame na telefonie. Mianowicie podczas przeglądania poszczególnych zakładek, a nawet i w lobby, strona robi się po prostu czarna:

Screenshot-2023-03-08-07-14-02-985-com-kiwibrowser-browser.jpg

Jak widać na zrzucie czarna jest tylko treść strony. Zauważyłem, że jak ekran zrobi mi się czarny na dosłownie chwilę przed kolejnym kliknięciem (np. na planetę/księżyc) i kliknę już w to właśnie miejsce to strona się przeładowuje tak jakbym kliknął na planetę/księżyc, ale nadal tło jest czarne. Aby treść strony się pojawiła muszę przekręcić telefon do pozycji pionowej, tak aby ekran się przekręcił i w tedy treść strony pojawia się normalnie. Ponownie przekręcam telefon do położenia poziomego i klikam sobie dalej. Sytuacja powtarza się od czasu do czasu, nie nagminnie a z częstotliwością na kilka razy w ciągu dnia lub dwóch. Nie ma różnicy czy jestem połączony po wifi czy przez sieć komórkową. Pamiętam, że w zeszłym roku jak tylko problem się zaczął pojawiać, podpytałem czy inni mają tak samo i były osoby, które zaobserwowały takie utrudnienia. Niestety minęło kilka miesięcy, problem dalej występuję i zanim zgłoszę jakiś ticket żeby był jakikolwiek ślad, to chciałbym się upewnić czy inni gracze mają podobne problemy czy też powinienem szukać przyczyny u siebie.

ja mam taki blad czasem nie mam pojecia czym to jest spowodowane

Temat dotyczący zmiany prędkości flot pokojowych z tego co widziałam już pojawił się w DiD, więc zakładam że po zakończeniu fuzji ankieta zostanie posłana w grze.

Natomiast jeżeli chodzi o fuzje, one nigdy nie były równe i sprawiedliwe dla wszystkich. Czasami nawet łączono x2 z x1, gdzie x1 w większości nie odnalazły się w nowej rzeczywistości gry.

Przykro mi, że tak jest, ale nie da się dogodzić każdemu.

wystarczyło zapytać graczy z cetusa czy chca fuzji z halley albo uni zblizonym rozwojem... ale po co... Poczestowaliscie zanith i rosalinde farmami z halley i cetusa...
    I nie mozecie sie tlumaczyc zblizonymi parametrami bo co rowniez wyszlo sa one calkowicie inne dla cetusa czy rosalinda... Pokazuje to jawna niekompetencje...

inne spolecznosci pytaly jak gracze widza fuzje np wegry byl temat na forum inna spolecznosc to francja a wpl jak zwykle nie dalo sie inaczej smiech na sali

bo czeskie ogame nasz team ma pod opieka

fajne narzedzie ale gryzie sie z agr i do ekspedycji nie mozna dodac zadnego statku bojowego zeby flote przywozil trzeba samemu dodawac np niszczarke

gryzie sie z agr, ale ma tak samo wbudowana mozliwosc aby kliknac klodeczke z tym co chcesz budowac a potem wyslania dokladnej surki, wiec who cares ;)

nie wiem jak to zrobiles, ale u mnie gdy klikam L zaznacza mi wymagana liczbe DT + 1 sonda, + 1 pathfinder + 1 rozpruwacz leci, nie musze nic dodawac recznie

no nie who caers bo z agr mozesz robic zsylke na jedna kopalnie np z kilku planet nie z jednej calosc

dla mnie bez agr to troche lipa teraz grac na nowym dodatku wiem moze staromodny jestem :D

Nie znam się na kodowaniu gry by stwierdzać że trzeba naprawić "kilka" linijek gry. Kod gry ma już trochę lat ;)
    Natomiast zdaje sobie sprawę z jednego, że to największa aktualizacja gry odkąd ona istnieje. Dotyka praktyczne wszystkich aspektów grze: ekspedycji, zmniejszania spalania, prędkości, zwrotu dexu przy zawrotce floty, ekonomii i można tak wymieniać jeszcze chwilę. ;)

Drugą sprawą jest to co już pisałam tutaj na Forum, aktywowano LF na rozwiniętym uniwersum by mieć pogląd na to jak będzie wyglądać na "żywym organizmie". (Mam nadzieję, że u68 wybaczy mi to określenie). Aktualizacja projektowana była pod nowe uniwersa, myślę że trafionym działaniem było aktywowanie jej na jednym ze starszych.

Marudzić oczywiście można, nikomu tego nie zabraniam. Ale ciężko sobie wyobrazić co by było gdybyśmy zostali z tym na przerwę świąteczną sami. ;)

Wiec ja się pytam, kiedy zostaną wprowadzone LF na stare uni.