Jakoś nie nastawiam się na topie ale z tego co widziałem to w ten piątek, najpóźniej w nastepny piątek powinien ruszyć kolejny świat. Niecałe dwa tygodnie mogę poczekać :p tyle czasu to nic w porównaniu z pozniejszym graniem
Posts by bienio122
-
-
Jesteś przekonany na 100% że chcesz grać dopiero na nowym uni? Tam jest o wiele ciężej z tego względu że gracze szukają każdego możliwego surowca i będziesz męczony...
Dobrze to przemyśl.
Kiedys odpuszcza :p a zaczynac gre gdy 100 osob ma juz miliony punktorlw to dosyc slaba opcja
-
pewnie mnie na początku to będzie sporo kosztowało, najgorzej będzie znaleźć druga planetę taka jaka mi pasuje a potem to już z górki:> dziękuję ślicznie Wszystkim za pomoc i istotne wypowiedzi
bardzo mi pomogliście
teraz tylko niech startuje nowy serwer i trzeba zacząć działać:-)
-
Jakie planety juz oplaca sie zatrzymac az do samego late gamę? Maksymalnie można mieć 333 miejsca na budowę. Więc tylko takie planety są late gamę czy już 300+ można uważać za late gamę? Często się trafiają większe niz 300?
333 to nie jest max, uniwersa posiadają np dodatkowy bonus +30 pól i wtedy z 333 robi się 363. Ogólnie trafić planetę wielkości 340 nie jest łatwo, kiedyś wiadomo szczęście dopisze ale takie 300+ są ogromne. Pytanie jak rozumiesz słowo często? Jak ci powiem np raz na 20 kolonizatorów to uznamy że często?
Tych bonusow dodatkowych nie bralbym pod uwage :p wtedy z automatu miejsc musi być więcej :p
-
Jakie planety juz oplaca sie zatrzymac az do samego late gamę? Maksymalnie można mieć 333 miejsca na budowę. Więc tylko takie planety są late gamę czy już 300+ można uważać za late gamę? Często się trafiają większe niz 300?
333 to nie jest max, uniwersa posiadają np dodatkowy bonus +30 pól i wtedy z 333 robi się 363. Ogólnie trafić planetę wielkości 340 nie jest łatwo, kiedyś wiadomo szczęście dopisze ale takie 300+ są ogromne. Pytanie jak rozumiesz słowo często? Jak ci powiem np raz na 20 kolonizatorów to uznamy że często?
Raz na 20 to jest w sumie ok, ani często ani rzadko :p czyli mozna uznac ze 300 to taki late game. Mozna je trzymac do konca :p
-
-
klasa odkrywcy (będąc odkrywcą masz bonus do ilości pól)
- +10% do wielkości planet podczas kolonizacji
sojusz z klasą naukowcy
+5% do wielkości planet podczas kolonizacji
poza tym po prostu próbować, wysyłać więcej kolonizatorów aż trafisz to czego chcesz czy to 280+ pól czy 300+ pól
pamiętaj też że warto spojrzeć na temperaturę planety, czym niższa tym lepiej bo więcej dexu wydobędziesz, na niskich lvlach to mało znaczące ale jeśli chcesz grać parę lat to warto o to dbać od początku
i tak największe planety na pozycji 8A jak sie wybiera klase odkrywca? To sie wybiera randomowo czy jak to dziala? Wiem ze pozniej moge przeniesc planete z 8 pozycji na pozycje 15 gdzie jest najzimniej wiec pozniej nie bedzie to problemem. Kweostia jakie eko miec na wszystkich planetach docelowo?
Rozumiem że gdy się zakłada sojusz to wtedy na samym początku wybiera się bonus sojuszu czy trzeba to jakoś odkryć lub przebadać?
-
A jak zdobyć największą planetę? Wiem że największe są na polach nr. 8 ale jakie bonusy jeszcze powiększają te planety? Jakie bony powiększają odkrywane planety i jak zdobyć te bonusy? Są tylko płatne antymateria czy są jeszcze jakieś które trzeba wybadac w laboratorium?
-
Cześć Wszystkim, z powodu że chciałbym zacząć grę od całkowitego 0 na nowym serwerze, nie wiedząc zbyt dużo o ogame nurtuje mnie pytanie:
Czy mogę na początku gry restartować konto/ porzucać planetę albo jest może jakiś inny darmowy sposób aby na samym początku gry wylosować 8 pozycje planety. 35% więcej metalu od samego początku to mega pomóc na początku gry.
Następne pytanie jakie mnie nurtuje to jak najlepiej zasiedlać planety? Tylko 8 pozycja? Od której planety zrobić planetę na deuter na 15 pozycje a od której na kryształ, pozycja nr. 1?