Posts by boruwa

W nomenklaturze ogejmowej numery uniwersów są po słowie "uni" -> a więc jak napisałeś, że grasz od 4 uni to interpretacja tego jest taka, że grasz od 4 (słownie, CZTERECH) uni, a nie od uni 4 (uni CZTERY). To jak już się tak czepiamy słówek.

Mam lepsze pomysły na życie niż wyścigi na cyferki z wami i walkę o top5, to już od wielu lat mnie nie interesuje.

No i super. A czy ktoś krytykuje twoje pomysły na życie? Ktoś się odnosi do tego jaką jesteś osobą "prywatnie"? Nie. Jeden lubi samochody, drugi zbiera znaczki, Czesiek jak wypije wody to dostaje sraczki, cytując wieszcza.

Ja np słabo maluję. Jakby mi ktoś powiedział, że nie umiem malować, to się nie będę rzucał i mówił że brak kultury i chamstwo xD Ani że inni używają nielegalnych farb do malowania i w ogóle plagiaty robią. Pewnie większość tutaj to bardzo mili ludzie (poza Bluesem, bo to parówa) co nie zmienia faktu że w gierkę to tak średnio wam wszystkim idzie :) A że nie umiecie się z tym pogodzić, to wyciągacie jakieś historie o tym, że tak naprawdę to sami sobie zaplanowaliśmy to że Blues (czy ktokolwiek tam niby teraz siedzi) zacznie klikać flotę jak szalony, żeby uratować to co mu wracało. A, i super dowód w postaci tego że Balbik wstawia ST na forum jako dwie osoby xD A my mamy jeszcze Ci opisywać wszystkie patenty które zastosowaliśmy bo jak wiadomo, jesteś na tyle ważną personą, że wszyscy ci się będą spowiadać. Najwyższa Izba Kontroli normalnie.

Psy szczekają, karawana jedzie dalej.

Jakbyś grał w to nieco dłużej niż od 4 uni, to byś wiedział skąd pochodzi cytat o metalu i krysztale :)

no to podsumujmy fakty:

- blues 2 tyg jest na banie, schodzi z niego i parę godz później ląduje u ciebie reckach,

- parę dni później klepie statki całą noc, ma ich już więcej niż Babloa i JAJA razem wzięci po czym robi debilnego fs-a. Ale tylko z częsci floty. Ty wiesz doskonale gdzie go zrobił i rozwalasz mu to bez problemu, on nawet nie obronił tego, mimo że całościowo miał flotę większą od top2 i 3.

1. To się nazywa obserwacja. Naprawdę, Blues trafia w nasze recki na każdym uni regularnie od paru lat. Oczywiście za każdym razem akurat wtedy "akurat tuż przed złomem oddałem konto i to nie on". Znamy jego nawyki, zwyczaje, styl gry. Nawet lotki wstawia w identyczny sposób (nawet ostatnio o 15, dwie godziny przed złomem, a konto niby o 14 oddał)
    2. Jakiej części floty? xD Masz ty pojęcie co się dzieje w tej grze w ogóle? Chłop wysłał całość (na szpieguj jak zawsze, zawsze na początku uni klika i myśli że jest niezniszczalny), dostał moonkilla (głównie dlatego że po ostatnim gongu zbudował na nim stocznie 12 i wrzucił w opór gsów żeby je w razie czego przeklikać prosto na ryj (tak, tu też nie wiemy tego dzięki czarodziejskiej kuli, takie rzeczy naprawdę widzimy znając niebieskiego tyle lat). Zobaczył że jest na minus, zwłaszcza że złom byłby pod naszą kontrolą, to zesrany zaczął klikać (tak jak zawsze od lat). Wiesz chociaż, kiedy mu ta flota wracała a kiedy było starcie? I w jaki sposób padło tyle ile padło? xD

Czekamy tylko jak na Rasalasie urlop zdejmie i będzie spokój xD

Mutlikonto nie jest to dla ciebie nowością bo wrzucasz st-ki dla konta Balboa i JAJA pisząc w 1 osobie więc masz co najmniej 2 konta.

Wy tak bardzo nie wiecie co się wokół was dzieje że to aż śmieszne xD Większość uni x4-x6 od mniej więcej 5 lat jest dominowane przez przez jedną ekipę. Wy nawet nie wiecie kto tu gra, za tydzień znowu zmienimy nicki (bo możemy) i będziemy się śmiać jak wam się mózgi gotują próbując rozkminić kto jest kim xD

reszta, która to przeczyta też uznaje

Zdanie reszty mało nas obchodzi, bo koniec końców i tak wszyscy traficie w nasze recki :)

Blues (lub ktoś komu dał konto) buduje dzisiaj w nocy kilkaset kkk floty, przed chwilą Balboa rozwala mu 100kkk z tego swoimi dwoma kontami na których bez konsekwencji gra równocześnie :lool:

całej floty by nie dał rady więc trafił akurat tylko tyle ile mógł rozwalić :trollface:

za chwilę pewnie doda nowy temat i będzie się chwalił. Już mnie to śmieszy xD

Tak, specjalnie kazaliśmy mu doklikac tyle floty żebyśmy się przez nią nie przebili. I specjalnie mu zdjęliśmy moona żeby wracało szpieguj, i specjalnie go zrobiliśmy w wała żeby zdjąć mu tylko to co doklikal zamiast całość, której nie zdjęliśmy bo doklikal za dużo. To ma więcej sensu niż fakt że chłop jest po prostu debilem. Zdecydowanie. Myślisz Ty czasem coś? xD

Graty piękne ustrzielenia tej parówy, oczywiście Ernest się znając życie przyzna i będzie mówił że to nie on, bo jak powszechnie wiadomo Księżniczka jest najlepsza i jak dostaje strzała w ryj to tak naprawdę było celowo w ramach misternego planu- pewnie grać będzie udając że to nie on i konto komuś oddał, a dziwnym trafem styl gry będzie w 100% taki sam xD

No może nie dzień w dzień, ale są gracze co tego nadużywają, pisząc GO że się nie mogą zalogować podczas gdy wszystko im normalnie działa tylko po to żeby uśpić czujność innych na uni.

Blues tak robi, sam się chwalił :)

Piszesz do GO wiadomość na discordzie i wkręcasz wała, że Ci się coś popsuło i nie mozesz się zalogować, żeby cię nikt nie zezlomował wspaniałomyślnie wrzucają ci ręcznie urlop, który nie ma limitu 48 h do zdjęcia

wakat to jeśli jesteśmy przy manipulacjach ilościami członków sojuszu, to ja chciałbym powiedzieć że w 9LG z bodajże 23 członków zostalo dzisiaj 13, z czego połowa na urlopach - czy to nie jest również manipulacja i podstawa do przegranej?

Deadpool_One ja tylko chciałem ze strony XXX zdementować pewną plotkę, która tu się przewija już któryś raz. Nikt z sojuszu REAPERS nie prosił nas o pomoc w wojnie. Nikt nas, jak to określasz "nie brał do pomocy", inicjatywa była nasza.

CAŁY sojusz XXX jest na urlopie, większość więcej niż dwa dni. Poza tym wasz sojusz reapers opuściło 10 graczy !!! Jest to niezgodne z regulaminem, gdyż jest to masowa ucieczka!

Nawet wasz szef, tchórz trytytka uciekła żałośnie na urlop jak tylko lotkę dostał w układ.

Tylko % zrobione przez Lordzika dają wam przewagę, a teraz pouciekaliście, więc się poddaliście.

Tak, wszyscy tak się boimy twoich wlotów w których sam się rozbijasz xD A mrau chyba dawno teleportów nie odbudowywał :)

Poszliśmy wam na rękę rezygnując z podwyższenia progu starcia na 1k, miło widzieć że to był błąd i trzeba było nie iść na żadne kompromisy:)

Nasza nieobecność to dla was powinien być powód do radości, bo nikt wam nie będzie przeszkadzał w lotach na reapearsow, a nas i tak byście nie zezlomowali (a przynajmniej na coś więcej niż gówno-farmingi) i dobrze o tym wiecie.

Róbcie co chcecie, jak chcecie zakończyć wojnę w ten sposób to proszę bardzo, ja jutro wyjeżdżam, za tydzień wrócę, moony i tak będziecie musieli co parę dni odbudowywać, czy z wojną, czy bez. Opór jest daremny :)

Zly Wilk [XXX] vs. SaMiN [9LG] ~ 591.25%

Zly Wilk [XXX] vs. SaMiN [9LG] ~ 340.71%

mrau [9LG] vs. Zly Wilk [XXX] ~ 3774.31%

Lordzik [XXX] vs. Wilk [9LG] ~ 9278.33%

Quote from mrau

3. próg 200 000% był ustawiony na początku, kiedy nie było XXX w planach. przed waszym dojściem dokulanie 200k% było naprawdę wyzwaniem i wymagało potu. teraz sprawa się rozwinęła i byłoby niefajnie kończyć wojnę po padnę ja, czy Amari, czy borowka czy 1/4 Lordzika, wiec jeśli nie chcecie pójść na no limit procent, to proponuję 1 000 000% i wyłączenie moich RW poniżej 1 000% z wojny.

oddaje głos.

Trochę nie po kolei będzie - generalnie z naszej strony podniesienie limitu z 200 k % na wyższy jest jak najbardziej sensowne, i bez tego ta wojna będzie pewnie dość krótka xD Ale jako że wymaga to naszej zgody - mieliśmy tę przewagę negocjacyjną, że w przypadku odrzucenia przez was naszego postulatu 1k% pojedynczego starcia, mogliśmy zawsze wypowiedzieć wam drugą :) Ale ok, nie bądźmy uszczypliwi, niech będzie.

Quote from mrau

2. wiem, że fajnie byłoby ustawić próg 1000%, ale byłoby to trochę samolubne. wy, jako XXX oraz parę flot naszych i REAPERS możemy sobie pozwolić na takie procenty, ale nie możemy zabrać zabawy flotom, którym zrobienie 800% daje frajdę. więc proponuję mimo wszystko zostawić próg, jaki jest. jeśli aż takim problemem jest moje latanie po koloniach, mogę się zadeklarować - a honorowy człowiek jestem - że nie będę klepał nic poniżej 1k%, tylko dajcie się innym pobawić ;)

Dla mnie git. Apropo tego, że niektórym o zrobienie nieco większego procentu jest ciężko ze względu na rozmiary flot - służę radą- jakby taki Luke Skywalker przestał rozbijać się na minus o czyjeś satki co chwila to by był w stanie po paru dniach uzbierać coś, czym da się zrobić coś nieco bardziej wymagającego, bo rozbicie się ze stratami własnymi (patrz seria ostatnich wlotów) ani nie jest efekciarskie, ani skillowe, ani też nikomu nie imponuje. Pewnie inni też podobne rzeczy robią, czy po stronie [REAPERS]- nie wiem nawet , tu nic nie poradzę, mogę się wypowiadać za siebie :)

Podsumowując- ze strony XXX proponuję:

-Zniesienie górnego limitu % (z 200 k% na brak limitu)

-Tym samym -> ten miesiąc trwania wojny to trochę mało :) 1/3 wojny za nami, a sezon urlopowy trwa, u mnie dopiero w przyszłym tygodniu wakacje także żeby wszyscy mieli szansę -> przedłużyłbym to o miesiąc (czyli do 20 września), a jakby do 20 października to już w ogóle baza :)
    -zostawiamy 150%, ale naprawdę zachęcam do postarania się i spróbowania zrobienia czegoś więcej, niż lot po satkach czy nocnej produkcji ze stoczni :)

Oczywiście wymagana też zgoda ze strony sojuszu [Reapers]

Lordzik [XXX] vs. mrau [9LG] ~ 43780.93%

Dnia 26-07-2023 19:36:39 następujące floty spotkały się w walce:

Agresor Lordzik [XXX]

Okręt wojenny 100.000

Pancernik 600.000

Obrońca mrau [9LG]

Mały transporter 37.007

Duży transporter 32.009

Krążownik 100.001

Okręt wojenny 33.341

Statek kolonizacyjny 1

Recykler 33.833

Sonda szpiegowska 1.876

Pancernik 5

Pathfinder 6.768

Po bitwie...

Agresor Lordzik [XXX]

Okręt wojenny 99.992 ( -8 )

Pancernik 599.997 ( -3 )

Obrońca mrau [9LG]

Zniszczony!

agresor wygrał bitwę!

Agresor przejął:

73.487.715 Metalu, 40.369.952 Kryształu i 76.468.546 Deuteru

Agresor stracił łącznie 735.000 jednostek.

Obrońca stracił łącznie 6.253.768.000 jednostek.

Na polu zniszczeń unosi się 2.911.661.900 metalu i 1.241.130.800 kryształu i 225.359.000 deuteru.

Agresor przejął łącznie 190.326.213 jednostek.

Szansa na powstanie księżyca 20%.

Złom zebrany przez atakującego/atakujących.

Podsumowanie zysków/strat:

Podsumowanie agresor

Metal: 2.984.699.615

Kryształ: 1.281.260.752

Deuter: 76.423.546

agresor zyskał łącznie 4.342.383.913 jednostek.

Podsumowanie obrońca

Metal: -4.232.554.715

Kryształ: -1.813.173.952

Deuter: -398.365.546

obrońca stracił łącznie 6.444.094.213 jednostek.