Posts by Adion

możliwe że w piątek wyjdzie nowe uni to może warto zacząć na nim? ewentualnie teraz zacząć na innym zobaczyć zmiany, polecam wybrać klase odkrywcę na start i robić jak najwięcej ekspedycji

Witam, pytanko odnośnie 18 slotu badań, jak rozumieć bonus

"Bonus do ekspedycji: 17,354"

Rozumiem że to jest jakiś bonus do surowców podczas ekspedycji? coś na zasadzie bonusu ilościowego znalezionych surowców podczas ekspedycji? czy to całkiem coś innego i jak te % się przekładają, bo jeżeli chodzi o bonus surowców, to infinity samo dobiera ilość DT do max czego można znaleźć, a przy rozwinięciu wzmocnienia odkrywcy nie widziałem zmiany w ilości DT.

Pozdrawiam

Dzięki za odpowiedzi, starałem się latać 3x po 600dt + pionier + ss + pancernik(brak lepszego statku na razie) + z kolonii rzucałem jakieś 700mt + pionier + ss + pancernik żeby cały czas było 6/6 ekspedycji i ogólnie od rozpoczęcia tematu wpadło łącznie z 500m surowców nie nadążam ich przetapiać i sporo floty 1800 krążków, 650 ow, 220 pancerników, 45k sond, 300cm, 7000lm, 400 pionierów, niestety mt jakieś 1500 i 1000 dt tylko

według tego kalkulatora najlepiej wysłać 1500 DT + 1 SS + 1 pioniera, żeby zgarnąć max surowce/flotę?

Jeżeli nie mam jeszcze takiej floty, żeby wysłać 6x 1500 DT + 1 SS + 1 pioniera, to lepiej będzie wysłać np 1x na max zdobycie? czy np 6 ekspedycji po 300DT + SS + pionier?

Gram na uni Quadrantids, top1 ma 880 000 000 pkt

kto pyta nie błądzi 😁 jeżeli miałbyś kupować anty by zmienić klase to już wolałbym nowe konto zrobić 🤭🤭🤭 jak to jest sam początek gry 100-200k pkt :trollface:

Jak jest niedziela handlowa to dają upust 20% na zmianę klasy 😁🤭🤭🤭🤭

można PW? miałbym kilka pytań odnośnie ekspedycji

z nagród zmiana klasy leci do ekwipunku i można użyć kiedy się chcę? czy od razu podczas trwania eventu trzeba zmienić, albo przepadnie?

Witam, wróciłem do gry po dłuższym czasie, zakładając konto wybrałem Zbieracza, ale z tego co czytam to lepiej sprawdzi się na początku odkrywca. Czy zmiana ze zbieracza na odkrywce jest darmowa? Jeżeli zdecyduje się na kupno zmiany za 500K AM to z czasem wracając na Zbieracza będę musiał jeszcze raz płacić? Ewentualnie czy jest jakiś inny sposób na zmianę klasy. Dzięki z góry za odpowiedzi.