Zawsze warto wysyłać po max metalu od kiedy jest handlarz na ekspach nie słuchajcie głupstw w postaci max kryształu, wysyłam około 170 ekspów dziennie i przynajmniej raz w tygodniu łapię maxa metalu (nie licząc innych) nie ma co patrzeć na zużycie deuteru czy potencjalne straty w postaci czarnej dziury, jednej czy dwóch czarnych w ciągu tygodnia nawet nie poczujesz a i tak prawdopodobnie będziesz na + w samej flocie.
Podstawą są również badania z fż na surkę, nie tylko powiększają Twój max, ale również minimum które możesz znaleźć, idzie to w parze więc warto to brać pod uwagę Osobiście nie używam tych na statki oraz czarne dziury czy przyśpieszających według mnie strata slotów badań
Co najważniejsze jeśli to Twój początek na uni to zadbaj o astro i jakieś podstawowe eko, ja osobiście gdybym znowu wystartował dopiero przy 5-6 planecie zacząłbym rozwijać flotę pod max. I nie zrażaj się początkowymi nagrodami z ekspów tak czy siak dają niezłego kopa surowcowego.
Posts by Chrupus
-
-
A co to stało się że zdecydowałeś się coś wstawić
Gratki ^^ Jazda tam -
Tak +/- wiadomo kiedy wejdzie to w życie?
-
https://www.ogametools.nl
Wpisujesz prędkość eko, punkty gracza top1 i widzisz max surki jaką możesz zwieść, statki przekłamuje.
Generalnie wysyłasz 1 sondę 1 pionier 1 rozpruwacz(wszystkie statki) bądź 1 ow (max panc, bez bombików, niszcz itp) i dtki/mtki pod ładowność max.
Przykładowo dla odkrywcy na prędkości 8x eko i Ponad 100kk pkt TOP1 będzie to 120kk metalu jako max rzecz jasna bez badań fż.
Polecam sobie zainstalować dodatek Ogame infinity, sam będzie Ci liczył ile potrzebujesz statków tylko ważne aby po instalacji kliknąć settings>update (czekać aż sobie przemieli)
Później tylko w zakładce flota na dole gdy najedziesz na małą ikonkę ekspwybierasz interesujący Cię statek transportowy mt bądź dt i podświetlasz rozpruwacza oraz sondę
I z górki zakładka flota > Klawisz e i samo idzie -
Czy w wersji 10 zwiększono możliwość spotkania czarnej dziury na ekspach po to, żeby Kaleszowie mogli zbadać powrót do normalnego poziomu?
W dwa tygodnie 5 dziur, z czego dwie dzisiaj - wcześniej aż tak nie miałem.
Po przejściu na odkrywcę nie miałem czarnej dziury przez miesiąc bądź nawet dwa, później jeden tydzień po 1-2 dziennie co by mieć znowu spokój i trafiać jedną na max 2 tygodnie, to czysta ruletka, akurat ekspy na tyle oddają że nawet jakby trafiać jedną czy dwie dziennie to i tak ładny plusik
-
Od FZP również 80% oraz deut na PZ.
Na jakim etapie jesteśmy? Czy można spodziewać się tego przed fuzją czy będziemy czekać jak ludzie z innych serwerów na aktywacje fż pół roku? -
Gratki!
Szybkiej odbudowy nie ma co życzyć, do nie dawna sojusznik aż wstyd że miało się bota w soju. -
Nigdy chyba nie zrozumiem jak można było tak spieprzyć (zepsuć) ogame kolejnymi aktualizacjami, z ciekawości zagrałem na jednym z nowych serwerów z aktualizacją V10.x i to jest masakra. Gra raptem 150 ludzi a lagi jakby było ich tysiące, kiedyś na jednym uni było więcej graczy niż teraz liczy parę społeczności i takich problemów nie było. Kolejne kłamstwa w postaci "Poprawki wydajności" mam wrażenie że są pisane przez jakiegoś stand-upera.
Nie zdziwiłbym się gdyby kod ogame wyciekł, ktoś zrobił prywatny serwer z własnymi przemyślanymi poprawkami i wypaliło mu to bardziej niż dzisiejsze otwierane serwery, to jest porażka i kilo pomyłek, a jako iż nasza moderacja oraz administracja ma cały kij do gadania w całej tej sprawie, proponuję po prostu zaprzestać tłumaczyć kolejne bzdury, ot po prostu poinformować że będzie nowa wersja bez zbędnego pieprzenia.
Mam tylko nadzieję że serwery v9 nie dostaną nigdy aktualizacji do wersji v10, a przynajmniej dopóki nie przepiszą kodu na nowo oraz nareszcie postawią serwery na porządnym serwerze dedykowanym a nie tablecie. -
Gratulacje
Fajnie że chociaż jeden wyjaśnia to jak facet - czynami, a nie płacze po kątach będąc przy tym hipokrytą
To jak Herodot? Paczki be, ile tym razem będzie? -
2 strony niczego innego jak zawiści ludzkiej aż nie przyjemnie się to czyta wręcz odrzuca, zamiast pogratulować każdy tutaj wylicza komuś ile czasu powinien spędzić na imprezie, weselu, obiedzie czy ile pieniędzy powinien przeznaczyć na grę a ile na rachunki, ludzie! Ogarnijcie się.
Za każdym razem szukacie dziury w całym, a jest to zupełnie nie potrzebne, każdy gra jak uważa, jeśli Balboa w ten sposób chciał wydać swoje pieniądze co wam do tego.. szukacie tylko wymówki. SD już dawno uciekło całemu uni tylko jeszcze tego nie przyswoiliście, ciekawe jak bardzo byś płakał herodot na kerberosie gdzie wyrzuca się dużo większą ilość złotówek w gierkę. Skończcie z tym biadoleniem i zaglądania komuś do portfela czy uczenia jak ktoś ma grać bo to nie fair wobec Was, ta gra już dawno taka się stała i czas się z tym pogodzić.Oczywiście gratulacje się należą, przede wszystkim idealnie wyliczonego powrotu. Szkoda że na sojuszniku, ale wierzę że szybko odbuduje.
Pozdrawiam -
Proponowałem nawwet zwrot surówwki
ale kolega uparty
To prawda o czym tutaj rzadko spotykać czyli szacunek!
Jeszcze Cię znajdę hehe -
A jednak jest na forum, nie ma co , należą się tylko gratulacje jeszcze raz. A wszystkim zawistnym osobom na tym uni środkowy palec pozdrawia
Zwłaszcza Mefisto/Pentagram który uważa się za boga tej gry a nie wie nawet na czym polega odwrót floty. Odradzam komu kolwiek spotkania z tą osobą. -
Jak już napisałem na PW, gratulacje i broń boże nie waż mi się tego w eko przerabiać :D!!
-
Myślę że ciężko będzie znaleźć sporo osób które tutaj się wypowie na ten temat ponieważ Uni już troszkę wymarło więc najprościej będzie dla moderacji zrobić po prostu ankietę w grze. Ja jestem jak najbardziej za podniesieniem oraz deuterem, nasi flociarze z SD już biedują delikatnie niech im pz lekkim będzie
-
Czy komuś jeszcze w trakcie "przerwy technicznej" ekspy powróciły z niczym pomimo że znalazły surkę/statki?
-
od czwartku je pisze i dostaje informacje ze mam zmienic ip albo ze gram na vpn :O ktorego nie mam i nigdy w zyciu nie posiadalem... ba przypuszczam ze musialbym zobaczyc jakis samouczek zeby wiedziec wogole jak sie z tego korzysta
dostałeś odpowiedź od naszego zespołu czy z GF Support?
Dostałem, że mam wylaczyć VPN/Proxy ktorego nie mam :O i nigdy nie mialem... musialem sprawdzic w necie specjalnie jak się to wogole sprawdza czy sie to ma bo sam w sobie nic nie wlaczalem... Mam screeny ktore potwierdzaja tylko moje racje. Wiec nie rozumiem nadal odpowiedzi supportu ktory odpisal mi standardowa regulka ktora nie ma nic wspolnego z logowaniem... Skoro mialbym vpn/proxy to dlaczego moge sie logowac na inne serwery?? gdzie nie bylo fuzji??
Nie radzę pisać do supportu bo zawsze odpowiedź będziesz miał tą samą.. W moim przypadku był problem iż mogłem kupić AM tylko za Euro podczas gdy loguję się zawsze z Polskiego IP o czym oczywiście support poinformowałem, również iż nie korzystam z żadnego VPN/Proxy o czym również poinformowałem. Dostałem odpowiedź iż mam przestać używać vpna bo to narusza regulamin..
Tam jest po prostu jeden człowiek na zmianę postawiony z 4 przyciskami do odpowiedzi i to tyle. A nasz support to nic innego niż gołąbki które podają dalej to co na górze sobie wymyślą, z całym szacunkiem do ich pracy rzecz jasna, podczas gdy właśnie powinni być ludzie odpowiedzialni w danym kraju za dane serwery i mieć wgląd w ich problemy.
Dodam jeszcze że AM wraca na złotówki na chwilę gdy zaloguję się z mobilnego internetu