Posts by Xan

Cześć, jak w tytule, gra potrafi mi w losowych momentach zmienić ustawienia odnośnie mocy elektrowni fuzyjnej. Chciałbym się dowiedzieć czym to jest spowodowane, że wieczorem mam na planetach moc ustawioną na 80% a rano wszystko wraca na 100% 🤷

Najlepsze, że nie zawsze z dnia na dzień się to dzieje. Czasami potrafi być spokój przez tydzień, a czasami co drugi dzień. (albo ja to dostrzegam z opóźnieniem)

Miał ktoś taki problem?

Minor:

I tak i nie... ;)

Pay2win swoją drogą, na szczęście nie miałem jakichś większych problemów z sypiącymi kasą flociarzami, jednak owszem, jest to problem. Myślę, że model subskrypcyjny by był spoko zamiast paczek. Oczywiście musiały by to być jakieś małe kwoty. Od 5 do 10zl miesięcznie + możliwość dokupienia antymaterii żeby sobie kupić kantynę. Zawsze można by też wprowadzić sklepik że skórkami - to się zawsze dobrze sprzedaje. Dać stażystom w ramach zaliczenia praktyk do zrobienia kilkanaście modeli statków i heja do sklepu za AM ;)

Prędkości natomiast też mnie trochę drażnią. Chciałbym coś wolniejszego, coś co by tak nie zapierniczało, gdzie budowa kilku tysięcy statków nie trwa godzinę tylko dzień.

Wolny rozwój ma to do siebie, że każda sztuka surowca jest na nim cenna i jej utrata boli. Nie ma ekspedycji dzięki której po jednym dniu odbudujesz 1/4 tego co straciłeś.

Taki serwer byłby tylko dla tych wytrwałych, dla chcących pograć dłużej, dla tych co chcą się trochę pomęczyć.

Jest niemiecki serwer x1 i grają na nim gracze, więc myślę, że i u nas można by się nad tym zastanowić.

Witam, wychodzę z pytaniem/propozycją odnośnie nowego uniwersum.

Chodzi o uni jak najbardziej zbliżone do tych pierwszych, dawnych uniwersów. Ze statystykami x1, z brakiem ACS, bez antymaterii (raczej niewykonalne :p).

Czy ktoś w ogóle byłby chętny grać na takim świecie? W dobie wszelkich remasterów i odświeżonych wersji, myślę że taki powrót do przeszłości byłby ciekawym doświadczeniem ;)