Posts by Mati

Ostatnio zgadywaliśmy książkę, teraz będzie film.

Film z mojego rocznika, podzielony na trzy odrębne części, które łączy zajęcie głównych bohaterów. Wszystkie akcje dzieją się w tym samym czasie, ale zazwyczaj w różnych strefach czasowych. Bohaterem poszczególnych części są m.in.: agentka filmowa, klaun-emigrant, niewidoma, ksiądz i trzech pijanych gości. Każda z części została nakręcona w takim języku, w jakim państwie odbywa się akcja.

Empoli - Venezia 2:1

Atalanta - Fiorentina 2:0

Sampdoria - Inter 1:3

Cagliari - Genoa 1:1

Torino - Salernitana 2:0

Spezia - Udinese 1:1

Milan - Lazio 2:1

Roma - Sassuolo 2:0

Bologna - Hellas_Werona 2:0

Sevilla - RB_Salzburg 2:1

Young_Boys - Man_Utd 0:3

Lille - Wolfsburg 1:2

Villarreal - Atalanta 1:2

Chelsea - Zenit 2:0

Malmö- Juventus 0:2

Dynamo_Kijów - Benfica 1:2

Beşiktaş - Borussia_Dortmund 1:3

Sheriff - Szachtar 0:1

Atletico_Madryt - Porto 2:1

Club_Brugge - PSG 0:4

Sporting - Ajax 0:1

Mecze punktowane podwójnie:

Napoli - Juventus 1:2

Barcelona - Bayern 1:3

Inter - Real_Madryt 1:2

Liverpool - Milan 2:0

Man_City - RB_Lipsk 3:0

Jednostka terytorialna pewnego kraju. Gdyby gęstość zaludnienia tego miejsca wynosiła tyle co ta w Polsce, mieszkałaby tam podobna ilość ludzi co w Indonezji. Gdyby zaś w Polsce była gęstość zaludnienia jaka jest w miejscu będącym bohaterem naszej zagadki, to ludność Polski mieściłaby się w przedziale od ludności miasta będącego siedzibą gminy, w której siedzibę ma klub z piłkarskiej Ekstraklasy do ludności miasta rozsławionego przez film Miś.

O czym mowa?

To może takie, polska literatura młodzieżowa.

Książka ta opowiada historię młodego chłopaka, który znany był z zamiłowania do bójek i znęcania się nad słabszymi. W związku z tym zostaje zamieniony w jamnika i teraz rolę się odwracają: to on jest tym słabszym. Taka zmiana powoduję oczywiście przemianę naszego bohatera we wzór cnot. Jaki tytuł nosi opisana przeze mnie książka?

Panie kapitanie, sprawdzamy czy się Pan na czymkolwiek zna!

Państwo nieuznawane na międzynarodowej arenie. Mimo, że na jego terenie mieszka kilka razy mniej ludzi niż w Warszawie to zespół ze wspomnianego państwa dokonał niedawno bardzo pożądanego w Polsce sukcesy w dziedzinie piłki nożnej.

Dzień dobry!

A dałoby rady dodawać daty i godziny meczów jak to miało miejsce w typerach na starym forum?

Albo chociaż we wzorku meczów do wytypowania/tytule tematu dodawać, kiedy mamy pierwszy mecz kolejki?

Ułatwiłoby to nieprzeoczenie jakiejś kolejki!

Wiem, że mówię to jako osoba co dzisiaj myślała, że mamy marzec, ale myślę, że tym bardziej ogarniętym w rzeczywistości też by pomogło!